• No results found

Uitkomsten kwaliteitsmetingen

Arbo, gezondheid en veiligheid Sociaal medisch team

(SMT)

● Arbo-dienst, ziekmelding & begeleiding.

Risico-inventarisatie &

Evaluatie (RI&E)

● Een onafhankelijke externe instantie maakt jaarlijks een risico inventarisatie en evaluatie, op basis waarvan de school

verbeteringen met betrekking tot de fysieke en sociale veiligheid uitvoert

6.2 Uitkomsten kwaliteitsmetingen

Interne audit ‘Kwaliteitskader voor goed onderwijs’

In april 2020 heeft er op elke school een verkorte audit plaatsgevonden op de 3 kernstandaarden van het inspectiekader, te weten op:

OP2 Zicht op ontwikkeling en begeleiding

SK1 Veiligheid

OR 1 Resultaten

Deze audit heeft een eerste inzicht gegeven in de feitelijke kwaliteit van de school op deze standaarden.

Indicator Basis Eigen aspecten

OP 2.1 V V

OP 2.2 O X

OP 2.3 V V

OP 2.4 O V

OP 2.5 V V

SK 1.1 V V

SK 1.2 O X

SK 1.3 O X

SK 1.4 V X

SK 1.5 V X

SK 1.6 V X

OR 1.1 X V

OR 1.2 X V

OR 1.3 V X

OR 1.4 V KB

Korte toelichting onvoldoende scores:

OP2.2 De school heeft geen passend leerlingvolgsysteem voor de sociaal emotionele ontwikkeling.

OP2.4 De school moet beter opbrengstgericht werken, de normen ontbreken.

SK1.2 Het ontbreekt aan een analyse en conclusie mbt de incidenten.

SK1.3 Er is geen anti-pest coördinator aangesteld.

OR1.4 Het analyseren en verantwoorden van opbrengsten moet nog verder ontwikkeld worden.De verbeterpunten die wij hebben meegenomen uit de audit zijn:

1. Het OPP wordt aangepast en er worden meer koppelingen naar de didactische praktijk gelegd. Er is een jaarlijkse evaluatie van het opp en de opbrengsten van de

rapportbesprekingen (cognitieve en didactische resultaten) worden in de OPP’s verwerkt.

2. Er komt een breed gedragen visie op pedagogisch- en didactisch handelen. Dit zal door middel van gesprekken in de kernteams gebeuren. Tegelijkertijd zal het basishandelen van de docenten in kaart worden gebracht middels een kijkwijzer en dit zal worden vertaald naar de begeleiding van docenten.

3. De didactische standaard zal worden aangescherpt en voorzien van een normering 4. Er worden stappen gezet naar meer opbrengstgericht en doelmatiger werken. Docenten

zal worden gevraagd om planmatiger te werken in duidelijke kwartalen, doelen te stellen en opbrengsten van die doelen te evalueren. Dit alles vindt zijn weerslag in de

kwaliteitskalender.

5. Er worden meer normen gesteld, zodat conclusies van analyses rechtstreeks kunnen worden omgezet in beleid.

6. Er komen duidelijk beschrijvingen van rollen, taken en verantwoordelijkheden die direct worden verwerkt in de kwaliteitscyclus.

7. De taken en functies zullen herijkt worden en de formatie wordt binnen de beschikbare middelen uitgebreid.

Zoals eerder dit verslag gesteld is het klimaat binnen VVO veilig voor zowel leerlingen als medewerkers. Dit wordt beschouwd als een groot goed.

Inspectieonderzoek Het herstelonderzoek van juni 2019 is niet goed verlopen.

Inspectie stelde vast dat er door iedereen heel hard is gewerkt om de eerdere onvoldoende weg te werken. Maar dit leidde te weinig tot zichtbaar resultaat. Met behulp van Orion zijn wij dit jaar een stevig hersteltraject opgestart met een plan van aanpak zodat het herstel zo effectief

mogelijk kan worden ingezet. In verband met corona is het herstelonderzoek op de Velst uitgesteld tot september 2020.

10 januari 2020 heeft inspectie een onderzoek op de verzuimregistratie gedaan. Dit was een herstelonderzoek dat los stond van het eerder genoemde onderzoek. Inspectie was positief in haar bevindingen. Slechts een aantal leerlingen had nog moeten worden aangemeld voor dispensatie voor onderwijstijd. Dit was al in gang gezet en hiermee is voldaan aan de herstelopdracht omtrent verzuim.

Tevredenheidsonderzoeken (personeel, ouders, externe partners)

Heliomare voert elke twee jaar in het najaar een tevredenheidsonderzoek uit onder alle medewerkers in relatie tot de koers van Heliomare als geheel met Effectory.

Daarnaast wordt elke twee jaar in het voorjaar voor de medewerkers bij Heliomare Onderwijs een vragenlijst ‘Werkplezier’ uitgezet. Dit is belangrijk in relatie tot de specifieke planvorming voor Heliomare Onderwijs als afzonderlijk onderdeel, maar ook in relatie tot de ontwikkeling op de individuele scholen. Daarnaast vinden er onderzoeken plaats bij leerlingen, ouders en externe partners die met de scholen samenwerken. De uitkomsten van deze onderzoeken gebruikt de school voor het formuleren van verbeterdoelen.

Als gevolg van de maatregelen rond COVID-19 is er geen leerlingenquête afgenomen. Dit zal in oktober 2020 alsnog plaatsvinden, aangezien de leerlingen dan weer een volledige schoolgang hebben.

Tevredenheidsonderzoek medewerkers

In het voorjaar van 2020 is er onder de medewerkers een meting gedaan naar de mate waarin werkplezier ervaren wordt. Aan de hand van de resultaten is er met het team een gesprek gevoerd over wat wij daarvan vinden en wat wij met de uitkomsten willen doen.

De respons vanuit het team is 36%. Voor een steekhoudende uitslag is dit percentage te laag. De werkdruk rondom COVID-19 maatregelen en de ervaring met soortgelijke enquêtes in het verleden zijn hier debet aan.

De eerste maatregel om de respons te vergroten is het anders uitzetten van de enquête door hem tijdens een studiedag teambreed uit te laten zetten.

Vanuit de Werkplezier enquête en de uitslag van de studiedag over de leerlingpopulatie zijn er een aantal speerpunten gedefinieerd:

1. Er zal ingezet worden op scholing om de handelingsbekwaamheid van de medewerkers 2. Een duidelijke eenduidige communicatie

3. De betrokkenheid van docenten in de vakoverstijgende inrichting van het onderwijs verhogen

4. Het verstevigen van de samenhang in de kernteams en het team in het algemeen.

5. Uitbreiding van de fysieke didactische en pedagogische middelen, alsmede de reguliere leermiddelen.

Tevredenheidsonderzoek ouders – resultaten nog niet bekend

In het voorjaar van 2020 is er onder de ouders een meting gedaan naar tevredenheid over school middels een gecombineerde vragenlijst onderwijs & revalidatie. Hier is voor gezamenlijke aanpak gekozen om ouders op een eenduidige en eenmalige manier te benaderen vanuit Heliomare.

Analyse en conclusieDeze zijn op dit moment niet te maken ivm ontbreken data.

Tevredenheidsonderzoek externe partners

In het schooljaar 2019-2020 heeft er onder de externe partners geen tevredenheidsonderzoek plaatsgevonden. In het schooljaar 2020-2021 zal dit weer plaats vinden.

6.3 Schoolontwikkeling