• No results found

tips leiden politie naar 700 kilo vuurwerk en drugs

MELDINGEN | EENHEID ZEELAND-WEST- ZEELAND-WEST-BRABANT

M.- tips leiden politie naar 700 kilo vuurwerk en drugs

Binnen de politie Tilburg zijn agenten met het taakaccent milieu enkele maanden druk geweest met anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem die betrekking hadden op illegaal vuurwerk binnen de eenheid Zeeland-West-Brabant. In deze tijd hebben zij rond de 700 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen, waaronder cobra’s, lawinepijlen en mortieren. Daarnaast werd in verschillende woningen ook geld, harddrugs en slagwapens in beslag genomen.

Hennepkwekerij ontdekt in ’s-Gravenmoer

Dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem trof de politie op 12 januari een hennepkwekerij aan op de Werf in ’s-Gravenmoer. In totaal waren 160 hennepplanten aanwezig in het pand. De hennepkwekerij is

ontruimd door een professioneel bedrijf.

Politie vindt verborgen hennepkwekerij in Steenbergen

De politie heeft op 20 januari een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Kaaistraat in Steenbergen mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In een verborgen ruimte troffen agenten een hennepkwekerij aan met in totaal 499 hennepplanten. Drie personen zijn aangehouden.

Politie houdt drie personen aan in Breda na drugsvondst

In een woning aan de Bontwerkerstraat in Breda heeft de politie op 22 februari diverse soft- en harddrugs aangetroffen. Mede naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam het woonadres in beeld.

In overleg met de officier van justitie is daarna, onder leiding van de rechter-commissaris, een huiszoeking gehouden. Agenten troffen honderden ponypacks, hennep, hasj en overige harddrugs aan. Twee mannen van 24 en 50 jaar en een 65-jarige vrouw zijn aangehouden. Allen waren aanwezig in de woning tijdens de huiszoeking.

1.000 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in garagebox Roosendaal

Een anonieme tip leidde de politie op 25 februari naar een garagebox aan de Anna Bijnslaan in Roosendaal. Agenten troffen daar ruim 1.000 kilo illegaal vuurwerk en 1,5 kilo hennep aan. Alles is in beslag genomen en een 20-jarige vrouw is aangehouden.

Politie vindt 1.300 hennepplanten in schuur Netersel

Een tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op 27 februari naar een hennepkwekerij in een schuur aan de Polderdijk in Netersel geleid. Agenten troffen ruim 1.300 hennepplanten aan op de locatie.

Vervolgens is deze leeggehaald en de planten en spullen zijn vernietigd. Een 72-jarige man is aangehouden.

Meld Misdaad Anoniem | Jaarcijfers 2021 Eenheid Zeeland-West-Brabant

Burgemeester sluit woning Gilze na hennepvondst

De burgemeester van Gilze en Rijen heeft op 8 maart een woning aan de Pastoor Conincxstraat in Gilze gesloten voor twee maanden na het aantreffen van een hennepkwekerij. Aanleiding voor de controle in de woning waren meldingen via Meld Misdaad Anoniem. Agenten troffen ruim 60 hennepplanten aan. Alles is in beslag genomen en vernietigd.

Kopschopper krijgt gevangenisstraf van 75 dagen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft op 16 maart een 27-jarige man in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 75 dagen vanwege zware mishandeling in 2017. In de nacht van 25 februari van dat jaar kregen enkele mannen het met elkaar aan de stok in de IJzerstraat in Tilburg. Het slachtoffer viel op een gegeven moment tegen de grond, waarna hij twee schoppen tegen het hoofd kreeg. De

mishandeling werd door een getuige gefilmd. Deze beelden, in combinatie met de beschikbare beelden van cameratoezicht Tilburg, kwamen enkele maanden later in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Naar aanleiding van het programma kreeg de politie mede via Meld Misdaad Anoniem tips over de vermoedelijke dader. Uit verder onderzoek van de politie is gebleken hij de dader was. Naast de opgelegde gevangenisstraf dient de dader het slachtoffer een immateriële schadevergoeding te betalen van ongeveer 3.000 euro.

Politiespeurhond ontmaskert Tilburgse drugsdealer na M.-tip

De politie Tilburg heeft 8 april mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem een drugsdealer

aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de verdachte zich bezighield met drugsdealen vanuit zijn woning én auto. In zijn woning aan de Oegstgeeststraat werden diverse soorten drugs aangetroffen, evenals in verborgen ruimtes in zijn auto. Mede dankzij de hulp van speurhond heeft de politie de drugs weten te vinden. Alles is in beslag genomen.

Politie Tilburg neemt 84 lachgasflessen in beslag dankzij M.-tip

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie Tilburg in samenwerking met de gemeente Tilburg op 13 april een bestuurlijke controle uitgevoerd bij een opslag van een flat in de wijk Oerle. Daar troffen zij 84 lachgasflessen aan met een inhoud van 364.4 liter. Omdat de opslag niet conform de regels was, is alles in beslag genomen.

Drugsvondst leidt tot sluiting woning Kaatsheuvel

Een woning aan de Buitenvaert in Kaatsheuvel is voor drie maanden gesloten wegens drugshandel vanuit de woning. In februari ontving de politie een tip via Meld Misdaad Anoniem. Hierop volgend startte zij een onderzoek dat op 17 maart tot een huiszoeking leidde. In de woning werd een handelshoeveelheid drugs en bijbehorende attributen aangetroffen.

Meld Misdaad Anoniem | Jaarcijfers 2021 Eenheid Zeeland-West-Brabant

Burgemeester sluit woning in Made na drugsvondst

De burgemeester van Drimmelen heeft op 21 april een woning aan de Prinsenpolderstraat in Made voor drie maanden gesloten vanwege een drugsvondst. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem deed de politie onderzoek naar de woning.

In de woning werden diverse soorten drugs aangetroffen, waaronder cocaïne, amfetamine en 3-FMC. Ook werden handelsproducten aangetroffen, zoals diverse type zakjes, lege ampullen en weegschalen. Tot slot ontdekten agenten ook illegaal vuurwerk in de woning. Dit is kort na het aantreffen direct vernietigd.

Anonieme tips ontmaskeren drugsdealer in Tilburg

Op 1 mei is een man in Tilburg aangehouden op verdenking van het handelen in verdovende middelen. De politie kwam hem op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. Op basis van deze tips werd een onderzoek opgestart. Agenten zagen de verdachte vermoedelijk drugs dealen, maar tijdens zijn

aanhouding werd geen drugs aangetroffen. Later op de avond trof de politie in zijn woning aan de Bloemfonteinstraat echter wel een handelshoeveelheid harddrugs aan, waaronder cocaïne en xtc-pillen.

Alles is in beslag genomen.

Politie vindt grote hoeveelheid harddrugs in woning Etten-Leur

De politie Etten-Leur is naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem op 28 mei een onderzoek gestart naar een woning in Etten-Leur. Tijdens een huiszoeking troffen ze een grote hoeveelheid harddrugs aan. In totaal werd ruim 13 kilo amfetamine in beslag genomen. De bewoners zijn aangehouden.

Hennepkwekerij leidt tot sluiting woning in Rijen

De burgemeester van Gilze en Rijen heeft 10 juni een woning aan de Hof van Liederkerk in Rijen voor twee maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem controleerden de politie en gemeente op 4 mei bij deze woning. Daar troffen zij in de garage een hennepkwekerij aan.

Politieactie in Etten-Leur: drugs, geld en acht aanhoudingen

Op 20 juni zijn acht personen aangehouden in Etten-Leur nadat de politie een woning aan de Limburgstraat had betreden. Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem kwam de woning in beeld.

Agenten namen een flinke hoeveelheid soft- en harddrugs in beslag, evenals geld en telefoons. In de woning en schuur gebruikten mensen drugs en de politie vond aanwijzingen dat er werd gedeald vanuit het huis.

Hennepkwekerij ontdekt in woning Breda

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem trof de politie op 24 juni een hennepkwekerij aan in een woning aan de Vredenburchstraat in Breda. Agenten ruimden tientallen hennepplanten.

Meld Misdaad Anoniem | Jaarcijfers 2021 Eenheid Zeeland-West-Brabant

Anonieme tip leidt politie naar vuurwapen in Breda

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 23 juli een 30-jarige verdachte met een vuurwapen aangehouden in het centrum van Breda. Na zijn aanhouding werd de woning en andere mogelijke verblijfplaatsen doorzocht.

Politie vindt harddrugs in woning Etten-Leur

De politie heeft 27 juli in een woning in Etten-Leur een behoorlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Op grond van de bevindingen heeft de burgemeester van Etten-Leur de woning voor een maand gesloten.

Anonieme melding leidt naar hennepkwekerij Tilburg

Het hennepteam van de politie Tilburg trof op 29 juli een hennepkwekerij aan in een woning aan de Haaksbergenstraat. Een tip via Meld Misdaad Anoniem bracht de politie op het juiste spoor. Verspreid over twee ruimtes werden in totaal 400 hennepplanten aangetroffen. De elektriciteit en het water zijn afgesloten en de woning is ontruimd.

Wapens en drugs in woning Wernhout

Op 10 augustus trof de politie wapens en drugs aan in een woning in Wernhout. Aanleiding voor het onderzoek waren meerdere anonieme tips. Tijdens de doorzoeking werd onder andere cocaïne, MDMA, GHB, amfetamine en hennep gevonden. De middelen waren vermoedelijk bestemd voor de verkoop. Ook zijn twee imitatievuurwapens, een stroomstootwapen en contant geld in beslag genomen. De bewoners, een 46-jarige man en een 44-jarige vrouw, zijn aangehouden.

Ondergrondse hennepkwekerij ontmanteld in bedrijfspand Tilburg

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 16 september een grote ondergrondse hennepkwekerij ontmanteld in een bedrijfspand aan de Jules de Beerstraat in Tilburg. In totaal werden ruim 400 hennepplanten geruimd, die pas werden bereikt na een stuk ‘tijgeren’ onder het pand.

Twee hennepkwekerijen geruimd in Bergen op Zoom dankzij anonieme tips

Op twee locaties in Bergen op Zoom heeft de politie 6 oktober hennepkwekerijen ontmanteld dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. In een woning aan de Augustalaan werden 400 hennepplanten aangetroffen, terwijl op een adres aan de Van Oldenbarneveldtstraat een hennepkwekerij met 230 planten werd ontdekt.

Anonieme tip leidt politie naar enorme hennepkwekerij in boerderij Oudemolen Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem trof de politie op 5 november een

enorme hennepkwekerij en -drogerij aan in een verwaarloosde boerderij aan de Stadsedijk in Oudemolen.

In totaal werden ruim 3.000 hennepplanten in beslag genomen.

Geldbedrag en drugs in huis Breda

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 20 november in een woning in Breda 10.000 euro en 5,5 kilo hennep aangetroffen. Aan de hand van een M.-tip startte de politie een onderzoek naar de woning. Binnen vonden zij het geldbedrag en de drugs en werd er één verdachte aangehouden.

Meld Misdaad Anoniem | Jaarcijfers 2021 Eenheid Zeeland-West-Brabant

Man in Zundert aangehouden voor vuurwapenbezit

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 30 november in Zundert een 32-jarige man aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. Na onderzoek bleek dat de man zich in een woning aan de Lavendelring bevond. De politie is de woning binnengedrongen en heeft de man aangehouden. Bij de doorzoeking vonden ze een nepvuurwapen en een kleine hoeveelheid drugs.

Kilo’s drugs in bedrijfspand Tilburg aangetroffen

Op 1 december hebben de gemeente Tilburg, de politie en Enexis drugs gevonden in een pand aan de J.F. Vlekkeweg. Mede naar aanleiding van anonieme tips is er een controle uitgevoerd op het pand.

Eenmaal binnen werden 6,2 kilo hasj, 30 liter hennepolie en 17 sloffen illegale sigaretten aangetroffen.

Daarnaast vonden zij ook andere druggerelateerde goederen zoals droogrekken, weegschalen en een drugstester. Alle goederen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Meld Misdaad Anoniem | Jaarcijfers 2021

Aantal meldingen Verschil t.o.v. 2020

Geweldsdelicten 3.052 +28%

Illegale prostitutie 787 +30%

Cybercriminaliteit 580 +16%

Woonfraude 124 +68%

Uitbuiting 70 +46%

OPVALLENDE DALERS

Aantal meldingen Verschil t.o.v. 2020

Hennepkwekerijen 4.354 -11%

Diefstal/verduistering 881 -23%

Overvallen 242 -35%

Inbraak 184 -51%

Brandstichting 197 -27%

RESULTATEN*

Aanhoudingen 3.318

In beslag genomen:

Vuurwapens 530

Slag- en steekwapens 479

Hennepplanten 538.539

*De resultaten zijn gebaseerd op de terugkoppeling door de politie in 2021.

0

2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021