• No results found

Opgave betalingsachterstanden nominale premie jaarstaat 2010 – vervolg 3 Beschrijving

Specificaties in jaarstaat 2010 INFORMATIE T.B.V AFREKENINGEN MET HET BUITENLAND

2. Begrippen en definities

2.5. Opgave betalingsachterstanden nominale premie jaarstaat 2010 – vervolg 3 Beschrijving

3.1. Algemeen

In de periode september 2009 tot en met september 2010 zullen zorgverzekeraars volgens een

overeengekomen aanleverschema hun stuwmeer aan wanbetalers aan het CVZ overdragen. Na de overdracht van het stuwmeer zullen de desbetreffende zorgverzekeraars ook nieuwe wanbetalers aan het CVZ

overdragen, die vervolgens overgaat tot een bestuurlijke premieheffing. Vanaf het moment van overdracht zullen zorgverzekeraars periodiek, gedurende de periode dat een verzekerde onder het regime van de bestuurlijke premieheffing door het CVZ valt, volgens de ‘nieuwe’ regeling gecompenseerd worden voor het uitblijven van premiebetalingen, op basis van de standaardpremie.

Tot het moment van overdracht van het stuwmeer in de genoemde periode, is de zogenaamde ‘oude’ compensatieregeling van toepassing, op basis van paragraaf 4 van de Regeling Zorgverzekeringswet (en de nadere uitwerking daarvan de desbetreffende beleidsregels van het CVZ).

3.2. Voorwaarde voor compensatieregeling

De naleving van het ‘Protocol incassotraject wanbetalers Zorgverzekeringswet’ van Zorgverzekeraars Nederland d.d. oktober 2006 is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor compensatie. Naleving van hoofdstuk 7 van genoemd protocol is hierbij geen voorwaarde.

3.3. De systematiek van de vaststelling van de compensatie in de oude wanbetalersregeling

1. De beschrijving die volgt betreft de vaststelling van de compensatie van een individuele wanbetaler. Deze is qua opzet ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren. Als eerste stap moet de zorgverzekeraar een aantal benodigde basisgegevens vaststellen, voor die verzekerden van wie de zorgverzekeraar vermoedt dat het wanbetalers betreft. De basisgegevens worden toegelicht in paragraaf 5.

Vervolgens moeten de volgende berekeningen worden uitgevoerd. In het filter gebeurt dit automatisch. 2. Op basis van de basisgegevens wordt eerst de periode van betalingsachterstand/ wanbetaling bepaald.

Daarbij geldt als uitgangspunt dat alle voor de compensatieregeling relevante inkomsten verrekend worden met de oudste premieschuld. De premieschuld wordt op basis van de werkelijke nominale premies per jaar per verzekerde toegerekend aan de periode, beginnend vanaf de datum einde. Dit leidt tot een periode van betalingsachterstand.

3. Vervolgens wordt de periode bepaald waarover compensatie wordt berekend.

De periode van betalingsachterstand wordt omgezet naar een periode van compensatie door deze met de oudste zes maanden te verminderen of meer precies met 182,5 dagen, of met 183 dagen als de oudste datum betalingsachterstand in een schrikkeljaar valt.

4. Het compensatiebedrag wordt berekend op basis van de periode van compensatie en de bijbehorende compensatiebedragen per jaar. De compensatiebedragen per jaar staan in paragraaf 2. Voor zover de compensatieperiode dagen bevat nadat de zorgverzekeraar gereed is verklaard wordt de compensatie gebaseerd op het hoge compensatiebedrag, de standaardpremie.

5. De voorgaande stappen leiden tot een compensatiebedrag per verzekerde.

In het filter worden de compensatieperiode en het compensatiebedrag op nul gesteld als blijkt dat de periode van betalingsachterstand minder dan een half jaar bedraagt (182,5 dagen of 183 dagen als de oudste compensatiedatum in een schrikkeljaar valt).

2.5. Opgave betalingsachterstanden nominale premie jaarstaat 2010 – vervolg

3.4. Enkele bijzondere onderwerpen in het kader van de wanbetalerscompensatie

3.4.1. Verwerking nagekomen betalingen op openstaande schulden

Verzekeraars zijn gehouden aan het burgerlijk wetboek bij het administreren van de premieverplichtingen en de premiebetalingen. Het burgerlijk wetboek is ook leidend voor de prioriteitstelling van de afboeking van schulden bij betalingen. Zo geeft het BW aan dat bij betalingen eerst de incassokosten en rentebedragen verrekend moeten worden, en pas daarna de premieschulden.

Deze regels betreffende de relatie tussen de zorgverzekeraar en de verzekerde staan los van de relatie tussen de zorgverzekeraar en het zorgverzekeringsfonds voor wat betreft de berekening van de

compensatiebedragen in geval van wanbetaling. In de compensatieregeling heeft de wetgever bepaald dat de zorgverzekeraars een wanbetalersrisico lopen voor de eerste zes maanden waarover premieschuld ontstaat, de incassokosten en de in rekening te brengen rente.

Conform de Regeling Zvw moeten in het kader van de compensatieregeling nagekomen betalingen als volgt verrekend worden met openstaande schulden.

- Gelabelde betalingen (betalingen waarbij de verzekerde/premiebetaler het doel expliciet heeft aangegeven) moet worden verwerkt voor de aangegeven doelen, bijvoorbeeld premiebetaling Zfw, premiebetaling basisverzekering Zvw en premiebetaling aanvullende verzekering. Dit geldt niet voor gelabelde betalingen voor incassokosten, rentekosten en het verplicht eigen risico. In de Regeling is expliciet aangegeven dat in het kader van de compensatieregeling gelabelde betalingen voor incassokosten en rente op premieschulden en betalingen ingevolge het verplicht eigen risico niet voorgaan op de premieschuld Zvw en dus, ondanks de labelling, eerst ter dekking van de premieschuld basisverzekering Zvw moeten worden aangewend.Onder incassokosten worden in dit verband verstaan de kosten van alle incassoactiviteiten die voortvloeien uit het incassoprotocol van ZN (zie 3.2.).

- Bij ongelabelde betalingen (betalingen waarbij de verzekerde/premiebetaler het doel niet expliciet heeft aangegeven) is de prioriteitsvolgorde:

o Als er sprake is van een premieschuld Zfw moeten ongelabelde betalingen, die hebben

plaatsgevonden na de slotverantwoording Zfw op 1 november 2008, in mindering worden gebracht op openstaande premieschuld basisverzekering Zvw. Ook hier geldt dat de relatie

zorgverzekeraar/ voormalig ziekenfonds - zorgverzekeringsfonds/Algemene Kas voor wat betreft de compensatieregeling een andere is dan de relatie voormalig ziekenfonds - verzekerde. Tussen deze laatste twee is immers nog wel sprake van een premieschuld Zfw.

o Als er geen sprake is van een premieschuld Zfw moeten ongelabelde betalingen gebruikt worden ter dekking van openstaande premieschulden basisverzekering Zvw.

Bij het bedrag van de premieschuld in de opgave 2010 dient de zorgverzekeraar rekening te houden met betalingen die de zorgverzekeraar vóór 1 april 2011 hebben ontvangen. Daarbij moet de zorgverzekeraar ook alle betalingen betrekken die wanbetalers tot 1 april 2011 aan incassobureaus, deurwaarders en dergelijke hebben gedaan.