• No results found

Release update 5.0.2126.02

In document Release Notes FlexService Update (pagina 5-8)

De update bestaat uit de volgende bestanden die in de Bin map van FlexService moeten worden geplaatst (vergeet niet het migreren van het migratie bestand

(FlexCMS_5.0.2126.1_Naar_5.0.2126.1_U_2.fsmig) m.b.v. migratietool .\bin\

FlexServiceMigratieCMS.exe):

<FlexService installatiemap>\bin\*.*

<FlexService installatiemap>\bin\FlexCMS_5.0.2126.1_Naar_5.0.2126.1_U_2.fsmig

Aansluitend bestaat de update uit een volledige versie van FlexOnline (I en II inclusief FS.Host), bestand FlexOnline5.0.2126.2.zip.

In onderstaande tabel staan de changelog items vermeld die zijn opgenomen in deze release update.

292885 Veld 'Opmerking' beschikbaar in grid Oproepovereenkomst

In het grid van de Oproepovereenkomst in zowel module Proces als module Kandidaat is het veld 'Opmerking' ook beschikbaar gekomen voor toevoegen. Het veld staat niet default aan maar kan op de gebruikelijke wijze als kolom worden toegevoegd.

320416 ExactOnline - functionaliteit toegevoegd voor het maken van een inkoopbestand Bij de verantwoording naar Exact wordt nu naast een memoboeking ook een inkoopboeking aangemaakt.

331312 API-koppeling voor Reflex-berichten naar Acture

In FlexService is het Reflex-bericht het meest gebruikte formaat dat gebruikt wordt bij het aanmaken van ziek- en hersteldberichten. Tot nu toe was er geen mogelijkheid om de aangemaakte berichten digitaal te versturen, anders dan via e-mail. Zeker na de invoering van de AVG werd de behoefte aan een veilige manier van versturen groter. Arbo dienstverlener Acture heeft daarom een webservice (API) koppeling gerealiseerd. Middels deze koppeling worden de Reflex-berichten op een veilige manier vanuit FlexService naar Acture verstuurd. Zie document 'FS20210528R01 - Reflex - Arbo koppeling' om de koppeling in gebruik te kunnen nemen.

341917 OPC omzet-export - Kolom 'FactuurDatum' toegevoegd Aan de OPC omzet-export is de kolom 'FactuurDatum' toegevoegd.

348904 Aanpassing overdrachtsbestand voor Multivers m.b.t. kostenplaats

Er is een nieuwe instelling 'Gebruikte kostenplaats' toegevoegd in de FlexAdministrator >

Instelling > Modules FlexService > Verantwoording > Multivers, tab Instelling.

Hier is mee te bepalen of de kostenplaats vanuit de journaalregel komt (instelling 'Kostenplaats journaalregel' - de standaardwaarde) of dat de kostenplaats vanuit de eigenaar van de klantrelatie (instelling 'Kostenplaats klantrelatie') meekomt in het bestand.

FlexService | 02-09-2021 | John Blaauw | FS20210902R1 | 001

5 350527 Groepering van loondetails op loonafrekening instelbaar gemaakt

Er is een nieuwe instelling 'Loonafrekening uur/week groepering details' toegevoegd in de FlexAdministrator > Instelling > Modules FlexService > Verloning, tab Instelling.

De instelling 'Loonafrekening uur/week groepering details' kan worden gezet op:

- Groeperen per week, verwerking en loondetailtype (huidige situatie en default);

- Groeperen per week.

Bij uurverloning per week worden de loondetails op loonafrekeningen standaard gegroepeerd per week, per verwerking en per loondetailtype (op- / afboeking). D.m.v. de instelling 'Groeperen per week' kunnen de loondetails sec per week worden gegroepeerd zodat alle op- en afboekingen van verschillende verwerkingen per week op één loonafrekening worden getoond. Hiermee wordt, als voorbeeld, zowel een correctie- als een nieuwe loonstrook op één loonstrook getoond i.p.v. separaat een correctiestrook alsmede een nieuwe loonstrook.

351574 Synchronisatie van 'Formele aanhef' verbeterd

De synchronisatie tussen HelloFlex en FlexService is verbeterd ten aanzien van het bepalen en vastleggen van de 'Formele aanhef' die gebruikt wordt in documenten.

354481 Wekentelling einde fase 3 verbeterd

Bij kandidaten in fase 3 kon het voorkomen dat de laatste declaratie niet kon worden verwerkt indien de verwachte einddatum van de fase in dezelfde week viel. Dit is opgelost.

355438 Controle vervolgcontract fase A/1-2 zonder beding minimaal 4 weken' negeert verwijderde contracten

De controle 'Controle vervolgcontract fase A/1-2 zonder beding minimaal 4 weken' beschouwde een verwijderd contract onterecht als voorloopcontract. Dit is aangepast zodat verwijderde contracten voortaan buiten beschouwing worden gelaten.

356092 Export OPC kostprijzen 4 decimalen

In de export UrenPerDag en VergoedControle voor OPC werden kostprijzen en bedragen met 3 decimalen getoond, dit is met deze update aangepast naar 4 decimalen.

357811 Synchronisatie nationaliteit verbeterd

De nationaliteit van een kandidaat werd niet goed gesynchroniseerd. Dit is hersteld zodat wijzigingen van de nationaliteit in HelloFlex ook weer in FlexService worden verwerkt en andersom

358282 Import van vakantiedagen voor periodecomponenten nam de verkeerde componenten om de reserveringen op te boeken

Bij het importeren van reserveringen werd er niet rekening gehouden met periodecomponenten of uurcomponenten. Door een kolom op te nemen in de importsheet (VerloningtypeCd) wordt er wel onderscheid gemaakt en kunnen vakantiedagen worden ingeboekt via de import. Als gebruik moet worden gemaakt van periodecomponenten dan is het zaak een 'P' als waarde in te vullen (periodecomponenten).

In deze kolom 'VerloningtypeCd' kan een 'U' worden gezet als het uurcomponenten betreft.

Er wordt uitgegaan van uurcomponenten bij een lege waarde in deze kolom.

361060 Afsluiten van de FlexAdministrator via menu Bestand - Afsluiten

Het afsluiten van de FlexAdministrator via menu Bestand - Afsluiten ging niet goed. Dit gaat vanaf deze update weer goed.

362737 Verlaging AWf (WW) percentages per augustus 2021

Bij een ophoging naar verwerkingweek 31 of hoger in 2021 wordt een aantal acties uitgevoerd om de nieuwe WW-percentages in de modellen te zetten.

Afhankelijk van de aangiftefrequentie maand of vierweken worden de percentages respectievelijk per verwerkingweek 31 of per verwerkingweek 33 aangepast.

De modellen worden aangepast volgens onderstaande regels:

1. De laatste versies van modellen met een begindatum van 1-1-2021 of later worden aangepast.

2. Modellen worden aangepast op basis van het bij het model ingestelde kandidaatverloningtype, zodat bijvoorbeeld stagiairmodel niet wordt aangepast.

3. Modellen die via de modelmatrix zijn gekoppeld aan een administratieve eenheid met maandaangifte worden per verwerkingweek 31 aangepast.

4. Modellen, die via de modelmatrix zijn gekoppeld aan een administratieve eenheid met vierwekenaangifte worden per verwerkingweek 33 aangepast.

5. Als er niet gekoppelde modellen zijn, dan worden de modellen per verwerkingweek 33 aangepast, tenzij alle overige modellen gekoppeld zijn aan maandaangifte.

6. Als er geen enkel gekoppeld model is (er wordt naar de laatste versie gekeken), dan wordt niets aangepast.

FlexService | 02-09-2021 | John Blaauw | FS20210902R1 | 001

6 7. Als er modellen zijn die bij twee administratieve eenheden worden gebruikt met verschillende aangiftefrequentie dan worden de modellen per verwerkingweek 33 aangepast.

Herstart FamceService/Flexloader nadat de FsMig is gedraaid anders zullen de percentages niet worden aangepast bij een ophoging van de verwerkingweek via module Proces (informatie voor CST en eigendraaiers).

Controleer de modellen nadat de verwachting is dat ze aangepast zouden moeten zijn.

Maandaangifte - verwerkingweek 31, vierwekenaangifte - verwerkingweek 33.

Eerder hebben wij gecommuniceerd over dit onderwerp via de mailing 'Belangrijk: Wijziging AWF-premies' die op 6 juli jl. is verzonden.

362785 Declaratiecorrecties onder juiste contractversie

Het kwam voor dat er een declaratie uit het verleden werd gewijzigd, terwijl er al meerdere wijzigingen hadden plaatsgevonden in het contract. Dan kon het voorkomen dat de gewijzigde declaratie met de correctie onder de verkeerde contractversie werd aangemaakt.

Dit is nu opgelost.

363580 Facturable uren bij gesplitste declaraties

Het kwam voor dat facturabele uren niet juist werden meegenomen als er sprake was van een gesplitste declaratie door een contractwijziging die midden in de week (in ieder geval ná de maandag, ingang van een nieuwe week) plaatsvond. Dit is met deze update opgelost. Hierbij wordt ook rekening gehouden met afwijkende uren voor facturatie die kunnen zijn opgegeven.

FlexService | 02-09-2021 | John Blaauw | FS20210902R1 | 001

7

In document Release Notes FlexService Update (pagina 5-8)