• No results found

Fluvius OV (opdrachthoudende vereniging). Goedkeuren agenda,

Artikel 8 - Einde overeenkomst

14. Fluvius OV (opdrachthoudende vereniging). Goedkeuren agenda,

statutenwijziging en bepalen mandaat van de vertegenwoordiger in de buitengewone algemene vergadering van 09.12.2020.

De gemeenteraad,

Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch:

1.

Op 04.09.2020 ontving de stad de uitnodiging tot de buitengewone algemene vergadering van Fluvius OV (opdrachthoudende vereniging).

Deze vergadering heeft plaats op woensdag 09.12.2020 om 19.00 uur in Hotel Stayen te Tiensesteenweg 168 (ingang W13) te 3800 Sint-Truiden.

De agenda is als volgt:

1. Aanpassen van de statuten als volgt:

- Aanpassen van de titels van Hoofstukken I, II en III en schrappen van Hoofdstuk VI

- Aanpassen van de bestaande artikels 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8ter, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 26bis, 27, 30, 34, 35, 37, 39, 40, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 en bijlage 1

- Toevoegen van een artikel 2bis

- Schrappen van de bestaande artikelen 8bis, 9, 11bis, 27bis, 28, 29, 31, 32 en 33

- Hernummeren van de volledige statuten.

2. Verlenen van machtiging aan de secretaris van de raad van bestuur en/of een medewerker van de directie secretariaat-generaal van Fluvius System Operator om de beslissingen genomen in de agendapunten 1 en 4 bij authentieke akte te doen vaststellen.

3. Bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2021 alsook van het door de raad van bestuur opgestelde budget 2021.

4. Statutaire benoemingen.

5. Statutaire mededelingen.

2.

Deze uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering is onder voorbehoud van de eventuele verdere ontwikkelingen rond Corona en mogelijke effecten daarvan op het effectief houden van de buitengewone algemene vergadering.

Er wordt nog bekeken of de afgevaardigden eventueel de vergadering via live streaming kunnen volgen van op een andere locatie dan Sint-Truiden. Er wordt rekening gehouden met de evolutie van covid-19.

3.

De statutenwijziging gaan over de verplichte aanpassingen van de statuten aan het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen.

Daarnaast zijn volgende wijzigingen ook nog voorzien:

- Vermelding van het correspondentieadres van de administratieve zetel in Melle naast de maatschappelijke zetel;

- Verwijzing naar van toepassing zijnde bepalingen van de coöperatieve vennootschap ingevolge het nieuwe WVV;

- Invoeging en/of actualisering van een aantal definities;

- Overige statutaire bepalingen: update, aanvulling.

De stad ontving de commentaarnota van de statutenwijziging die ter goedkeuring wordt voorgelegd.

4.

De gemeenteraad heeft op 10.09.2019 mevrouw Rita Beyaert, voorzitter van de

gemeenteraad, aangesteld als respectievelijk eerste vertegenwoordiger voor de duur van de legislatuur.

De gemeenteraad heeft op 18.02.2019 de heer Louis Byttebier, gemeenteraadslid, aangesteld als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de duur van de legislatuur.

De voorzitter van de gemeenteraad, Rita Beyaert zal aanwezig zijn op de buitengewone algemene vergadering van Fluvius OV.

5.

Thans dient de gemeenteraad de agenda van de buitengewone algemene vergadering te bespreken en goed te keuren, de statutenwijziging goed te keuren en het mandaat te bepalen voor de vertegenwoordiger in de buitengewone algemene vergadering van 09.12.2020.

6.

Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen:

- Het decreet lokaal bestuur (DLB) inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken de artikelen 432 en 41, tweede lid, 4°;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen;

Gaat de gemeenteraad over tot de discussie betreffende de agenda, de statutenwijziging en het mandaat van de genoemde vertegenwoordiger-gemeenteraadslid in de

buitengewone algemene vergadering van Fluvius van woensdag 09.12.2020.

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen:

Om deze redenen;

Na beraadslaging;

Met unanimiteit;

BESLUIT:

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging van 09.12.2020 goed.

De gemeenteraad keurt de voorgestelde statutenwijzigingen van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging goed.

Artikel 2: in geval van een fysieke of digitale algemene vergadering De voornoemde vertegenwoordiger krijgt volgend mandaat betreffende de

dagordepunten op de algemene vergadering op 09.12.2020 of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden: positieve opstelling.

Artikel 3: in geval van schriftelijke algemene vergadering

Hecht zijn akkoord over elk van de voorliggende agendapunten, waaronder de voorgestelde statutenwijzigingen. Dit geeft het standpunt van de gemeente/stad weer, en dient in geval van een schriftelijke algemene vergadering (zonder fysieke aanwezigheid van de vertegenwoordiger van de gemeente/stad) als een bindend akkoord te worden beschouwd dat opgenomen zal worden in een overzichtslijst

‘houdende ontvangen inhoudelijke goedkeuringen van de deelnemers’ die gevoegd zal worden bij de notulen van bovenvermelde Buitengewone Algemene Vergadering.

Artikel 4:

Een afschrift van deze beslissing zal overgemaakt worden aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius, t.a.v het secretariaat, p/a Brusselsesteenweg 199 te 9090 Melle en per mail aan vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

15. Fluvius West. Goedkeuren agenda, statutenwijzigingen, wijziging van het voorwerp (doel) en bepalen mandaat van de vertegenwoordiger in de buitengewone algemene vergadering van 10.12.2020.

De gemeenteraad,

Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch:

1.

Op 11.09.2020 ontving de stad de uitnodiging tot de buitengewone algemene vergadering van Fluvius West.

Deze vergadering heeft plaats op donderdag 10.12.2020 om 18.00 uur in de lunchruimte van het Fluvius gebouw, Noordlaan 9 te 8820 Torhout.

De agenda is als volgt:

1. Aanpassen van de statuten als volgt:

a. Wijziging van het doel/voorwerp

b. - Aanpassen van de titels van Hoofstukken I en II en bijlage 1 en 3

- Aanpassen van de bestaande artikels 2, 2bis, 3, 3bis, 3ter, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16bis, 17, 19, 23, 24, 26, 28, 29, 30, 33bis, 34, 35, 36bis, 36quater, 37, 40, 41, 42, 44, en bijlage 1, 2 en 3

- Toevoegen van artikel 7, 8bis, 33ter, 37bis en 46 - Schrappen van de inleiding bij hoofdstuk IV.

2. Verlenen van machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur en/of een medewerker van de directie Secretariaat-generaal van Fluvius System Operator om de beslissingen genomen in de agendapunten 1, 5 en 6 bij authentieke akte te doen vaststellen.

3. Bespreking in het kader van artikel 432 van het Vlaams decreet lokaal bestuur houdende de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2021 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting 2021.

4. Vaststelling van de uitkering overeenkomstig artikel 6:114 ev WVV.

5. Statutaire benoemingen.

6. a. Aanvaarding van de uitbreiding van de aansluiting van deelnemer(s) voor de activiteit openbare verlichting (verlichtingstoestellen, lichtbronnen en steunen) en diensten als onderdeel van ‘licht als dienstverlening’ - verslag van de raad van bestuur en van de commissaris overeenkomstig het artikel 6:110 WVV houdende de inbreng in natura voor de toetredingen per 1 juli 2020 en per 10 december 2020.

b. Desgevallend aanvaarding / uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.

7. Statutaire mededelingen.

2.

Deze uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering is onder voorbehoud van de eventuele verdere ontwikkelingen rond Corona en mogelijke effecten daarvan op het effectief houden van de buitengewone algemene vergadering.

Afhankelijk van de evolutie van covid-19, de richtlijnen van het Agentschap Binnenlands bestuur en de federale regelgeving, voorziet Fluvius West de mogelijkheid deze

vergadering digitaal dan wel schriftelijk te houden.

3.

De voorgestelde statutenwijzigingen vinden vooreerst hun oorsprong in de verplichte aanpassing van de statuten aan het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV):

- Verwijzing naar van toepassing zijnde bepalingen van de coöperatieve vennootschap ingevolge het nieuwe WVV.

- Vermelding inzake het sui generis karakter van de Opdrachthoudende Vereniging.

- Terminologie in verband met kapitaal werd in overeenstemming gebracht met het WVV, met invoering van termen zoals vermogen of inbreng (rekening 10/11 van het passief), onderscheid tussen vast en variabel kapitaal is zonder voorwerp geworden en wordt vervangen door de statutair onbeschikbare

eigenvermogensrekening.

- Afstemming op de bepalingen van het WVV wat betreft de procedure schriftelijke besluitvorming Raad van Bestuur en de modaliteiten voor het vergaderen op afstand van de Algemene Vergadering.

- In overeenstemming brengen statutaire bepaling inzake de alarmbelprocedure.

Daarnaast worden nog een aantal wijzigingen aangebracht:

- Vermelding van het correspondentieadres van de administratieve zetel in Melle naast de reeds in de statuten opgenomen zetel.

- Invoeging en/of actualisering van een aantal definities.

- Toevoeging van een bijkomende onverenigbaarheid in hoofde van een lid of voormalig lid van het personeel van Fluvius System Operator cv of van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging.

- Overige statutaire bepalingen: update, aanvulling.

Er worden enkele wijzigingen aangebracht aan het voorwerp (nieuwe aanduiding van het

“doel” ten gevolge van de inwerkingtreding van het WVV).

4.

De gemeenteraad heeft op 10.09.2019 mevrouw Inge Bossuyt, gemeenteraadslid, aangesteld als effectief gemeenteraadslid-vertegenwoordiger voor de duur van de legislatuur.

De gemeenteraad heeft op 18.02.2019 de heer Louis Byttebier, raadslid, aangesteld als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de duur van de legislatuur.

Gemeenteraadslid Inge Bossuyt laat nog weten of zij aanwezig zal zijn op de buitengewone algemene vergadering van Fluvius West.

5.

Thans dient de gemeenteraad de agenda van de buitengewone algemene vergadering te bespreken en goed te keuren, de statutenwijziging en de wijziging van voorwerp (doel) goed te keuren en het mandaat te bepalen voor de vertegenwoordiger in de

buitengewone algemene vergadering van 10.12.2020.

6.

Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen:

- Het decreet lokaal bestuur (DLB) inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken de artikelen 432 en 41, tweede lid, 4°;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen;

Gaat de gemeenteraad over tot de discussie betreffende de agenda, de statutenwijziging en het mandaat van de genoemde vertegenwoordiger-gemeenteraadslid in de

buitengewone algemene vergadering van Fluvius West van donderdag 10.12.2020.

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen:

Om deze redenen;

Na beraadslaging;

Met unanimiteit;

BESLUIT:

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Fluvius West van 10.12.2020 goed.

De gemeenteraad keurt de voorgestelde statutenwijzigingen en wijziging van voorwerp (doel) van Fluvius West goed.

Artikel 2: in geval van een fysieke of digitale algemene vergadering De voornoemde vertegenwoordiger krijgt volgend mandaat betreffende de

dagordepunten op de buitengewone algemene vergadering op 10.12.2020 of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden: positieve opstelling.

Artikel 3: in geval van schriftelijke algemene vergadering

Hecht zijn akkoord over elk van de voorliggende agendapunten, waaronder de voorgestelde statutenwijzigingen en wijziging van doel/voorwerp. Dit geeft het standpunt van de gemeente/stad weer, en dient in geval van een schriftelijke algemene vergadering (zonder fysieke aanwezigheid van de vertegenwoordiger van de gemeente/stad) als een bindend akkoord te worden beschouwd dat opgenomen zal worden in een overzichtslijst ‘houdende ontvangen inhoudelijke goedkeuringen van de deelnemers’ die gevoegd zal worden bij de notulen van bovenvermelde Buitengewone Algemene Vergadering en waarbij de individuele gemeenteraadsbeslissingen via het digitaal loket zullen overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid.

Artikel 4:

Een afschrift van deze beslissing zal overgemaakt worden aan de Fluvius West, t.a.v het secretariaat, uitsluitend per mail aan vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

16. TMVS. Buitengewone algemene vergadering van 08.12.2020. Goedkeuring agenda en bepalen mandaat vertegenwoordiging stad.

De gemeenteraad,

Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch:

1.

Op 15.09.2020 ontving de stad de uitnodiging tot de buitengewone algemene vergadering van TMVS (Farys) op dinsdag 08.12.2020 om 14.30 u. met volgende agenda:

1. Toetreding van deelnemers

2. Actualisering van bijlagen 1 en 2 aan de statuten ingevolge toetredingen 3. Evaluatie 2020, te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie 2021 (cfr.

artikel 432 DLB)

4. Begroting 2021 (cfr. artikel 432 DLB)

5. Actualisering presentievergoedingen ingevolge indexaanpassing 6. Statutaire benoemingen

Varia 2.

De praktische organisatie van deze buitengewone algemene vergadering zal eind oktober aan alle afgevaardigden meegedeeld worden.

De gemeenteraad neemt kennis van de uitnodiging en alle andere documenten van de buitengewone algemene vergadering van TMVS van 08.12.2020.

3.

De gemeenteraad heeft op 10.09.2019 mevrouw Kathleen Duchi, schepen, aangesteld als eerste vertegenwoordiger voor de duur van de legislatuur.

De gemeenteraad heeft op 18.02.2019 mevrouw Gwenny Meyfroid, raadslid, aangesteld als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de duur van de legislatuur.

Schepen Kathleen Duchi laat nog weten als zij aanwezig zal zijn op de buitengewone algemene vergadering van TMVS (Farys).

4.

Thans dient de gemeenteraad de agenda van de buitengewone algemene vergadering te bespreken, bij akkoord goed te keuren en het mandaat te bepalen voor de

vertegenwoordiger in de buitengewone algemene vergadering van 08.12.2020.

De gemeenteraad gaat over tot de discussie betreffende de agenda van de voormelde buitengewone algemene vergadering van TMVS van dinsdag 08.12.2020 en van het mandaat van de genoemde vertegenwoordiger in deze buitengewone algemene vergadering.

5.

Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen:

- het decreet lokaal bestuur (DLB) inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken de artikelen 432 en 41, tweede lid, 4°;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen:

Om deze redenen;

Na beraadslaging;

Met unanimiteit;

BESLUIT:

Artikel 1:

De voormelde agenda wordt goedgekeurd.

De voornoemde vertegenwoordiger krijgt volgend mandaat betreffende de dagordepunten op de buitengewone algemene vergadering: positieve opstelling.

Artikel 2:

De gemeenteraad geeft opdracht via pdf een uittreksel van deze beslissing over te maken aan de dienstverlenende vereniging TMVS dv, op het e-mailadres

20201208BAVTMVS@farys.be.

17. Cameratoezicht met bestuurlijke finaliteit in het kader van het bestrijden van