• No results found

Ziekenhuisbezoek van Client

Q&A Arbeidsrelatie en corona

38. Ziekenhuisbezoek van Client

Uit het ziekenhuis

Als cliënten opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis moeten ze getest zijn (met uitslag) voordat ze weer naar ons toe kunnen, de zorgmedewerkers moeten dit bewaken.

Daarnaast wordt de cliënt eerst in quarantaine geplaatst.

De quarantainetijd bedraagt 10 dagen

Bij dagbesteding geldt hetzelfde en niet naar dagbesteding maar in quarantaine thuis Bij poliklinisch bezoek geldt:

Als de bewoner met niemand in aanraking is geweest binnen de 1,5 en bij vervoer ook met mondkapjes is gebeurd, hoeft de bewoner niet in quarantaine! Dus bij veilig en hygienische omgang is quarantaine niet nodig

Uitgangspunt blijft: als er is langer dan 15 minuten contact is geweest en op minder dan 1,5 meter afstand en zonder mondkapje, dan quarantaine

BESLUIT Crisisteam Bij twijfel over bovenstaande regels altijd in quarantaine

Naar inhoudsopgave

14-04-2021

9. Brieven aan verwanten laatste update

Onderwerp: Nieuwsbericht versoepelingen Aan: Cliënten/ bewoners en familie

Datum: 15 april 2021

Zoals eerder aangegeven versoepelen we bij Stichting Samen Zorgen de maatregelen in kleine stapjes, want het aantal besmettingen in de omgeving van onze locaties is op dit moment nog zeer hoog. Er worden scholen en sportverenigingen gesloten en iedereen wordt door burgemeesters aangeraden zich echt te houden aan de coronamaatregelen om erger te vorkomen. We lichten u in dit bericht graag toe waarom we stap voor stap

versoepelen.

Bezoekersregeling verruimd

Vanaf donderdag 15 april gaan we de bezoekersregeling van Stichting Samen Zorgen verruimen. Er kunnen dan 2 personen tegelijk per dag op bezoek komen in het eigen appartement van de cliënt (en niet in de gemeenschappelijke ruimte). We kunnen dit doen omdat bijna 100% van de cliënten is gevaccineerd. Naast dat we erg blij dat we deze versoepelingen kunnen doorvoeren, blijven we waakzaam. De toegangsregistratie en handhygiëne bij de ingang zullen blijven gelden.

Dragen van een mondneusmasker op de eigen kamer van een bewoners versoepeld.

Vanaf morgen hoeft u op de kamer van de cliënt het mondneusmasker niet meer verplicht te dragen. Houdt u wel rekening met de 1,5 meter afstand als uzelf nog niet gevaccineerd bent. Voor alle gezamenlijke ruimtes op onze locaties blijft een mondneusmasker plicht gelden, alsmede het 1,5 meter afstand houden.

Waarom verder versoepelen nog niet kan?

We leggen u graag uit waarom wij dit stapsgewijs doen

1. De besmettingen zijn nog steeds hoog. We zijn gevestigd in een gebied waar het aantal besmettingen nog steeds zeer hoog is!

2. Het aantal patiënten in ziekenhuizen neemt nog steeds toe in plaats van af.

3. Met de families waarvan de client alleen nog de 1e vaccinatie heeft ontvangen is overleg geweest over de bezoekafspraken.

4. We hebben ook een maatschappelijke plicht om het aantal besmettingen en zieken zo laag mogelijk te houden

Zorg goed voor uzelf en anderen en blijf vooral gezond. Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact op. U kunt contact opnemen via telefoonnummer (085) 0645877 of door het sturen van een e-mail naar: vragencorona@stgsamenzorgen.nl

Met een vriendelijke groet, Crisisteam Corona    Stichting Samen Zorgen 

14-04-2021

Onderwerp: Nieuwsbericht bezoek en ontmoetingen extern Aan: Cliënten en familie Datum: 10 Maart 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van maandag 8 maart jl. in combinatie met de hoge vaccinatiegraad op onze locaties, willen we u over onze laatste besluiten informeren voor wat betreft het bezoeken van familie en overige bezoeken extern.

Buiten de locaties

Wij begrijpen dat u graag op familiebezoek gaat of een winkel bezoekt. Ondanks de blijvende dreiging van de Britse variant en daarmee het beschermen van onze cliënten en

medewerkers -die nog niet allemaal gevaccineerd en/of volledig beschermd zijn- willen we de eerste stappen zetten naar meer mogelijkheden.

De afspraak van 10 dagen quarantaine na een extern bezoek stopt. U hoeft dus niet meer in quarantaine als u bij familie op bezoek bent geweest. Wij raden u aan om als u b.v. met de auto wordt opgehaald, om altijd (alle personen in de auto) een mondmasker te dragen en rechts achterin te gaan zitten zodat u afstand heeft tot de bestuurder.

Wel adviseren wij u om het nog steeds te beperken. Omdat u in een verpleeghuis woont waar we rekening houden met uw eigen gezondheid en ook die van uw medecliënten en de medewerkers.

Gaat u een extern bezoek afleggen, houd dan rekening met de geldende regels:

Draag een mondkapje als u zich verplaatst

Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen

Schud geen handen

Was vaak uw handen.

Bij vervoer, niet meer dan twee mensen in een auto, draag een mondkapje en ga rechts achterin de auto zitten

Beperk het bezoek nog de komende weken

Na een ziekenhuisopname blijft de regel van 10 dagen in quarantaine gelden Binnen de locaties

Vanaf eind december geldt bij ons de landelijke afspraak van 1 bezoeker per cliënt per dag. Daarnaast kennen wij op onze locaties al meer mogelijkheden dan landelijke afspraken zijn. Bij ons is er geen beperking in het aantal verschillende bezoekers per cliënt.

Bovenstaande richtlijnen blijven we volgen totdat al onze bewoners in de

gelegenheid zijn geweest om gevaccineerd te worden, plus de tijd die nodig is na de tweede gevaccineerde datum om de maximale veiligheid te bereiken.

14-04-2021

Het goede nieuws is daarmee dat wij vanaf midden april kunnen komen met verder versoepelingen o.a. het toestaan van twee of meer bezoekers per cliënt. Wel dient er rekening gehouden te worden met de nog steeds geldende hygiëne voorschriften. Dit betreft het dragen van een mondneusmasker en het principe dat er 1,5 meter afstand gehouden moet kunnen worden ook in onze kleinere appartementen.

Voor wat betreft bewoners die vanwege omstandigheden nog niet in gelegenheid zijn

geweest om een eerste of tweede vaccinatie te ontvangen zullen we individueel aanvullende informatie geven over de vaccinaties. Op dit moment is ons verteld dat wij eind maart meer weten over de volgende mogelijkheid om te vaccineren.

Tot slot

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Zorg goed voor uzelf en anderen en blijf vooral gezond. Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact op.

vragencorona@stgsamenzorgen.nl

Met een vriendelijke groet, Crisisteam Corona Stichting Samen Zorgen

Onderwerp: Nieuwsbericht

Aan: Bewoners en familie van de Hoge Hof Datum: 23 december 2020

Goedendag, deze keer komen wij met een fijn bericht.

Vanaf vandaag 23 december kunnen wij de voorzorg quarantaine voor de Hoge Hof weer opheffen!

Dit betekent dat vanaf vandaag de normale landelijk geldende bezoekersregeling weer geldig is op de Hoge Hof. Zoals gebruikelijk is het gebaseerd op het advies van de RIVM.

Algemeen landelijke bezoekregeling

Er zijn per cliënt per dag 2 bezoekers per dag toegestaan.

14-04-2021

Uitzonderingen zijn 24, 25 en 26 december, voor deze dagen geldt dat er maximaal 3 personen per dag op bezoek mogen komen.

Deze afspraken gelden in ieder geval tot en met 19 januari 2021 en zolang er geen sprake is van een (vermoeden van) besmetting.

Cliënten en bewoners op bezoek extern

Wij begrijpen dat in deze periode ook onze cliënten graag op familiebezoek gaan. Om de veiligheid binnen onze muren te kunnen garanderen is ons dringende advies om dit niet te doen. Als een bewoner wel op bezoek gaat, gelden er voorwaarden. Is iemand buiten de zorginstelling op bezoek geweest dan gaat diegene aansluitend 10 dagen in

voorzorg-quarantaine. Voor de cliënten die niet in quarantaine kunnen, is het helaas niet mogelijk om naar familie te gaan.

Naar buiten

Cliënten mogen gewoon naar buiten voor een blokje om, of naar een winkel en dan met mondneusmasker. Wel willen wij dit zoveel mogelijk afraden in verband met verhoogde risico’s. Ook mogen zij maximaal met twee mensen bij elkaar zijn buiten op 1,5 afstand.

Hygiëneregels bij bezoek van onze locaties

We blijven u met klem vragen om de hygiëne voorschriften zoals hieronder vermeld strikt te blijven opvolgen in ons aller belang:

Altijd handen wassen bij binnenkomst

Houd ten alle tijde 1,5 meter afstand

Mondneusmasker op de goede manier opzetten  en niet meer aan het gezicht zitten

Als u vanwege besmetting aanvullende beschermende kleding moet dragen, wordt deze door ons beschikbaar gesteld en helpen onze medewerkers u hierbij

Kom alléén op bezoek als u vrij bent van koorts, verkoudheid en luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid). We hopen dat men zich realiseert dat door het niet in acht nemen hiervan niet alleen uw naaste, maar óók de overige cliënten/bewoners van de afdeling en onze medewerkers een reëel risico lopen 

Registratie bij bezoek blijft van kracht, zodat bron- en contactonderzoek mogelijk is, evenals het opnemen van de temperatuur     

Bent u in de afgelopen 10 dagen in het buitenland geweest?   

o Nee → Verder geen actie

14-04-2021

o Ja → Bent u in een oranje of rood gebied geweest?  Dan mag u als bezoeker niet naar binnen  

  

We  houden  u  op de hoogte over de duur en de voortgang, als het uw familielid betreft doen we dat telefonisch. We kunnen het alleen samen!   

Crisisteam Corona    Stichting Samen Zorgen 

Naar inhoudsopgave

Onderwerp: Nieuwsbericht Aan: Bewoners en familie Datum: 19 december 2020

Naar aanleiding van de toespraak afgelopen dinsdag van premier Rutte, waarin is

aangekondigd dat er helaas verscherpte maatregelen worden ingesteld, en mede gezien het fors oplopen van het aantal besmettingen, willen wij u informeren over de gevolgen voor u als bewoner en u als familie en contactpersonen.

Familie op bezoek

Voor de bezoekregeling hebben de verscherpingen tot gevolg dat vanaf 15 december het aantal bezoekers per dag per cliënt weer teruggebracht is naar maximaal 2

personen. Uitzonderingen zijn 24, 25 en 26 december, voor deze dagen geldt dat er maximaal 3 personen per dag op bezoek mogen komen.

Deze afspraken gelden in ieder geval tot en met 19 januari 2021 en zolang er geen sprake is van een (vermoeden van) besmetting.

Helaas hebben we inmiddels ook besmettingen en verdachte situaties. Binnen locatie Hoge Hof is 1 cliënt positief getest en is de locatie in voorzorg-quarantaine.

In Liefkenshoek is in woning 2 ook 1 cliënt positief getest. Om die reden zijn woning 1 en 2 in verdachte quarantaine. In de wijk hebben we ook te maken met positief geteste cliënten of verdachte omstandigheden.

Om de risico’s te beperken betekent dit aangepaste afspraken voor het bezoek.

Bij voorzorg-quarantaine is 1 bezoeker per dag de afspraak. In geval van verdachte quarantaine is het 1 bezoeker per dag maximaal 1 uur en moet er beschermende kleding worden gedragen. Deze kleding hebben wij voor u beschikbaar. Deze afspraken zijn hopelijk van korte duur. Als er sprake is van een besmetting of vermoeden van besmetting van uw familielid, nemen wij altijd persoonlijk contact op.

Cliënten en bewoners op bezoek extern

Wij begrijpen dat in deze periode ook onze cliënten graag op familiebezoek gaan. Om de veiligheid binnen onze muren te kunnen garanderen is ons dringende advies om dit niet te doen. Als een bewoner wel op bezoek gaat, gelden er voorwaarden. Is iemand buiten de zorginstelling op bezoek geweest dan gaat diegene aansluitend 10 dagen in

voorzorg-14-04-2021

quarantaine. Voor de cliënten die niet in quarantaine kunnen, is het helaas niet mogelijk om naar familie te gaan.

Naar buiten

Cliënten die niet in persoonlijke quarantaine maar wel als groep of locatie in quarantaine zijn mogen wel naar buiten voor een blokje om, maar mogen geen mensen ontmoeten of naar een winkel in verband met mogelijke risico’s.

Hygiëneregels bij bezoek van onze locaties

We blijven u met klem vragen om de hygiëne voorschriften zoals hieronder vermeld strikt te blijven opvolgen in ons aller belang:

Altijd handen wassen bij binnenkomst

Houd ten alle tijde 1,5 meter afstand

Mondneusmasker op de goede manier opzetten  en niet meer aan het gezicht zitten

Als u vanwege besmetting aanvullende beschermende kleding moet dragen, wordt deze door ons beschikbaar gesteld en helpen onze medewerkers u hierbij

Kom alléén op bezoek als u vrij bent van koorts, verkoudheid en luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid). We hopen dat men zich realiseert dat door het niet in acht nemen hiervan niet alleen uw naaste, maar óók de overige cliënten/bewoners van de afdeling en onze medewerkers een reëel risico lopen 

Registratie bij bezoek blijft van kracht, zodat bron- en contactonderzoek mogelijk is, evenals het opnemen van de temperatuur     

Bent u in de afgelopen 10 dagen in het buitenland geweest?   

o Nee → Verder geen actie

o Ja → Bent u in een oranje of rood gebied geweest?  Dan mag u als bezoeker niet naar binnen  

  

We  houden  u  op de hoogte over de duur en de voortgang, als het uw familielid betreft doen we dat telefonisch. We kunnen het alleen samen!   

Crisisteam Corona    Stichting Samen Zorgen 

Naar inhoudsopgave

Onderwerp: Nieuwsbericht locatie Hoge Hof Aan: Medewerkers, bewoners en familie

14-04-2021 Datum: 14 december 2020

Helaas moeten wij u over het volgende informeren:

Er is bij 1 cliënt op de Hoge Hof een positieve uitslag geconstateerd, helaas dus een cliënt met Corona. Deze cliënt is in quarantaine. Om de risico’s zoveel mogelijk te

beperken is besloten om preventief de hele locatie in voorzorg quarantaine te houden om verdere besmetting te voorkomen. Ook woning 2b gaat om die reden in voorzorg

quarantaine.  

Uit voorzorg adviseren wij cliënten om in ieder geval voor een aantal dagen in het appartement te verblijven, om zo het risico op besmetting te verkleinen. 

Bezoek is nog steeds in overleg mogelijk. We maken voor het bezoek graag een afspraak (maximaal 1 bezoeker 1 uur per dag) Als het kan raden wij aan om even af te wachten met bezoek. Bezoek gaat net als alle medewerkers in persoonlijke beschermende kleding die door de medewerkers worden aangereikt.

Er wordt door de zorgmedewerkers extra gelet op klachten bij de bewoners waarvoor wij een registratie bij zullen houden.

Wij vragen iedereen blijvend alert te zijn op de reeds bekende hygiëne voorschriften. 

Handen wassen bij binnenkomst

Mondneusmasker op de goede manier opzetten en niet maar aan het gezicht zitten.

Kom alléén op bezoek als u vrij bent van koorts, verkoudheid en luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid). We hopen van harte dat u zich realiseert dat door het niet in acht nemen hiervan niet alleen uw naaste, maar óók de overige

cliënten/bewoners van de afdeling en onze medewerkers een reëel risico lopen. 

Registratie bij bezoek blijft van kracht, zodat bron- en contactonderzoek mogelijk is, evenals het opnemen van de temperatuur 

Bent u in de afgelopen 10 dagen in het buitenland geweest?

Nee → Verder geen actie Ja → Bent u in een oranje of rood gebied geweest? Dan mag u als bezoeker niet naar binnen

We houden u op de hoogte over de duur en de voortgang. 

Crisisteam Corona  Stichting Samen Zorgen Naar inhoudsopgave

Onderwerp: NIEUWSBERICHT Familie en verwanten Cliënten Stichting Samen Zorgen Datum: 9 december 2020

Graag informeren wij u weer over een aantal onderwerpen in deze bijzondere tijden en over de laatste stand van zaken naar aanleiding van de persconferentie van 8 december jl.

Bezoek

14-04-2021

Ondanks het nog steeds landelijk hoog blijven van besmettingen is de bezoekregeling op dit moment niet aangepast en ook bij Stichting Samen Zorgen gelden daarom nog steeds de landelijke afspraken: maximaal drie bezoekers per cliënt per dag. Buiten geldt dat er vier mensen met voldoende afstand elkaar kunnen ontmoeten. Deze regels gelden ook als u uw familie komtophalen. Blijft u verder ook de welbekende hygiëneregels volgen In verband met de kwetsbaarheid van onze cliënten, de gezondheid van onze medewerkers maar ook van uzelf.

Wat vragen we (nog steeds) van bezoekers 

Aan bezoekers vragen we om onderstaande zaken goed ter harte te nemen: 

1. Kom alléén op bezoek als u vrij bent van koorts, verkoudheid en luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid). We hopen van harte dat u zich realiseert dat door het niet in acht nemen hiervan niet alleen uw naaste, maar óók de overige

cliënten/bewoners van de afdeling en onze medewerkers een reëel risico lopen. 

2. Wij houden ons aan de mondkapjesplicht die vanaf 1 december geldt in Nederland Het dragen van een

chirurgisch mondmasker wordt daarom dringend verzocht binnen onze locaties, inclusief het appartement van de bewoner.  U kunt dit

mondneusmasker eventueel verkrijgen bij de toegang op onze locaties.

3. Registratie bij bezoek blijft van kracht, zodat bron- en contactonderzoek mogelijk is, evenals het opnemen van de temperatuur 

4. Bent u in de afgelopen 10 dagen in het buitenland geweest?

Nee → Verder geen actie

Ja → Bent u in een oranje of rood gebied geweest?

Dan mag u als bezoeker niet naar binnen In geval van vermoeden of besmetting van Corona

Ook bij Stichting Samen Zorgen zijn er besmettingen geweest. Als er een vermoeden is proberen wij de quarantaine beperkt te houden. Soms kunnen we een kamer of

appartement in quarantaine houden. Bij een kleinschalige woning kan dat niet altijd en zijn wij soms genoodzaakt om iedereen op de betreffende woning, of die hiermee in aanraking is in quarantaine te verzorgen. Dit vraagt veel van uw familielid, uzelf en onze zorgmedewerkers. Op het moment dat er een vermoeden van besmetting bij uw familielid is, of dat er een vermoeden van besmetting is bij iemand in de naaste omgeving van uw familielid, wordt u hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Wij nemen dan de benodigde maatregelen, wat eveneens betekent dat bezoek verder teruggebracht wordt.

Bij bezoek wordt u dan door ons voorzien van de benodigde persoonlijke

beschermingsmiddelen en wordt u volledig begeleid bij het op bezoek gaan bij uw familielid.

Voor ons blijft te allen tijde de gezondheid, het welzijn en het welbevinden van uw familie onze eerste prioriteit.

Pakket PBM voor mantelzorgers in de wijk

Mantelzorgers in de wijk hebben recht op persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) wanneer er sprake is van corona. Die mantelzorgers kunnen een gratis PBM-pakket afhalen.

Dit kan worden opgehaald bij uw apotheek. Daarvoor is een elektronisch recept van de huisarts noodzakelijk.

Communicatie

14-04-2021

Tot op heden hebben we u een brief per email gestuurd en is deze informatie ook te vinden op de website. Vanaf nu willen we algemene informatie alleen nog op de website plaatsen.

Persoonlijke informatie of veranderingen betreffende uw familielid, zullen wij altijd zo spoedig mogelijk met u telefonisch bespreken.

Met een hartelijke groet, mede namens alle zorgmedewerkers Jeanette-Horlings-Koetje

Directeur-bestuurder Stichting Samen Zorgen

Naar inhoudsopgave

14-04-2021