• No results found

In het afgelopen jaar heeft Djembé zich actief ingezet voor het professionaliseren van de vereniging door middel van het creëren van een eigen huisstijl van de posters voor activiteiten, het volledig vernieuwen van de website en het lanceren van een Instagram-account. Deze lijn van professionalisering gaan wij komend jaar doorzetten, door het sociale-media-gebruik verder te ontwikkelen, de sponsoring onder de aandacht te brengen en op zoek te gaan naar nieuwe sponsoren. Daarnaast gaan we actief ons best doen om goede banden te behouden met zuster- en broederverenigingen.

S

OCIALE MEDIA

Djembé maakt gebruik van meerdere sociale media platformen, die het afgelopen jaar sterk zijn ontwikkeld. Het vorige bestuur heeft zich ingezet voor het volledig vernieuwen van de website. Er is een huisstijl aangebracht, die ervoor heeft gezorgd dat alle promotie voor activiteiten op elkaar is afgestemd. Op de vernieuwde website is er daarnaast veel ruimte voor het weergeven van onze sponsoren; Bar Restaurant Walden, Biologisch Restaurant GYS, Hart van Utrecht en Bol.com. Het voorstellen van onze sponsoren op de website zorgt voor extra representatie en duidelijkheid voor zowel onze leden als voor onze potentiële sponsoren.

Op Facebook zijn wij actief op drie pagina’s; Djembé Utrecht, Djembae Malinowskind (Djembaby) en de besloten groep Djembae Malinowskind. Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Djembé Utrecht wordt gebruikt voor contact met externe partijen, Djembaby wordt door leden gebruikt om meldingen te doen die relevant zijn voor andere leden en in de besloten groep worden activiteiten gedeeld en foto’s ervan geüpload die alleen voor leden van de vereniging zichtbaar zijn, conform de AVG-wetgeving.

Op de vernieuwde website is een inlogfunctie, waardoor foto’s geplaatst kunnen worden die alleen door Djembé-leden gezien worden. Het zou kunnen dat de besloten Facebookgroep daarom zal komen te vervallen, maar daar wordt in het eerste semester nog geen besluit over genomen.

Sinds afgelopen studiejaar heeft Djembé ook haar eigen Instagramaccount;

@djembeutrecht. Dit account wordt gebruikt om activiteiten te promoten, de commissies te introduceren en gezellige momenten te delen in het verhaal. Het Instagramaccount heeft het afgelopen jaar bijgedragen aan het gezellige en laagdrempelige imago van Djembé, maar ook is het gebruikt om informatie te verschaffen over, bijvoorbeeld, de Inspraak! en het bestuur. Wij gaan ons dit jaar inzetten voor het verder ontwikkelen van het Instagramaccount tot een platform dat zowel voor leden als voor externe partijen toegankelijk is. Net als op de website willen wij onze sponsoren representeren op ons Instagramaccount. Dit zal bijdragen aan de professionele uitstraling van het Instagramaccount. Hierdoor kunnen we dit platform ook inzetten om contact op te nemen met externe partijen zoals eventuele nieuwe sponsoren.

Concreet gaan wij een duidelijke huisstijl aanbrengen op onze feed en in het verhaal. Dit houdt in dat de foto’s altijd met eenzelfde opmaak en kleurenschema op het account geplaatst zullen worden. Ook in het verhaal zal er altijd rekening gehouden worden met een overzichtelijke en vrolijke opmaak door middel van het hanteren van standaard lettertypes in leuke kleuren en het toevoegen van GIFs. Deze huisstijl zal gedurende het jaar worden vastgelegd in een bestand waardoor de huisstijl bij take-overs door, bijvoorbeeld, de Inspraak ook gewaarborgd zal worden. Daarnaast willen we meer foto’s van activiteiten plaatsen, omdat deze foto’s de sfeer van Djembé goed weergeven.

We gaan ons dit jaar ook oriënteren op een nieuw platform, dat alleen voor Djembé-leden toegankelijk zal zijn, een Djembé-app. Eerst gaan we onderzoeken of de behoefte aan een app aanwezig is onder de leden. Dit zullen we doen door te kijken naar de lancering van de vernieuwde website en hoe deze wordt ontvangen en gebruikt door leden. Het hebben van een app exclusief voor leden. Door deze app worden de leden op een laagdrempelige manier geïnformeerd over, bijvoorbeeld, activiteiten. In de app zou ook het weekschema, hoktijden, foto’s en bijvoorbeeld een online djembépas kunnen bevatten.

Om informatie op een handige manier te verstrekken, gaan we dit jaar informatieve filmpjes voor op de Djembé-website ontwikkelen. De inhoud van deze filmpjes zal worden gebaseerd op de behoeftes van de leden. Informatie zoals weergegeven in de studiegids willen wij op die manier moderniseren. Deze filmpjes zullen te vinden zijn op de website zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen die ze nodig heeft. Ze vormen een aanvulling op informatie die op andere plaatsen en in andere vormen te vinden is. We gaan het komende jaar aan de filmpjes werken en zullen de filmpjes met ingang van volgend schooljaar beschikbaar stellen.

S

PONSORING

Djembé heeft met ingang van schooljaar 2020-2021 vier actieve sponsoren. De contracten die wij hebben getekend met onze sponsoren staan in bijlage 4. Een belangrijke sponsor is Bar Restaurant Walden. Hier vindt maandelijks het Djembécafé plaats. Tijdens het Djembécafé profiteren alle aanwezigen van bier, fris en wijn voor €2 en geldt er 20% korting op andere drankjes op vertoon van een Djembé-pas. Bovendien stelt Walden haar kelder beschikbaar om te gebruiken voor activiteiten als de commissie-battle en de karaokeavond van de GoCo. Leden van Djembé krijgen, buiten Djembécafé, ten alle tijden 20% korting op de gehele rekening op vertoon van hun Djembé-pas. De agenda van de Djembécafés in studiejaar 2020-2021 staat in bijlage 3.

Naast Walden hebben wij nog een sponsor in de horecasector; Biologisch Restaurant GYS. Minstens drie activiteiten per jaar zullen in samenwerking met GYS plaatsvinden. Dit kunnen allerlei activiteiten zijn, van etentjes tot lezingen. Op het vertoon van een Djembé-pas, hebben leden hebben bij GYS 20% korting van maandag tot en met vrijdag 17:00 op het door hen geconsumeerde eten en/of drinken.

Verder werken wij samen met Poolcafé Hart van Utrecht. Onze leden kunnen daar voor een lage prijs twee of drie uur poolen inclusief onbeperkt bier, wijn of fris. Er kunnen activiteiten worden georganiseerd door Djembé met een minimum van twintig deelnemers,

Onderneming VI

Het creëren van nieuwe highlights en het aanbrengen van een huisstijl op het Instagram-account.

Onderneming VII

Het bestuur gaat zich oriënteren op het ontwikkelen en het lanceren van een app. Dit zou een platform worden dat exclusief door Djembéleden wordt gebruikt.

Onderneming VIII

Het ontwikkelen van instructiefilmpjes en deze beschikbaar stellen aan alle studenten van

de opleiding Culturele Antropologie.

Een andere sponsor is Bol.com. Deze samenwerking biedt korting op studieboeken voor onze leden. De korting wordt via Djembé verrekend en kunnen de studenten dan bij ons declareren. Dit gaat via een stappenplan dat te vinden is op de website.

In het afgelopen jaar is ons samenwerkingsverband met boekenwinkel Savannah Bay beëindigd. Deze samenwerking bood ons 10% korting op accessoires. Savannah Bay staat overigens nog wel open voor het hosten van kleine acties of activiteiten.

In het komende jaar gaan wij ons verdiepen in het vinden van nieuwe sponsoren op verschillende gebieden. Ten eerste willen we onderzoeken of we een vervangende samenwerking kunnen vinden voor korting op studieboeken. Uit ervaring blijkt de korting via Bol.com door middel van het stappenplan wat omslachtig te zijn waardoor veel leden er geen gebruik van maken. Hier willen wij verandering in brengen zodat onze leden op een toegankelijkere manier kunnen profiteren van korting op hun studieboeken.

Ook zijn wij van plan een vervangende sponsor voor Savannah Bay te zoeken. Met drie sponsoren in de horecasector en één sponsor met oog op onderwijs gaan wij ons verdiepen in een sponsor op het gebied van cultuur. Daarnaast blijven wij het hele jaar openstaan voor potentiële sponsoren uit elke sector. Tijdens het zoeken naar sponsoren houden wij rekening met de economische recessie als gevolg van de coronacrisis.

C

OMMUNICATIE EN BANDEN MET ZUSTER

-

EN BROEDERVERENIGINGEN

Er zijn een aantal studieverenigingen waar Djembé nauw contact mee heeft. Onze broederverenigingen zijn alle studieverenigingen van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Onze zusterverenigingen zijn de andere antropologie-verenigingen in heel Nederland. Voor een schema van alle zuster- en broederantropologie-verenigingen, zie bijlage 1. De banden met deze verenigingen stellen wij erg op prijs, en we werken er daarom ook hard aan om die banden te onderhouden. Dit wordt normaal gesproken gedaan door middel van constitutieborrels waar onderlinge ontmoetingen en uitstapjes uit voort vloeien. Het aankomende jaar zal er hoogstwaarschijnlijk geen constitutieborrel komen vanuit Djembé vanwege de coronacrisis. Dit betekent dat wij ons komend jaar actief gaan inzetten om de banden op een andere manier te onderhouden en waar nodig de communicatie en het contact te intensiveren.

Onderneming IX

Het zoeken naar een nieuwe boekensponsor die Bol.com zou kunnen vervangen.

Onderneming X

Het werven van nieuwe sponsoren in verschillende sectoren.

Onderneming XI

Het in stand houden van goede banden met zuster- en broederverenigingen en de band

waar nodig intensiveren.