• No results found

De Easy-flow is een doordachte aanpassing van het trechtervormige deel van de silo. Deze zorgt ervoor dat het opgeslagen product makkelijk stroomt. Dat geldt met name voor enkelvoudige grondstoffen. Deze zijn gemalen, vezelachtig of vet en hebben daarvoor een moeilijker stromingsgedrag.

Samen met een gladde binnenwand in de silo zorgt Polem met de Easy-flow voor een perfecte flow.

Trechtermanluik

Een schone silo is essentieel voor de kwaliteit van het opgeslagen product en dus ook voor de gezondheid van de dieren. Daarom moet de binnenkant van een mengvoedersilo regelmatig moet worden schoongemaakt. Het laten reinigen van de silo door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf met een hoogwerker is duur. Zelf de silo reinigen kan gevaarlijk zijn.

Polem heeft de oplossing: een zelf te installeren trechtermanluik. Hiermee is de silo gemakkelijk toegankelijk. De bijbehorende schuifladder zorgt dat de gehele silo bereikbaar is tijdens de schoonmaak.

Doe-het-zelfset

Het manluik is gemakkelijk zelf in de trechterwand van de silo aan te brengen. Binnen een kwartier is de silo via het volblad verzinkte manluik optimaal toegankelijk met gebruikmaking van een

schuifladder. Het Polem trechtermanluik is met één schoonmaakbeurt terug te verdienen.

Het pakket bestaat uit een trechtermanluik, een manluikframe, RVS bouten en moeren, butyleenkit en een duidelijke handleiding. Desgewenst kan het manluik van een aftapmogelijkheid worden voorzien.

Wegerhut

Als aanvulling op de glasvezelversterkte kunststof silo’s en tanks levert Polem GVK wegerhutten. Een overkapping met deur, waarin de weegapparatuur, mengers of andere al dan niet elektronische apparaten staan. De hut zorgt dat de apparatuur is afgeschermd voor zon, regen, vorst en wind. 445 450 455 460 465 470 475

De wegerhut zelf staat los van de grond voor ventilatie. Het is een voordelige, mooie en duurzame oplossing voor de bescherming van de apparatuur bij veehouderijbedrijven.

Silovulvijzel

De Polem silovulvijzel voor graantransport is een eenvoudige stationaire opvoervijzel met

storttrechter. Deze is vast aan de silo te monteren. Hiermee kan vanuit een graankipper de silo met graan worden gevuld. De vulcapaciteit is 16 ton per uur.

De silovulvijzel wordt door Polem voor levering in de silo gemonteerd. De Polem silovulvijzel is daarbij erg compact en zou kunnen worden aangesloten op twee silo’s.

Transportsystemen

Omdat Polem haar klanten zo volledig mogelijk wil helpen, levert Polem totaalconcepten. Dat betekent naast silo’s en bijkomende accessoires ook bijpassende vijzelinstallaties voor het transport van het opgeslagen product.

Schroefvijzels

De schroefvijzels zijn geschikt voor transport van veevoer, waarbij een hoge capaciteit nodig is.

Spiraalvijzels

De spiraalvijzels van Polem zijn bedoeld voor menging van diverse producten. Bijvoorbeeld van diverse soorten droogvoer met natte bijproducten.

Steekvijzels

Voor het vullen van voermengwagens biedt Polem steekvijzels. Deze zijn los leverbaar of gekoppeld aan een Polem-silo.

Schakelmateriaal

Polem levert bij de polyester silo en de benodige transportsystemen ook uitgekiend schakelmateriaal. 480

485

490

Gritdosator

Polem levert voor pluimveebedrijven bij haar opslagsilo’s en tanks ook de gritdosator. Met deze gritdosator is een afgepaste hoeveelheid grit toe te voegen aan de standaard voersamenstelling.

Schroefvijzels

De schroefvijzels zijn geschikt voor transport van veevoer, waarbij een hoge capaciteit nodig is. De schroefvijzels zijn uitgevoerd met een stalen, volblad verzinkte buis. Ze kunnen eventueel gelagerd worden uitgevoerd (fixatie gecentreerd in de buis).

Maatvoering

Verkrijgbaar in twee verschillende diameters waaronder: 102 mm DN en 150 mm DN.

Voordelen Polem schroefvijzels

 Hoogwaardige kwaliteit;  Lange levensduur

 Standaard uit voorraad leverbaar

Spiraalvijzels

De spiraalvijzels van Polem zijn bedoeld voor menging van diverse producten. Bijvoorbeeld van diverse soorten droogvoer met natte bijproducten. De spiraalvijzels zorgen dat binnen afzienbare tijd het geheel goed is gemengd tot een homogeen product. Klaar voor gebruik.

De vijzelinstallaties zijn geschikt voor transport naar: - Voerkeuken - Wegers - Mengers - Hamermolen - Voederboxen - Melkrobots 500 505 510 515 520 525 530

- Voerhopper - Kabelvoersysteem - Melkstallen - Voermengwagen

Steekvijzels

Voor het vullen van voermengwagens biedt Polem steekvijzels. Deze zijn los leverbaar of gekoppeld aan een Polem-silo. Polem’s steekvijzels hebben een hoge capaciteit, een hoge mate van

nauwkeurigheid en zijn snel.

Eigenschappen Polem steekvijzels

 Leverbaar met afstandbediening  Robuuste kwaliteit

 Lange levensduur

Schakelmateriaal

Polem levert bij de polyester silo en de nodige transportsystemen ook uitgekiend schakelmateriaal. Hiermee is het transportsysteem aan te sturen.

Het schakelmateriaal bestaat onder meer uit:  Schakelkist met thermische beveiliging  Magneetschakelaar

 Werkschakelaar

 Besturingskast met thermische beveiliging en magneetschakelaar

 Benaderingsschakelaar, leverbaar in 24 en 220 Volt en/of met tijdvertraging

Gritdosator

Polem levert voor pluimveebedrijven bij haar opslagsilo’s en tanks ook de gritdosator. Met deze gritdosator is een afgepaste hoeveelheid grit toe te voegen aan de standaard voersamenstelling. Dat kan op ieder gewenst moment.

535 540 545 550 555 560

De standaard gritdosator heeft een capaciteit van 150 liter en is optioneel te vergroten met modulaire opzetstukken. Het grote voordeel van onze gritdosator is de universele

aansluitingsmogelijkheden. De gritdosator is direct aan te sluiten op de tussenbak van de voerweger en bovendien leverbaar in een excentrische uitvoering. Het doseren is traploos regelbaar tot een capaciteit van 500 kg per uur. Een nauwkeurige afstelling is mogelijk door een unieke combinatie van een mechanische en elektronische instelmogelijkheid.

Eigenschappen Polem gritdosator

 Robuust

 Onderhoudsarm  Nauwkeurig in dosering  Eenvoudige bediening

 Volautomatisch of handmatige bediening mogelijk  Aan te sluiten op ieder voersysteem

[apart hoofdstuk?]

GERELATEERDE DOCUMENTEN