• No results found

Bijlage II – PvA

In document Een sociale mediastrategie voor RTVA (pagina 64-88)

Zondag 13:00 Foto insturen + vb x (tekst + foto) x (tekst + foto) 15:00 Nieuwstips van Amstelveners x (tekst + foto) x (tekst + foto)

15.2 Bijlage II – PvA

Inhoud plan van aanpak afstudeeropdracht Media, Informatie en Communicatie

Student

Naam student: Dave van Hooff Profiel: RMP Studentnummer: 500633177 Groep: RAFS 3T E-mailadres: dave.van.hooff@hva.nl

Telefoonnummer: 06-39109903

Paraaf voor akkoord student: Datum:

Naam eerste begeleider: Kees Stelling Naam tweede begeleider: Aimee Kersten

Paraaf voor akkoord docent-begeleider en tweede docent:

Datum:

Paraaf voor akkoord afstudeercommissie:

Datum:

Gegevens opdrachtgever:

Bedrijf: RTV Amstelveen

Naam begeleider vanuit het bedrijf: Ernst-Jan Wilhelmis Functie: Eindredacteur

Probleemsituatie:

Wat: is de aanleiding?

Wie: is de opdrachtgever of wie kan iets met de resultaten? Wanneer: is het probleem ontstaan?

Waarom: is het een probleem? Waar: doet het probleem zich voor? Hoe/waardoor: is het probleem ontstaan?

• Gebruik bronnen in de tekst

• Onderbouw waar nodig met concrete cijfers/ aantallen

• Zorg dat de informatie die in de probleemstelling is genoemd ook staat beschreven in de aanleiding

• Geef in de probleemsituatie altijd een schets van de huidige situatie maar ook van de gewenste situatie

RTV Amstelveen (RTVA) is een lokale omroep die zich richt op de inwoners van Amstelveen. RTVA wil Amstelveners via een dagelijks journaal op televisie en via

actualiteitenprogramma’s informeren over wat zich in hun directe omgeving afspeelt. RTVA maakt hierbij gebruik van de afkorting SPECS. Dit staat voor Samenleving, Politiek, Economie en Educatie, Cultuur en Sport. RTVA wil een lokale, betrouwbare en onafhankelijke omroep zijn voor iedere Amstelvener. (RTV Amstelveen, 2013) Omdat bijvoorbeeld kinderen van twee jaar geen nieuws kijken, is door de opdrachtgever beslist om mensen vanaf 15 jaar tot de doelgroep te berekenen. Naast het journaal maakt RTVA ook programma’s die gaan over de samenleving, het bedrijfsleven en de politiek. Vooraf aan een raadsvergadering wordt een programma genaamd ‘Staat van de Raad’ gemaakt en

uitgezonden. Dit programma moet de onderwerpen die worden behandeld in de raadsvergadering verduidelijken voor de inwoners van Amstelveen.

Er zijn 70.681 mensen die wonen in Amstelveen en binnen de doelgroep van RTVA vallen. (Gemeente Amstelveen, 2014) Van deze mensen kunnen alleen de mensen die

abonnement van Ziggo hebben RTVA ontvangen. De overige mensen kunnen via sociale media het journaal van RTVA bekijken. Het journaal wordt namelijk geüpload op YouTube. Er zijn 491 mensen die RTVA op Facebook volgen (0,69%), 347 via YouTube (0,49%) en 1223 via Twitter (1,65%). Dat lijkt nogal weinig voor een omroep die alleen lokaal nieuws verspreidt. Dat vindt ook de eindredacteur van RTVA, Ernst-Jan Wilhelmis.

Omroep Venlo is ook een lokale omroep in Nederland. Net als RTVA richt Omroep Venlo zich tot de mensen in de gemeente. Er wonen 84.900 mensen in Venlo die voldoen aan dezelfde leeftijdscategorie als de doelgroep van RTVA. (Gemeente Venlo) Dit zijn dus 14.219 mensen meer dan in Amstelveen. Desondanks heeft Omroep Venlo meer volgers op de sociale media. Er zijn 3.543 mensen die Omroep Venlo op Facebook volgen (4,17%), 356 via YouTube (0,42%) en maar liefst 7.889 via Twitter (9,29). Procentueel gezien volgen dus meer mensen uit de doelgroep Omroep Venlo dan mensen uit de doelgroep van RTVA.

RTVA wil concurreren met andere omroepen, zowel lokaal als regionaal. Sinds 2013 zijn ze druk bezig om zich te professionaliseren. Ze willen crossmediaal zijn, waarbij radio, televisie en internet elkaar versterken om zoveel mogelijk mensen bereiken. Zoals gezegd ontvangen alleen mensen met een abonnement van Ziggo het televisiekanaal van RTVA. De rest van de mensen is afhankelijk van sociale media. Dat zo weinig mensen dan de sociale media van RTVA volgen, is volgens de eindredacteur een probleem. Hij ziet graag dat er meer mensen betrokken zijn met de lokale omroep. Er zijn cijfers over de bekendheid van lokale omroepen. 90% van de mensen weet dat de lokale omroep in de zenderlijst van de televisie staat, 86% weet dat de lokale omroep via de radio te beluisteren is, 68% weet van de website van lokale omroepen af en 54% weet van het bestaan van de sociale media. (OLON, 2014) De sociale media zouden beter ingezet moeten worden om meer mensen te bereiken. De eindredacteur wil weten welke sociale mediastrategie RTVA moet inzetten om de binding met bestaande volgers uit de doelgroep te optimaliseren en nieuwe volgers aan te trekken. Het journaal en de nieuwsitems op YouTube moeten beter bekeken worden. Het dagelijks journaal wordt gemiddeld door 75 mensen bekeken via YouTube. De

eindredacteur wil dat dit er minstens 500 zijn. Een sociale mediastrategie kan RTVA hierbij helpen.

De oudere mensen uit de doelgroep volgen het lokale nieuws vooral via de televisie en de radio. Bij jongeren ligt dit anders. Die maken het meeste gebruik van sociale media om het lokale nieuws te volgen. De opkomst van sociale media heeft er voor gezorgd dat er minder gekeken en geluisterd wordt via televisie en radio. (OLON, 2014) Des te belangrijker om te zorgen dat je sociale media goed in elkaar zit.

Probleemstelling (het WAT van het onderzoek).

Dit is de centrale vraag waarop het onderzoek antwoord moet geven. Dit moet een open vraag zijn.

Welke sociale mediastrategie moet RTVA inzetten om de binding met bestaande volgers uit de doelgroep te optimaliseren en nieuwe volgers aan te trekken zodat het aantal kijkers van het journaal en de nieuwsitems stijgt?

Doelstelling (het WAAROM van het onderzoek)

- Formuleer concreet wat het eindproduct van de afstudeeropdracht is.

Een sociale mediastrategie aan RTVA leveren om de binding met bestaande volgers uit de doelgroep te optimaliseren en nieuwe volgers aan te trekken zodat het aantal kijkers op het YouTube kanaal stijgt.

Om RTVA van een adviesrapport te voorzien met een sociale mediastrategie worden de resultaten van deskresearch en fieldresearch concreet uitgewerkt.

Deelvragen

Dit zijn de grote vragen waarin je de probleemstelling uitsplitst. De deelvragen zelf verdeel je weer onder in kleinere onderzoeksvragen. Minstens één deelvraag gaat over theoretische verdieping en bij alle deelvragen wordt, waar mogelijk, de internationale theorie en/of praktijk betrokken. De antwoorden op alle deelvragen bij elkaar moeten het antwoord vormen op de probleemstelling. De deelvragen komen overeen met je hoofdstukindeling en hier zit bijna geen verschil in. De deelvragen zijn dan de hoofdstuktitels en de onderzoeksvragen de

paragraaftitels.

Deelvraag 1 – Interne analyse 1. Wie is de opdrachtgever?

2. Welke sociale mediastrategie wordt er gebruikt?

Deelvraag 2 – Doelgroepanalyse 1. Hoe groot is de doelgroep?

2. Welke sociale media worden door de doelgroep gebruikt? 3. Wat zijn de voorkeuren met betrekking tot nieuwsitems? (F)

Deelvraag 3 – Binding sociale media

1. Waarom is binding door middel van sociale media van belang voor RTVA? 2. Hoe kan RTVA binding creëren door middel van sociale media?

Deelvraag 4 – Best Practices

1. Welke criteria worden gehanteerd bij het beoordelen van de Best Practices? 2. Welke vergelijkbare omroepen nationaal en internationaal zijn er?

3. Wat kun je overnemen van de sociale mediastrategie van deze omroepen?

Deelvraag 5 – Trendanalyse

1. Welke trends zijn er op het gebied van sociale media? 2. Welke trends zijn er op het gebied van nieuwsitems?

3. Welke trends kan RTVA toepassen op haar eigen sociale mediakanalen?

Verantwoording methode van onderzoek

Structureer dit hoofdstuk in de volgende paragrafen (niet uitwerken per deelvraag):

2.1 Deskresearch

-Welke onderwerpen (deelvragen met onderzoeksvragen) en waarom?

Deelvraag 1 gaat over RTVA. Hier zal de website van RTVA een grote informatiebron zijn. De sociale mediastrategie wordt onderzocht dus zal er onderzoek gedaan worden naar het gebruik van de mediaplatformen van RTVA.

Zoektermen:

- RTV Amstelveen

- Sociale media RTV Amstelveen - YouTube RTV Amstelveen - Sociale mediastrategie

Sites:

RTV Amstelveen. (22 juli 2013). Over ons. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.rtvamstelveen.nl/over-ons

YouTube kanaal RTVA. (2015). Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

https://www.youtube.com/channel/UC4dDBMiTs_OmUN0ypfoJiCQ

Twitter-account RTVA. (2015). Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

https://twitter.com/rtvamstelveen?lang=nl

Facebook-pagina RTVA. (2015). Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

Gemeente Amstelveen. (2013). Stadspeiling. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.amstelveen.nl/web/Feiten-en-Cijfers/Stadspeiling.htm

OLON. (z.j.) De lokale omroep in beeld. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.olon.nl/Resources/Uploads/files/Presentatie%20Ipsos%20bereikonderzoek%20s ept_%202012.pdf

Deelvraag 2 gaat over de doelgroep. De informatie over de grootte van de doelgroep van RTVA zal de gemeente van Amstelveen verstrekken. Op hun website staan de cijfers over de totale inwoners van Amstelveen. Tevens kun je hier de aantallen verdelen in

verschillende leeftijdscategorieën om zo de benadering naar de doelgroep te onderzoeken. Om erachter te komen welke sociale media worden gebruikt door de doelgroep, zal er gezocht worden op de volgende zoektermen:

- Gebruik sociale media

- Gebruik sociale media per leeftijdscategorie - Cijfers gebruik sociale media

- Gebruik apparaten sociale media - Voorkeuren nieuwsitems

Sites:

Gemeente Amstelveen. (3 november 2014). Gemeente Amstelveen in cijfers; bevolking. Geraadpleegd op: 5 februari 2015, van: http://www.amstelveen.incijfers.nl/

Oosterveer, D. (18 december 2014). Alle cijfers over het gebruik van sociale media in Nederland eind 2014. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.marketingfacts.nl/berichten/social-media-in-nederland-eind-2014

Oosterveer. D. (18 februari 2013). Social media gebruik naar leeftijd. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van: http://www.marketingfacts.nl/statistieken/detail/social-media-gebruik-naar- leeftijd

Oosterveer, D. (27 januari 2014). Social media in Nederland 2014: jongeren blijven Facebook trouw. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.marketingfacts.nl/berichten/nationale-social-media-onderzoek-2014

Ketterij, B. van de. (20 december 2014. Cijfers Nederlanders & sociale media in 2014: gebruik stagneert. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.frankwatching.com/archive/2014/12/20/cijfers-nederlanders-social-media-in- 2014-gebruik-stagneert-infographic/

Boekee, S. (2014). Nationaal Social Media Onderzoek 2014. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved= 0CCEQFjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.marketingoost.nl%2Fdls%2F162&ei=7gkUVZOT

NsLT7Abz2oHYAg&usg=AFQjCNGumGDtN0_B9bNx_qB3pg-

0HBstdg&sig2=hbEfbHfLLuwAuPAtdfbRwA&bvm=bv.89217033,d.ZGU

Besocialized. (2015). Social media cijfers van 2014. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.besocialized.nl/blog/social-media-cijfers/

Digitalebijbaan. (z.j.). Doelgroepen per sociale media platform. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van: http://digitalebijbaan.nl/doelgroepen-per-social-media-platform/

Marketingfacts. (z.j.) Social media marketing. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.marketingfacts.nl/statistieken/channel/social_media_marketing

Ketterij, B. van de. (2 augustus 2014). Social media: de cijfers van 2014. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van: http://www.frankwatching.com/archive/2014/08/02/social-media-de- cijfers-van-2014-infographic/

Oosterveer, D. (18 februari 2013). Sociale media in Nederland 2013: Groei van gebruik Twitter en Facebook afgevlakt. Geraadpleegd op: 26 maart 2013, van:

http://www.marketingfacts.nl/berichten/social-media-in-nederland-twitter-en-facebook-het- meest-actief-gebruikt

Deelvraag 3 gaat over de binding van sociale media. Deze informatie zal te vinden zijn via wetenschappelijke artikelen en via OLON. Dit is de organisatie van lokale omroepen in Nederland. Zij doen onderzoek naar lokale omroepen. De resultaten zijn hierdoor erg gericht en de informatie is goed te gebruiken. Ook zullen de volgende zoektermen worden gebruikt:

- Binding sociale media

- Toegevoegde waarde binding doelgroep en bedrijf - Toegevoegde waarde binding sociale media - Effect sociale media

Sites:

Otten, Nadine. (z.j.). Binding op social media. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.senefelder.nl/artikel/binding-op-social-media

Marzano, Thomas. (april 2012). Social media versterken de relatie met je doelgroep. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved= 0CDIQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.managementexecutive.nl%2Fdownloaden%2F1256 4%2FThomas-Marzano-over-de-inzet-van-social-media-binnen-

Philips&ei=ihYUVfHAGMS17gbd0oCwCg&usg=AFQjCNEY6VwuAHi0RFuDZ555q_nJsXSY dg&sig2=hfGkpbpJip9G7S9yPduMcA&bvm=bv.89217033,d.ZGU

op: 5 februari 2015, van: http://www.olon.nl/nieuws/artikel/bekijk/1569781730/samenvatting- olon-onderzoek-lokale-media-landelijk

Deelvraag 4 gaat over de trendanalyse. De websites Marketingfacts en Frankwatching geven goede informatie over cijfers en trends over sociale media. Deze sites zullen gebruikt gaan worden om dit te onderzoeken. Aan de hand van de resultaten zal gekeken worden of één of meerdere trends gebruikt kunnen worden voor RTVA.

Zoektermen:

- Trends op sociale media - Ontwikkelingen op sociale media

Sites:

Ketterij, B. van de. (31 oktober 2014). Welk social media-platform past het best bij jouw organisatie? Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://www.frankwatching.com/archive/tag/social-mediagebruik/

Ketterij, B. van de. (9 januari 2015). 5 social media marketing trends voor 2015.

Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van: http://www.frankwatching.com/archive/2015/01/09/5- social-media-marketing-trends-voor-2015-infographic/

Duursma, J. (20 november 2014). Social media: 6 trends voor 2015. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van: http://www.frankwatching.com/archive/2014/11/20/social-media-6-trends- voor-2015/

Hall, van E. (11 december 2015). 15 social media trends 2015. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van: http://mediaweb.nl/blog/15-social-media-trends-2015/

Woerner, J. (z.j.) The 7 social media trends dominating 2015. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van: http://www.emarsys.com/en/resources/blog/the-7-social-media-trends-

dominating-2015/

Clipforce. (z.j.) Conversie-optimalisatie: Waar moet Video aan voldoen? Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van: http://www.clipforce.nl/conversie-optimalisatie-waar-moet-video-aan- voldoen/

http://smallbiztrends.com/2014/08/successful-video-marketing.html

http://www.visualculture.com.au/year-video-5-trends-watch-2015/

Deelvraag 5 gaat over de Best Practices. De criteria zullen aan de hand van de eigenschappen van sociale media worden gemaakt. Tijd, frequentie en beelden zijn voorbeelden hiervan. Er wordt gezocht naar vergelijkbare omroepen om de criteria te

toetsen. Op de websites van deze omroepen zal de informatie worden gehaald.

Zoektermen:

- Sociale media RTVA - Lokale omroepen Nederland

- Lokale omroepen ander land (bijvoorbeeld België) - Criteria sociale media

- Facebook (lokale omroep) - Twitter (lokale omroep) - YouTube (lokale omroep)

Sites:

YouTube kanaal RTVA. (2015). Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

https://www.youtube.com/channel/UC4dDBMiTs_OmUN0ypfoJiCQ

Twitter-account RTVA. (2015). Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

https://twitter.com/rtvamstelveen?lang=nl

Facebook-pagina RTVA. (2015). Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

https://www.facebook.com/RTVAmstelveen?fref=ts

OLON. (z.j.) Vorming streekomroepen. Geraadpleegd op: 26 maart 2015, van:

http://streekomroep.olon.nl/

2.2 Methode 1 – Diepte-interviews

Er zullen drie diepte-interviews plaats vinden met sociale media experts. Hierbij worden kwalitatieve vragen gesteld met betrekking tot het gebruik van sociale media. Eerst worden er twee interviews gehouden en na de panelgesprekken wordt het concept van de sociale mediastrategie nog voorgelegd aan een andere sociale media expert.

-Welke topics/onderwerpen en waarom? (wat ga je vragen dus wat wil je weten)

Sociale media Wat is uw perceptie op sociale media?

Hun definitie van sociale media is belangrijk voor de rest van de vragen. Sociale media Wat vindt u de

belangrijkste sociale media (voor RTVA)?

Goed om te weten. De redenatie is interessant waar je misschien wat uit kunt halen.

Sociale media Hoe actueel moet je zijn als lokale omroep?

RTVA upload nieuwsitems pas de volgende dag. Binding sociale media Hoe helpt sociale media

met de binding tussen lokale omroepen zoals RTVA en de doelgroep?

Het antwoord hiervan is voor te leggen tijdens de panelgesprekken. Respondenten kunnen

Dit zijn allemaal kwalitatieve vragen. Met deskresearch is al veel te onderzoeken waar conclusies uit te trekken zijn. Aan de hand van deskresearch zijn de vragen specifieker of anders geformuleerd voor de diepte-interviews. Eerst moet dus deskresearch plaats vinden. Hierdoor is een kwantitatieve onderzoeksmethode, zoals een enquête, niet nodig.

Op basis van deskresearch worden er nog vragen gemaakt. Ook kunnen er voorbeelden

-Hoe kom je aan je respondenten?

Via internet kunnen deze experts gevonden worden. In een mail of telefoontje wordt gevraagd of ze interesse hebben in dit onderzoek. Ook kunnen experts gevonden worden in het professionele netwerk.

-Waarom gebruik je deze methode? Wat zijn de voor- en nadelen specifiek voor dit onderzoek.

Voordelen:

- Je kunt met de persoon diep op het onderwerp ingaan. Ook kun je doorvragen als je een specifieker antwoord wilt.

zeggen wat ze van dit antwoord vinden. Crossmedialiteit Hoe belangrijk is het om

alle sociale media crossmediaal te gebruiken voor RTVA?

Sociale media kunnen elkaar versterken.

Nieuws Hoe moet RTVA nieuws en

dergelijke melden op sociale media?

RTVA plaatste een teaser op sociale media met de inhoud van het journaal. Daar zijn ze mee gestopt. Nieuws Wat is belangrijk bij een

post op sociale media?

De inhoud van post is belangrijk. De volgers moeten overtuigd worden om door de klikken.

Nieuws Hoe belangrijk is een

aankondiging van nieuws op sociale media?

RTVA maakt geen gebruik van aankondigingen.

Sociale media Wat moet RTVA op het gebied van sociale media doen om zicht te

onderscheiden van concurrenten?

Zeer belangrijk om te weten op welke manier RTVA de concurrentie moet aangaan.

- Het interview is niet plaatsgebonden. Het kan overal plaats vinden. (Rightmarktonderzoek, z.j.)

Nadelen:

- De interviewer kan invloed uitoefenen op de geïnterviewde, waardoor antwoorden onbetrouwbaarder zijn.

- De geïnterviewde wordt alleen door de interviewer uitgedaagd om over nieuwe ideeën na te denken. Van geen andere invloed is hier sprake.

(Rightmarktonderzoek, z.j.)

Experts:

- 1. Eric van den Berg;

Eric van den Berg is hoofd van de mediamix bij RTV-NH. RTV-NH is net als RTVA een nieuwsomroep. RTV-NH is natuurlijk wel groter, maar je kunt er veel van leren. De afspraak is gepland op woensdag 15 april om 17:00.

- 2. Geert van der Veen; sociale media expert ;

Geert van der Veen is coördinator multimedia bij AT5, waar hij zich bezig houdt met de sociale media kanalen. AT5 is, net als RTVA, een lokale nieuwsomroep, maar dan vele malen groter. Van zijn expertise kun je veel leren dat je weer kunt gebruiken voor RTVA. De afspraak is gepland op woensdag 15 april of donderdag 16 april.

- 3. Jeanet Bathoorn; Expert sociale mediastrategie

De derde expert staat nog niet vast. Dit gesprek vindt plaats na de

panelgesprekken. Hier wordt het concept voorgelegd waar de expert op kan reageren. Iemand die de sociale media op landelijk gebied regelt, bijvoorbeeld bij de Telegraaf.

2.3 Methode 2 – Panelgesprek

Er gaan drie panelgesprekken plaats vinden van zes tot acht personen per gesprek. In ieder gesprek zitten mensen van verschillende leeftijden om zo informatie van

verschillende leeftijdscategorieën te krijgen. Met deze grootte heb je voldoende meningen en kan er een gesprek plaats vinden. Bij meerdere personen kan het chaotisch worden en praten er te veel mensen door elkaar heen.

(Rightmarktonderzoek, z.j.) Panelgesprekken zijn geschikt voor onderzoeken waarbij meningen, belevingen, bindingen, associaties en barrières onder de doelgroep worden achterhaald. (Roeters, A.S. 2014)

De eerste groep bestaat uit mensen die de sociale media al volgen. Eerst wordt er gevraagd hoe zij het gebruik van de sociale media van RTVA vinden. Daarna worden antwoorden en conclusies uit deskresearch en de diepte-interviews in de groep

gegooid. Hier kunnen de respondenten op reageren. Daarna wordt hier concept van de sociale mediastrategie op gebaseerd.

De tweede groep bestaat uit mensen die de sociale media van RTVA niet volgen. Aan hen wordt gevraagd waarom ze de sociale media niet volgen. Daarna worden ideeën en conclusies van deskresearch, diepte-interviews en het eerste gesprek in de groep gegooid. Als laatste het concept van de sociale mediastrategie. Hier kunnen de respondenten dan op reageren en vertellen wat zij er van vinden. En natuurlijk of ze bij deze sociale mediastrategie wel de sociale media gaan volgen.

De derde en laatste groep bestaat voor de helft uit volgers en niet-volgers van RTVA. Het concept voor de sociale mediastrategie is na het tweede panelgesprek gevormd en zal worden voorgelegd aan deze laatste groep. Deze groep kan hier mooi op reageren en dan kan het definitieve advies voor de sociale mediastrategie van RTVA worden gevormd.

-Welke topics/onderwerpen en waarom? (wat ga je vragen dus wat wil je weten) Topics voor volgers:

RTVA Wat vinden de mensen van

In document Een sociale mediastrategie voor RTVA (pagina 64-88)