• No results found

Alle respondenten waren ouders tussen, naar schatting, de 35 en 45 jaar. Alle respondenten waren Nederlands, en alleen Natasja had (gokje) Indonesische roots, wat verder geen rol speelde in het interview. Alle ouders waren ook hoogopgeleid (WO).

Marcel, de hoofdcoördinator van de F-jes. Marcel was mijn eerste contactpersoon met de vereniging, via hem is het bestuur zich bewust geworden dat ik bij hen onderzoek wilde doen. Ook begeleidde hij de groep met ouders die ik observeerde tijdens de proeftrainingen en leidde hij het evenement in.

Respondent #1, Natasja, is een moeder van twee kinderen. Zij heeft een dochter van 8 jaar die bij de MF1 speelt en een zoontje van zes jaar die op de wachtlijst staat. Ik ben met haar in contact gekomen omdat ze op mijn oproep op de website reageerde. Dit is het eerste seizoen van haar dochter en Natasja doet als taak bardiensten.

Respondent #2, Winfried, is een vader van twee kinderen, een zoon en een dochter. Zijn zoon voetbalde tot een jaar geleden bij AFC IJburg, zijn dochter speelt hockey bij AHC IJburg. Zijn taak als vrijwilliger is het voorzitten van de sponsorcommissie. Daarnaast springt hij ook bij met velddiensten en dergelijke. Het is een zeer betrokken vrijwilliger. Ik ben met Winfried in contact gekomen via mijn oproep op de website. Hieruit bleek ook dat hij zeer betrokken is met de kwestie omtrent de parkeerplaatsen.

Respondent #3, naamloos, is een moeder van drie kinderen. Haar oudste dochter speelt bij een meidenteam van AFC IJburg en haar andere dochter hockeyt. Het derde kind is niet ter sprake gekomen. Haar echtgenoot is coach voor het team van zijn dochter en vervult zo de taak als vrijwilliger. Zelf springt zij wel eens bij met het wassen van shirtjes, maar officieel is ze geen vrijwilliger. Wel is ze bekend met de vereniging en de ouders van het team. Ze fluit bij AHC IJburg als haar dochter speelt. Ik ben dankzij Severien ter plekke met deze moeder in contact gekome.n

Respondent #4, Rosanne, is de teamleider van het damesteam van haar dochter. Het is een uitgesproken vrouw en ze komt vrij betrokken op mij over. Toen ik haar sprak had ze net een bardienst overgenomen van een ouder die niet op kwam dagen. Ze heeft

verantwoordelijkheidsgevoel voor het team. Ik ben dankzij Severien ter plekke met Rosanne in contact gekomen.

Respondent #5, Severien, is een moeder een dochter in een meidenteam. Ze voelt zich erg betrokken bij het team. Dankzij Severien ben ik ter plekke met andere ouders van het team van haar dochter in contact gekomen. Severien heb ik leren kennen omdat haar neef een goede vriend van mij is.

Respondent #6, Yvonne, is een moeder met twee dochters. Zij is kritisch over AFC IJburg en voelt zich ook niet thuis in de voetbalcultuur. Allebei haar dochters hebben bij AFC IJburg gevoetbald, en beiden zijn ook gestopt. De jongste van de twee het afgelopen seizoen. Yvonne zorgt er als vrijwilliger voor dat alle ouders die trainer of coach zijn een Verklaring Omtrent Gedrag ondertekenen. Ze geeft aan hier binnenkort mee te stoppen. Ik ben via de e-mail met Yvonne in contact gekomen, dankzij mijn oproep.

Respondent #7, Jacqueline, is een moeder met een zoon en een dochter. Haar zoon voetbalt vier jaar bij AFC IJburg. Hiervoor had zij zichzelf al aangeboden om te helpen met de

ledenadministratie, op verzoek van haar buurman die in het bestuur zat. Het is iemand die aangeeft veel aan vrijwilligerswerk te doen en zich ook verantwoordelijk voelt. Ze is zeer actief betrokken bij de vereniging, maar zit nu wel in een afbouwende fase. Ik ben via de e-mail met Jacqueline in contact gekomen, dankzij mijn oproep.

Respondent #8, naamloos, is een vader met een zoon op de vereniging. Dit is het eerste seizoen van zijn kind en zelf is hij teamleider. Deze vader heb ik ter plekke aangesproken of hij bereid was tot een interview.

Respondent #9, Fred, is de wedstrijdsecretaris van AFC IJburg. Deze taak voert hij tegen een kleine vergoeding uit. Hij is bij AFC IJburg terecht gekomen omdat hij al zijn hele leven met voetbal te maken heeft. Hij is zelf ook gepensioneerd, het is een extraatje wat hij met plezier doet. Fred heb ik op locatie ontmoet en om een interview gevraagd.

Respondent #10, Alberto, beheert het materiaal en draait de kantine doordeweeks als er

trainingen zijn. AFC IJburg betaalt hem hier een vergoeding voor. Ik heb hem ter plekke ontmoet en om een interview gevraagd.

Respondent #11, Jasper, is een vader en technisch jeugdcoördinator van de Mini’s. Hij is een actieve vrijwilliger die een taak op zich heeft genomen waar wat meer tijd in zit. Hij loopt al vijf jaar rond bij AFC IJburg en voelt zich erg betrokken bij de vereniging.

Resondent #12, Alex, is een vader met een dochter in een meidenteam. Hij voert verschillende taken uit zoals bardiensten en shirtjes wassen. Ook had hij geholpen bij de klusmiddag. Hij voelt zich erg betrokken bij het team. Ik heb hem ontmoet via Severien.

Respondent #13, Jacqueline, is een moeder met een dochter in een meidenteam. Zij voert verscheidene taken uit zoals bardiensten, shirtjes wassen etc. Zij voelt zich erg betrokken bij het team. Ik heb haar ontmoet dankzij Severien