• No results found

ALLERHANDE WERKEN

In document II. TECHNISCH GEDEELTE... 2 (pagina 18-31)

Beschrijving zitbanken en tafels

Zitbanken en tafels zijn samengesteld uit 2 gietijzeren of aluminium poten, al dan niet met rugleuning en of armleuning. Bij het model van 3m of 4,5m wordt er respectievelijk 1 of 2 poten centraal toegevoegd, die identiek zijn aan de zijpoten. Het frame van elke poot heeft rondom een sectie van gemiddeld 50mm dikte. Alle poten zijn uit één stuk en hebben 3, 3+3 of 7 identieke openingen die vlak zijn zodat er geen water blijft in staan.

3 openingen voor het zitvlak, 3 voor de leuning en 7 voor de brede bank en het tafelblad waardoor de houten latten voor zitting, rugleuning en tablet nauw passend worden ge-schoven. De poten voor de zitbank zonder leuning en voor de tafels moeten voorzien zijn van een extra lip per opening waarvan de bovenzijde gelijk komt met de opening voor de latten zodat deze latten beter worden ondersteund en extra bevestigd kunnen worden.

Alle latten hebben dezelfde sectie 33 x 107mm. De hoek tussen het zitvlak en de rugleu-ning bedraagt 105°. Onderaan de poten dienen bevestigingsvoetjes te zijn met een mi-nimum dikte van 15mm en een lengte van 72mm, ze hebben een inclinatie van 15° t.o.v.

de poten en zijn voorzien van verankeringsgaten met een hart op hart afstand van 480mm (960mm bij de tafel en de brede bank). De verschillende onderdelen worden gemonteerd tot een bank of tafel, verankerd met schroeven in RVS. De onderdelen van deze banken worden gedemonteerd geleverd als losse onderdelen op zich (gietijzeren of aluminium poten, houten latten en RVS-schroeven). Na het monteren dienen zowel de poten als de latten makkelijk vervangbaar te zijn met het juiste gereedschap maar het geheel mag niet uitnodigend zijn voor diefstal of vandalisme.

Keuze materiaal van de poten: afhankelijk van de prijs en of zichtbare kwaliteitsverschil-len zal de beslissing naar 1 van beiden gaan. De inschrijvers moeten prijs voor beiden geven.

Materialen Gietijzer:

grijs gietijzer EN GLJ250 volgens norm NBN EN 1561 Aluminium:

Voorwaarden legeringselementen voor gietaluminium:

- Productie volgens NBN 1780, deel 1 t.e.m. 3 en EN 1706

- Productie volgens EN 13920-1 tot 13901-16 : “Aluminium and aluminium alloys – Scrap”

- Minimaal gebruik van 95% secundair/gerecycleerd aluminium, afwijking te staven.

- Legering type 4xx.x wegens goede gietbaarheid en goede corrosieweerstand. Vrije variant toegelaten mits goed onderbouwd.

- Certificaat bij aflevering bevat :

o Chemische samenstelling volgens EN 573 o Mechanische waarden volgens EN 586-2 o Vorm- en maatvastheid volgens EN 586-3

- Matrijsgiettechniek of spuitgiettechniek voor vorm- en maatvastheid volgens EN 1559-1 t.e.m. 4. Vrije variant toegelaten mits goed onderbouwd.

Bij inschrijving wordt een proefstuk meegeleverd dat een beeld moet geven naar kwali-teit, oppervlaktestructuur en afwerking van het gietaluminium (vb staaf van 0.5m). Dit referentiestuk zal later eveneens als referentie gebruikt worden om de kwaliteit van de leveringen te beoordelen.

Hout:

Volgens norm NEN 5461: kwaliteitseisen voor hout (KVH 1980), gezaagd hout en paal-hout. De houtsoort is onbehandeld hardhout van hardheidsklasse 1, F.A.S.-kwaliteit,

aantoont dat het hout afkomstig is van bossen waarvan het duurzaam beheer door een onafhankelijke instelling volgens de internationaal erkende criteria werd gecertificeerd.

Uitzondering voor de ronde banken: enkel eik met duurzaamheidsklasse 1 volgens de re-gels van de kunst van het houtbuigen vervaardigd.

Het gebruik van samengestelde planken of balken (vb. door middel van zwaluwstaartver-bindingen of gelijkaardig) is niet toegestaan. De houtsoort dient te worden opgegeven door de leverancier. Na verloop van tijd moet het gekozen hout op een natuurlijke wijze vergrijzen. Het gekozen hout dient ten allen tijden vormvast te zijn.

Verbindingen:

Alle verbindingen worden geschroefd. Bouten en schroeven te voorzien in roestvrij

staal. Per lat 2 diefstalveilige schroeven. Alle schroefkoppen moeten worden verzonken in de poten.

Producten Samenstelling:

De banken en tafels zijn samengesteld uit:

poten in gietijzer of aluminium, vijf modellen:

- poten voor bank met rug- en armleuning.

- poten voor bank zonder leuningen

- poten voor bank met rugleuning, zonder armleuning - poten voor brede bank zonder leuningen

- poten voor tafel

Deze poten zijn voorzien van de nodige uitsparingen waarin de houten latten van de zitting en eventuele rugleuning kunnen gemonteerd worden. Zowel voor de zitting als voor de rugleuning worden steeds identieke latten gebruikt. Voor de tafel en de brede bank zonder leuningen worden er 7 soortgelijke latten gebruikt.

Elke lat wordt op elke poot vastgezet bij middel van minstens 1 RVS veiligheidsschroef met verzonken torx kop met pin en 1 RVS schroef met verzonken torx kop, beiden met formaat 6,3mm x 38mm. Bij de tafel, de bank en de brede bank zonder leuningen wordt een 3e schroef in de extra lippen geschroefd. De uitgeschuinde gaten voor deze schroe-ven moeten in de poten voorzien zijn.

houten latten:

sectie 33 x 107mm, lengten 600/1500/3000/4500.

De houten onderdelen van de banken moeten eenvoudig vervangbaar zijn zonder dat de bank volledig of gedeeltelijk gedemonteerd moet worden.

De bank en tafel mogen geen scherpe hoeken of kanten hebben en er mag geen gevaar tot inklemming zijn.

Modellen:

De bank bestaat in verschillende modellen (stoel, bank, dubbele bank,…), met of zonder rugleuning, evenals een aangepaste tafel.

model met rug- en armleuning

-

type stoel: model lengte 600 mm, breedte 592mm, hoogte zitting 450mm, hoogte rug-leuning 846mm, hoogte armrug-leuning 670mm. Twee poten + 3 latten voor zitgedeelte en 3 latten voor ruggedeelte + 24 schroeven waarvan minstens 1 schroef per plank/zijde een veiligheidsschroef is.

-

type bank: model lengte 1500 mm, breedte 592mm, hoogte zitting 450mm, hoogte rugleuning 846mm, hoogte armleuning 670mm. Twee poten + 3 latten voor zitgedeelte en 3 latten voor ruggedeelte + 24 schroeven waarvan minstens 1 schroef per plank/zijde een veiligheidsschroef is.

-

type dubbele bank: model lengte 3000 mm, breedte 592mm, hoogte zitting 450mm, hoogte rugleuning 846mm, hoogte armleuning 670mm. Drie poten + 3 latten voor zitge-deelte en 3 latten voor ruggezitge-deelte + 36 schroeven waarvan minstens 1 schroef per plank/zijde een veiligheidsschroef is.

-

type triple bank: model lengte 4500 mm, breedte 592mm, hoogte zitting 450mm, hoogte rugleuning 846mm, hoogte armleuning 670mm. Vier poten + 3 latten voor zitge-deelte en 3 latten voor ruggezitge-deelte + 48 schroeven waarvan minstens 1 schroef per plank/zijde een veiligheidsschroef is.

Verankering:

De banken en tafels moeten kunnen geplaatst en verankerd worden op het openbaar domein. Wanneer nodig moeten de banken en tafels op eenvoudige wijze kunnen verwij-derd worden. Daarenboven moet de wijze van verankering enige speling toelaten, zodat bij niet exact geplaatste verankering de bank of tafel nog steeds correct geplaatst kan worden.

De leverancier doet een voorstel om de banken of tafels wegneembaar te verankeren.

Hierbij moet de bank of tafel verankerd worden aan de bestrating maar moet ze een-voudig kunnen verwijderd worden als dit nodig is. Hierbij mogen geen onderdelen in de verharding achterblijven die een obstakel kunnen vormen. De technische specificaties om de banken of tafels wegneembaar te verankeren dienen door de leverancier te worden bijgevoegd.

De kostprijs voor de verankering is inbegrepen in de prijs per bank.

Gemonteerde modellen

1. : Stoel met rug- en armleuning lengte 600 mm Eenheid: stuk - VH

2. : Bank met rug- en armleuning lengte 1500 mm Eenheid: stuk - VH

3. : Dubbele bank met rug- en armleuning lengte 3000 mm Eenheid: stuk - VH

4. : Triple bank met rug- en armleuning lengte 4500 mm Eenheid: stuk - VH

22. AFVALBAK

22.1. Materialen

Gegalvaniseerd staal met een polyester poedercoating.

Zwart beton.

Kunststof: polyethyleen

22.1.1. Oppervlaktebehandeling

De uitvoering van de diverse oppervlaktebehandelingen zal gebeuren volgens de ter zake geldende praktijkrichtlijnen BPR 1197. Op de coating wordt een verklaring op eer ge-vraagd die een 10 jarige garantie gegarandeerd op hechting, glansbehoud en kleurvast-heid. Corrosiebestendigheid wordt gegarandeerd voor min 20 jaar. Om dit aan te tonen zal de leverancier de nodige technische beschrijvingen en specificaties bij zijn inschrijving voegen.

In het bijzonder zal aandacht worden besteed aan het wegwerken van alle oneffenheden en scherpe randen tijdens de opeenvolgende bewerkingen.

Alle zichtbare delen worden afgewerkt met een polyuretaanpoeder, die getest en goed-gekeurd is door een erkend laboratorium. Het polyurethaanpoeder moet goed weerstand bieden tegen U.V licht, atmosferische veroudering en hydrolyse. Zij is TGIC vrij.

Het poeder, op basis van gemodificeerde polyurethaan, vertoont uitstekende antigraffiti

der dat de poedercoating aangetast wordt. De antigraffiti tast het matte karakter van de kleur niet aan.

Verder bevat de poedercoating volgende specifieke eigenschappen zoals hechtstoornissen voor bestickering en verhoogde krasvastheid tegen schuren met diverse harde voorwer-pen.

Alle zichtbare vlakken zullen volledig worden behandeld, inbegrepen alle zaagsneden.

Kleur: stadsgrijs

22.1.2. Afvalbak Zie tekening.

Zestienhoekige RVS afvalbak met driehoekige bovenkant, bestaande uit twee schelpen met noppen in roestvrij staal. Eén helft, bevestigd met twee scharnierpunten aan de bin-nenzijde draait open ten behoeve van het ledigen.

Een stalen ketting verhindert het opendraaien over meer dan 180°.

Het opendraaiende deel is uitgerust met een slot, op ergonomische hoogte, dat openge-maakt kan worden met een driehoekssleutel (8mm).

Beide schelpen zijn voorzien van een inwerpopening met beperkte afmetingen (160x100mm).

Op grondgebied Antwerpen wordt een depersonaliseerde uitvoering toegepast waarbij het logo van OVAM in reliëf wordt geponsd op de afvalbak. Daarenboven moet de afval-bak voorzien worden van de gepersonaliseerd nummer waardoor de vuilafval-bak mee in het onderhoudscontract kan opgenomen worden.

De afvalbak is voorzien van een binnenbak in brandvertragend PE-kunststof, inhoud 100 liter. Deze binnenbak is voorzien van drie handvaten waardoor ze ergonomisch geledigd kan worden..

De basis is uitgevoerd in beton.

22.1.3. Afmetingen Inhoud: 100 liter Breedte: 475 mm Hoogte: 1100 mm

22.1.4. Verankering

In de betonnen sokkel, voorzien van 3 schokdempers, zijn drie gaten voorzien met een draadstang.

De bevestiging in de grond gebeurt door middel van een chemisch anker.

22.1.5. Meetmethode der hoeveelheden

De afvalbak wordt als één geheel geleverd en gemonteerd en per stuk in rekening ge-bracht.

23. FIETSBEUGELS

23.1. Type SA/FS/04

Beschrijving

De fiets-, boom- en afschermingsbeugel bestaat uit één stuk. Een kokerprofiel gelast in de vorm van een U. De U-vorm ligt in één vlak.

Een verzinkt en gepoedercoat (stadsgrijs) kokerprofiel van 90 mm x 50 mm met een wanddikte van 3mm wordt gelast in de vorm van een U. De U-vorm ligt in één vlak. De lasnaden worden glad geslepen.

In het ondergrondse deel van de benen worden gaten geboord waardoor staafjes in staal (Ø10mm, lengte minimum 100 mm) worden gestoken. Deze staafjes moeten mee gele-verd worden.

Modellen Fietsbeugel:

Meetmethode

1. : Fietsbeugel hoogte 1200 mm, lengte 1000 mm Eenheid: stuk - VH

23.2. Type SA/FS/06/12

Beschrijving

Fietsenrek voor (vloerbevestiging) groot gebruikersaantal en maximale veiligheid en vandalismebestendig

Afmetingen Hoogte: 1040 mm

Lengte: afhankelijk van aantal plaatsen Breedte:

enkel 880 mm dubbel 1760 mm Dikten:

beugel: koker 60 x 60 x 3 mm

Asafstand tussen de fietsen: 400 mm Materialen

Termisch verzinkt staal Bevestiging

Op de bestaande bestrating.

24. BBQ

Prefab betonnen bbq-onderstel uitvoering in glad, grijs beton (GEEN architectonisch be-ton). Constructiewapening inbegrepen, Uitsparing in zijwanden inbegrepen.

Leveren en plaatsen van vuurvaste stenen in bbq-sets (incl. doorboringen voor verluch-ting).

Leveren en plaatsen RVS-roosters, 4xopendraaiende elementen en bevestigingshaken aan zijkanten. Uitvoering volledig in inox.

Leveren prefab elementen (alle 4 op 1 locatie).

Leveren metalen as-ton.

Leveren metalen zandemmer.

30. BIJGEVOEGD ARTIKEL

LEVEREN EN PLAATSEN VAN WACHTKOKERS VOOR LEIDINGEN VAN OPENBAAR NUT

30.1. Beschrijving

Het plaatsen van wachtkokers voor leidingen van openbaar nut omvat:

- de uitgraving van de sleuf;

- de fundering en omhulling van zandcement;

- het plaatsen van de wachtkokers;

- de nylon trekdraad in de buizen;

- het afdichten van de buisuiteinden;

- de aanvulling van de sleuf met zand 3-6.2.2.;

- de werken die uiteraard van voornoemde werken afhangen of ermee samengaan zoals :

- het drooghouden van de sleuf, - de instandhouding van de sleuf,

- de ongeschonden bewaring, de eventuele verlegging en terugplaatsing van kabels en leidingen,

- de verwijdering, het vervoer en het wegbrengen van materialen, - de levering, het vervoer en het aanbrengen van materialen.

30.1.1. Materialen

De materialen zijn:

- zand 3-6.2.2.

- zandcement volgens 9-1.

- buizen en hulpstukken zijn

- ofwel in PVC volgens 3-24.4.2. reeks 16 (SN8);

- ofwel in PE (polyethyleen) volgens 3-24.4.1.

- afdichtingsringen volgens 3-25.

30.1.2. Uitvoering

De bepalingen van 7-1.1.2. zijn van toepassing.

De aannemer is gehouden wachtkokers voor leidingen van openbaar nut te plaatsen on-der de rijweg op plaatsen aan te duiden door de leidende ingenieur.

De wachtkokers worden grond- en waterdicht afgedicht met een afdekkap van pvc.

30.1.2.1. Uitgraving van de sleuven

De uitgraving van de sleuven behelst de grondwerken voor de verwezenlijking van de sleuven waarin de wachtkokers worden geplaatst.

A. Tracé van de sleuven

Het trace is rechtlijnig en haaks op de as van de rijweg. De wachtkokers worden naast elkaar geplaatst met een tussenafstand van 15 cm gemeten tussen de buizen, en dienen 0,50 m uit te steken achter de wegrand.

De inmeting van de wachtkokers gebeurt ten opzichte van vaste punten zoals straatkol-ken, inspectieputten, e.d.

B. Sleufafmetingen

De diepte van de wachtkokers wordt bepaald door de diverse nutsmaatschappijen. De max. diepte is gelijk aan 1,20 meter.

B.2. Breedte

De overbreedte aan weerszijden van de buis bedraagt 20 cm.

C. Profiel van het oppervlak van de sleufbodem

Het lengteprofiel van het oppervlak van de sleufbodem is rechtlijnig en horizontaal.

30.1.2.2. Fundering, omhulling en aanvulling van de sleuf

De fundering en omhulling is van zandcement. De dikte van de fundering bedraagt 15 cm.

De wachtkokers worden omhuld tot 20 cm boven de buis van de koker.

De verdere aanvulling is met zand 3-6.2.2.

30.2. Meetmethode voor hoeveelheden

Alleen de effectief geplaatste wachtkokers worden in rekening gebracht en uitgedrukt in m met vermelding van de nominale diameter. De afdichtingskap is vervat in de een-heidsprijs per meter.

De grondwerken, de fundering, omhulling en sleufaanvulling zijn eveneens vervat in de eenheidsprijs per meter, evenals het voorleggen van een schets met maatgegevens van de wachtkokers.

110. BIJGEVOEGD ARTIKEL BUITENOMHEINING 110.1. Materiaal

De omheining is volgens 3-110.

110.2. Uitvoering

De aannemer dient de afpaling van de werken zelf te verzorgen aan de hand van de coör-dinaten opgeven op het plan der werken, of op eenvoudig verzoek door de leidend ambte-naar overgemaakt.

De staanders worden geplaatst in een betonfundering van ca. 60 cm diep.

De afsluiting wordt 10cm boven het maaiveld geplaatst.

110.3. Meetmethode voor hoeveelheden

Het leveren, uitpalen, plaatsen en monteren van de draadafsluiting, wordt per lopende meter vergoed, inclusief alle beschreven en logischerwijze bijhorende werkzaamheden.

111. BIJGEVOEGD ARTIKEL

DRAAIPOORT IN BUITENOMHEINING 111.1. Materiaal

De wentelpoort is volgens 3-111.

111.2. Meetmethode voor hoeveelheden

Het leveren, plaatsen en monteren van de poort, wordt per stuk vergoed per breedte.

In document II. TECHNISCH GEDEELTE... 2 (pagina 18-31)