• No results found

Z AKELIJKE GEGEVENS Handelsnaam: K9 Campus

T ABEL 3 S TERKE EN ZWAKKE EIGE NSCHAPPEN

1.2 Z AKELIJKE GEGEVENS Handelsnaam: K9 Campus

Website: http://www.k9campus.nl Kvk-nummer: 63264005 BTW-nummer: NL208652541B01 Facebook: http://www.facebook.com/K9CampusZ

1.3 P

RODUCTBESCHRIJVING

K9 Campus biedt opvoedcursussen aan voor honden van verschillende leeftijden. Deze cursussen komen onder de verzamelnaam: Fun & Focus cursussen. Alle cursussen zijn gericht op opvoeding en gehoorzaamheid. Hier vallen de volgende cursussen onder: focus op puppy’s (basis opvoedcursus), focus op ‘pubers’ (vervolgcursus), focus op volwassenen (extra cursus of bijspijkercursus) en focus op senioren (leuke activiteiten doen met de hond van 7 jaar en ouder). Naast de Fun & Focus worden er puppy socialisatielessen aangeboden en privétrainingen.

Puppy socialisatielessen: Deze lessen zijn voor puppy’s tussen de acht en veertien weken. In deze losse lessen komt een pup naar locatie om daar met verschillende prikkels in aanraking te komen. Hierbij is de ruimte al een prikkel op zichzelf; hier komen erg veel honden. Verder worden er verschillende voorwerpen in de ruimte gelegd/gebracht. Dit zijn bijvoorbeeld: een stoffen bench, tunnel, ballenbak, verschillende ondergronden (zeil, vloerkleed, gladde tegels, houten vloer), balanskussen, speelgoed met geluid, grote hondenknuffel, kat en een jong kind. Daarnaast kunnen de pups naar buiten, Hier is grind, gras en tegels. Verder is er veel langskomend verkeer, waaronder ook tracktoren en vrachtauto’s. Vlak in de buurt is een kinderboerderijtje met speeltuin en hertenkampje, die ook bezocht kunnen worden. Al deze genoemde zaken worden uiteraard niet in één sessie behandeld. Tijdens deze lessen wordt de eigenaar gewezen op het gedrag van de pup bij het zien van nieuwe voorwerpen en hierin begeleid. Bijvoorbeeld als de pup angstig reageert, hoe hier mee omgegaan dient te worden. Verder zijn deze lessen een opstap naar de basiscursus, omdat de pups zonder iets te ‘moeten’ van de eigenaar kunnen wennen aan de omgeving.

32 Dit verlaagt de stress bij aankomende bezoeken. Wanneer een klant een focus op puppy cursus wil starten, is minimaal één privé/puppy socialisatie les verplicht.

Voor deze cursus zijn 10 klanten geweest, waaronder sommige meerdere keren of met meerdere honden. Focus op puppy’s (basiscursus): Deze cursus is voor pups v.a. 12 weken oud. Deze cursus is gericht op de basis opvoeding van een hond. In deze cursus worden oefeningen behandeld om het samenleven van de klant en hun hond, aangenaam te maken. Er wordt focus gelegd of de volgende oefeningen: zit, af, hier komen op commando, op de plaats gaan en blijven, reageren op de naam, voedsel weigeren (impulscontrole), wandelen aan een ontspannen lijn, voerbak training (agressie voorkomen), kalm blijven in de buurt van personen en los/vast van voorwerpen. Wanneer een eigenaar een bepaald commando niet wil leren, is dit ook niet verplicht. Stuit de klant op een probleem? Dan worden er alternatieve oefeningen aangedragen om deze problemen te voorkomen en/of om te buigen. Klanten kunnen altijd instromen in deze cursus, waarbij het verplicht is dat ze eerst minimaal één puppy socialisatie les hebben gevolgd. Als de hond ouder is dan veertien weken, dan is een intake (privéles) verplicht.

Voor deze cursus zijn 14 klanten geweest.

Focus op pubers (vervolgcursus): Deze cursus is een doorstroomcursus vanaf de puppycursus. Voor honden van +/- 6 maanden oud. Deze cursus is een aanvulling op de basiscursus. Oefeningen worden verder ‘gefinetuned’ en er komen nieuwe oefeningen bij, zoals: volgen, af vanuit staan, wacht, aan de voet, voorkomen, afstandsoefening en apporteren. Daarnaast worden de basisoefeningen kort herhaald en verfijnder. Bijvoorbeeld door het gebruik van minder handgebaren en deze zelfs helemaal weglaten. Ook hierbij geldt: als de eigenaar het niet wil leren, dan is dit niet verplicht. Klanten hebben de mogelijkheid om in te stromen in deze cursus. Hierbij is een intake verplicht. In de intake wordt er een algemeen beeld gevormd van het niveau van de hond en alvast een aantal oefeningen behandeld. Voor deze cursus zijn 3 klanten geweest.

Focus op volwassenen: Deze cursus sluit aan op de focus op puber cursus, of kan apart gevolgd worden als een persoon bepaalde wensen heeft met een volwassen hond; bepaalde dingen die de klant wil leren. Een voorbeeld hiervan is een klant die haar hond een aantal ‘hulphond-achtige’ oefeningen wilde aanleren. Hiervoor is een goede basis nodig. Als een nieuwe klant mee wilt doen aan deze cursus, is een intake wederom verplicht. Hierin wordt het niveau bepaald, het einddoel en heeft de hond tijd om te wennen aan de omgeving. Tevens kan er dan gekeken worden naar wat de hond al kan.

Voor deze cursus zijn 2 klanten geweest.

Focus op senioren: Deze cursus is bedoeld voor klanten die graag wat met hun oudere hond willen ondernemen. Deze cursus is gericht op honden van 7 jaar en ouder. Hier in worden standaardoefeningen herhaald om deze op te frissen en oefeningen gedaan om de honden mentaal te stimuleren. Bijvoorbeeld m.b.v. zoekspelletjes. Net als de andere cursussen geldt dat een intake verplicht is, tenzij de klant al eerder een cursus bij K9 Campus heeft gevolgd met de desbetreffende hond.

33 Privélessen: Deze lessen zijn niet in de vorm van een cursus, maar losse lessen. Deze lessen zijn puur gericht op de wens van de klant. Bij privélessen is geen intake nodig, omdat de eerste privéles al bestaat uit een intake + starten van de ‘behandeling’.

Voor deze cursus is 1 klant geweest. Nieuwe ideeën:

‘Bijspijker’ Workshops wandelen zonder trekken/ hier komen op commando: een workshop van 2,5 uur waarin maximaal 4 deelnemers gaan trainen op het wandelen aan een slappe lijn. De workshop bestaat uit twee delen. Deel één is meer gericht op het ontdekken van de individuele problemen en het contact tussen de klant en hun hond sterk maken. Er wordt dan een simpele oefening gestart om het wandelen of hier komen te verbeteren en er wordt uitleg gegeven waarom een hond dat gedrag laat zien en hoe ze hier op moeten reageren. Na een uur is er pauze om wat te drinken, de honden rust te geven om met elkaar te praten. In het tweede deel wordt er meer intensief getraind op het wandelen aan een ontspannen lijn of hier komen op commando. Zo ver mogelijk in verschillende settings. Er wordt binnen gestart, waarna de gang en loods gebruikt worden om te oefenen en vervolgens gaan de klanten naar buiten. De workshop is voor honden v.a. 1 jaar.

Sport: hoopers en/of Treiball: hoopers is een sport overgewaaid uit Amerika. Deze sport is voor veel honden en eigenaren goed uit te voeren, omdat de hond geen hoge sprongen hoeft te maken en de eigenaar niet mee hoeft te rennen. Dit maakt het laagdrempelig. Voor dat deze cursus gegeven gaat worden zal er eerst een opleiding voor gedaan moeten worden en materiaal ingekocht worden. Nadac hoopers geeft verscheidene trainingsdagen voor instructeurs om dit te leren. Dit zou zowel als cursus als een workshop gegeven kunnen worden. (Nadac Hoopers Nederland, 2014) Treiball is een sport waarbij de hond grote opgeblazen ballen moet sturen over een veld. Het is voor hond en eigenaar niet een extreem intensieve sport. Voor dat deze cursus gegeven gaat worden zal er een basiscursus lesplan doorlopen worden met de eigen hond. Een groot deel van het lesmateriaal is al aanwezig. Daarna zal er eventueel een instructeurscursus gedaan worden om hier nog meer over te leren. Dit zou zowel als cursus als een workshop gegeven kunnen worden. (Treiball Nederland, 2014)

Online basiscursus: De basisoefeningen: zit, af, hier komen op commando, wandelen aan een slappe lijn, los/vast van voorwerpen, plaats, begroeten van personen worden aangeleerd door middel van een online cursus. Per week krijgen de mensen 1 oefening via de mail. Hier zit geschreven tekst bij, maar ook een filmpje met hoe de oefening aangeleerd moet worden. Verder krijgen de mensen onbeperkt toegang tot een geheime/gesloten facebookgroep: met je hond goed op pad: de basis (online cursus). Hier kunnen ze vragen stellen, vooruitgang posten en praten met andere deelnemers.