• No results found

12. Informatie over Burton Car Company B.V

12.6 Intellectuele eigendomsrechten

Burton Car Company B.V. heeft de rechten op het beeld- en woordmerk ‘Burton’ in de Benelux.

Deze rechten zijn vastgelegd tot en met 17 maart 2030. Na deze datum kan dit worden verlegd voor een periode van 10 jaar.

- 47 - 12.7 Informatie over de aandelen

Burton Car Company B.V. heeft in totaal 180 aandelen uitgegeven. Het gaat om gewone aandelen.

Er zijn geen andere aandelen uitgegeven.

Aantal gewone

aandelen Percentage van het stemrecht

Burton Holding B.V. 180 100%

Totaal 180 100%

Dit is de situatie na de verkoop van 75% van de aandelen:

Aantal gewone

Burton Car Company B.V. zal met haar aandeelhouders, Burton Holding B.V. en Burton International B.V. een overeenkomst aangaan, waarin onder andere het dividendbeleid is afgesproken.

Het belangrijkste punt daarbij is dat Burton Car Company B.V. voldoende dividend zal uitkeren, zodat Burton International B.V. de afspraken over de cumulatief preferente aandelen kan nakomen.

12.9 Afspraken met aandeelhouders

Burton Car Company B.V. heeft met Burton Holding B.V. en Burton International een overeenkomst getekend. Deze overeenkomst zal in werking treden als de aandelen zijn overgenomen. Het belangrijkste punt daarin is dat Burton Car Company B.V. voldoende dividend zal uitkeren, zodat Burton International B.V. de afspraken over de cumulatief preferente aandelen kan nakomen.

Verder zijn onder andere de volgende afspraken opgenomen:

Reserved matters

Voor de volgende punten is er afgesproken dat er een 95% meerderheid van stemmen in de algemene vergadering van aandeelhouders moet zijn:

o Het goedkeuren of wijzigen van het bedrijfsplan.

o Het aangaan van een directe of indirecte strategische samenwerking voor lange termijn met een andere partij of een dergelijke samenwerking beëindigen of betrokken raken bij andere partijen.

o Het aangaan of wijzigen van een verbintenis die van wezenlijk belang is voor Burton Car Company B.V.

- 48 -

o Het bepalen van de samenstelling van het managementteam en het goedkeuren van de benoeming van leden van het managementteam.

o Het ontbinden of liquideren van Burton Car Company B.V.

Rechten van industriële en intellectuele eigendom

Alle ontwerpen, modellen en overige bescheiden zullen onder de naam en het logo van Burton Car Company B.V. worden vervaardigd. Alle rechten van industriële of intellectuele eigendom die daarop van rechtswege of door vestiging komen te rusten, komen de Burton Car Company B.V. toe.

Non-concurrentie

Burton Holding B.V. zal ervoor zorgdragen dat Burton Holding B.V., de heren D.M.J. Göbel en I.W.C.

Göbel, of enige andere persoon die deel uitmaakte van de groep van bedrijven van Burton Holding B.V., niet binnen 2 jaar na het beëindigen van deze aandeelhoudersovereenkomst zal concurreren met Burton Car Company B.V.

- 49 -

13. Wie zijn de belangrijkste mensen van Burton Car Company B.V.?

Burton International B.V. heeft geen personeel en alleen een bestuurder.

Burton Car Company B.V. heeft personeel. Het personeel is belangrijk. Dit zijn de belangrijkste personen in het bedrijf:

 de bestuurders

 het management

Het kantooradres van al deze mensen is Zweedsestraat 4 in (7202 CK) Zutphen.

13.1 De bestuurders van Burton Car Company B.V.

Burton Car Company B.V. heeft indirect (via Burton Holding B.V.) twee bestuurders:

 De heer I.W.C. Göbel. Hij is de zakelijk directeur. Hij heeft geen andere functies die relevant zijn voor Burton Car Company B.V.

 De heer D.M.J. Göbel. Hij is de technisch directeur. Hij heeft geen andere functies die relevant zijn voor Burton Car Company B.V.

De (indirecte) bestuurders zijn broers. Er zijn geen (mogelijke) belangenconflicten tussen Burton Car Company B.V. en de bestuurders.

Als Burton International B.V. 75% van de aandelen koopt, zal het bestuur van Burton Car Company B.V.

veranderen. De heer O. Frielingsdorf zal dan optreden als bestuurder. Meer informatie over de heer O.

Frielingsdorf vindt u in hoofdstuk 9.1. De heer I.W.C. Göbel en de heer D.M.J. Göbel zullen voor 6 maanden onderdeel uit blijven maken van het management team. Daarna zullen zij als adviseur betrokken blijven bij Burton Car Company B.V. Hiervoor is geen termijn afgesproken.

13.2 Het management team van Burton Car Company B.V.

Naast de bestuurders is dit de andere persoon uit het management team:

 De heer A. Oude Alink. Hij is de bedrijfsleider. Hij heeft geen andere functies die relevant zijn Burton Car Company B.V.

Er zijn geen (mogelijke) belangenconflicten tussen Burton Car Company B.V. en deze persoon.

Als Burton International B.V. 75% van de aandelen koopt, zal de heer Oude Alink als bedrijfsleider aanblijven.

- 50 - 13.3 Er zijn geen bijzonderheden uit het verleden

De leden van het management team verklaren het volgende over het verleden:

 zij zijn niet betrokken geweest bij fraudemisdrijven.

 zij zijn niet voorwerp geweest van officieel en openbaar geuite beschuldigingen of opgelegde sancties door wettelijke autoriteiten of door een toezichthouder.

 zij zijn niet door een rechter onbekwaam verklaard om te handelen als bestuurder, leidinggevende of als lid van een toezichthoudend orgaan van een uitgevende instelling.

 zij zijn niet door een rechter onbekwaam verklaard om te handelen in het kader van het beheer of de uitoefening van activiteiten van een uitgevende instelling.

13.4 Regels die gelden voor de benoeming, schorsing en ontslag van bestuurders

Het bestuur van Burton Car Company B.V. bestaat uit minimaal één persoon Burton Holding B.V. is bestuurder van Burton Car Company B.V. Indirect gaat het om heer I.W.C. Göbel en de D.M.J. Göbel.

De algemene vergadering van aandeelhouders benoemt de bestuurders. Het is ook de algemene vergadering van aandeelhouders die de bestuurders schorst of ontslaat. Dit kan op ieder moment.

Is sprake van ontstentenis of belet bij een of meer bestuurders? Dan blijven de andere bestuurders met het besturen belast.

13.5 Vergoedingen, aandelen en opties

In 2020 heeft Burton Car Company B.V. afgerond € 170.000 betaald aan de bestuurders en het management. In 2019 bedroeg dit € 220.000. Deze bedragen zijn bruto bedragen, inclusief werkgeverslasten en vakantiegeld en exclusief BTW. Burton Car Company B.V. heeft geen voordelen in natura toegekend, anders dan het ter beschikking stellen van een bedrijfsauto. Er zijn geen pensioenen betaald of gereserveerd.

Er zijn verder geen afspraken gemaakt in een arbeidsovereenkomst tussen de bestuurder en Burton Car Company B.V. over het ontvangen van een bepaald bedrag als deze personen stoppen met hun functie.

13.6 Personeel

Burton Car Company B.V. heeft gemiddeld 32 medewerkers in dienst per ultimo 2019 en 2020.

Dat is inclusief stagiairs. De meerderheid van de werknemers is tussen de 25 en 40 jaar oud. Per 31 december 2019 ging het om 27 FTE. Per 31 december 2020 ging het om 30 FTE.

- 51 -

14. Financiële informatie van Burton Car Company B.V.

14.1 De jaarrekeningen van Burton Car Company B.V. zijn opgesteld volgens de regels Burton Car Company B.V. stelt over ieder jaar een jaarrekening op. De jaarrekening over 2019 is de laatste waarover een jaarrekening is opgesteld. De jaarrekening over 2019 is op 16 november 2020 gepubliceerd. De jaarrekening is opgesteld volgens Dutch GAAP regels.

De accountant van Burton Car Company B.V. is Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V.

Het adres van de accountant is Flemingweg 10 (2400 CG) in Alphen aan de Rijn. De accountant is lid van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants. De accountant heeft een samenstellingsverklaring afgegeven voor de jaarrekening. Dat betekent dat de accountant de jaarrekeningen heeft samengesteld. De jaarrekeningen heeft de accountant dus niet gecontroleerd.

Dit staat ook in de verklaring van de accountant. De jaarrekening over 2019 vindt u op de website van NPEX www.npex.nl/burton.

Let op: de cijfers over 2020 zijn interne cijfers. Op deze cijfers is geen accountantsonderzoek toegepast.

14.2 Belangrijke financiële informatie

Hieronder staat een overzicht van belangrijke financiële informatie uit 2020 met vergelijkende cijfers van 2019. De cijfers zien op Burton Car Company B.V. Alle cijfers zijn in euro.

- 52 - Hierna volgt een toelichting op de winst- en verliesrekening.

Netto omzet

De netto omzet is gestegen van € 4.984.255 over 2019 naar € 5.539.409 over 2020. Dit is een stijging van ongeveer 11%. De afgelopen jaren is de netto omzet gegroeid met circa 10%. In 2020 is de netto omzet gestegen door diverse oorzaken:

 extra verkopen van een motor met injectie en katalysator

 door COVID-19 zijn klanten meer zelf gaan klussen en onderdelen hebben gekocht

 de nieuwe webshop is live gegaan in 2020

De netto omzet over 2019 en 2020 is opgebouwd uit:

- 53 - Inkoopwaarde van de omzet

De inkoopwaarde van de omzet is met ongeveer 6% toegenomen over 2020 ten opzichte van 2019.

De inkoopwaarde van de omzet bedroeg over 2020 € 2.331.105. Dit komt met name door de omzetstijging. Door schaalvoordelen zijn de inkoopkosten relatief gedaald.

Overige bedrijfsopbrengsten

Deze post ziet op ontvangen subsidie. Deze post is relatief laag en is gestegen van € 4.889 over 2019 naar € 6.168 over 2020.

Bruto bedrijfsresultaat

Het bruto bedrijfsresultaat is de netto omzet minus de inkoopwaarde van de omzet plus de overige bedrijfsopbrengsten. Deze post is gestegen van € 2.785.147 over 2019 naar € 3.214.472 over 2020.

Dit komt vooral door een toename van de netto omzet. De inkoopwaarde van de omzet is ook gestegen, maar in absolute getallen is deze stijging minder sterk dan de stijging van de netto omzet.

Kosten

De kosten zijn gestegen van € 1.930.950 over 2019 naar € 1.991.542 over 2020. Dit is een stijging van ongeveer 3%. Het gaat om de volgende kosten:

Personeelskosten

De personeelskosten zijn gestegen van € 954.176 over 2019 naar € 1.010.274 over 2020. Dit komt doordat er over 2019 op basis van een volledig dienstverband 27 werknemers in dienst waren.

Over 2020 waren dit er 30.

Huisvestingskosten

De huisvestingskosten zijn gestegen van € 100.376 over 2019 naar € 112.006 over 2020. Dit komt vooral door de indexering van de twee huurcontracten. Meer over deze huurcontracten leest u in hoofdstuk 12.4.

Exploitatiekosten

De exploitatiekosten zijn relatief laag en zijn iets toegenomen van € 17.277 over 2019 naar € 18.447.

Het gaat hier om onderhoud aan inventaris en kleine aanschaffingen.

Autokosten

De autokosten zijn gedaald. Over 2019 bedroeg deze post € 35.860 en over 2020

€ 31.529. Het gaat om kosten voor brandstof en klein onderhoud.

Kantoorkosten

De kantoorkosten zijn gedaald van € 63.322 over 2019 naar € 56.270 over 2020. Deze daling heeft geen specifieke reden en ligt in het feit dat deze kosten in 2019 eenmalig hoger waren dan gebruikelijk.

- 54 - Verkoopkosten

De verkoopkosten zijn toegenomen van € 408.333 over 2019 naar € 437.781 over 2020.

Deze 7% stijging wordt met name veroorzaakt door een stijging van transportkosten, waaronder uitgaande vrachtkosten.

Algemene kosten

De algemene kosten zijn afgenomen van € 226.468 over 2019 naar € 173.458 over 2020. De hogere kosten over 2019 zien met name op de kosten voor de nieuwe webshop die begin 2020 live is gegaan.

Afschrijvingskosten

Burton Car Company B.V. schrijft de materiële vaste activa volgens de volgende afschrijvingspercentages af: (i) machines en installaties: 20%, (ii) huurdersinvesteringen: 10% (iii) inventaris: 20% en (iv) vervoermiddelen: 20%.

De afschrijvingen zijn gestegen van € 125.138 over 2019 naar € 157.777 over 2020. De stijging komt onder meer doordat de nieuwe webshop live is gegaan in 2020, waardoor de afschrijving op immaterieel vast actief is gestart voor deze investering.

Bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat is de brutomarge minus de kosten. Hierboven heeft u kunnen lezen hoe deze posten zich hebben ontwikkeld. Het bedrijfsresultaat is gestegen van € 854.197 over 2019 naar

€ 1.222.931 over 2020. Dit komt doordat de netto omzet gestegen is en de kosten relatief gelijk gebleven zijn.

Financiële baten en lasten

De financiële baten en lasten zijn afgenomen van € 83.616 over 2019 naar € 39.094 over 2020.

Deze daling komt vooral door een daling van de rekening-courant verhouding die Burton Car Company B.V. heeft met Burton Holding B.V.

Resultaat voor belastingen

Het resultaat voor belastingen is gestegen van € 770.581 over 2019 naar € 1.183.873 over 2020.

Voor het vaststellen van de vennootschapsbelasting maakt Burton Car Company B.V. gebruik van de Innovatiebox. Over 2019 en 2020 betaalde Burton Car Company B.V. daardoor 5%

vennootschapsbelasting over de inkomsten uit research & design (R&D). Het uitgangspunt met de afspraken met de Belastingdienst is dat 47% van het bedrijfsresultaat door R&D wordt gegenereerd.

Belastingen

De belastingen zijn toegenomen van € 147.770 over 2019 naar € 172.172.903 over 2020. Dit komt vooral doordat het resultaat voor belastingen ook is toegenomen.

- 55 - Resultaat na belastingen

Het resultaat na belastingen is toegenomen van € 622.811 over 2019 naar € 1.010.934 over 2020.

Dit is het gevolg van het hogere resultaat voor belastingen.

Balans

Hierna volgt een toelichting op de balans.

Vaste activa

De post vaste activa bestaat uit immateriële vaste activa en materiële vaste activa. Deze post is afgenomen van € 606.368 op 31 december 2019 naar € 578.458 op 31 december 2020. Dit komt vooral door een toename van de immateriële vaste activa en een afname van de materiële vaste activa.

Immateriële vaste activa

De post immateriële vaste activa ziet op geactiveerde kosten voor de webshop en betaalde kosten voor het merkrecht Burton. De immateriële vaste activa worden gewaardeerd op het bedrag van de bestede kosten, verminderd met de cumulatieve afschrijvingen en bijzondere waardeverminderingen.

Balans Burton Car Company 31-12-2019 31-12-2020

- 56 -

Deze post is licht toegenomen van € 143.295 per 31 december 2019 naar

€ 151.072 per 31 december 2020. Dit is vooral ontstaan als gevolg van de nieuwe webshop, waarvan de investeringen geactiveerd zijn vanaf 2019.

Materiële vaste activa

De post materiële vaste activa bestaat uit machines en installaties, huurdersinvesteringen, inventaris en vervoermiddelen. Er is vooral geïnvesteerd in inventaris en gereedschappen, waarop wordt afgeschreven. De post materiële vaste activa is afgenomen van € 463.073 op 31 december 2019 naar

€ 427.386.

Vlottende activa

De post vlottende activa bestaat uit de posten voorraden, vorderingen en handelsdebiteuren.

Voorraden

De voorraden zijn toegenomen in 2020. De post bedroeg € 2.378.347 op 31 december 2019 en

€ 2.735.915 per 31 december 2020. Deze stijging komt vooral door de voorraad die Burton Car Company B.V. heeft aangelegd in 2020 voor de webshopverkopen.

Vorderingen

De post vorderingen is toegenomen van € 222.192 op 31 december 2019 naar € 270.798 op 31 december 2020.

Handelsdebiteuren

De post handelsdebiteuren is met ongeveer € 100.000 toegenomen van € 155.601 op 31 december 2019 naar € 215.351 op 31 december 2020. De toename wordt veroorzaakt door de stijging van de netto omzet. Een andere reden is dat er een achterstand is ontstaan in het aanmanen van debiteuren. Dit is per maart 2021 grotendeels ingelopen en om deze reden is er geen significante post oninbare debiteuren opgenomen.

Belastingen en premies sociale verzekeringen

De post belastingen en premies sociale verzekeringen is gestegen van € 1.721 op 31 december 2019 naar

€ 5.391 op 31 december 2020 door .

Overige vorderingen en overlopende activa

De post overige vorderingen en overlopende activa is afgenomen van € 64.870 op 31 december 2019 naar € 50.056 op 31 december 2020.

- 57 - Liquide middelen

De liquide middelen zijn gestegen van € 101.770 op 31 december 2019 naar € 309.181 op 31 december 2020 doordat Burton Car Company B.V. winst heeft gemaakt zijn onder andere de liquide middelen gestegen.

Balanstotaal

Het balanstotaal is € 3.308.677 per 31 december 2019 en is toegenomen naar € 3.894.353 per 31 december 2020 door de hierboven beschreven veranderingen.

Eigen vermogen

Het eigen vermogen bestaat uit het geplaatst kapitaal (€ 18.000), een herwaarderingsreserve, de wettelijke reserves en de overige reserves. Het eigen vermogen is toegenomen van € 2.311.614 op 31 december 2019 naar € 3.322.548. Deze toename komt door een toename in de overige reserves als gevolg van de toevoeging van het resultaat van € 1.010.934 over 2020 aan het eigen vermogen.

Voorzieningen

Deze post bestaat uit de latente belastingverplichtingen en is ongeveer gelijk gebleven. Deze post bedroeg € 26.965 per 31 december 20219 en € 22.335 per 31 december 2020.

Kortlopende schulden

De kortlopende schulden zijn € 970.098 op 31 december 2019 en € 549.470 op 31 december 2020.

De afname is met name veroorzaakt door de aflossing van de rekening courant verhouding met Burton Holding B.V.

Schulden aan kredietinstellingen

De schulden aan kredietinstellingen zijn nagenoeg nihil per 31 december 2019 en per 31 december 2020.

Schulden aan leveranciers en handelskredieten

Schulden aan leveranciers en handelskredieten zijn gestegen van € 79.876 op 31 december 2019 naar

€ 155.806 op 31 december 2020. Dit wordt veroorzaakt door toename in omzet en daarmee een stijging van inkopen.

Schulden aan groepsmaatschappijen

Schulden aan groepsmaatschappijen zijn afgenomen van € 772.863 op 31 december 2019 naar

€ 122.928. Burton Car Company B.V. heeft de rekening-courant verhouding van Burton Holding B.V.

afgelost.

- 58 - Belastingen en premies sociale verzekeringen

Belastingen en premies sociale verzekeringen bedragen per 31 december 2020 € 231.941.Dit is gestegen ten opzichte van € 35.812 per 31 december 2019. Deze stijging komt door nog te betalen vennootschapsbelasting over de winst in 2020.

Overlopende passiva

De post overlopende passiva is gedaald van € 80.779 per 31 december 2019 naar € 38.136 op 31 december 2020. Dit komt door met name dat de post nog te ontvangen facturen zijn afgenomen, welke in 2020 in de crediteuren zijn opgenomen.

14.3 De prognose van Burton Car Company B.V.

Hieronder vindt u een overzicht van een mogelijk scenario voor Burton Car Company B.V. voor de komende 2 boekjaren (2021 tot en met 2022). Deze prognoses zijn gemaakt door Burton International B.V.

Let op! Het is niet bekend niet hoe de komende jaren voor Burton Car Company B.V.

zullen verlopen. Burton International B.V. heeft aannames gedaan, maar het kan zijn dat die verkeerd zijn. Of deze prognoses zullen uitkomen, is dus heel onzeker. U kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. U moet uw beslissing om te beleggen in de certificaten dus niet nemen op basis van deze prognose.

Burton International B.V. heeft onder andere de volgende aannames gedaan bij de prognoses:

 Er is geen rekening gehouden met uitbreiding van producten of merken. De prognoses gaan uit van de bestaande activiteiten.

 Er is geen rekening gehouden met de gevolgen van COVID-19.

 Er is rekening gehouden met een omzetstijging van 11% Er is rekening gehouden met een loonkostenstijging van 6%.

 Er zijn geen significante fiscale wijzigingen, zodat Burton Car Company B.V. gebruik kan blijven maken van de loonkostensubsidies (WBSO) en de Innovatiebox. Wel is de hoogte van de omzet over innovatie gemaximaliseerd.

 Er is rekening gehouden met een algemene stijging van kosten van gemiddeld 10%

Let op: op deze cijfers is geen accountantsonderzoek toegepast. Het zijn interne cijfers.

- 59 - Netto omzet

Volgens het verkoopplan van Burton International B.V. groeit de omzet van € 6.148.744 over 2021 naar

€ 6.825.106 over 2022. De toename van de netto omzet is gebaseerd op de omzetgroei van de laatste jaren van circa 11%. Op basis van de eerste twee maanden in 2021 ligt de omzetgroei hoger dan 11% ten opzichte van 2020 over dezelfde periode.

Kostprijs van de omzet

De kostprijs van de omzet laat een dalende trend zien in de afgelopen jaren. Dit wordt veroorzaakt door schaalvoordelen bij inkopen. Voorzichtigheidshalve is de kostprijs van de omzet over 2021 en 2022 in verhouding gelijk gehouden aan de geprognosticeerde netto omzet.

Forecast Burton Car Company 31-12-2021 31-12-2022

per 31 december FC FC

Netto Omzet 6.148.744 6.825.106

Kostprijs van de omzet 2.591.096 2.800.582

Bruto-omzetresultaat 3.557.648 4.024.524

Overige bedrijfsopbrengsten - -Bruto bedrijfsresultaat 3.557.648 4.024.524

Kosten

Personeelskosten -1.213.281 -1.286.078

Huisvestingskosten -130.000 -135.200

Exploitatiekosten -20.292 -22.321

Autokosten -53.294 -55.958

Kantoorkosten -67.524 -81.029

Verkoopkosten -487.059 -535.765

Algemene kosten -187.335 -202.321

Afschrijvingskosten -163.155 -168.728

Totale kosten -2.321.939 -2.487.400

Bedrijfsresultaat 1.235.709 1.537.124

Financiele baten en lasten -19.547 -9.774

Resultaat voor belastingen 1.216.162 1.527.350

Belastingen -144.717 -216.291

Nettowinst (resultaat na belastingen) 1.071.445 1.311.060

- 60 - Bruto omzetresultaat

Het bruto omzetresultaat bestaat uit de netto omzet minus de kostprijs van de omzet en blijft stabiel - net zoals over 2020 - op een niveau van 59% van de netto omzet.

Kosten

Personeelskosten

Deze post omvat de personeelskosten. Deze bestaan uit lonen en salarissen, sociale- en pensioenlasten en overige personeelskosten. De personeelskosten volgen de ontwikkeling van de omzet. Voor 2021 en daarna zijn extra personeelskosten opgenomen. Dit wordt veroorzaakt door het aannemen van een extra strategische manager die het bedrijfsplan voor de komende jaren gaat opstellen, inclusief marktonderzoek en benutten van extra kansen.

Huisvestingkosten

De huisvestingkosten bestaan voornamelijk uit de huurkosten, klein onderhoud van de onroerende zaken en overige huisvestingkosten. De huur blijft naar verwachting stabiel, rekening houdend met een standaard indexering per jaar.

Exploitatiekosten

De exploitatiekosten bestaan voornamelijk uit onderhoud inventaris en kleine aanschaffingen.

Autokosten

De autokosten hebben betrekking op brandstof en onderhoud. Voor 2021 is een leaseauto gebudgetteerd voor personeelsleden. De bedragen blijven stabiel rond ongeveer € 55.000 in 2021 en 2022.

Kantoorkosten

In 2021 en 2022 zijn we ervan uitgegaan dat de kantoorkosten ongeveer stijgen met 20%. De kosten hebben betrekking op kantoorbenodigdheden, telefoon- en internetkosten en contributies en abonnementen.

Verkoopkosten

De verkoopkosten bestaan uit reis-, verblijf- en representatiekosten, evenals reclame- en advertentiekosten, uitgaande vrachtkosten en giften. Deze kosten stijgen in lijn met de omzetstijging, met name door de uitgaande vrachtkosten.

Algemene kosten

De algemene kosten bestaan uit managementvergoeding, accountants en advieswerkzaamheden, kosten website en overige kosten. Voor 2021 en 2022 stijgen deze kosten met 8%.

- 61 - Afschrijvingskosten

De afschrijvingen bestaan alleen uit afschrijvingen op materiële en immateriële vaste activa en hebben betrekking op de afschrijvingen van machines, installaties en inventaris en de webshop. Deze blijven stabiel op ongeveer € 165.000 in 2021 en 2022.

Bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat is de brutomarge minus de kosten. Hierboven heeft u kunnen lezen hoe deze posten zich hebben ontwikkeld. Het bedrijfsresultaat stijgt van € 1.235.709 over 2021 naar € 1.537.124 over 2022. Dit komt doordat de netto omzet gestegen is en de kosten relatief gelijk gebleven zijn.

Financiële baten en lasten

De financiële baten en lasten bedragen ongeveer € 20.000 in 2021 en zijn in 2022 naar verwachting

De financiële baten en lasten bedragen ongeveer € 20.000 in 2021 en zijn in 2022 naar verwachting