• No results found

Zoekt u de Heere?

In document DE ACTUALITEIT VAN Gods Woord DEEL 7 (pagina 96-99)

Wie de HEERE zoeken, zullen Hem loven.

Belangrijkste punten uit Psalm 22.

y Uw hart zal voor eeuwig leven.

y Alle einden der aarde zullen zich tot de HEERE bekeren.

y Alle mensen zullen zich voor Uw aangezicht neerbuigen.

y Want het Koningschap is van de HEERE.

y Hij heerst over de volken.

y Het nageslacht van Israël zal Hem dienen.

Psalm 22:26 Van U zal mijn lof zijn in een grote gemeente, mijn geloften zal ik na-komen in bijzijn van wie Hem vrezen. 27 De zachtmoedigen zullen eten en verzadigd worden; wie de HEERE zoeken, zullen Hem loven. Uw hart zal voor eeuwig leven. 28 Alle einden der aarde zullen eraan denken en zich tot de HEERE bekeren: alle geslach-ten van de volken zullen zich voor Uw aangezicht neerbuigen. 29 Want het koning-schap is van de HEERE, Hij heerst over de volken. 30 Alle groten der aarde zullen eten en zich neerbuigen. Allen die in het stof neerdalen en hun ziel niet in het leven kunnen behouden, zullen voor Zijn aangezicht neerbukken. 31 Het nageslacht zal Hem dienen, 32 Zij zullen komen en Zijn gerechtigheid verkondigen aan het volk dat geboren zal worden, want Hij heeft het gedaan.

Psalm 47 over het 1000 jarig vrederijk.

Psalm 47 is geen triomf Psalm van de Kerk zoals de Statenvertaling aangeeft. Een duidelijk bewijs van de vervangingstheologie, die destijds door de theologen ge-leerd werd en helaas ook nu nog.

Het gaat hier heel duidelijk over het 1000 jarig Vrederijk waarin de Heere Jezus Koning zal zijn over Israël en over de gehele aarde.

Wat wordt er aan de heerlijkheid van de Heere Jezus tekort gedaan als dit niet geloofd wordt. Wat wordt de Bijbel dan een stuk kleiner, want heel veel Schriftgedeelten gaan over het Koninkrijk van de Messias op aarde, over de bekering van Israël.

Alle volken, klapt in de handen; juicht voor God met luide vreugdezang.

De HEERE is een groot Koning over de hele aarde.

God regeert over de volken; God zit op Zijn heilige troon.

De edelen van de volken voegen zich bij het volk van de God van Abraham.

Psalm 47:2 Alle volken, klap in de handen; juich voor God met luide vreugdezang. 3 Want de HEERE, de Allerhoogste, is ontzagwekkend, een groot Koning over de hele aarde. 4 Hij onderwerpt volken aan ons, Hij brengt natiën onder onze voeten. 5 Hij kiest voor ons ons erfelijk bezit uit: de glorie van Jakob, die Hij heeft liefgehad.

Psalm 47:8 want God is Koning over heel de aarde; zing psalmen met een onderwij-zing. 9 God regeert over de volken; God zit op Zijn heilige troon. 10 De edelen van de volken voegen zich bij het volk van de God van Abraham; want de schilden van de aarde zijn van God. Hij is zeer hoog verheven!

Psalm 67 en Psalm 72 gaan over het 1000 jarig vrederijk.

Psalm 67 en ook 72 geven een heerlijk beeld van het leven in het 1000 jarig Vrederijk.

Het Vrederijk waarvan de Heere Jezus Koning zal zijn. Zijn heiligen mogen met Hem regeren.

Bent u daar ook bij?

Psalm 67:3 Dan zal men op de aarde Uw weg kennen, onder alle volken Uw heil. 4 De volken zullen U, o God, loven; de volken zullen U loven, zij allen. 5 De natiën zullen zich verblijden en juichen, omdat U de volken rechtvaardig zult oordelen; de natiën op de aarde zult U leiden. 6 De volken zullen U, o God, loven; de volken zullen U loven, zij allen. 7 De aarde heeft haar opbrengst gegeven; God, onze God, zegent ons. 8 God zegent ons en alle einden der aarde zullen Hem vrezen.

Psalm 72:6 Hij zal neerdalen als regen op het gemaaide veld, als regendruppels die de aarde bevochtigen. 7 In Zijn dagen zal de rechtvaardige tot bloei komen; er zal grote vrede zijn, tot de maan er niet meer is. 8 Hij zal heersen van zee tot zee, van de rivier de Eufraat tot de einden der aarde. 9 De woestijnbewoners zullen voor Hem neerbukken, Zijn vijanden zullen het stof oplikken. 10 De koningen van Tarsis en de kustlanden zullen schatting brengen; de koningen van Sjeba en Seba zullen schatten aanvoeren.

Psalm 72:11 Ja, alle koningen zullen zich voor Hem neerbuigen, alle volken zullen Hem dienen. 12 Want Hij zal de arme redden die om hulp roept, en de ellendige, en wie geen helper heeft. 13 Hij zal de geringe en arme sparen en de ziel van de armen verlossen.

14 Hij zal hun ziel van list en geweld bevrijden, hun bloed is kostbaar in Zijn ogen.

Psalm 72:15 Hij zal leven! Men zal Hem van het goud van Sjeba geven, men zal

voortdurend voor Hem bidden, de hele dag zal men Hem zegenen. 16 Is er een handvol koren op het land, op de top van de bergen, de vrucht daarvan zal ruisen als de Liba-non; de stedelingen zullen bloeien als het gewas op de aarde. 17 Zijn Naam zal voor eeuwig blijven; zolang de zon er is, wordt Zijn Naam van kind tot kind voortgeplant.

Zij zullen in Hem gezegend worden; alle volken zullen Hem gelukkig prijzen. 18 Ge-loofd zij de HEERE God, de God van Israël; Hij doet wonderen, Hij alleen. 19 GeGe-loofd zij voor eeuwig Zijn heerlijke Naam; laat heel de aarde met Zijn heerlijkheid vervuld worden. Amen, ja, amen.

Psalm 86:9 Al de volken, die U gemaakt hebt, Heere zullen komen, zich voor Uw aan-gezicht neerbuigen en Uw Naam eren.

In document DE ACTUALITEIT VAN Gods Woord DEEL 7 (pagina 96-99)