• No results found

Evaluatie

In document De van licht metaal (pagina 45-50)

7.1 Inleiding

Vanuit de vergelijking tussen de gewenste werkkarakteristieken en de gerealiseerde

werkkarakteristieken zijn er in tabel 6.1 een aantal verbeterpunten gekomen. Dit hoofdstuk is het sluitstuk van het onderzoek. In dit hoofdstuk staan twee onderwerpen centraal. In eerste instantie worden conclusies en aanbevelingen gedaan aan de hand van vastgestelde verbeterpunten. Dit gedaan hebbende volgt een zelfevaluatie met daarin enkele kritische aantekeningen ten aanzien van het onderzoek.

7.2 Conclusies en aanbevelingen

7.2.1 Doelstellingen Anode

Doelstelling 1

Komen tot een effectieve organisatie gebaseerd op lean.

Opleiding en competentie operators en meewerkende voormannen

Niet alle operators functioneren niet op het vereiste niveau. Dit is onder anderen af te leiden aan de geleverde kwaliteit van anoden en de wijze waarop met de wachtchef van de afdeling

productie wordt gecommuniceerd. Er zijn een aantal oorzaken die ten grondslag liggen aan dit probleem. De eerste oorzaak is de snelheid waarmee de organisatiewijziging heeft plaats gevonden. Hierbij is onvoldoende tijd besteed aan de vraag welke competenties vereist zijn in relatie tot de uit te voeren werkzaamheden. De tweede oorzaak is het inlijven van operators die van origine aan de afdeling productie door de afdeling anode. Hierbij is niet beoordeeld op betreffende operators geschikt waren voor het uitvoeren van taken binnen de afdeling anode. De tweeploegen dienst anode is verdeeld over vijfploegen dienst. Dit betekent dat er vijf nieuwe groepen zijn ontstaan. De cultuur binnen deze groepen zal onderhavig zijn aan verandering als gevolg van de nieuwe samenstelling.

Uit bovenstaande zal lering getrokken moeten worden en dit geldt niet alleen voor de

businessunit elektrolyse. Er zal tijd moeten worden gestoken in de opleiding van de operators in de anode. Mensen die niet competent zijn om taken naar behoren uit te voeren zullen elders moeten worden ingezet

Zeer slechte technische staat van installaties speelt de anode parten

De technische staat van de installaties in de anode is ronduit slecht. Als resultaat van excessieve storingen heeft de productie behoorlijke achterstanden opgelopen, Oorzaak van de slechte staat is ouderdom van de installatie en belasting van de installatie van de afgelopen jaren. Het

onderhoud aan de installaties is de afgelopen jaar wel verbeterd.

Om soelaas te bieden aan het oponthoud dat ontstaat als gevolg van storingen is een monteur beschikbaar voor afdeling anode. Daarnaast worden de operators getraind om kleine

verstoringen te verhelpen en om klein onderhoud te plegen.

Op dit moment lopen er voorbereidingen om de anode te moderniseren. Om naar een

stroomsterkte van >165kA te kunnen zijn grotere anodes nodig. De huidige installatie zal moeten worden vervangen. Tot die tijd zal veel aandacht geschonken worden aan de onderhoud van de anode.

In het geval van storingen moet snel kunnen worden overgeschakeld naar een ander deel van de installatie. De keuze ten aanzien van het tijdstip, waarop deze switch wordt gemaakt is niet altijd helder. Een onjuiste keuze heeft consequenties voor de flow van anoden naar de productie. Oorzaak van deze onjuiste keuze is het niet juist kunnen schatten van a) de impact van de storing en b) geen overleg met de wachtchef. Door de wachtchef van de productie op het juiste moment in te schakelen kan hij de anode van diensten zijn of maatregelen nemen om de flow gaande te houden.

Voorraad anoden voor productie laag ten opzichte van variatie

De voorraad anoden is laag ten opzichte van de procesvariatie. Met andere worden, bij middelgrote storingen is er reeds sprake van problemen met de flow. Het oplossen van de

storingen ligt buiten het bereik van de operator. Oorzaak die aan dit probleem ten grondslag ligt is de keuze die is gemaakt ten aanzien van de voorraadhoogte gereed product. Herziening van de voorraadhoogte is dan ook zeer raadzaam.

Communicatie tussen meewerkend voorman en wachtchef

De effectiviteit van communicatie tussen meewerkend voorman en wachtchef is sterk

persoonsgebonden. Door versplintering van de afdeling productie en de gecreëerde flow tussen de afdeling anode en afdeling productie verloopt de communicatie niet naar ieders wens. De oorzaak lijkt te kunnen worden teruggevoerd naar de cultuur. Afdelingen zijn intern gericht en communiceren pas als ze tegen problemen aanlopen.

De stijl van leidinggeven door de wachtchef is hier van belang. Hoewel hij hiërarchisch geen meerder is van de anode zou het coachen van de meewerkende voorman helpen bij de ontwikkeling van de anode.

Afwezigheid monteur

De afwezigheid van de monteur tijdens vakantie of ziekte speelt de anode parten indien er grote verstoringen optreden.

Het opleiden van een operator tot monteur zou in dit verband raadzaam zijn. Een ander punt zou het structureel opnemen van een monteur in de anode kunnen zijn.

Kwaliteit geleverde anoden

De kwaliteit van aangegoten anoden voldoet kwalitatief niet altijd aan de juiste eisen. Oorzaak is de geringe opleiding en ervaring die sommige operators hebben genoten.

Binnen de anode wordt 1 keer per week audits gelopen. Voorstel in dit verband zou het opvoeren van de frequentie naar dagelijkse audits.

7.2.2 Doelstellingen Productie

Doelstelling 3

Effectieve en efficiënte aansturing van de organisatie. Stijl van leidinggeven door wachtchef niet veranderd

Zoals al vaker is aangegeven speelt de wachtchef een fundamentele rol bij de implementatie van de vereiste voorwaarden om te komen tot de gewenste doelstellingen ten aanzien van kwaliteit van arbeid.

De vereiste competentie en beschikbare competentie zouden dan ook eens kritisch moeten worden beoordeeld.

Evaluatie

De buigzaamheid van licht metaal

Het probleem zit in de kern in de cultuur van de organisatie. Er is geen terugkoppeling van opkomende ploegen naar afgaande ploegen. Behorende bij een terugkoppeling behoort ook een consequentie. Deze consequentie moet dan ook worden doorgevoerd.

Communicatie anode en meetploeg

Er heerst nog steeds een eilandenregime. Leidinggevende zijn intern gericht en grijpen pas in wanneer het te laat is. De klant leverancier verhouding is sterk ontwikkeld en zou moeten worden omgebogen in samenwerking.

Ondersneeuwen kwaliteitsgericht werken

Er is geen standaard om uit verstoringen te komen. Er is slechts sprake van brandweerwerk. Fouten die in het verleden zijn gemaakt komen boven enzovoort. Een cultuur verschijnsel die op een goede manier moet worden omgebogen naar een gecontroleerde manier van oplossen van problemen.

Ruimte om kwaliteitsgericht te kunnen werken

Er is geen controle op de wijze waarop het werk wordt uitgevoerd. Er wordt met name tijdens de audits gecontroleerd op de uitkomst van de werkwijze. Naleving van werkplekinstructies en de controle op de uitvoering volgens deze werkplekinstructies is noodzakelijk. Kwaliteit gaat voor kwantiteit.

7.2.3 Doelstellingen Meetploeg

Doelstelling 4

Verhogen van de kwaliteit van metingen en correcties Lichamelijke belasting meetploeg

Door minder rework, minder verstoringen en minder zelf voorbereidingen te moeten doen. Zal de lichamelijke inspanning beduidend minder worden. Duidelijkheid over het automatisch tillen van de deksels is vereist.

Communicatie met productie

In principe hetzelfde betoog als opgehouden is bij de afdeling anode. De extra vraag die in dit verband nog moet worden gesteld is wat er gecommuniceerd moet worden.

Werkplekorganisatie

De werkplek van de meetploeg is ongelukkig ingedeeld. Er gaat veel tijd verloren als gevolg voorbereidingen. De huisvesting van apparatuur zou een onder de loop moeten worden genomen.

Procesproblemen versus uitvoering van taken

Bij optredende procesverstoringen komt het doen van kwalitatieve goede metingen onder druk te staan. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen het doen standaard metingen en het doen van metingen als gevolg van verstoringen. Voorstel is om voor veel voorkomende problemen een protocol op te stellen volgens welke het proces en de te verrichten metingen weer in het gareel komt. Dit voorkomt het brandweerwerk waar we zo goed in zijn.

Doelstelling 5

Voldoende menselijke capaciteit in de organisatie. Hoge werkdruk en veel overwerk meetploeg

Het aantal medewerkers is gezien de benodigde capaciteit onderbezet. Een aantal medewerkers moet nog worden opgeleid en daar wordt een deel van het capaciteitsprobleem opgelost.

tijdens verstoringen is dit een probleem. Het opleiden van een aantal operators uit de productie is een optie die kan worden aangewend.

7.3 Tot slot

Doel van dit onderzoek is het beoordelen of doelstellingen ten aanzien van kwaliteit van arbeid zijn gerealiseerd als gevolg van de organisatiewijziging. Om te bepalen of de doelstellingen zijn behaald is gebruik gemaakt van het model van Hackman & Oldham. Dit model tracht de

intrinsieke werkmotivatie te meten. Het model stelt dat een werknemer gemotiveerd is als hij zich in een bepaalde psychologische staat bevindt. Deze staat wordt bepaald aan de hand van het waarderen of beoordelen van werkkarakteristieken. Wanneer de werkkarakteristieken over het algemeen hoog worden beoordeeld zal de intrinsieke werkmotivatie groot zijn.

De doelstellingen zijn gehaald uit het organisatiewijziging document. Hier zijn een vijftal

doelstellingen benoemd waarbij aspecten van de kwaliteit van arbeid een belangrijke rol spelen. De doelstellingen van in het gelijknamige document vertaald naar uitkomsten. Deze uitkomsten zo stelt dit onderzoek, is de uitkomst van het model van Hackman & Oldham. Om nu te komen tot een beoordeling van de kwaliteit van arbeid zijn de uitkomsten in termen van gewenste

werkkarakteristieken geformuleerd. Om het onderzoek vervolgens te koppelen aan de nieuwe organisatie is een koppeling gelegd met het taakontwerp van de nieuwe organisatie.

Om de kwaliteit van arbeid te beoordelen zijn semi-gestructureerde vragen gesteld aan ongeveer 10 operators. Hierbij zijn de werkkarakteristieken in relatie tot het taakontwerp besproken en beoordeeld. De gespreken waren variërend van zwaar negatief tot zwaar positief. Oorzaak hiervan is terug te voeren naar culturele aspecten van de organisatie.

De beoordeling van gewenste werkkarakteristieken met behulp van gerealiseerde werkkarakteristieken heeft geleid tot het formuleren van een aantal verbeterpunten.

Ten aanzien van de afdeling anode kan het volgende worden gesteld. De doelstellingen ten aanzien kwaliteit van arbeid is een succes. Weliswaar zijn er een aantal verbeterpunten te realiseren, zoals het verbeteren van de kwaliteit en voorraadpositie, maar over het algemeen is in de anode een positief gevoel ten aanzien van de kwaliteit van arbeid,

De doelstelling ten aanzien van de meetploeg in dagdienst lijkt op zichzelf een succes. De metingen zijn kwalitatief beter dan voor de organisatiewijziging (de belangrijkste graadmeter is een verbeterde procesbeheersing). Punt van zorg voor wat betreft de meetploeg is de bezetting. Uitbreiden van het aantal operators lijkt hierbij noodzakelijk.

De huidige manier van tillen met deksels is een heet bij de meetploeg hangijzer. Hierover zou een definitieve uitspraak moeten komen.

De afdeling productie lijkt de verandering niet te dragen, dit gaat tot op het niveau van de wachtchef. Ten aanzien van doelstelling 3 zijn er mondjesmaat verbeteringen te constateren. Specifieke aandacht in stijl van leidinggeven is in dit verband noodzakelijk.

Bijlagen

De buigzaamheid van licht metaal

Literatuurlijst

Clarke, A. (1999). Evaluation Research: An Introduction to Principles, Methods and Practice. Sage Publications, Inc.

Leeuw, A.C.J. de. (2002). Bedrijfskundig management. primair proces, strategie en organisatie (2de druk). Assen:Van Gorcum.

Mintzberg, H. (1989). Structire in Fives. Designing effective organizations. ). Englewood-Cliffs:Prentice Hall.

Ruysseveldt, J. van en Grumbkow, J. von. (1989). Kwaliteit van de arbeid. Hedendaagse

stromingen. Assen:Van Gorcum.

Slack, N., Chambers, S., Johnston, R. (2004). Operations Management (4th edition). Englewood-Cliffs:Prentice Hall.

Swanborn, P.G. (1981). Methoden van sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Amsterdam:Boom Meppel, ed.

Verschuren, P. en Doorewaard, H. (2003). Het ontwerpen van een onderzoek (3de druk’. Utrecht:Lemma.

Treville, S., Antonakis, J. Working paper 0209: The three “C’s” of motivation in lean production:

commitment, compliant or conflict. University of Lausanne

Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken 2006–22, nr. 4, p304

Bijlagen

Organogram elektrolyse (Huidige organisatie)

Bron: organisatie aanpassing elektrolyse (2006)

Manager Elektrolyse 1 Manager Procesbeheer 1 Installatiebeheerder 1 Hoofd produktie 1 Hoofd anode 1 Controlling Personeel en organisatie Procesbeheer Meetploeg 4+9 ACV coach 1 Maintenance eng Prod. Ass. Techniek 1+1 Vijfploegendienst 85 Productie ondersteuning 13 Vijfploegendienst 33

In document De van licht metaal (pagina 45-50)