• No results found

Algemene beschrijving en strategie van Ageas

In document De klant als leidraad (pagina 10-13)

Er zijn voor onze klanten

Ageas is actief in 15 landen in heel Europa en in Azië. Met 190 jaar ervaring in verzekeringen biedt Ageas miljoenen particuliere en zakelijke klanten Leven- en Niet-Levenproducten. Zij kunnen gebruik maken van een brede waaier aan kanalen, van traditionele tot de nieuwe digitale wereld.

Bij Ageas helpen we klanten bij hun planning voor de lange termijn en beschermt hen tegen onvoorziene risico's. Met andere woorden, wij zijn er als het goed gaat, maar ook als het leven eens wat moeilijker is.

We hebben een expertise op het gebied van partnerships. Ageas heeft langetermijnovereenkomsten gesloten met toonaangevende financiële instellingen en distributeurs over de hele wereld. In veel markten ontwikkelen we ook rechtstreekse relaties met de klant.

Waar we ook werken, we hebben altijd één doelstelling: onze 38 miljoen klanten gemoedsrust bezorgen wanneer ze die het meest nodig hebben.

Ambition 2018 in actie

Als verzekeraar willen wij in de eerste plaats mensen in elke levensfase helpen om de risico's te beperken die verbonden zijn aan eigendom, ongevallen, leven, gezondheid of pensioen en bij het beheren van hun bezittingen door middel van beleggingsalternatieven.

In 2017 vertrouwden meer dan 38 miljoen klanten op Ageas en verwachtten precies dat van ons. Wij hielpen velen van hen om hun persoonlijke ambities te realiseren. Anderen konden we in moeilijke tijden van hun leven gemoedsrust schenken. Om de juiste oplossingen voor onze klanten te creëren, luisterden wij naar wat zij ons te zeggen hadden. Wij verbeterden de dialoog en gingen aan de slag met wat zij ons vertelden dat belangrijk voor hen was.

Terugkijkend op 2017 bereikten we meer klanten dan ooit tevoren. In de Filipijnen startten we officieel met Troo en recenter gaf onze nieuwe joint venture in Vietnam ons de kans om Ageas aan een nieuwe groep klanten voor te stellen. Na slechts een jaar heeft Ageas Seguros zich in Portugal gevestigd als een bekend en gerespecteerd verzekeringsmerk.

Innovatie was een belangrijke factor in onze prestaties gedurende 2017. Wij kwamen met een aantal creatieve en belangrijke oplossingen, met producten op maat zoals Elastic in het VK en nieuwe mobiele applicaties in Azië die onder meer polishernieuwingen voor autoverzekeringen en reisverzekeringen omvatten. In België introduceerden we nieuwe app-gebaseerde diensten ter ondersteuning van woningverzekeringen. Zoals wij verwachtten, is digitalisatie een grote katalysator voor veranderingen. Ons besluit om in nieuwe technologieën en vaardigheden te investeren bleek de juiste keuze.

2017 was ook het jaar van kunstmatige intelligentie en robotica en activeringen in vele markten zorgden voor een verbeterde klantenservice en efficiency. In nieuwe technologieën voor de langere termijn is Ageas actief betrokken bij het internationale B3i Blockchain-initiatief en bij de ‘FinTech incubator’ B-Hive in België, teneinde aan de toekomstige behoeften van klanten te voldoen.

Met ons strategische plan Ambition 2018, versterkten wij onze inzet om dicht bij de klant te zijn. Daarom startten we voor het eerst in de hele

groep met metingen van klantgerichtheid, gebruikmakend van een aantal belangrijke klantmaatstaven. Op elk contactpunt met de klant proberen wij waarde toe te voegen, het beter te doen en te anticiperen op toekomstige klantbehoeften terwijl kennis wordt uitgewisseld over wat wij leren binnen de hele Groep.

In 2017 gingen medewerkers de innovatie-uitdaging aan. We nodigden medewerkers uit om ‘out of the box’ te denken en om met nieuwe manieren te komen om de bestaande situatie te verbeteren of een unieke oplossing te bedenken. Een groepsbrede competitie leverde meer dan 370 afzonderlijke ideeën op, van gloednieuwe innovaties tot ideeën om processen en de communicatie te verbeteren.

Nu Ambition 2018 in zijn laatste jaar is, zijn we al begonnen ons met de ontwikkeling na 2018 bezig te houden. Later dit jaar presenteren wij onze plannen voor de komende drie jaar. Connect 21 wordt de natuurlijke opvolger van Vision 2015 en Ambition 2018, maar met een nieuwe blik op de keuzes en doelen, die weerspiegelt waar we zijn, waar we naar toe willen, wat we hebben geleerd en wat we de komende drie jaar, en daarna, aan alle belanghebbenden moeten leveren.

Waarom Connect 21? Het was de logische keuze omdat wij streven naar een sterkere verbinding met onze verschillende belanghebbenden. Wij verbinden verschillende landen, regio's, functies en kanalen. Wij verbinden ons met de digitale wereld om onze klanten innovatieve oplossingen te bieden. En we verbinden ons ook aan de wereld buiten onze eigen sector. Zo kunnen we inspelen op opkomende innovaties die de verzekeringswereld ingrijpend kunnen veranderen.

Ons voornaamste doel is om relevant en aantrekkelijk te blijven voor alle belanghebbenden. De klantbehoeften zullen zich verder ontwikkelen, en vele factoren zullen hier invloed op hebben. Ook zullen de verwachtingen van klanten zeker toenemen. Zo hoort dat ook en dat is de aanhoudende uitdaging waarop we voorbereid zijn. Ons voornaamste doel is om relevant en aantrekkelijk te blijven voor alle belanghebbenden en om nooit te vergeten dat zij al dan niet voor ons kunnen kiezen.

Financiële doelstellingen Ageas Ambitie 2018 Doelstelling tegen eind 2018 Positie eind 2017 Positie eind 2016

Rendement op eigen vermogen van verzekeringsactiviteiten

(exclusief ongerealiseerde winsten en verliezen) 11 - 13 % 14,6% 10,6%

Operationele marge producten met gegarandeerde rente 85 - 90 basispunten 93 basispunten 93 basispunten

Operationele marge Unit-Linked 40 - 45 basispunten 27 basispunten 25 basispunten

Combined Ratio < 97 % 95,2% 101,1%

In document De klant als leidraad (pagina 10-13)