• No results found

Updates terugdraaien

In document ESET Smart Security Premium (pagina 188-191)

Als u vermoedt dat een nieuwe detectie-engine en/of update- of programmamodules instabiel of beschadigd is, kunt u de vorige versie herstellen en alle updates uitschakelen. U kunt ook eerder uitgeschakelde updates die u voor onbepaalde tijd had uitgesteld, opnieuw inschakelen.

ESET Smart Security Premium registreert momentopnamen van de detectie-engine en programmamodules voor gebruik met de terugdraaifunctie. Als u momentopnamen van virusdatabases wilt maken, houdt u

Momentopnamen van modules maken ingeschakeld. Wanneer Momentopnamen van modules maken is

ingeschakeld, wordt de eerste momentopname gemaakt tijdens de eerste update. De volgende wordt gemaakt na 48 uur. Het veld Aantal lokaal opgeslagen momentopnamen bepaalt het aantal momentopnamen van de

detectie-engine.

Wanneer het maximum aantal momentopnamen is bereikt (bijvoorbeeld drie), wordt de oudste momentopname elke 48 uur vervangen door een nieuwe. ESET Smart Security Premium draait de

bijgewerkte versies van de detectie-engine en programmamodule terug naar de oudste momentopname.

Als u klikt op Terugdraaien (Geavanceerde instellingen (F5) > Bijwerken > Basis), moet u een tijdsinterval selecteren in het vervolgkeuzemenu Duur dat aangeeft hoe lang updates van de detectie-engine en van programmamodules worden onderbroken.

Selecteer Tot ingetrokken om regelmatige updates voor onbepaalde tijd uit te stellen totdat u de updatefunctie handmatig herstelt. Aangezien dit een potentieel beveiligingsrisico met zich meebrengt, raadt ESET af deze optie te selecteren.

Als een vorige versie wordt hersteld door middel van terugdraaien, verandert de knop Terugdraaien in Updates toestaan. Updates zijn niet toegestaan gedurende de periode die is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu Updates onderbreken. De versie van de detectie-engine wordt teruggezet naar de oudste versie die beschikbaar is en wordt in het bestandssysteem van de lokale computer als momentopname bewaard.

Stel dat 22700 het meest recente versienummer van de detectie-engine is en dat 22698 en 22696 worden opgeslagen als momentopnamen van de detectie-engine. Houd er rekening mee dat 22697 niet

beschikbaar is. In dit voorbeeld is de computer uitgeschakeld tijdens het bijwerken naar 22697 en was er een recentere update beschikbaar voordat 22697 werd gedownload. Als het veld Aantal lokaal opgeslagen momentopnamen twee is en u op Terugdraaien klikt, wordt de detectie-engine (waaronder

programmamodules) hersteld naar versienummer 22696. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen.

Controleer of de versie van de detectie-engine naar beneden is aangepast in het scherm Bijwerken.

Interval voor ongedaan maken

Als u klikt op Terugdraaien (Geavanceerde instellingen (F5) > Bijwerken > Basis), moet u een tijdsinterval selecteren in het vervolgkeuzemenu Duur dat aangeeft hoe lang updates van de detectie-engine en van programmamodules worden onderbroken.

Selecteer Tot ingetrokken om regelmatige updates voor onbepaalde tijd uit te stellen totdat u de updatefunctie handmatig herstelt. Aangezien dit een potentieel beveiligingsrisico met zich meebrengt, raadt ESET af deze optie te selecteren.

Bijwerken van programmaonderdelen

Op het tabblad Bijwerken van programmaonderdelen staan opties met betrekking tot de update van

programmaonderdelen. U kunt definiëren hoe het programma zich moet gedragen wanneer een nieuwe update of upgrade van programmaonderdelen beschikbaar is.

Updates van programmaonderdelen introduceren nieuwe functies of brengen wijzigingen aan in reeds bestaande functies. De update kan automatisch worden uitgevoerd zonder tussenkomst van de gebruiker, of u kunt zich hiervoor op de hoogte laten stellen. Nadat een update van programmaonderdelen is geïnstalleerd, moet de computer mogelijk opnieuw worden opgestart.

Toepassingsupdate: als deze optie is ingeschakeld, wordt elke upgrade voor programmaonderdelen automatisch en stil uitgevoerd zonder volledige productupgrade.

Verbindingsopties

U krijgt toegang tot de opties van de proxyserverinstellingen van een bepaald updateprofiel door te klikken op Bijwerken in de structuur Geavanceerde instellingen (F5) en door vervolgens te klikken op Profielen > Updates >

Verbindingsopties. Klik op het vervolgkeuzemenu Proxymodus en selecteer een van de volgende drie opties:

• Geen proxyserver gebruiken

• Verbinding maken via een proxyserver

• Algemene instellingen voor proxyserver gebruiken

Selecteer Algemene instellingen voor proxyserver gebruiken om de configuratieopties van de proxyserver te gebruiken die al zijn opgegeven in de vertakking Hulpmiddelen > Proxyserver van de structuur voor

geavanceerde instellingen.

Selecteer Geen proxyserver gebruiken om op te geven dat er geen proxyserver wordt gebruikt om ESET Smart Security Premium bij te werken.

De optie Verbinding maken via een proxyserver moet worden gekozen indien:

• Een andere proxyserver dan deze gedefinieerd in Hulpmiddelen > Proxyserver wordt gebruikt om ESET Smart Security Premium bij te werken. In deze configuratie moet de informatie voor de nieuwe proxyserver worden vastgelegd onder Proxyserver adres, communicatie Poort (standaard 3128), en indien nodig de Gebruikersnaam en het Wachtwoord voor de proxyserver.

• De proxyserverinstellingen zijn niet algemeen ingesteld, maar ESET Smart Security Premium maakt verbinding met een proxyserver voor updates.

• Uw computer maakt verbinding met internet via een proxyserver. De instellingen worden tijdens de installatie van het programma overgenomen van Internet Explorer, maar als er wijzigingen optreden (bijvoorbeeld als u van ISP wisselt), moet u nagaan of de proxyinstellingen in dit venster correct zijn. Als dit niet het geval is, kan het programma geen verbinding maken met de updateservers.

De standaardinstelling voor de proxyserver is Algemene instellingen voor proxyserver gebruiken.

Directe verbinding gebruiken als proxy niet beschikbaar is: de proxy wordt omzeild tijdens het bijwerken als de proxy onbereikbaar is.

De velden Gebruikersnaam en het Wachtwoord in dit gedeelte zijn specifiek voor de proxyserver. Vul deze velden alleen in wanneer gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn om toegang te krijgen tot de

proxyserver. Deze velden moeten alleen worden ingevuld als u weet dat u een wachtwoord nodig hebt om via een proxyserver verbinding te maken met internet.

In document ESET Smart Security Premium (pagina 188-191)