• No results found

Email-verzending

In document PBX Call Assist 3 UCServer (pagina 85-88)

De PBX Call Assist 3 UCServer ondersteund het versturen van emails. Het verzendmechanisme wordt voor de berichtgeving van de administrator over opgetreden fouten en Events, alsook het toekennen van

onbeantwoorde oproepen aan de gebruikers, gebruikt.

SMTP server

Hostnaam of IP-adres en poortnummer van de mailserver. De standaard poortnummers zijn: 25 (SMTP), 465 (SMTPS) en 587 (SUBMISSION). TLS-versleuteling wordt toegepast (met uitzondering van poort 25), mits de mailserver dit ondersteunt.

86 Login Naam (optioneel)

Gebruikersnaam voor de SMTP-verbinding (SMTP AUTH) Wachtwoord (optioneel)

Wachtwoord voor de SMTP-Verbinding (SMTP AUTH) E-mailadres van afzender

Emailadres van de afzender E-mailadres van de ontvanger

Email adres van de administrator voor het ontvangen van foutmeldingen.

U kunt meerdere adressen door ";" gescheiden opgeven.

Emails met UTF-8 (UNICODE) inhoud toestaan

Maakt het mogelijkom emails in UTF-8 codering te versturen. Als u deze optie deactiveert, dan kunnen emails alleen tekens, die in de ISO Latin-codepage van het operating systeem bekend zijn, worden verstuurd.

TLS afdwingen

Maakt het mogelijk om TLS-codering af te dwingen. Geeft de server geen encryptie of wordt het certificaat niet vertrouwd, dan mislukt de verzending. Op poort 25 wordt TLS alleen gebruikt als deze optie is ingesteld.

Het is belangrijk dat de naam van de SMTP server host is opgenomen in het certificaat.

Controleren...

Er wordt een test e-mail verzonden. Dit kan tot een minuut duren. Er verschijnt een pop-up die informeert over het succes of falen (inclusief eventuele foutmelding).

12.3 Berichtgevingen

De PBX Call Assist 3 UCServer ondersteunt het versturen van berichten voor onbeantwoorde oproepen.

Tegenover de PBX Call Assist 3 UCServer 3.0 zijn er voor onbeantwoorde oproepen een rij van vernieuwingen. Werden er emails voor oproepen bij afwezigheid vroeger door de cliënt of server verstuurd, dan wordt dit nu alleen via de server opgelost. In server is geconfigureerd in welke gevallen e-mails worden verzonden voor gemiste oproepen. De individuele gebruiker beslist dan zelf of hij dit wil of niet. Instellingen voor onbeantwoorde oproepen worden nu afzonderlijk geconfigureerd voor het Journaal en de e-mail.

De berichtgeving wordt altijd naar de bezitter van een lijn verstuurd. Deze wordt via de gebruikersgegevensbank geïdentificeerd.

De inhoud van een bericht kan met een template klantspecifiek worden aangepast. De inhoud van de email wordt met behulp van een XSL template als html gegenereerd. Zie XSL templates.

Ontvanger

 niet versturen

Er worden geen email berichten betreffende oproepen bij afwezigheid toegestuurd worden

 Leveren aan de eerste deelnemer

De eerste deelnemer, bij wie de telefoon gerinkeld heeft, krijgt het bericht over een onbeantwoorde oproep.

 Leveren aan de lijste deelnemer

De laatste deelnemer, bij wie de telefoon gerinkeld heeft, krijgt het bericht over een onbeantwoorde oproep.

87

 Leveren aan alle deelnemers

Alle deelnemers, bij wie de telefoon gerinkeld heeft, krijgen een bericht over de onbeantwoorde oproep.

De PBX Call Assist 3 UCServer ondersteund de herkenning van parallelschakelingen, groepsoproepen, cyclische oproepverdeling en doorzetten in de oproepfase. Daarmee worden de dubbele toewijzing van onbeantwoorde oproepen vermeden, ook als de oproep op meerdere telefoons heeft gerinkeld.

Stuur een e-mail, zelfs bij het beantwoorden van de oproep door derden

Als deze optie actief is, krijgt de opgeroepen gebruiker een e-mail, zelfs indien een derde partij het gesprek heeft aangenomen (bijvoorbeeld via Pickup).

Emailadres van de beller als afzender versturen

Als deze optie actief is krijgt het bericht het email adres van de beller als afzender. Daarmee staat u de directe contactopname met de beller toe.

Als u een groupware-oplossing voor afwezigheidsberichten wilt gebruiken krijgt de beller een bericht met uw geplaatste afweizgheidsnotitie. Zo is de beller het beste geïnformeerd over wanneer hij zijn gesprekspartner weer kan bereiken of kan hij zich tot de in het afwezigheids bericht genoemde collega wenden.

Beller-contactgegevens als vCard in email plaatsen

Contactinformatie, die over contactzoeken verstrekt worden, kunnen automatisch als vCard in de email worden geplaatst. Dit staat u ook onderweg toe, de toegang te hebben tot alle contactgegevens van de beller.

Ken de volgende prefix toe aan Telefonie-Links

Schakel deze optie in, als bij melding van een gemiste gesprek via email, het telefoonnummer als link moet worden geformatteerd. Bij het href-attribuut van inleidende <a>-Tags wordt het verwijsdoel aangegeven.

Deze verwijs-links kunnen met een prefeix worden uitgebried. U kunt kiezen uit de volgende prefixen.

 tel: (Standaard voor bijvoorbeeld Android, BlackBerry en iOS)

 phone:

 callto:

Bovendien heb je de mogelijkheid om een individuele prefix (maximaal 9 tekens plus dubbele punt) toe te wijzen. Zorg ervoor dat het voorvoegsel met een dubbele punt eindigt. Als u geen prefix wilt, dan schakelt u deze optie uit. In dit geval worden nummers in de e-mail notificatie niet als een link geformatteerd.

Uitzonderingen

 Bij interne oproepen

Voor interne oproepen worden geen berichten gegenereerd.

 Oproepen met een onderdrukt telefoonnummer

Bij oproepen met onderdrukt telefoonnummer worden geen berichten gegenereerd.

 Als er geen contactgegevens verwijderd kunnen worden

Bij oproepen waarvoor geen contactgegevens worden gevonden kunnen geen berichten worden worden gegenereerd.

 Bij herhaalde oproep op dezelfde dag

Als de beller herhalend op dezelfde dag belt worden er geen berichten gegenereerd.

88

 Bij herhalend oproepen, zolang de gebruiker zich niet aangemeld heeft

Als de beller herhalend belt zolang zich de gebruiker niet hernieuwd bij het systeem heeft aangemeld, bv. op vakantie is.

 Als de oproep minder dan seconden gerinkeld heeft

Als de oproep minder dan 2 seconden gerinkeld heeft. Dan belt u geen collega of klant terug, die uw nummer per ongeluk gekozen hebt.

 Wanneer het bellende nummer in deze lijst staat

Hiermee kunt u bepaalde extensies of telefoonnummers voor meldingen te uitsluiten. Hier kunnen bijvoorbeeld Deurintercoms worden gecongigureerd.

Deze taal gebruiken

U kunt de taal instellen, die in de emails wordt verstuurd. Er staan talen ter beschikking, waarvoor bestanden in de directory met talen bestaan.

In document PBX Call Assist 3 UCServer (pagina 85-88)