• No results found

tips leiden politie Dordrecht naar drugsdealer

Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie Dordrecht op 5 mei een 21-jarige man aangehouden wegens het handelen in drugs. Tijdens zijn aanhouding trof de politie een

handelshoeveelheid drugs aan. Dit is in beslag genomen en daarbovenop ontvangt hij ook een zogenoemde ‘Last onder dwangsom’ van 5000 euro.

Burgemeester sluit woning na wapen -en drugsvondst in Hendrik-Ido-Ambacht

De burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht heeft op 8 juni een woning aan de Stenen-Bogerd voor enkele maanden gesloten wegens een wapen- en drugsvondst enkele maanden eerder. Toentertijd werd een hennepkwekerij, een vuurwapen en vier handgranaten aangetroffen. Dankzij een M.-tip kwam de politie deze locatie op het spoor.

Hennepkwekerijen in Nissewaard ontdekt na anonieme tips

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op 15 juni twee hennepkwekerijen ontmanteld in de Grasbuurt in Nissewaard. Hierbij werden in de eerste woning tientallen hennepplanten aangetroffen, terwijl in de tweede woning een paar kilo gedroogde hennep werd ontdekt. Daarnaast was er ook sprake van diefstal van stroom. In het kader van ‘afpakken’ heeft de conservatoir beslag gelegd op een Harley Davidson in verband met mogelijk wederrechtelijk verkregen voordeel.

Drie Sliedrechtse woningen gesloten wegens aantreffen hennepkwekerijen

De burgemeester van Sliedrecht heeft op 17 juni twee woningen aan de Baanhoek en één woning aan de Lelystraat gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij anonieme tips kwam de politie de locaties op het spoor.

Twaalf maanden celstraf voor wapenbezit en drugshandel

De rechtbank van Rotterdam heeft op 18 juni een man veroordeeld tot een gevangenisstraf twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk, wegens wapenbezit, drugshandel en witwaspraktijken. Mede dankzij een M.-tip kwamen de activiteiten van de man in beeld bij de politie. Onderzoek leidde uiteindelijk tot een huiszoeking waarbij een vuurwapen en een handelshoeveelheid cocaïne werd aangetroffen.

Anonieme tip leidt politie naar hennepkwekerij Rotterdam-Zuid

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem trof de politie op 30 juni een hennepkwekerij aan in een woning in de Rotterdamse wijk Carnisse. In totaal werden 105 hennepplanten en twee

growshoptenten in beslag genomen.

Meld Misdaad Anoniem | Jaarcijfers 2021 Eenheid Rotterdam

Anonieme tip leidt tot ontmanteling hennepkwekerij Reeuwijk

De politie heeft 7 juli een hennepkwekerij ontmanteld in Reeuwijk dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Agenten troffen tientallen hennepplanten aan. Daarnaast werd ook illegaal stroom afgetapt.

Politie ontmantelt hennepkwekerij in Spijkenisse

Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op 21 juli een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Veerman in Spijkenisse. Bij binnenkomst van de woningen troffen agenten een woonkamer veel hennepplanten en enkele kilo’s gedroogde henneptoppen aan.

Woning Gorinchem gesloten wegens drugsvondst en illegale prostitutie

De burgemeester heeft een woning aan de Twijnderstraat in Gorinchem op 15 oktober voor tenminste twee weken gesloten. In het huis werden bij een controle een ‘handelshoeveelheid’ verdovende middelen gevonden. Ook werd de woning gebruikt als seksinrichting zonder dat daar een vergunning voor verleend was. Er waren twee sekswerkers werkzaam vanuit de woning. De politie en de gemeente kwamen de misstanden in de woning op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem.

Politie vindt gestolen motor en fiets terug in IJsselmonde dankzij M.-tip

De politie heeft op 28 oktober een gestolen motor en fiets op de Valkreek in IJsselmonde aangetroffen dankzij een anonieme tip. De wijkagent stelde een onderzoek in en trof beide voertuigen aan in een afgesloten kelderbox. Deze zijn in beslag genomen en gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

Douane onderschept partij cocaïne in Rotterdam Haven

De politie en douane hebben eind oktober in de haven van Rotterdam een partij van ruim 900 kilo cocaïne onderschept. Deze partij werd aangetroffen in een container uit Curaçao die was geladen met gebruikt frituurvet.

Hennepkwekerij in Vlaardingen ontmanteld

De politie Vlaardingen heeft op 23 november een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Van Hogendorplaan dankzij een via een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de kwekerij bevonden zich 186 hennepplanten verdeeld over drie kweektenten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. De politie heeft alles in beslag genomen.

Anonieme tips leiden tot aanhouding drugsdealer in Dordrecht

Eind november heeft de politie een 44-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in een pand aan de Sint Jorisweg in Dordrecht. Via Meld Misdaad Anoniem kreeg de politie meerdere meldingen binnen over het mogelijk dealen van drugs vanuit het pand aan de Sint Jorisweg. Hierop besloot de politie over te gaan tot onderzoek en concludeerde dat er inderdaad gedeald werd. Tijdens de aanhouding van de verdachte, gooide hij een zakje weg. Dit bleek achteraf 100 gram cocaïne te zijn. De verdachte is aangehouden.

Meld Misdaad Anoniem | Jaarcijfers 2021 Eenheid Rotterdam

Wapenvondst in woning Spijkenisse na tip via Meld Misdaad Anoniem

Op 11 december heeft de politie in een woning in Spijkenisse een vuurwapen aangetroffen. Door een anonieme tip kwam de politie het vuurwapen op het spoor. Het was doorgeladen en lag verstopt in een mobiele airco unit. Ook werd inbrekerswerktuig en harddrugs in de woning aangetroffen. De bewoner is aangehouden.

Drugsdealer aangehouden in Schiedam na M.-tip

De politie in Schiedam heeft op 14 december een drugsdealer aangehouden. Dit gebeurde na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Uit de melding bleek dat de verdachte dealde vanuit een bepaald voertuig. Het flexteam van de politie zag op een later moment de verdachte in het voertuig stappen in de Jan Steenstraat in Schiedam. Vervolgens hebben zij de man aangehouden en troffen een

handelshoeveelheid heroïne en cocaïne aan.

Drugsdealers aangehouden in Dordrecht dankzij anonieme tips

De politie in Dordrecht heeft op 10 en 14 december drie mannen in de leeftijd van 35 t/m 53 jaar aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen.

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem werd de politie op de hoogte gebracht van mogelijk drugsdealen door het drietal. Na onderzoek zijn zij aangehouden. In totaal werd er 100 gram harddrugs in beslag genomen. Daarnaast vond de politie een groot geldbedrag en diverse luxegoederen, waaronder dure merkhorloges. In verband met mogelijke ondermijning en witwassen doet de recherche ook nog onderzoek naar het bedrijf van één van de verdachten.

Hennepkwekerij in woning Dordrecht ontmanteld dankzij M.-tip

De politie in Dordrecht heeft op 15 december een hennepkwekerij aangetroffen in de Amalia van Solmsstraat in de wijk Krispijn. Mede dankzij een anonieme melding kwam de politie de locatie op het spoor. In de woning vond de politie een kwekerij met 193 planten.

Anonieme tips leiden naar twee hennepkwekerijen in Zwijndrecht

Op 20 december heeft de politie twee hennepkwekerijen aangetroffen in Zwijndrecht dankzij M.-tips. In een woning aan de Zonnestein vond de politie 180 hennepplanten, terwijl agenten in een andere woning aan het Fazantplein een net geoogste hennepkwekerij aantroffen. Daar stonden 341 potten met afgeknipte hennepplanten en 12,4 kilo aan losse henneptoppen. De burgemeester van Zwijndrecht heeft beide woningen voor ten minste drie maanden gesloten.

Anonieme tip leidt naar 900 kilo vuurwerk in Alphen en Reeuwijk

De politie in Alphen aan de Rijn en Reeuwijk hebben op 23 december ruim 900 kilo vuurwerk aangetroffen.

Dit gebeurde naar aanleiding van een anonieme tip. Hierdoor kwam de politie een illegale vuurwerkhandel op het spoor. Dit leidde tot een autocontrole waarbij 120 kilo vuurwerk werd gevonden. Na het aantreffen van het vuurwerk werd elders in een opslagloods 815 kilo vuurwerk aangetroffen. Twee verdachten zijn aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd.

Meld Misdaad Anoniem | Jaarcijfers 2021

4. Financieel-economische delicten 166 -14%

5. Zedendelicten 97 +31%

Slag- en steekwapens 35

*De resultaten zijn gebaseerd op de terugkoppeling door de politie in het afgelopen jaar.

UITGELICHTE ZAAK IN DEZE EENHEID

Aanhoudingen voor reeks zware geweldsincidenten Schouwen-Duiveland

In een onderzoek naar een reeks geweldsdelicten op Schouwen-Duiveland zijn negen aanhoudingen verricht. Ook via Meld Misdaad Anoniem kwamen waardevolle tips binnen. Het Zeeuwse eiland werd tussen 30 juli en 6 augustus geteisterd door geweldsdelicten in Scharendijke, Burgh-Haamstede en Renesse.

Meer over deze zaak en andere opgeloste zaken op de volgende pagina’s.

MELDINGEN | EENHEID

2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021