• No results found

Randvoorwaarden en succesfactoren

Randvoorwaarden.

Beleving: Deelnemer staat centraal.

PMPC 1: De deelnemers worden bij de PMPC ‘’het geschiedenisrijke en culinaire Zwartsluis’’ ontvangen bij Sluuspoort met een kop koffie. Vervolgens krijgen zij een rondleiding door een privé rondleider waardoor er alleen aandacht geschonken zal worden aan de deelnemers. Na de rondleiding door Sluuspoort en Zwartsluis staan de deelnemers centraal tijdens hun eigen verkenning in de Zintuigentuin. Tevens worden deze zintuigen nogmaals is op de proef gesteld tijdens het diner bij hotel Zwartewater.

Score: +

PMPC 2: Tijdens deze PMPC staan de deelnemers volledig centraal. Zij worden begeleidt door een ervaren begeleider. Vanaf Sluuspoort worden de deelnemers ontvangen met een kopje koffie. Vanuit daaruit worden zij de gehele dag begeleidt door de rondleider tot op het moment van aankomst bij hotel Zwartewater. Op de tweede dag wordt men weer bij Sluuspoort verwacht vanwaar zij wederom worden begeleidt door de rondleider. Tijdens de rondleidingen zijn er momenten voor vragen, pauzes en gedeeltelijk wat vrije tijd.

Score: +

Duurzaamheid: PMPC is Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

PMPC 1: De PMPC bestaat uit vrijwilligers die worden ingezet tijdens de rondleidingen. De materialen die gebruikt worden bestaan uit bewegwijzering welke wordt geplastificeerd zodat het meerdere malen gebruikt kan worden voor een langere periode. Tijdens het arrangement bezoeken de deelnemers de Zintuigentuin. Hier leert men hoe de natuur in zijn werking gaat met betrekking tot de constante strijd tussen groei en verval, tussen opgroeien en vergaan. Uiteindelijk eindigen alle planten in de tuin tot compost en verworden weer tot basis voor nieuwe groei.

Score: +

PMPC 2: Ook bij deze PMPC worden er voornamelijk vanuit Sluuspoort vrijwilligers ingezet. Voor deze PMPC zijn er wel meer materialen nodig zoals bewegwijzering en routekaarten. De bewegwijzering zal moeten worden geplaatst in Zwartsluis, Genemuiden en in Hasselt. Ook deze bewegwijzering en de routekaarten worden geplastificeerd zodat het materiaal langer mee kan. Bij elke organisatie is het mogelijk om afval te dumpen om milieuvervuiling te voorkomen. Echter bestaat er de mogelijkheid dat er tijdens de fietstocht en de vrije tijd in Hasselt er afval kan worden gedropt in de natuur. Dit is namelijk niet onder toeziend oog van de rondleider. De samenwerking tussen de organisaties bij deze PMPC is ook een stuk lastiger doordat er meerdere organisaties zijn.

Score: +/-

Innovatief: De PMPC haar producten en/of diensten zijn nieuw voor de deelnemers.

PMPC 1: De zintuigentuin wordt nauwelijks bezocht door toeristen. Sinds kort is er ook alleen op afspraak een bezoek mogelijk. Dit is echter niet altijd mogelijk. Met de opzet van deze PMPC kunnen de deelnemers de Zintuigentuin echter wel bezoeken. Hier leert men veelal over de natuur over groei en verval en nog veel meer. Ook de combinatie waarin de zintuigen aan het werk worden gezet tijdens het bezoek aan de Zintuigentuin en vervolgens het diner bij hotel Zwartewater is een combinatie wat nog niet eerder gedaan is in Zwartsluis.

Score: +

PMPC 2: De gehele PMPC is uniek voor Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt. Niet eerder is er nog een combinatie gemaakt tussen deze drie dorpen. Er bestaan wel een aantal fiets- en wandelroutes maar

81

deze route bestaat nog niet. Tijdens deze PMPC heeft de deelnemer de mogelijkheid om op één dag drie zeer verschillende en unieke dorpen te bewonderen. Ook komen de elementen van PMPC 1 aan bod op dag twee van de rondleiding.

Score: +

Investeringsmogelijkheid: De organisatie moet beschikken over voldoende liquide middelen om de kosten op te vangen in een mindere tijd. Hierbij kan gedacht worden aan de liquide middel van de eigen organisatie, sponsoren, subsidies etc.

PMPC 1: Deze PMPC kost voor Sluuspoort vrijwel niks. De rondleidingen door Sluuspoort en Zwartsluis worden gedaan door vrijwilligers. De rondleiding door de Zintuigentuin is eveneens gratis. Er zijn geen kosten voor Sluuspoort verbonden aan het diner. Het enige wat moet worden betaald zijn de bewegwijzering, routekaarten, promotiematerialen en de reclamekosten. Voor de PMPC wordt een subsidie verkregen die 35% van de totale kosten dekt.

Score: +

PMPC 2: De kosten voor deze PMPC lopen wat hoger op. Er is meer bewegwijzering nodig en er zullen meerdere routekaarten worden gemaakt. Ondanks dat Sluuspoort ook voor deze PMPC een subsidie krijgt van 35% van de totale kosten, zal haar eigen kostenpost oplopen. Sluuspoort heeft weinig tot geen middelen hiervoor en zal daarom misschien een extra sponsor moeten zoeken om dit probleem op te lossen.

Score: +/-

Doelstelling: De doelstelling van de PMPC moet de bezoekersaantallen van de organisatie Sluuspoort vergroten ten behoeve van de omzet.

PMPC 1: De doelstelling van de PMPC is erop gericht om het bezoekersaantal te verhogen ten behoeve van de omzet. Sluuspoort is voor deze PMPC een sleutel organisatie. Sluuspoort verzorgt namelijk de rondleiding door Sluuspoort zelf en door Zwartsluis. Doordat de PMPC aansluit op de wensen en behoeften van de belevingswereld rustig groen en op het cultuurprofiel de cultuurgangers hoopt Sluuspoort haar bezoekersaantallen te verhogen.

Score: +

PMPC 2: De doelstelling van de PMPC is erop gericht om het bezoekersaantal te verhogen ten behoeve van de omzet. Sluuspoort is voor deze PMPC een sleutel organisatie. Sluuspoort verzorgt namelijk de rondleiding door Sluuspoort zelf en door Zwartsluis. Doordat de PMPC aansluit op de wensen en behoeften van de belevingswereld rustig groen en op het cultuurprofiel de cultuurgangers hoopt Sluuspoort haar bezoekersaantallen te verhogen.

82

Succesfactoren

Product/Dienst: Het product en/of dienst moet onderscheidend zijn ten opzichte van de (directe) concurrentie. Sluuspoort wil dit doen door een educatieve en innovatieve PMPC te laten opzetten. PMPC 1: De PMPC ‘’het geschiedenisrijke en culinaire Zwartsluis’’ is zowel educatief als innovatief onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. Het is educatief door de deelnemers een exclusieve rondleiding te geven door Sluuspoort, Zwartsluis en de Zintuigentuin. Bij Sluuspoort leert men wat over de veelsoortigheid van de natuur wat voorkomt in de regio Noord-West-Overijssel en over de geschiedenis van Zwartsluis. Tijdens de rondleiding door Zwartsluis ziet men met eigen ogen de historie van Zwartsluis. Tot slot leert men tijdens de rondleiding in de Zintuigentuin alles wat te maken heeft met verval en groei. Hier gebruikt men al hun zintuigen wat nergens anders wordt gedaan. Score: +

PMPC2: ‘’De Zwartewaterroute 2.0’’ is een innovatieve route welke nog niet bestaat. Hierbij fietsen de deelnemers door alle drie de dorpen Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt. Een unieke ervaring wat nergens anders wordt aangeboden. Tijdens deze route ervaart men met eigen ogen de natuur van de regio Zwartewaterland. Daarnaast leert men tijdens de rondleiding in het Tapijtmuseum in Genemuiden de geschiedenis van vloerbedekking en welke invloed dit heeft gehad en nog steeds heeft op Genemuiden. Vervolgens krijgen de deelnemers een historische rondleiding door de Hanzestad Hasselt. Ook hier leert men wat voor functie het dorp Hasselt heeft gehad in de middeleeuwen. Deze route eindigt bij hotel Zwartewater waarop de volgende dag gestart wordt met de PMPC ‘’het geschiedenisrijke en culinaire Zwartsluis’’.

Score: +

Markt: Is de markt verzadigd of zit de markt nog in de groeifase. Dit is cruciaal wanneer er een PMPC wordt ontwikkeld. De PMPC moet zorgen dat het in de markt kan groeien door men te laten kennismaken met een nieuw product/dienst en nieuwe ervaringen te laten opdoen.

PMPC 1: De PMPC ‘’het geschiedenisrijke en culinaire Zwartsluis’’ is een nieuw soort dienst wat nog niet eerder is toegepast in Zwartsluis. De zintuigentuin wordt nauwelijks bezocht door toeristen. Sinds kort is er ook alleen op afspraak een bezoek mogelijk. Dit is echter niet altijd mogelijk. Met de opzet van deze PMPC kunnen de deelnemers de Zintuigentuin echter wel bezoeken. Hier leert men veelal over de natuur over groei en verval en nog veel meer. Ook de combinatie waarin de zintuigen aan het werk worden gezet tijdens het bezoek aan de Zintuigentuin en vervolgens het diner bij hotel Zwartewater is een combinatie wat nog niet eerder gedaan is in Zwartsluis. Het sluit hiermee aan op de belevingswereld van rustig groen en het profiel van de cultuurgangers betreffende cultuurtoerisme. Score: +

PMPC 2: ‘’De Zwartewaterroute 2.0’’ is een nog niet bestaande route, welke voor veel bewondering zal zorgen bij de wandel- en fietsliefhebbers. Men leert hier over allerlei zaken zoals hoe de vloerbedekking is ontstaan in Genemuiden tot aan het gebruiken van al hun zintuigen in de Zintuigentuin. Sluuspoort slaat hiermee een nieuwe weg in door het wandelen en fietsen te combineren met vermakelijke en educatie activiteiten. Het sluit hiermee aan op de belevingswereld van rustig groen en het profiel van de cultuurgangers betreffende cultuurtoerisme.

Score: +

Samenwerking: Sluuspoort moet een goede onderlinge band hebben met haar alliantiekandidaten. Dit is de sleutel tot een goed werkende PMPC. Bij een goede verstandshouding kan er informatie worden uitgewisseld en nieuwe inzichten weergeven worden.

PMPC 1: Tussen Sluuspoort en hotel Zwartewater bestaat momenteel al een goede band. Deze band zal versterkt gaan worden met de komst van de PMPC. Met de Zintuigentuin heeft Sluuspoort nog geen

83

band opgebouwd. Doordat er in totaal maar drie organisaties met deze PMPC gemoeid zijn, is de communicatie tussen de organisaties vrij eenvoudig te overzien.

Score: +

PMPC 2: Ook bij de PMPC ‘’de Zwartewaterroute 2.0” zitten de organisaties de Zintuigentuin en hotel Zwartewater. Echter omdat deze PMPC door drie dorpen gaat, heeft het ook te maken met meerdere organisaties. In Zwartsluis komt hierbij s’maandags rijwielhandel bij. Voor Genemuiden komt de organisatie Tapijtmuseum erbij en tot slot komt er voor Hasselt de organisatie van de VVV ten pas. Bij deze PMPC komen dus drie extra organisaties wat het in totaal op zes brengt. Dit zorgt voor een complexer communicatie methode waarbij er meer en meerdere handelingen verricht moeten worden. Het is haalbaar, maar wel iets lastiger dan PMPC 1.

Score: +/-

Educatief: De PMPC moet educatief zijn. Men moet na deelgenomen te hebben aan de PMPC iets geleerd hebben van zijn/haar ervaring.

PMPC 1: Tijdens deze PMPC leert men over de geschiedenis van Zwartsluis, de vegetatie in de regio en over de constante strijd tussen groei en verval, tussen opgroeien en vergaan van de Zintuigentuin waar al men zijn zintuigen worden gebruikt.

Score: +

PMPC 2: Men leert niet alleen alles wat er bij PMPC 1 aan bod komt, maar hier leert men ook nog over het ontstaan van de vloerbedekking en wat voor invloed dit heeft gehad op Genemuiden. Tevens leert zij de functie van de Hanzestad Hasselt en al haar historie. Een unieke ervaring.

Score: +

Promotie/Marketing: Bij het ontwikkelen van en het uitvoeren van de PMPC zijn promotie en marketing zeer belangrijk. Hierbij staat kennis van zowel de markt als de concurrentie centraal en moet er gebruik worden gemaakt van de juiste promotiekanalen.

PMPC 1 + 2: Door middel van het onderzoek weet Sluuspoort wat haar doelgroep nu is en welke kanalen zij gebruiken met betrekking tot het kiezen van een activiteit. Voor zowel PMPC 1 als PMPC 2 zal er gebruik moeten worden gemaakt van de regionale krant. Er moeten meerdere advertenties komen welke de PMPC introduceren. Ook moet Sluuspoort, en de betreffende organisaties van de PMPC, hun website aanpassen zodat de PMPC duidelijk te vinden is voor de websitebezoeker. Sluuspoort weet wat de wensen en behoeften zijn van haar doelgroep en welke kanalen zij gebruiken. Score: +

Inzicht wensen en behoefte doelgroep: Om de juiste doelgroep te benaderen voor de PMPC en in te spelen op hun wensen en behoeften is het van belang om inzicht te hebben in de waarden, behoeften en motieven van de doelgroep.

PMPC 1 + 2: Ook hier geldt hetzelfde als bij promotie/marketing: Dankzij het onderzoek weet Sluuspoort dat haar doelgroep behoort bij de belevingswereld van rustig groen van het BSR model. Dit zijn mensen die wat gaan doen waar zij zelf zin in hebben. Rustig bijkomen in hun eigen omgeving. Hele bijzondere wensen zijn er niet. Hetgeen wat zij herkennen en alledaags vinden, vinden zij fijn. Hiermee komt men tot rust. In het eigen land is er genoeg te ontdekken en te beleven (MarketRespons Nederland en The SmartAgent® Company, 2007). Ook weet Sluuspoort dat betreffende cultuurtoerisme deze doelgroep valt in het profiel van de cultuurganger: De keuze van een dagtocht- of vakantiebestemming wordt bepaald door de mogelijkheden tot actieve vormen van vermaak, waarbij het culturele aanbod een toegevoegde waarde kan zijn (Munster, 2007).

84