• No results found

De tweede opstanding en oordeel

In document DE ACTUALITEIT VAN Gods Woord DEEL 7 (pagina 153-156)

Het tweede oordeel vindt plaats aan het einde van het 1000 jarig Vrederijk, nadat satan definitief zijn plaats in de hel heeft gekregen met al zijn aanhangers. Met allen die de Heere Jezus afgewezen hebben. Dan vindt ook de tweede opstanding plaats van alle ongelovigen en zij worden met satan veroordeeld tot een verblijf, waarvan de Heere Jezus zegt dat het een plaats is van wroeging en pijn, ver verwij-derd van God.

De ongelovigen hebben niets anders te verwachten dan het eeuwig oordeel van God, tenzij ze zich nog in dit leven bekeren. Hoe verschrikkelijk is het om eeuwig te moeten leven met satan. Voor eeuwig met deze vijand van God. Voor eeuwig wroe-ging en pijn over de zonde die men gedaan heeft. En dat terwijl de Heere Jezus ons mensen daarvoor zo gewaarschuwd heeft. Omdat Hij en Zijn Vader niet willen dat mensen eeuwig verloren gaan.

Psalm 96:12 Laat het veld van vreugde opspringen met al wat erin is; dan zullen al de bomen van het woud vrolijk zingen 13 voor het aangezicht van de HEERE, want Hij komt, want Hij komt om de aarde te oordelen. Hij zal de wereld oordelen in gerechtig-heid en de volken met Zijn waargerechtig-heid.

Daniël 7:9 Ik keek toe totdat er tronen werden geplaatst, en de Oude van dagen Zich

neerzette. Zijn gewaad was wit als de sneeuw en het haar van Zijn hoofd als zuivere wol.

Zijn troon bestond uit vuurvlammen en de wielen ervan waren laaiend vuur. 10 Een rivier van vuur stroomde en ging voor Zijn aangezicht uit. Duizendmaal duizenden dienden Hem en tienduizendmaal tienduizenden stonden voor Zijn aangezicht. Het gerechtshof hield zitting en de boeken werden geopend.

Openbaring 20:11 En ik zag een grote witte troon, en Hem Die daarop zat. Voor Zijn aangezicht vluchtten de aarde en de hemel weg, zodat er geen plaats meer voor hen te vinden was. 12 En ik zag de doden, klein en groot, voor God staan. En de boeken werden geopend en nog een ander boek werd geopend, namelijk het boek des levens. En de doden werden geoordeeld overeenkomstig wat in de boeken geschreven stond, overeenkomstig hun werken. 13 En de zee gaf de doden die in haar waren. Ook de dood en het rijk van de dood gaven de doden die in hen waren, en zij werden geoordeeld, ieder overeenkomstig zijn werken. 14 En de dood en het rijk van de dood werden in de poel van vuur geworpen.

Dit is de tweede dood. 15 En als iemand niet bleek ingeschreven te zijn in het boek des levens, werd hij in de poel van vuur geworpen.

22. DE SATAN EN HET BEEST IN DE HEL GEWORPEN.

Ook in het 1000 jarig Vredesrijk zijn er blijkbaar heel veel mensen die zich geveinsd heb-ben onderworpen aan Koning Jezus. Dat blijkt als satan een ogenblik wordt losgelaten om de volken opnieuw te verleiden. Om de volken te verleiden tot oorlog tegen Koning Jezus, tegen Jeruzalem en tegen Zijn heiligen. Er komt echter een vuur van God uit de hemel dat allen zal verteren. De duivel wordt geworpen in de poel van vuur en (sulfer) zwavel.

Daar zijn ook het beest en de valse profeet en ze blijven daar in eeuwigheid.

Jesaja 14:15 Echter, u bent in het rijk van de dood neergestort, in het diepst van de kuil! 16 Wie u zien, kijken u aan en letten op u: Is dit nu die man die de aarde deed sidderen, die koninkrijken deed beven, 17 die van de wereld een woestijn maakte, haar steden met de grond gelijkmaakte, zijn gevangenen niet losliet om naar huis te gaan?

Openbaring 19:17 En ik zag één engel dicht bij de zon staan, en hij riep met luide stem naar alle vogels die hoog aan de hemel vlogen: Kom en verzamel u voor het avondmaal van de grote God, 18 om te eten vlees van koningen, en vlees van oversten over duizend, en vlees van machtigen, en vlees van paarden en van hen die daarop zitten, en vlees van alle vrijen en van slaven, kleinen en groten. 19 En ik zag het beest en de koningen van de aarde en hun legers bijeen verzameld om oorlog te voeren tegen Hem Die op het paard zat, en tegen Zijn leger.

Openbaring 19:20 En het beest werd gegrepen, en met hem de valse profeet, die in zijn tegenwoordigheid de tekenen gedaan had, waardoor hij hen misleid had die het merkteken van het beest ontvangen hadden en die zijn beeld aanbeden hadden. Deze twee werden levend geworpen in de poel van vuur, die van zwavel brandt. 21 En de overigen werden gedood met het zwaard van Hem Die op het paard zat, namelijk het zwaard dat uit Zijn mond kwam. En alle vogels werden verzadigd met hun vlees De Heere Jezus laat aan Johannes en aan ons zien:

Openbaring 20:11 En ik zag een grote witte troon, en Hem Die daarop zat. Voor Zijn aange-zicht vluchtten de aarde en de hemel weg, zodat er geen plaats meer voor hen te vinden was.

Voor de heiligheid van God vluchten de aarde en de hemel weg. Zij kunnen in Gods oordeel niet bestaan vanwege het zondige verleden.

23. ER KOMT EEN NIEUWE

HEMEL EN EEN NIEUWE

AARDE.

In document DE ACTUALITEIT VAN Gods Woord DEEL 7 (pagina 153-156)