• No results found

Polem levert al decennia lang polyester silo’s en staat dicht bij de klant.

De organisatie

Polem heeft uit een team ervaren, bekwame en gecertificeerde adviseurs, projectleiders en engineers. Zij hebben zeker tientallen jaren ervaring op het vlak van opslag.

HSE

De gezondheid en veiligheid van medewerkers staat voorop bij Polem. Dit is vastgelegd in een uitgebreid en veelomvattend HSE (Health, Safety and Environment) beleid.

Betrouwbaarheid

Polem hecht grote waarde aan haar klanten en doet er alles aan om aan de wensen van de klant te voldoen. Dit gaat verder dan de levering van een product.

GVK eigenschappen

GVK, glasvezelversterkte kunststof, heeft excellente eigenschappen, heeft weinig onderhoud nodig en is een langdurige en toch zeer economisch aantrekkelijke oplossing.

GVK bestaat uit een combinatie van polyester, hars en glasvezel. Wanneer hars is uitgehard, is het bestand tegen chemische middelen, diverse weersomstandigheden, UV-straling en maritieme condities. De glasvezel die tijdens het uitharden van het hars is toegevoegd, zorgt voor extra chemische resistentie en mechanische sterkte.

775 780 785 790 795 800

Er zijn verschillende hars- en glassoorten en ook de samenstelling tussen beide componenten varieert per applicatie. Een selectie aan veel gebruikte harssoorten zijn:

 Orthophtalic  Isoftaal  Vinylester  Epoxy – novolac

Voor glas kan bijvoorbeeld E-CR glas worden gebruikt als aanvulling op E-glasvezel, om zodoende een hogere chemische resistentie te creëren.

Productie in eigen hand

Om de juiste hars te selecteren kijken de experts van Polem naar het gebruik. Wat zijn de

eigenschappen van het opgeslagen product, in welke omgeving staat het product en welke druk en temperatuur moet het weerstaan?

Het is daarom van cruciaal belang dat de leverancier ervaring heeft, de producten kent, de juiste kennis in huis heeft voor een goed ontwerp. Polem heeft dit alles in huis en heeft tevens de productie van de materialen en silo’s in eigen hand.

Naadloos en in één stuk

Polem produceert veelal door middel van het ‘spray winding process’. Hierbij worden hars en glasvezels gespoten op een stalen mal. Polem silo’s en opslagtanks zijn afgewerkt met een gekleurde of semi-transparante top coating. Deze toplaag is dubbel gestabiliseerd tegen UV-licht en biedt een optimale bescherming tegen ieder weertype.

De binnenzijde van de silo’s en opslagtanks zijn glad en naadloos, wat een excellente doorloop en gemak bij het reinigen met zich meebrengt. Polem kan silo’s en opslagtanks leveren als ‘single piece’ met een diameter tussen de 800 tot 9000 mm en een opslagcapaciteit van 1 m3 tot 1.500 m3. Op

aanvraag is het ook mogelijk naadloze cilindervormige componenten tot wel 30 meter lengte te leveren.

Materiaaleigenschappen van GVK

Vergeleken met metalen, legeringen of rubberen bekledingen heeft GVK, glasvezelversterkte

kunststof, vele grote voordelen. Zo is GVK licht van gewicht en heeft het toch een grote mechanische sterkte. 810 815 820 825 830 835

Het kan worden geproduceerd in ontelbare naadloze vormen. Dat zorgt voor een extreem lange levensduur en kostenbesparingen. Bovendien is GVK een duurzame keuze in vergelijking met de traditionele materialen. Dat betekent dat GVK aanzienlijke voordelen heeft zoals:

- Weinig slijtage

- Bestand tegen chemische corrosie

- Weerstand tegen extreem hoge of lage temperaturen

Dit maakt de keuze voor GVK een veilige en langdurige oplossing voor klanten met weinig onderhoud en een lange levensduur. Overigens kunnen de voordelen van GVK alleen worden behaald mits de producent over de juiste kennis beschikt.

Waarom Polem

Het maken van een GVK silo zou wellicht op het eerste gezicht een simpele klus lijken: dus waarom Polem en niet een andere leverancier?

Polem is allereerst een leverancier met inmiddels 40 jaar ervaring en kennis in huis. We leveren al decennia lang polyester silo’s en hebben een goede reputatie. Door dicht bij de klant te staan, heeft Polem haar producten en diensten continue aangepast naar de behoefte van de klant. Daardoor kan Polem gebruikers de beste silo bieden die er is.

Kwaliteit

Kwaliteit is soms een subjectief begrip, door de opkomst van nationale en internationale standaarden en certificaten is dit beter inzichtelijk. Polem is in bezit van de juiste kwaliteit- en

veiligheidscertificaten, waaronder bijvoorbeeld het FDA, speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie.

Beste ontwerp

Het ontwerp van de silo’s is volledig aangepast aan de behoeften van de klant. De binnenwand is spiegelglad en naadloos. De bijkomende uitrusting is precies afgestemd op het gebruik van het product.

Levertijd

Polem beschikt over de eigen productiefaciliteiten waardoor de afgesproken levertijd is te garanderen. 840 845 850 855 860 865

Beste prijs

De beste kwaliteit, het meest passende ontwerp, snelle levering en ook de beste prijs. De organisatie van Polem is zo ingericht dat productieprocessen efficiënt en soepel verlopen. Dat komt mede doordat Polem de productie in eigen hand heeft. Daarnaast speelt bij het doorvoeren van innovaties de prijs een belangrijke rol. Naast dat een silo aan de wensen van de klant moet voldoen, zorgt Polem dat de prijs daarmee in overeenstemming is.

Gemak

Polem ontzorgt klanten. De adviseurs kunnen direct advies uitbrengen over het best passende product met de juiste accessoires. De productie van zowel de silo en tank als de accessoires verzorgt Polem in eigen beheer. Evenals het transport en het plaatsen van de silo met de bijbehorende uitrusting. Polem is altijd bereikbaar voor vragen en verzorgt Polem het onderhoud en inspecties.

De organisatie

Al ruim 40 jaar is Polem marktleider op het gebied van polyester silo’s en tanks. Polem heeft deze positie bereikt doordat ze haar producten en diensten continue optimaliseert en luistert naar de wensen van de klant. Zo is bijvoorbeeld de mogelijke opslagcapaciteit van de silo’s en tanks aanzienlijk gegroeid. Polem produceert tanks en silo’s tot en met 9 meter diameter met een maximale opslagcapaciteit van 1500 m3!

Polem is onderdeel van de Plasticon Composites groep, wereldleider in corrosieresistente oplossingen voor wereldwijde industrieën.

Team

Polem heeft uit een team ervaren, bekwame en gecertificeerde adviseurs, projectleiders en engineers. Zij hebben zeker tientallen jaren ervaring op het vlak van opslag. Zij stellen zich tot doel klantspecifiek maatwerk aan te bieden en te leveren. Dus creatieve oplossingen bieden vanuit een basis van vakkennis en ervaring.

De medewerkers zijn voor klanten altijd op zoek naar de meest optimale oplossing. Voor alle maatwerkaanvragen zijn zij in staat mee te denken en tot de juiste invulling te komen. Zij verzorgen en begeleiden projecten van A tot Z: ontwerp, engineering, productie, project management, transport, montage en onderhoud van uw opslagbenodigdheden.

Altijd een oplossing

870 875 880 885 890 895

Belangrijkste werkgebied van Polem is de West-Europese semiagrarische markt. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in levering aan industriële markten, waaronder de chemische procesindustrie, water- en afvalwater industrie, food en feed-industrie. Voor alle opslag van stortgoed en vloeistoffen biedt Polem een oplossing.

Tekenwerk gebeurt op CAD-systemen. Zo is Polem in staat om snel tekeningen uit te wisselen met klanten. Snelle doorlooptijden zijn zo gegarandeerd.

HSE

De gezondheid en veiligheid van medewerkers staat voorop bij Polem. Het streven is: geen ongevallen binnen het bedrijf en een vitale gezondheid voor de medewerkers. Dit doel is dan ook onderdeel van Polems’ kernwaarden. Deze zijn vastgelegd in een uitgebreid en veelomvattend HSE (Health, Safety and Environment) beleid.

De directie van Polem is toegewijd om alle veiligheids- en gezondheidsmaatregelen te nemen waar zij kan, waaronder in de werkomgeving van haar werknemers. De directie is daarnaast ook

verantwoordelijk en staat garant voor alle aspecten omtrent gezond- en veiligheid binnen het bedrijf.

Het HSE-beleid wordt dan ook tegelmatig geupdate met nieuwe kennis, technieken en wetenschap. Polem traint haar team ook op het vlak van HSE. Deze methodiek maakt het mogelijk dat het team samenwerkt, risico’s verlaagt en een succesvol bedrijf in stand houdt.

Polem is door lokale en internationale HSE-organisaties gecertificeerd, waaronder VCA en NEN.

Betrouwbaarheid

Polem hecht grote waarde aan haar klanten en doet er alles aan om aan de wensen van de klant te voldoen. Dit gaat verder dan de levering van een product. Door alle diensten en ook de performance van het product heeft Polem zich de afgelopen bewezen tot een betrouwbare zakenpartner. Polem komt altijd haar afspraken na. Naar de klant, maar ook naar haar leveranciers, medewerkers en andere betrokkenen. Deze reputatie heeft Polem de afgelopen decennia met veel passie weten te bereiken. Directie en medewerkers zijn hier trots op.

Polem investeert continu in haar productieprocessen. De markt vraagt constante aanpassing en optimaal presteren. Kwaliteit, levertijd en veiligheid staan hierbij voorop. Daarnaast is Polem dagelijks 900 905 910 915 920 925

en installeren zijn aspecten waar Polem dag-in dag-uit bewust mee bezig is. Polem wil uiteindelijk een betrouwbare leverancier zijn.

Bovendien kan iedereen vertrouwen op alle opgebouwde kennis van Polem. Het werk, de markt, de tendensen zijn bekend. Bovenal weten de experts de juiste materiaalkeuze en materiaalsamenstelling voor de projecten te selecteren. GVK, glasvezelversterkte kunststof, is een materiaal wat excellente en zeer betrouwbare eigenschappen heeft, mits uitgevoerd door de juiste leverancier.

TARGET TEXT

GERELATEERDE DOCUMENTEN