• No results found

31 7.16 Resultaten tevredenheidsonderzoeken

In document Schoolgids 2018-2019 (pagina 32-35)

De resultaten van de diverse tevredenheidsonderzoeken kunt u vinden op de website van De Knienenbult. De leerlingen gaven De Knienenbult gemiddeld een 8.4, de ouders gaven ons een 7.4.

8. Praktische informatie.

8.1 Abonnementen.

Aan het begin van het schooljaar krijgen de kinderen folders mee met informatie over een abonnement op de daarin genoemde bladen. U kunt hierop een abonnement nemen. Daarnaast wordt via de school door verschillende uitgevers een boekenpakket aangeboden.

Hoewel de verspreiding van de folders via de school plaatsvindt, bent u uiteraard niet verplicht een abonnement of boekenpakket af te nemen. Wel vinden wij het heel belangrijk dat kinderen lezen.

8.2 Buitenschoolse opvang

.

De buitenschoolse opvang wordt voor onze school geregeld via Zonnekinderen in Varsseveld. Voor informatie over de buitenschoolse opvang kunt u een informatiemapje op onze school ophalen.

8.3 Eten en drinken.

Voor de school hebben we voedingsbeleid afgesproken i.o. met de MR. Dit beleid is terug te vinden op de website van de school. (www.knienenbult.nl)

Voor het speelkwartier mogen de kinderen wat te eten en drinken meenemen. In het kader van stimulering gezonde voeding voor kinderen willen we niet dat kinderen regelmatig snoep of koek gebruiken op school, dus graag fruit, een boterham o.i.d. Iets te drinken graag in een beker omdat er anders enorm veel afval ontstaat. We hebben één uitzondering gemaakt: op vrijdag mogen er evt. koekjes gegeten worden in de ochtendpauze. Dit is in overleg met BOV afgesproken.

Voor de lunch tussen de middag hoeft alleen eten meegenomen te worden. Er wordt warme thee geschonken of er kan water gedronken worden. Als uw kind graag melk drinkt, kunt u dat van thuis meegeven, graag in een beker. Deze kan dan gekoeld bewaard worden op school.

8.4 Fietsencontrole.

De plaatselijke afdeling van 3VO houdt in overleg met de schoolleiding jaarlijks een controle op de deugdelijkheid van de fietsen. Nagekeken worden o.a. rem, bel, reflectie en verlichting. Het is van groot belang dat de kinderen op een veilige fiets naar school kunnen gaan.

8.5 Gymnastiek.

Groep 1 t/m 3 heeft bewegingsonderwijs in de gymzaal Schoolweide in Westendorp op maandagmiddag, iedere even week. Ze worden er per bus naar toe gebracht. Aan het einde van de schooltijd kunt u uw kind daar ophalen.

De groepen 4 t/m 8 bezoeken in de winterperiode Schoolweide op maandag, iedere week. Ze gaan er op de fiets naar toe. ‘s Zomers wordt er gymnastiek gegeven op het sportveld bij de school, of de leerkracht besluit in samenspraak met directie, om toch gewoon naar de gymnastiekzaal te gaan. U hoort dit tijdig. In de rechtstreekse mail van de leerkracht krijgt u hierover bericht.

Uw kind hoeft geen speciale gymkleding te hebben. Een korte broek of sportbroekje en een T-shirt zijn voldoende. Wel worden gymschoenen aanbevolen. Als op blote voeten gesport wordt in de zaal, is het raadzaam een handdoek mee te brengen, zodat na de gymles de voeten gewassen kunnen

32

worden. Wekelijks dient de gymkleding mee naar huis genomen te worden. S.v.p. naam in alle eigendommen. Dit geldt ook voor tassen.

8.6 Kleding.

Vooral bij de jongere leerlingen is het soms moeilijk diverse soorten kleding per kind uit elkaar te houden. Maar ook voor de leerlingen uit de andere groepen is het erg prettig dat u laarzen, jassen, mutsen, sjaals, handschoenen e.d. van een naam voorziet. Voor alle leerlingen geldt dat de jassen e.d. aan de kapstokken dienen te hangen. Het is daarom handig dat zij van lusjes zijn voorzien.

8.7 Leerplicht.

Vanaf de dag dat een kind vijf jaar wordt, is het kind leerplichtig en hoort dan ingeschreven te staan op school. Het is wel gebruikelijk dat kinderen vanaf hun vierde jaar naar school gaan.

8.8 Pleinwacht.

In het zgn. speelkwartier, als de kinderen naar buiten gaan, houdt een leerkracht toezicht op de kinderen. Met de kinderen is afgesproken dat deze leerkracht aangesproken wordt in geval van calamiteiten. Ook in de middagpauze houdt een teamlid toezicht.

8.9 Schoolfoto’s.

Ieder schooljaar wordt de leerlingen van alle groepen door een professionele schoolfotograaf, geheel vrijblijvend, een pakket aangeboden, bestaande uit een groepsfoto en portretfoto’s. Wij maken u erop attent dat de hierbij behorende ‘pasfoto’s’ niet gebruikt kunnen worden voor het aanvragen van een identiteitsbewijs of reisdocument. Enige tijd voor de komst van de fotograaf ontvangt u van ons bericht.

Daarnaast worden er van bijzondere en dagelijkse activiteiten foto’s gemaakt door groepsleerkrachten. Deze foto’s kunt u bekijken op Klasbord. Een code hiervoor kunnen ouders krijgen via een groepsleerkracht.

8.10 Nieuwsbrief.

Iedere maand wordt er door de school een nieuwsbrief samengesteld. Belangrijke data, gebeurtenissen en andere informatie worden verzameld en eens per maand verstrekt aan de ouders. Daarnaast verzorgen de teamleden van de unit waarin uw kind zit, specifieke informatie rechtstreeks via de mail.

8.11 Schoolregels en afspraken.

Vanuit een positieve regelgeving willen wij met de kinderen komen tot goede afspraken. Dit betekent dat wij kinderen willen uitdagen tot goed gedrag, in plaats van ‘je mag niet dit, je mag niet dat’. Wij hebben slechts één hoofdregel: ‘Je gedraagt je op school en op het schoolplein zó dat een ander daar geen last of hinder van ondervindt’.

8.11.1 Gebruik schoolplein

• Toegang tot het plein: 8.15 uur.

• Geen fietsen op het schoolplein.

• Ouders, die hun kind komen brengen en halen, worden verzocht hun fiets niet mee te nemen op het plein, maar te stallen in het rek bij de kleine poort. Wel willen we graag dat ouders de jongste kinderen afhalen binnen de omheining van het schoolplein.

33

8.11.2 Fietsenstalling

De kinderen kunnen hun fiets in het fietsenrek buiten neerzetten. De fietsen van de kinderen die vast op school blijven staan, mogen in het fietsenhok gezet worden. De ruimte is echter beperkt.

Dit betekent dat we de fietsen keurig in de rekken moeten plaatsen, zodat er voor iedereen voldoende ruimte is.

8.12 Schoolsporttoernooi.

Er worden twee sportdagen in de regio georganiseerd waarin in schoolverband wordt meegedaan:

1. slag/softbal en atletiek

2. een mixed toernooi met de sporten volleybal, handbal, tafeltennis, voetbal en fitness.

Na afloop van de sportdag kunnen de kinderen rechtstreeks na de sportactiviteit naar huis terug keren. Indien kinderen niet met de leerkracht naar school terug gaan, moet dit wel gemeld worden aan de begeleidende leerkracht.

8.13 Schooltijden.

Wij werken met een rooster gebaseerd op het 5 gelijke dagen model. Alle dagen van de week gaan de kinderen op dezelfde tijden naar school. Dit zorgt voor rust en continuïteit.

Het leer- en ontwikkelingsproces bij ons op school is ononderbroken. Het samen eten en spelen maakt deel uit van het lesrooster. Alle kinderen eten met hun eigen juf of meester. Voor de kinderen is dit erg gezellig. Werkende ouders hoeven geen oppas te regelen voor tussen de middag en het voordeel voor de kinderen is dat ze ‘s middags eerder naar huis kunnen. Dus, meer tijd om te spelen of naar een club te gaan! Een aparte overblijfregeling is dan ook niet nodig.

De schooltijden voor alle groepen zijn: maandag t/m vrijdag : 8.30 – 14.00 uur.

8.14 Schoolverzuim.

8.14.1 Algemeen.

Dagelijks wordt per groep een absentielijst bijgehouden, mede om bij calamiteiten direct te kunnen zien welke kinderen die dag de school bezoeken. Kinderen zijn vanaf hun vijfde leerplichtig.

8.14.2 Ziekmelding.

Wilt u in geval van ziekte van uw kind de school tijdig op de hoogte stellen? Graag even een telefoontje vóór schooltijd (tel. 0315-298385). Omdat sommige kinderen zelfstandig op de fiets naar school komen, bellen wij voor de veiligheid bij afwezigheid altijd naar de ouders als het kind niet is afgemeld.

8.14.3 Verlof.

Een enkele keer krijgen wij het verzoek van ouders om vrij te geven aan hun kind(eren). Meestal gaat het om gebeurtenissen in de familiekring. Soms ook gaat het om het verlengen van een weekend.

Vanuit het ministerie zijn er richtlijnen verstrekt voor het verlenen van vrije dagen buiten de va-kanties om, waaraan de schoolleiding zich dient te houden. De voorschriften zijn aangescherpt.

In het kort komt het hierop neer dat gebeurtenissen in de familiekring (huwelijk, jubileum, begrafe-nis) over het algemeen redenen zijn om vrijaf te geven. Een vrije dag om een extra lang weekend op

34

vakantie te gaan is, in de meeste gevallen, een ongeldige reden, dus ongeoorloofd verzuim. Dit wordt in voorkomende gevallen gemeld aan de gemeentelijke leerplichtambtenaar. Graag willen wij u vragen zoveel mogelijk de voorschriften hierin te volgen.

Het is wenselijk dat er vroegtijdig contact opgenomen wordt met de directeur om samen de moge-lijkheden te bespreken en tot een aanvaardbare oplossing te komen. Alleen de directeur is de hiertoe bevoegde persoon.

8.14.4 Bezoek tandarts/huisarts enz.

Soms zal het niet te voorkomen zijn dat kinderen onder schooltijd een bezoek moeten brengen aan een huisarts, tandarts of specialist. Wij willen u echter wel vragen deze bezoeken zoveel mogelijk te plannen op een vrije middag, na schooltijd of aan het eind van de schooltijd.

8.14.5 Vrijstelling van onderwijsactiviteiten.

In principe nemen alle kinderen deel aan de lesgebonden en andere activiteiten. Reden voor vrijstelling van deze activiteiten is slechts aan de orde voor gewetensbezwaarden of leerlingen met een beperking, voor wie het onmogelijk is deel te nemen aan bepaalde activiteiten. Dit dient schriftelijk bij de directeur van de school te worden aangevraagd.

8.15 Vakantierooster.

Het vakantierooster en een overzicht van de extra vrije dagen is te vinden in het jaarrooster.

8.16Verjaardagen.

Als er een leerling jarig is mag hij of zij in de groep trakteren. Sommige kinderen mogen bepaalde traktaties niet gebruiken, i.v.m. allergie of levensovertuiging. Wilt u, indien dit het geval is met uw zoon of dochter, dit doorgeven aan de groepsleerkracht en eventueel alternatieve traktaties op school afgeven. Wanneer kinderen willen trakteren raden wij u aan contact op te nemen met de groepsleerkracht.

In de pauze is er gelegenheid om ook door de overige leerkrachten gefeliciteerd te worden. De jarige mag dan ‘de klassen rond’.

8.17 Vrijwillige ouderbijdrage.

Het bestuur van de Oudervereniging vraagt aan de ouders een ouderbijdrage. Deze bijdrage is vrijwillig. Van het geld worden activiteiten voor de kinderen bekostigd, hierbij kun je denken aan het Sinterklaasfeest of het eindfeest. Jaarlijks wordt een richtbedrag per kind vastgesteld. Dit schooljaar is het bedrag €25,-

Als uw kind na de kerstvakantie begint, wordt dit bedrag uiteraard aangepast. De penningmeester van het bestuur van de oudervereniging geeft hier verantwoording over op de jaarvergadering. In oktober krijgt u van de Oudervereniging een oproep om deze bijdrage over te maken op het bankrekeningnummer van de Oudervereniging.

In document Schoolgids 2018-2019 (pagina 32-35)