• No results found

Tijd (co-)promotoren en academisch of onderwijzend personeel niet op de loonlijst van het steunpunt WSE

WP 7: An international comparison of career transitionality patterns: the interplay of gender, career outcomes and covariates

D. SERC – Social Economy Research Centre

3.8 Tijd (co-)promotoren en academisch of onderwijzend personeel niet op de loonlijst van het steunpunt WSE

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, K.U.Leuven

Het overzicht dat volgt, heeft betrekking op het Onderzoekscentrum Personeel & Organisatie aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (K.U.Leuven).

Prof. Dr. Luc Sels

Gezien de functie van hoofdpromotor van het Steunpunt WSE is de inzet moeilijk in een aantal dagen of weken te specifiëren. Het management van het steunpunt en vooral ook van de activiteiten van CELM krijgt nagenoeg dagelijks aandacht. Daarnaast is er ook de inzet als onderzoeker en (co-)auteur van de rapporten van CELM en CCR en een belangrijke rol in de beleidsadvisering.

Prof. Dr. Marijke Verbruggen

Marijke Verbruggen is als docente (Bijzonder Onderzoeksfonds) actief in het Onderzoekscentrum Personeel & Organisatie. Ze neemt een belangrijke inhoudelijke begeleidingsrol op in CCR, meer bepaald voor de coördinatie van het onderzoek rond flexibel zoekgedrag en heroriëntatie in loopbanen. Gezien ze veel ervaring heeft met de meting van effecten van o.a. loopbaanbegeleiding (doctoraal proefschrift) is haar expertise ook nuttig in het meer op interventies gerichte CALP. De inzet is moeilijk in dagen of weken uit te drukken, en maakt deel uit van de reguliere begeleidingsopdracht als ZAP-lid. De inzet zal variëren naargelang de fase van het onderzoek rond zoekgedrag.

Dr. Nicky Dries

Nicky Dries is als doctor-assistent actief in het Onderzoekscentrum Personeel & Organisatie. Ze is experte in loopbaanonderzoek en zal in die hoedanigheid optreden als co-auteur van sommige

rapporten in CCR, meer bepaald in het onderzoek rond transitionele loopbanen. Op jaarbasis wordt deze inbreng geschat op 10 à 15 werkdagen.

Stijn Braes

Stijn Braes wordt deels gefinancierd op het Steunpunt WSE (ongeveer 1/3de van de loonkost), en deels op AGORA-projecten die gerelateerd zijn aan de uitbouw van het Datawarehouse Arbeidsmarkt en Sociale Bescherming. Gezien het belang van dit Datawarehouse voor de activiteiten van CELM, zal zijn inzet voor 100% gerelateerd zijn aan het Steunpunt WSE. Hij zal ook gehuisvest worden in de lokalen van het Steunpunt WSE.

Sarah Vansteenkiste

Sarah Vansteenkiste wordt gefinancierd op andere projectmiddelen van het Onderzoekscentrum Personeel & Organisatie. Ze zal zich in haar doctoraal proefschrift richten op de thematiek van flexibel zoekgedrag en heroriëntatie en zal vanuit die rol ook de onderzoekslijn CCR versterken. Haar inzet zal

Mevr. Hanneke Van Sloten

Werkzaam als onderzoekscoördinator aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Zij zal de hoofdpromotor ondersteunen bij het personeelsbeleid en financieel beleid van het Steunpunt, maar wordt financieel niet ten laste genomen van het Steunpunt WSE. De geschatte inzet: gemiddeld een 2-tal dagen per maand in functie van ondersteuning van de administratieve kracht van het Steunpunt WSE.

Lessius University College

Prof. Dr. Anneleen Forrier

Anneleen Forrier is als hoofddocent verbonden aan Lessius Antwerpen (Departement

Handelswetenschappen). Ze is tevens als geassocieerd hoofddocent verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (K.U.Leuven, Research Centre for Organisation Studies). Ze is experte in loopbaanonderzoek en in onderzoek i.v.m. employability en zal in die hoedanigheid optreden als co-promotor in CCR en als co-auteur van sommige rapporten van CCR, meer bepaald in het

onderzoek rond transitionele loopbanen. Op jaarbasis wordt haar inbreng geschat op 10 à 15 werkdagen.

Prof. Dr. Sophie De Winne

Sophie De Winne is als hoofddocent verbonden aan Lessius Antwerpen (Departement

Handelswetenschappen). Ze is tevens als geassocieerd hoofddocent verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (K.U.Leuven, Research Centre for Organisation Studies). Ze is experte op het domein van personnel economics. Zij zal de CELM mee ondersteunen, vooral op het vlak van de methodologische expertise en in concrete onderzoekstoepassingen die in lijn liggen van de Arbeidsrekening. Op jaarbasis wordt haar inbreng geschat op 10 werkdagen.

Prof. Dr. Ilke Van Beveren

Ilke Van Beveren is als docent verbonden aan Lessius Antwerpen (Departement

Handelswetenschappen). Ze is tevens als geassocieerd docent verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (K.U.Leuven, Centrum voor Economische Studiën). Ze is experte op de domeinen van applied econometrics, personnel economics en firm dynamics. Ze zal vanuit die achtergrond instaan voor de econometrische ondersteuning van CELM. Op jaarbasis wordt haar inbreng geschat op 10 werkdagen.

Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving – HIVA

Het HIVA is een multidisciplinair onderzoeksinstituut aan de K.U.Leuven, bestaande uit een team van meer dan 80 medewerkers. Hieronder geven we aan welke HIVA-onderzoekers expertise ter beschikking stellen (binnen en buiten financiering van het Steunpunt WSE).

Dr. Caroline Gijselinckx

Dr. Caroline Gijselinckx is onderzoeksleider aan het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA-K.U.Leuven). Ze coördineert en voert er onderzoek naar sociale economie, coöperatief

ondernemen en middenveld. Ze kadert haar onderzoek in het denk- en handelingskader van

‘empowerment’, met bijzondere aandacht voor de organisationele componenten. Voor de coördinatie van het Social Economy Reseach Centre (SERC) van het Steunpunt WSE, en de begeleiding van WP1a en WP2 wordt ze gedurende de eerste vier jaar à rato van 1,7 maand (VTE), en gedurende het laatste jaar voor 1,3 maand (VTE) op het Steunpunt WSE gefinancierd.

Miet Lamberts

Miet Lamberts is onderzoeksleider aan het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA-K.U.Leuven). Zij heeft expertise opgebouwd rond de duurzame integratie van personen uit

kansengroepen op de arbeidsmarkt. Als onderzoeksfocus kijkt zij hierbij voornamelijk naar processen op de werkvloer en hoe het beleid en andere actoren deze kunnen beïnvloeden. Zij zal in het kader van het Social Economy Reseach Centre (SERC) van het Steunpunt WSE de begeleiding van het WP3 ‘Analysis of job creation opportunities for target group workers in the regular labour market’ op zich nemen (financiering ten belope van 1 onderzoeksmaand).

Katrien Steenssens

Katrien Steenssens is senior onderzoeker aan het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA-K.U.Leuven). Met empowerment als denk- en handelingskader voert zij onderzoek naar armoede, sociale uitsluiting en integratie. Steunend op verworven inzichten in onder meer het Equal-project

‘Labour for Neighbour, het VIONA-project ‘W²: Werk-en Welzijnstrajecten op maat’ en de conceptnota

‘Empowerment en activering van mensen in armoede’ zal zij zowel op inhoudelijk als methodologisch vlak haar expertise op vlak van empowerment inbrengen, in het bijzonder in synergie met het

werkpakket ‘Empowerment en Participatie’ van het voorgestelde Steunpunt VLAS (Vlaams

Armoedesteunpunt). Katrien Steenssens wordt niet gefinancierd op het budget van het Steunpunt WSE.

Prof. Dr. Tine Van Regenmortel

Tine Van Regenmortel is hoofd van de onderzoeksgroep ‘Armoede, maatschappelijke integratie en migratie’ van het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA-K.U.Leuven) en doceert in de Master Sociaal Werk binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen van de K.U.Leuven. Ze is tevens verbonden aan de Fontys Hogeschool Sociale Studies in Eindhoven als lector ‘Empowerment en maatschappelijk kwetsbare groepen’. Ze is (inter)nationaal erkend als expert op het vlak van empowerment. Ze behaalde haar PhD op dit thema en heeft sindsdien talrijke doorvertalingen

(methodes, instrumenten) gedaan naar verschillende (kwetsbare) doelgroepen en thema’s. Zo is er de laatste jaren een sterke beleidsinteresse voor empowerment m.b.t. het thema activering voor groepen die verder van de arbeidsmarkt staan (cfr. W²-trajecten, krachtgerichte activering). Verschillende projecten hieromtrent (gefinancierd door o.a. VDAB, VIONA, ESF/Equal, Vlaams Minister van Werk)

Steunpunt Armoede (VLAS) voor de onderzoekslijn rond Empowerment en Participatie. Ze zal het promotorschap opnemen van het doctoraat van de doctoraatsbursaal die voor het Steunpunt WSE zal worden aangetrokken en er zal werken op de thematiek van ‘empowerment en de sociale economie’.

Dit valt buiten de financiering van het Steunpunt WSE.

Faculteit Economie en Bedrijfskunde – Universiteit Gent Prof. Dr. Bart Cockx

Bart Cockx is als gewoon hoogleraar verbonden aan de onderzoekscentrum Study Hive for Economic Research and Public Policy Analysis (SHERPPA) van de UGent. Hij coördineert het onderzoek dat het actief arbeidsmarktbeleid evalueert binnen het steunpunt. Vanuit deze functie zal hij het onderzoek aansturen en wetenschappelijk begeleiden. Gezien zijn brede expertise op het gebied van

arbeidseconomie en econometrische methoden zal hij deze expertise ook ten gepaste tijde inzetten als ondersteuning van de andere onderzoeksgroepen binnen het Steunpunt. De inzet is moeilijk in tijd uit te drukken.

Hogeschool Gent

Prof. Dr. Nathalie Moray

Nathalie Moray is als docente actief in de Hogeschool Gent, en tevens als gastprofessor aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent. Haar expertise situeert zich op het domein van sociale innovatie en ondernemerschap, sociale economie en coöperatief ondernemerschap. Vanuit die achtergrond zal zij mee de begeleiding opnemen van SERC. Haar inzet wordt geschat op 15 à 20 werkdagen per jaar.

Faculteit Sociale en Politieke Wetenschappen – Universiteit Antwerpen Prof. Dr. Dimitri Mortelmans

Dimitri Mortelmans maakt deel uit van het Centre for Career Research (CCR) en zal hiervan de coördinatie op zich nemen. Hij zal in de eerste plaats instaan voor de begeleiding van de in het CCR werkzame personeelslid in Antwerpen. Daarnaast zal hij deelnemen aan het ruimere overleg en de sturing in het steunpunt. Gezien deze taken behoren tot de normale bezigheden binnen het ZAP-kader en bovendien zeer wisselend in de tijd zijn, is het niet mogelijk hiervan een exacte schatting in dagen of weken te maken.

Dorien Van Looy

Dorien Van Looy is AAP-lid van het Centrum voor Longitudinaal en Levensloop Onderzoek (CELLO). Zij is gespecialiseerd in eindeloopbaanproblematiek en zal als coauteur optreden in de betrokken

werkpakketten. Zij wordt niet gefinancierd op de middelen van het steunpunt. De geschatte inzet:

gemiddeld drie dagen per maand.

Annelize Watzeels

Annelize Watzeels is werkzaam als boekhoudspecialist aan de Faculteit Politieke en Sociale

Wetenschappen. Zij zal de Antwerpse co-promotor ondersteunen bij de financiële afrekening van het Steunpunt, maar wordt financieel niet ten laste genomen van het Steunpunt WSE. De geschatte inzet:

gemiddeld één dag per maand.

Antwerp Management School – Universiteit Antwerpen Prof. Dr. Ans De Vos

Ans De Vos is als professor verbonden aan de Antwerp Management School. Zij is tevens verbonden als Research Fellow aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (K.U.Leuven; Research Centre for Organisation Studies). Zij is experte in onderzoek naar loopbaancompetenties en hun invloed op

loopbaantransities, en zal vanuit die achtergrond een begeleidende rol opnemen in CCR en ook als auteur van studies op de WSE-loopbaansurvey optreden. Haar inzet wordt geschat op 10 tot 15 werkdagen per jaar.