• No results found

Aonze acteerkwaliteiten werden erkent met een heuse vermelding op het intranet En in

het bijzonder natuurlijk Ems, jouw enthousiasme en tomeloze inzet voor de Probiotica trial heeft mij zo onwijs veel geholpen. Zonder jou (en je OCD natuurlijk) was die studie nog steeds niet van start gegaan. Dank voor de tijd en energie die jij er in hebt gestoken, samenwerken met jou is een feest en we gaan er een mooi manuscript van maken! Daklappers, maar voor mij toch echt Na-6, hoe fijn dat ik als mysterieuze PhD’er uit het buitenland gelijk mocht aansluiten bij de Rotterdamse borrels. Helaas waren het maar enkele maanden maar hoop hierna toch nog stiekem aan te sluiten.

Carmen, Denise, Carla, Andrea en Marion, dank voor het beantwoorden van al mijn onnozele vragen per e-mail en inplannen van afspraken. Jullie wisten er altijd raad mee en jullie hebben me ontzettend geholpen. Dank!

Marloes en Pieter, dank voor jullie coaching tijdens mijn tijd in het OLVG, het sparren over mijn toekomst en jullie support in mijn keuze om naar Boston terug te keren. Geen seconde spijt van gehad.

Lieve paranimfen, zo fijn dat jullie de 17e naast mij staan. Wimpie, ik zal nooit vergeten hoe jij die eerste tutorgroep, natuurlijk te laat, kwam binnenstormen. Gelijk zaten we in hetzelfde schuitje met onze naplaatsing voor Geneeskunde en eigenlijk zijn we altijd in hetzelfde schuitje blijven zitten. Samen in hetzelfde huis, masterraad, promoveren en ook nog eens dezelfde interesse voor MDL. Jij bent er altijd, altijd in voor een feestje en voelt haarfijn aan als er iets is, dank daarvoor! Lieve Tim, niemand die ik ken die zo trouw en attent is als jij. Dit bewees je maar weer eens door gelijk een ticket te boeken toen je hoorde dat ik naar Boston ging en mij als eerste kwam opzoeken. Na je bezoek was mijn kamer gelijk spik en span en de was strak opgevouwen, heel fijn! Je staat altijd voor me klaar, altijd in voor een onvoorbereide bergbeklimming met onweer, een retourbusritje in Oslo of een uiterst vroeg zwemuurtje. Dank voor je gezelschap bij al deze avonturen en hoog tijd voor een nieuwe trip!

Natuurlijk wil ik ook mijn vrienden en familie bedanken voor de raad en nodige afleiding naast mijn promotie. First the 368 Broadway crew, the first residents, the BB’s: Ek, NG, Ils and the permanent resident and known Dutchielover Mol, thank you for the movie nights with Rihanna, introducing me to the midnight Tasty burger and the ‘this is what you came for weekend’ at the Cape. The second residents, the raccoons: Izzy, Alex and Mol, immediately bonding due to our furry uninvited pets and shared anger at Corey. Glad that you learned this biking Dutchie without helmet (sorry!) more about unintentional gender gaps and plant care. And last, the 3RL family: Phil, JingleJules, Sindhu, Flo, Mol, Michael, Christophe and Livia. Lots of good memories of the many work sessions at Barisimo, the German

basement parties, Sunday night dinners, waffle breakfast and not to forget the highlights, our Friendsgiving and Ski trip. Looking forward to planning our next trip in the EU/USA! Natuurlijk ook mijn lieve kuzcies, halfjes, Amsterdamse familie, Babs, Ruth, heerlijk om het juist niet over mijn proefschrift te hebben, dank voor jullie vrolijkheid, feestjes, vele bezoekjes aan Boston. Lieve Yosan en Adyam, heerlijk om jullie te zien opgroeien en de oneindige hoeveelheid slimme vragen die jullie stellen, blijf alsjeblieft zo nieuwsgierig! De Kempenaeren, Pien, Jeroen, Dirk en Sophie, ik ben bij jullie ondergedompeld in een warm bad. Dank voor jullie gezelligheid!

De siblings, alle vier zo anders maar des te leuker. Toon, als oudste broer heb jij mij vele fijne kneepjes bijgebracht. Letterlijk, in de pijnlijke zin, maar ook figuurlijk, als het aankomt op kritisch denken, het voorbereiden van sollicitaties en het fanatisme bij de spelletjes. Met Lotje aan je zijde en ook een beetje aan mijn zijde als er weer discussie is over een zorg gerelateerd politiek probleem. Lotje, heerlijk hoe jij lekker tegen hem in gaat en zo fijn om samen met je te kunnen sparren over de toekomst als arts. Daaf, de echte schrijver in de familie, jaloers om van te worden hoe snel jij de Afrikaanse ontwikkelingen weet om te zetten naar een boeiend verhaal. Je creativiteit en liefde voor het Afrikaanse continent zijn bewonderenswaardig en ik weet zeker dat jij in de toekomst daar gelukkig in gaat worden. Bollie, jij kreeg het soms zwaar te verduren met de drie boven je maar het is heerlijk om te zien hoe jij alles op je eigen manier doet en jouw eigen keuzes maakt. Die huisdieren hebben geluk met je! Wie weet in de toekomst toch nog samen een keer de relatie tussen de darmflora van de hond en zijn baasje onderzoeken?

Lieve mam en pap, bedankt voor het onvoorwaardelijke vertrouwen in ons, de vrijheid die jullie ons gaven om onze eigen keuzes te maken en de eindeloze mogelijkheden die jullie ons altijd geboden hebben om te doen waar we voor wilden gaan. Ook nu nog staan jullie altijd voor me klaar en kan ik altijd rekenen op jullie support. Speciaal waren jullie bezoekjes aan Boston, onderdompelend in mijn Amerikaanse leven met veel mooie tripjes en een zeer bijzondere bevalling in MGH. Blij dat jullie nu ook vaak komen aanwaaien in Amsterdam en altijd toevallig net langs lopen.

Matthijs, mijn lievelingspersoon, je oprechte enthousiasme toen ik vertelde dat ik terug naar Boston ging, de eindeloze vlieguren die je daardoor maakte, mijn presentaties stiekem altijd nog net iets mooier wist te maken inclusief een rondvliegende telefoon, altijd naar de positieve kant van een probleem kijkt, mijn grenzen beter kent dan ik zelf en mij stimuleert om mijn dromen na te jagen, je bent onmisbaar. Heerlijk dat de facetime- periode voorbij is en ik geniet van het samen wonen, samen op avontuur, samen te volle vakanties plannen en kijk er naar uit om nog meer samen te zijn in de toekomst!

A