• No results found

Wat is je hoogst genoten opleiding?

Uitkomsten SPSS

Vraag 24. Wat is je hoogst genoten opleiding?

Wat is je hoogst genoten opleiding?

Frequency Valid Percent

Valid

Wetenschappelijk

onderwijs (WO) 38 15,1 Hoger Beroeps Onderwijs

(HBO) 164 65,3

Middelbaar Beroeps

Onderwijs (MBO) 37 14,7 Middelbare school (VMBO,

HAVO, VWO etc) 12 4,8

12.8 Bijlage VIII : Plan van Aanpak

Inhoud plan van aanpak afstudeeropdracht Media, Informatie en Communicatie Student

Naam student: Davey Kamsteeg Profiel: MMP

Studentnummer: 500619149 Groep: M401C

E-mailadres: dave.kamsteeg@gmail.com

Telefoonnummer: 06-42491412

Paraaf voor akkoord student:

Datum:

Paraaf voor akkoord docent-begeleider en tweede docent:

Datum:

Paraaf voor akkoord afstudeercommissie:

Datum:

Aanleiding

Model Workout bestaat sinds januari 2014. Het aantal geregistreerde gebruikers op het online platform groeit snel, maar het aantal terugkerende en gemiddelde duur van de blogbezoekers blijft achter

(Webstatistieken Model Workout, 2014). Aan de hand van een analyse van de bezoekersstatistieken van de Model Workout blog in Google Analytics en gesprekken binnen het bedrijf zijn er een aantal belangrijke knelpunten aan het licht gekomen. Een belangrijk knelpunt is dat het binnen het bedrijf ontbreekt aan een duidelijke content strategie en er is nooit uitgebreid doelgroeponderzoek gedaan. Model Workout weet niet wat de behoeften zijn van de doelgroep en de blogwebsite wordt geheel op gevoel en op basis van ideeën ingevuld.

Model Workout

Model Workout is een online platform voor vrouwelijke modellen tussen de 18 en 25 jaar en vrouwen (niet specifiek modellen) in deze leeftijdscategorie die op een sociale en online manier fit en vitaal kunnen worden. Het bedrijf streeft naar meer fitheid, gezondheid en vitaliteit in het leven van vrouwelijke modellen en vrouwen in die leeftijdscategorie. Dit door hoogwaardige workouts en voedingsschema’s aan te bieden in een sociale online omgeving.

Het online platform bestaat uit een website/blog met daaraan een portal gekoppeld waar men na registratie gratis toegang toe kunnen krijgen. Hierop is het mogelijk om in een sociale omgeving via online workout en instructievideo’s te trainen. Daarnaast zijn er recepten beschikbaar. (zie http://my.modelworkout.nl/ en http://modelworkout.nl/).

De content van Model Workout bestaat uit online workoutvideo’s, voedingschema’s op maat en een blogwebsite. Ik richt mij met mijn onderzoek op de blogwebsite van Model Workout.

Model Workout blog

Model Workout informeert zijn lezers, kijkers kwalitatief en actueel over de nieuwste ontwikkelingen binnen sport, voeding, lifestyle en beauty. Over diëten of afvallen zal er nooit geschreven worden, maar via de content probeert men een bepaalde lifestyle bij de lezer te creëren. Fitness is een erg breed onderwerp, maar Model Workout richt zich uitsluitend op Body Weight Excercises. Workouts met behulp van je eigen lichaamsgewicht.

De tone of voice van Model Workout is informeel en de lezer/kijker wordt met de blogcontent persoonlijk aangesproken. Bij de blog zijn 14 bloggers aangesloten die dezelfde leeftijdscategorie en interesses hebben als de doelgroep.

Doelgroep

Model Workout richt zich op vrouwelijke modellen tussen de 18 en 25 jaar en vrouwen (niet specifiek

modellen) in deze leeftijdscategorie die een gezonde levensstijl ambiëren en behoefte aan balans tussen werk en een gezonde levensstijl die flexibel in te passen is in hun leven.

IJkpersoon

Eva is 19 jarige student die modellenwerk combineert met haar studie. Ze is erg sportief ingesteld, let op haar voeding en uiterlijk en ambieert een gezonde levensstijl. Spiegelt zich aan vrouwen als Doutzen Kroes, Nicolette van Dam en Yolanthe Sneijder-Cabau. Ze heeft een abonnement op de tijdschriften Womens Health, Voque en Cosmopolitan. Haar favoriete hobby’s zijn paardrijden, sporten en shoppen (H&M, Forever 21, Mango).

Google analytics

Uit cijfers van Google Analytics blijkt dat minder dan de helft (40,3%) van de bezoekers maandelijks terugkeert op de blogwebsite. Daarnaast ligt de gemiddelde bezoekersduur van een gebruiker op de 1:53. Uit cijfers van voorgaande maanden blijkt dat hier geen verbetering in is gekomen.

Om meer gebruikers te laten terugkeren op de blogwebsite en hier langer op vast te houden is het van belang dat er onderzoek wordt gedaan onder de doelgroep en het bedrijf advies te geven in de vorm van een contentstrategie. De relevantie van een contentstrategie heb ik verder in mijn plan van aanpak toegelicht.

Aan de hand van de bestaande cijfers heb ik samen met Jeroen Krak, online trafficdoelstellingen geformuleerd voor 2015.

- Tegen het einde van 2015 het percentage terugkerende bezoekers verhoogd hebben met 20%.

- Tegen het einde van 2015 de gemiddelde bezoekersduur verhoogd hebben naar 5:00.

Relevantie

Consumenten bepalen zelf aan welke informatie ze wel of geen behoefte hebben, maken zelf de keuze wat wel of niet relevant is voor hen en hebben “de media” daar steeds minder voor nodig. Organisaties beseffen inmiddels dat ze daar iets mee moeten doen. Zo blijkt ook uit recent onderzoek onder Europese marketeers. 90% van de ondervraagden gaf aan het belang/noodzaak in te zien van content marketing, slechts 30% gaf echter aan een content strategie te hebben ontwikkeld. (Visatory 2014)

Erwin van Asselt (2014) geeft aan dat een content strategie bijdraagt aan het behalen van concrete doelen, zoals:

- Verhogen van bezoekersaantallen

- Verhoging van het aantal terugkerende bezoekers (vergroten van loyaliteit) - Verlenging van de gemiddelde bezoekersduur

- Verlaging van aantal bezoekers dat voortijdig afhaakt

- Wegnemen of terugdringen van pagina’s die dikwijls leiden tot vertrek van de site

Aan de hand van de ontbrekende content strategie bij Model Workout en eerdere bevindingen via literatuur en Google analytics wil ik de doelgroep toetsen op de wensen en behoeften ten aanzien van de blogcontent. Via deze onderzoeksresultaten kan ik vervolgens een duidelijke content strategie schrijven, met als doel om het aantal terugkerende bezoekers te laten stijgen en langer op de website vast te houden.

Probleemstelling

“Wat zijn de wensen en behoeften van vrouwelijke modellen tussen de 18-25 jaar en vrouwen (niet specifiek modellen) in deze leeftijdscategorie, ten aanzien van de blogcontent, om advies te kunnen geven in de vorm van een contentstrategie voor 2015- met als doel dat de websitebezoekers vaker terugkeren en langer op de website blijven.”

Doelstelling

“Inzicht brengen in de wensen en behoeften van vrouwelijke modellen tussen de 18-25 jaar en vrouwen (niet specifiek modellen) in deze leeftijdscategorie, ten aanzien van de blogcontent, om advies te geven in de vorm van een contentstrategie- met als doel dat de websitebezoekers vaker terugkeren en langer op de website blijven.”

Theoretische verdieping