• No results found

Belanghebbenden over Woningstichting Leusden .1 Typering van Woningstichting Leusden

4 Presteren volgens belanghebbenden

4.4 Belanghebbenden over Woningstichting Leusden .1 Typering van Woningstichting Leusden

Aan de belanghebbenden is gevraagd Woningstichting Leusden in een aantal woorden te typeren. In onderstaand plaatje is de uitkomst hiervan weergegeven. Woningstichting Leusden wordt door haar belanghebbenden getypeerd als betrokken, sociaal, ondernemend en klantgericht.

4.4.2 De beoordeling van de tevredenheid van belanghebbenden over Woningstichting Leusden

huurders

tevredenheid over de maatschappelijke prestaties: 6,6

De huurders scoren op de maatschappelijke prestaties structureel wat lager dan de gemeente en de overige partijen. Dat lijkt te komen door de structureel wat kritischer blik van huurders op hun huisbaas.

Aanwijsbare verklaringen hiervoor heeft de visitatiecommissie niet aangetroffen en werden ook niet gegeven door de huurders. Bijvoorbeeld de kwaliteit van de woningen van Woningstichting Leusden is aanwijsbaar hoog (conditiescore is 2), terwijl het hoogste cijfer wat wordt gegevens ‘slechts’ een 8 is, het laagste een 5.

De terugtrekking van Woningstichting Leusden op het terrein van leefbaarheid enkele jaren geleden is ook door de huurders ervaren en heeft bij een aantal huurders tot een mindere beoordeling geleid.

Tegelijkertijd worden er ook hoge cijfers gegeven voor bijvoorbeeld de inzet van 2 medewerkers op het gebied van sociale leefbaarheid. Wat dat betreft is er niet sprake van een gelijkluidend beeld bij de huurders.

Mogelijke verbeterpunten die door de huurders zijn genoemd zijn het onderhoud meer per woning te bekijken, meer in te zetten op duurzaamheid en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

tevredenheid over de relatie en communicatie: 7,0

De huurders zijn tevreden over de relatie en de communicatie met Woningstichting Leusden. Het overleg met de HLVE is open en constructief. De huurders worden goed geïnformeerd, zij voelen zich serieus genomen.

Mogelijke verbeterpunten over de relatie en de communicatie zijn door de huurders niet genoemd.

tevredenheid over de invloed op beleid: 7,5

De huurders zijn tevreden over de mate van invloed op het beleid van Woningstichting Leusden. Naast de themagroepen die er nog steeds zijn, heeft de HLVE het voorstel voor de het huurbeleid in 2017 mogen uitbrengen, waarna onderhandeling plaatsvond over de uiteindelijke huurverhoging. Dat is door iedereen als zeer waardevol en vertrouwenwekkend ervaren.

Mogelijk verbeterpunt voor Woningstichting Leusden is om soms wat doortastender te zijn en zaken niet te lang voor zich uit schuiven.

gemeente

tevredenheid over de maatschappelijke prestaties: 7,0

Het gemiddelde is naar beneden getrokken door de 5 die de gemeente heeft gegeven op het prestatieveld kwaliteit van wijken. Woningstichting Leusden heeft zich naar aanleiding van de

koersverandering naar het gevoel van de gemeente teruggetrokken uit de wijken. Pas de laatste tijd ziet de gemeente weer meer activiteit van Woningstichting Leusden op dat terrein. Ook zijn er afspraken gemaakt over een vangnet voor probleemgevallen, maar dat zou in de praktijk nog beter kunnen functioneren. Het gegeven cijfer op de kwaliteit van de woning komt vooral omdat de gemeente vindt dat Woningstichting Leusden meer kan doen op het gebied van duurzaamheid en energie. De overige prestatievelden ervaart de gemeente als goed (een 8 voor huisvesten van de primaire doelgroep, bijzondere doelgroepen en desinvesteren in het vastgoed).

Mogelijke verbeterpunten vanuit de gemeente zijn de inzet op leefbaarheid in de wijk en een grotere inzet op het terrein van duurzaamheid en energie.

tevredenheid over de relatie en communicatie: 8,0

De gemeente geeft een 8 voor de relatie en de communicatie met Woningstichting Leusden. Dat is bijzonder want de samenwerking kreeg in de eerste jaren van deze visitatie een behoorlijke tik door de terugtrekking van Woningstichting Leusden uit de ontwikkeling van de multifunctionele centra. Het is echter gelukt om de verhoudingen weer goed te krijgen en te houden, zodat nu verder aan de toekomst gewerkt kan worden. Een knappe prestatie van beide partijen.

Mogelijk verbeterpunt op dit terrein vanuit de gemeente is de wens om nog iets meer vanuit

vertrouwen en partnerschap te werken. Het kan altijd beter. Dit betreft ook de mate van tevredenheid over de invloed op beleid.

tevredenheid over de invloed op beleid: 7,0

De gemeente is tevreden over de mate van invloed op het beleid. Met Woningstichting Leusden is goed samen te werken, de prestatieafspraken krijgen hun rol en positie en als er acute zaken aan de orde zijn (zoals bijvoorbeeld in gevallen van overlast) dan is er snel contact gelegd en zijn beide partijen bereid tot een oplossing te komen.

overige partijen

tevredenheid over de maatschappelijke prestaties: 7,6

Woningstichting Leusden scoort bij de maatschappelijke prestaties allemaal ruime zevens, behoudens op de huisvesting van specifieke doelgroepen. Die is gemiddeld iets lager. Een duidelijk aanwijsbare reden is daarvoor niet gegeven.

Mogelijke verbeterpunten die aangedragen worden zijn het meer bouwen voor middengroepen en meer gaan voor sociale woningbouw.

tevredenheid over de relatie en communicatie: 7,5

De zorg- en welzijnspartijen geven aan dat zij vinden dat Woningstichting Leusden hen nog te vaak als reguliere klanten beschouwd, terwijl zij specifieker zijn en dus ook een specifieke aanpak vergen. Daar zou Woningstichting Leusden zich beter in kunnen inleven. Voorbeeld is het uitvoeren van onderhoud aan schoolgebouwen direct na de vakantie en hier in de schoolvakantie een bericht over sturen.

De collega-corporatie zijn zeer tevreden over de relatie en de communicatie met Woningstichting Leusden: onderling tussen de 4 corporaties die samenwerken in BLNW-verband maar ook in de grotere regio SVEW. De samenwerking wordt steeds sterker en beter.

Mogelijke verbeterpunten die voor Woningstichting Leusden worden aangedragen zijn het proberen nog meer samen te doen en te ontwikkelen (zowel visie als projecten) met zorgpartijen en nog meer van buiten naar binnen denken.

tevredenheid over de invloed op beleid: 7,2

De overige belanghebbenden voelen zich zonder uitzondering allemaal serieus genomen door

Woningstichting Leusden. Uitaard voelt niet iedereen hetzelfde als het gaat om de tevredenheid over de mate van invloed op het beleid. De eenzijdig uitgevoerde koerswijziging van Woningstichting Leusden is bij diverse belanghebbenden niet prettig gevallen (ook al vond dit plaats in de vorige visitatieperiode).

Daartegenover staat wel dat partijen zien dat Woningstichting Leusden op zoek is naar samenwerking en weer breder actief wordt.

Het belangrijkste verbeterpunt dat genoemd is betreft de wens om gemeentebreed een integrale visie voor de toekomst te ontwikkelen, zowel voor wonen, welzijn als zorg. De regie hiervoor ligt overigens bij de gemeente.

4.4.3 Totaal overzicht cijfermatige oordelen belanghebbenden

In onderstaande tabel zijn alle cijfermatige oordelen van de belanghebbenden weergegeven. Deze cijfers zijn zowel aan de gesprekken als aan de schriftelijke enquêtes ontleend.

Prestatievelden huurders gemeente

overige belang-hebbenden

gemiddelde cijfer

Aantal respondenten n = 6 n = 1 n = 11 n = 18*

De tevredenheid over de maatschappelijke prestaties

1. huisvesting primaire

5. kwaliteit wijken en buurten

6,2 5,0 7,5 6,2

6. overige / andere prestaties

- - - -

Totaal

6,6 7,0 7,6 7,1

De tevredenheid over de relatie en wijze

van communicatie met de corporatie

7,0 8,0 7,5 7,5

De tevredenheid over de mate van

invloed op het beleid van de corporatie

7,5 7,0 7,2 7,2

*de drie categorieën belanghebbenden scoren allen even zwaar in de eindscore per onderdeel, ondanks het verschillende aantal respondenten.

4.4.4 Aangedragen verbeterpunten door belanghebbenden

Zowel in de gesprekken als in de schriftelijke enquêtes hebben belanghebbenden (individueel) waar mogelijk verbeterpunten aangegeven voor Woningstichting Leusden. Deze punten zijn samengebundeld en worden per categorie belanghebbenden hieronder weergegeven:

Gemeente

• blijvende inzet op leefbaarheid in de wijken

• meer inzet op duurzaamheid en energie

• nog iets meer uit gaan van vertrouwen en partnerschap Huurders

• onderhoud als maatwerk per woning

• meer doen aan duurzaamheid

• financiële ondersteuning HLVE kan beter

Overige belanghebbenden

• het beter kunnen inleven in de specifieke situatie van andere partijen zoals zorg, onderwijs en welzijn

• meer van buiten naar binnen kijken

• meer bouwen voor middengroepen

• strategischer kijken en plannen

• minder nadenken over rendement

• meer ervaring op zorgbouw ontwikkelen

• nog meer kijken wat samen kan

• structureel overleg voeren

• gezamenlijke visie ontwikkelen.