• No results found

Specificatie in jaarstaat 2010 SPECIFICATIES INFORMATIE RISICOVEREVENING

Voor de uitvoering van de risicoverevening splitst u met ingang van 2010 de totale kosten GGZ. Deze totale kosten GGZ worden gesplitst in kosten van verzekerden jonger dan 18 jaar en kosten van verzekerden van 18 jaar en ouder. De knip is bepaald op 30 juni van het betreffende jaar.

U splitst de kosten zoals opgegeven in de eerste en de vijfde kolom van de kostenverzamelstaat bij rubriek 10. Omdat deze splitsing van kosten in 2010 is ingegaan, hoeft u de kosten van 2008 (vijfde kolom) niet te splitsen.

Specificatie in jaarstaat 2010

SPECIFICATIES INFORMATIE RISICOVEREVENING

RUBRIEK 10 GENEESKUNDIGE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

Ontvangen en geaccepteerde declaraties m.b.t. 2008 en ouder Lasten 2010 inclusief balanspost GENEESKUNDIGE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

Kosten GGZ van verzekerden jonger dan 18 jaar Kosten GGZ van verzekerden van 18 jaar en ouder

2.2.6. Specificaties Rubriek 13 Overige kosten

1e kw 2e kw 3e kw 4e kw jaarstaat

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. X Specificatie

Voor de uitvoering van de risicoverevening specificeert u de eerste kolom en de vijfde kolom van de kostenverzamelstaat bij rubriek 13.

U specificeert de kosten als volgt:

-

De kosten die zijn gemaakt in het kader van de beleidsregels van de NZa 'Geïntegreerde

eerstelijnszorg en innovatie' (geldig van 1 januari tot 1 augustus 2007), ‘Beleidsregel innovatie ten behoeve van nieuwe zorgproducten' NZa (geldig van 1 augustus 2007 tot 1 juli 2008) en ‘Innovatie ten behoeve van nieuwe zorgprestaties’ (naam is gewijzigd vanaf 1 juli 2008). Deze kosten splitst u vervolgens naar kosten die zijn aan te merken als kosten van Ziekenhuisverpleging en

specialistische zorg, kosten Overige prestaties, kosten die zijn aan te merken als kosten van geneeskundige geestelijke gezondheidszorg en ‘Niet nader te specificeren kosten’. Deze laatste kunnen alleen maar kosten zijn ivm deze beleidsregel(s).

-

De kosten die zijn gemaakt in het kader van de 'Beleidsregel samenwerking ten behoeve van geïntegreerde eerstelijnszorgproducten' (geldig vanaf 1 augustus 2008);

Met ingang van 2010 vallen alle kosten ivm de beleidsregel innovatie voor de risicoverevening onder ‘kosten overige prestaties’, de splitsing van deze kosten ivm de beleidsregel is vervallen. De specificatie van rubriek 13 is met ingang van 2010 in de specifieke informatie A vervallen en is in zijn geheel naar de specifieke informatie C gegaan. Daar specificeert u ook de prestaties Multidisciplinaire zorgverlening en miv 2011 het Programma Stoppen met roken. De verantwoording oude jaren, 2008 en volgend jaar 2009, blijft

opgevraagd worden in de specifieke informatie A.

Specificatie in jaarstaat 2010

SPECIFICATIES INFORMATIE RISICOVEREVENING RUBRIEK 13 OVERIGE KOSTEN

0 Kosten i.v.m. beleidsregel samenwerking t.b.v. geïntegreerde 1e lijnszorgproducten (vanaf 01-08-07)

TOTAAL code 700

CODE 700 - OVERIGE KOSTEN

Kosten ziekenhuisverpleging en specialistische zorg Kosten overige prestaties

Ontvangen en geaccepteerde declaraties m.b.t.

2008 en ouder Kosten i.v.m. beleidsregel geïnte-

greerde 1e lijnszorg en innovatie (t/m 31-07-07) en kosten i.v.m. beleidsregel innovatie t.b.v. nieuwe zorgproducten (vanaf 01-08-07)

Geneeskundige geestelijke gezondheidszorg (vanaf 2008) Niet nader te specificeren kosten

2.2.7. Specificaties Rubriek 15 Grensoverschrijdende zorg

1e kw 2e kw 3e kw 4e kw jaarstaat

n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. X Specificatie

Bij rubriek 15, grensoverschrijdende zorg, vindt verantwoording van kosten gemaakt in het buitenland plaats. De afhandeling van de kosten kan via het CVZ lopen of via de verzekeraar. De kosten die lopen via het CVZ betreffen kosten die worden vergoed met toepassing van een verordening of verdrag inzake sociale zekerheid De kosten die lopen via de verzekeraar betreffen kosten die worden vergoed op basis van de polis Zvw. Er is één uitzondering, namelijk de tariferingen: dit betreffen kosten die worden vergoed met toepassing van een verordening of verdrag inzake sociale zekerheid, maar de afhandeling loopt via de verzekeraar. Voor een nadere toelichting op de kosten die u bij rubriek 15 verantwoordt, zie hoofdstuk 5.4.

In de specifieke informatie A wordt het onderscheid gevraagd naar kosten via het CVZ, mét een nadere uitsplitsing, en kosten via de verzekeraar, mét een nadere uitsplitsing. In de specifieke informatie C wordt een aantal nadere specificaties gevraagd van de kosten die lopen via de verzekeraar.

In de specifieke informatie A specificeert u de bedragen die zijn opgenomen in de eerste kolom en de vijfde kolom van de kostenverzamelstaat bij rubriek 15, grensoverschrijdende zorg, die nodig zijn voor de toedeling van de kosten naar de deelbijdragen in het kader van de risicoverevening.

- Toepassing van verordening of verdrag inzake sociale zekerheid, via CVZ (exclusief tariferingen) - toestemming van de zorgverzekeraar voor een behandeling in het buitenland met toepassing van

artikel 20, EG-verordening nr. 883/2004 of overeenkomstige verdragsbepaling.

- tijdelijk verblijf in het buitenland van Zvw verzekerden die wonen in Nederland (exclusief de zogenoemde tariferingen)

- Zvw verzekerden die wonen in het buitenland

U bent verplicht om de in het buitenland gemaakte kosten in de hiervoor genoemde situaties, te specificeren op basis van een opgave op kasbasis jaar T die u jaarlijks, in januari T+1, van het CVZ ontvangt. In de brief is de hiervoor genoemde driedeling van kosten opgenomen. De kostenopgave is gebaseerd op de door het CVZ uit het buitenland ontvangen 125 formulieren. Deze formulieren worden gedurende het jaar ter verificatie voorgelegd aan de zorgverzekeraar waar de betreffende verzekerde verzekerd is. In de jaarstaat 2010 specificeert u de kosten op kasbasis over 2010 op basis van de opgave januari 2011 en de kosten op kasbasis over jaar 2008 op basis van de opgave januari 2009. De kolomkoppen in de tabel zijn uitsluitend van toepassing op de kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar.

- Kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar (inclusief tariferingen)

- Afhandeling van de kosten via verzekeraar: toepassing polis Zvw én tariferingen (=toepassing van verordening of verdrag inzake sociale zekerheid, uitsluitend landen met tariferingsovereenkomst) - U specificeert het totaal van de kosten gemaakt in het buitenland, via verzekeraar (die voor

vergoeding in aanmerking komen) naar kosten van ziekenhuisverpleging en specialistische zorg (vergelijkbaar met rubriek 06), kosten van overige prestaties en naar kosten van geneeskundige geestelijke gezondheidszorg. Ook hier specificeert u de eerste en de vijfde kolom van de kostenverzamelstaat. Met ingang van de jaarstaat 2010 splitst u de kosten van GGZ in kosten verzekerden jonger dan 18 jaar en kosten verzekerden van 18 jaar en ouder.

Specificaties in jaarstaat 2010