• No results found

a. Technische informatie

Toegang en levering

Elk productieatelier is uitgerust met een sectionaalpoort met een vrije doorgangshoogte van 2,95 m en met een ingebouwde voetgangersdeur.

Toegangscontrole: codeklavier voor de sectionaalpoort en veiligheidsslot voor de voetgangersdeur.

De poorten van de bedekte straten werden geprogrammeerd om open te blijven van 9.00 uur tot 17.00 uur, van maandag tot vrijdag.

De ateliers zijn toegankelijk via 2 overdekte straten vanaf de Dieudonné Lefèvrestraat.

In de overdekte straten, voorzien voor licht verkeer, is tijdelijk parkeren toegestaan alsook het ophalen en leveren van goederen en personen (L max. 6 m / manoeuvreerstraal van max. 6 m).

In de inspringende ruimten naast de toegangspoorten in de Dieudonné Lefèvrestraat zijn twee losruimten beschikbaar voor middelzwaar verkeer (L max. 10 m / manoeuvreerstraal van max. 9,30 m).

Een leveringszone voor zwaar verkeer (L max. 15 m / manoeuvreerstraal van max. 12 m) is beschikbaar op het openbare plein.

Lage energiegebouw

De atelierruimten bestemd om verhuurd te worden, voldoen aan de lage-energienormen.

De energieprestaties van de gebouwschil zijn zodanig dat de luchtdichtheid n50 minder bedraagt dan 1,5 v/h in de ateliers. Deze hoge prestatie werd met een erkend proefsysteem (blowerdoortest) gecontroleerd. Om deze prestatie te handhaven is het absoluut niet toegestaan om in de elementen van de gebouwschil (vloer, gevels, raamwerk, dak) gaten te boren.

Afmetingen

De hartafstand tussen de betonnen kolommen bedraagt 9 m in de lengte en 9,25 m in de breedte.

Afhankelijk van de gekozen module, bedragen de hoogten onder het plafond 5,70 m of 7,70 m onder de balken.

Om infrastructuren aan te bieden die aan de ontwikkelingen van de huurders tegemoet kunnen komen, zijn de scheidingsmuren van de productiemodules uitgerust met lateien gedimensioneerd voor openingen van 2,40 m in de hoogte en 2,40 m in de breedte waarmee bepaalde modules onderling met elkaar kunnen worden verbonden.

De ateliers van gebouw A hebben een mezzanine.

Toelaatbare belasting

De toelaatbare belastingen op de vloer bedragen 1500 kg/m² in de ateliers met een vrije hoogte van 5,70 m en 3000 kg/m² in de ateliers met een vrije hoogte van 7,70 m.

De toelaatbare belasting in de mezzanines (gebouw A) bedraagt 600 kg/m².

De toelaatbare belasting op het dak van de ateliers voor technische installaties bedraagt 60 kg/m².

Dit wil zeggen dat de technische installaties hetzij aan de balken (en niet aan de holle betonelementen) moeten worden opgehangen, hetzij op de vloer moeten worden geplaatst.

De installatie van een rolbrug/loopkat is mogelijk door middel van de consoles die bovenaan de betonnen kolommen zijn bevestigd (maximale belasting op de console: 10 ton).

Het is absoluut niet toegestaan gaten in de betonelementen te boren. Elke extra doorboring moet de voorafgaande schriftelijke toestemming krijgen van een ingenieursbureau stabiliteit.

Binneninrichting

De plateaus worden "casco" geleverd: de vloer is afgewerkt met een gepolijst kwartsbeton dat zich leent voor industrieel gebruik. De scheidingsmuren tussen de modules zijn uit metselwerk van 19 cm. De gevelmuren zijn samengesteld uit houten vakwerk met een binnenafwerking uit LADURA-plaat. De modules bevatten standaard geen tussenwanden zodat elke huurder zijn ruimte afhankelijk van zijn eigen behoeften kan inrichten.

Overeenkomstig de reglementering, moet elke huurder zijn ontwerp voor de plaatsing van tussenwanden aan de gewestelijke brandweerdienst voorleggen.

Aanvankelijk werd een verlichtingsnet geïnstalleerd om de ruimten te kunnen bezichtigen. De huurder zal dit aan zijn behoeften moeten aanpassen. Dit geldt eveneens voor het branddetectienet.

Elke module kan over zijn eigen sanitaire installaties beschikken die door de huurder moeten worden ingericht en aangesloten.

Elk inrichtingsontwerp van de modules moet aan de NV Brussels Greenbizz worden voorgelegd.

Met het oog op de handhaving van de hoge energie-efficiëntie, is het absoluut niet toegestaan om de vloeren, de gevels, het raamwerk en de daken van de gebouwen te wijzigen of te doorboren.

De huurder wordt verzocht de naleving van de geldende EPB-eisen te controleren.

Riolering

Elke ateliermodule is uitgerust met wachtaansluitingen naar de primaire technische netten:

riolering, afvoer van afvalwater en fecaal water. De toekomstige huurders zijn vrij een technische of sanitaire ruimte in te richten door zich bij de wachttechnieken aan te sluiten.

Elke module is uitgerust:

Afhankelijk van zijn oppervlakte, met een tot drie ingebouwde vloerkolken (ND 110) voor afvalwater;

Met een wachtafvoer voor fecaal water (ND 110) ter hoogte van de sectionaalpoort.

De wijziging van het primaire ondergrondse net is absoluut niet toegestaan.

Afhankelijk van de ontwikkeling van de behoeften, kunnen door middel van een verhoogde vloer diverse leidingen worden gelegd die dan op het primair net kunnen worden aangesloten.

De huurder moet via de technische dakkoepel zorgen voor de primaire ventilatie.

Hygiënische ventilatie

Voorzieningen zijn aanwezig zodat de huurders de mechanische dubbelstroomventilatieprincipes met warmtewisselaar in hun technisch ontwerp kunnen integreren. Elke huurder installeert zijn eigen ventilatienet afhankelijk van de inrichting van zijn lokalen.

Het door de huurders in acht te nemen werkingsprincipe is als volgt:

Voor alle ateliers moet de toevoer van verse lucht langs de gevel en de afvoer langs de technische dakkoepel via de wachtkanalen (B1, B10, C1 en C2) worden uitgevoerd.

Elke module is dus uitgerust met ventilatieroosters in de gevel, en aan het plafond met mogelijke ventilatieruitgangen op het dak.

Deze uitgangen zijn in gesloten casco door middel van een water- en winddicht geïsoleerd houten caisson. Elke doorboring moet volgens de regels van het vak worden uitgevoerd.

Bovendien moet het nieuwe luchtafvoerkanaal door de huurder worden uitgevoerd dwars door het vulcaisson van de technische dakkoepel.

Een winddichte uitvoering met inachtneming van de regels van het vak is vereist.

De geïnstalleerde hygiënische ventilatiegroepen moeten qua warmteterugwinning een

rendement optekenen van meer dan of gelijk aan 75% berekend volgens de norm EN 309. Het specifiek ventilatorvermogen moet van de klasse SFP 3 of lager zijn.

Andere ventilatie-installaties

Er zijn geen luchtkanalen voor afzuigkappen of andere specifieke luchtafvoeren voorzien.

Elk specifiek verzoek moet aan de NV Brussels Greenbizz worden voorgelegd.

Behalve voor de modules B1, B10, C1 en C2, bestaat de mogelijkheid om split-units op het dak van de ateliers te installeren door de luchtkanalen via de technische dakkoepels te installeren.

Brandbeveiliging

De ateliers zijn uitgerust met een ESFR-sprinklerinstallatie. De overdekte straten beschikken over een vacuüminstallatie van klasse OH2.

De rookafvoer gebeurt via de op het dak of in de gevel geplaatste rookkoepels die in geval van brandalarm uitsluitend door de brandweer worden bediend.

Het is absoluut niet toegestaan om de draairamen of rookkoepels van de ateliers af te sluiten of te gebruiken voor een ander gebruik dan voor brandbeveiliging.

In elke module bevindt zich een brandhaspel uitgerust met een brandkraan en een CO2-blusser.

De scheidingsmuren tussen de verschillende productieateliers zijn doorgetrokken tot aan het dak en hebben een brandweerstand EI 60.

Ingebouwde deuren tussen de ateliers moeten uitgerust zijn met automatische sloten en een brandweerstand hebben van EI 60.

b. Water / gas / elektriciteit / telefoon

Water

Elke module is uitgerust met:

Een koudwatertappunt (ND 20) op het leidingwaternet.

Een eigen watermeter. De huurder moet het abonnement op zijn naam laten zetten.

Een regenwatertappunt (ND 20) want het gebouw is aangesloten op een regenwatertank van 180 m3 uitgerust met de volgende filters:

o 25 micrometer aan het aanzuigpunt van de tank, o 10 micrometer vóór het invoerpunt in het gebouw.

Gas

Elk atelier beschikt over een gastoevoer met een individuele Sibelgameter van het type G4 (24 bar)

(ongeveer 30 kW) die zich in het gaslokaal van het gebouw bevindt.

Voor installaties met verbrandingstoestellen moeten de schoorstenen zodanig worden geplaatst dat de dakuitgang via de technische koepel loopt.

Elke huurder kan gas gebruiken mits hij een abonnement neemt bij een gasleverancier en de meter opent.

Elektriciteit

Elke module heeft zijn eigen elektrisch verdeelbord met een individuele meter in het elektrisch lokaal van het gebouw. De huurder is vrij in zijn keuze van de elektriciteitsleverancier. De huurder moet het abonnement op zijn naam laten zetten.

De gebouwen zijn gevoed op laagspanning vanaf een nieuwe middenspanningscabine van het Sibelganet.

Het beschikbare vermogen bedraagt 90 A tetra 400/230 V per module. De beveiliging is ingesteld op 90 A (max. 125 A volgens het keuringsattest van het erkende organisme).

In elke module is een eenfasige contactdoos 20 A beschikbaar.

Verwarming

Twee (condensatie)gasketels — geïnstalleerd in de gemeenschappelijke stookruimte van gebouw A - bedienen het warmwaternet van het gehele gebouw (ateliers en business incubator).

Elke ateliermodule is uitgerust met een wachtaansluiting op een warmwaterkring van de centrale verwarming (indicatief regime: 60/40°) waarop de huurder zijn verwarmingsinstallatie kan aansluiting indien hij radiatoren wil plaatsen. De wachtaansluitingen werden gedimensioneerd om in elke module een temperatuur van 18 ºC te verzekeren.

Let wel dat de huurder een doorstroommeter moet plaatsen om zijn privatief verbruik te meten.

Het metertype moet ter goedkeuring aan Greenbizz worden voorgelegd.

Het beschikbare vermogen per atelier is beperkt. De huurder moet een regelklep installeren om het beschikbare vermogen niet te overschrijden.

De modules kunnen ook met luchtverhitters of met een mechanisch ventilatorsysteem worden verwarmd.

Telefoon - data

Elk atelier beschikt over een individuele telefoonaansluiting (internet) – abonnementtype individueel te onderhandelen.

c. Badges / sleutels / post / levering

Elke atelierhuurder ontvangt 2 sleutels van de voetgangersdeur van zijn atelier.

De huurder kan de toegangscode van de sectionaalpoort wijzigen. Greenbizz zal de gebruiksaanwijzing ervan verschaffen. Om veiligheidsredenen zal de huurder de nieuwe code aan Greenbizz moeten meedelen.

De huurder ontvangt eveneens een badge waarmee hij toegang heeft tot de polyvalente zaal en tot de Greenbizz business incubator. Toegang aan het Atrium kan beperkt zijn in geval van externe evenementen die daarin georganiseerd worden.

Een individuele brievenbus met de naam van zijn bedrijf bevindt zich aan het ingangshek van de overdekte straat die naar zijn atelier leidt. Hij ontvangt de sleutel van deze brievenbus zodat hij zijn post zelf kan ophalen.

De huurder wordt verzocht om al zijn post naar dit adres te laten sturen en niet naar het onthaal van de business incubator. Hetzelfde geldt voor de leveringen.

d. Alarmsysteem

Elke dag van 22.00 uur tot 06.00 uur en in het weekend 24 uur per dag wordt in het Atrium een alarmsysteem ingeschakeld.

Mocht u tijdens deze uren het gebouw via het Atrium binnenkomen, ZORG ER DAN VOOR het alarm uit te schakelen telkens u het Atrium binnengaat of verlaat.

Ga hiervoor simpelweg als volgt tewerk: scan uw badge onder de alarmkast die zich aan de kant van de receptiebalie bevindt. Het alarm zal gedurende 45 seconden worden uitgeschakeld om u de tijd te laten om de toiletten te bereiken.

Het is ABSOLUUT NOODZAKELIJK dat u deze procedure in acht neemt telkens u het Atrium binnengaat of verlaat. U moet uw badge dus scannen wanneer u het Atrium binnengaat én wanneer u het Atrium verlaat!

Dat betekent dat tussen 22.00 uur en 06.00 uur alsook in de weekends geen vergaderingen in het Atrium kunnen plaatsvinden, tenzij u van tevoren een aanvraag indient bij het Greenbizz-team.

e. Gemeenschappelijke diensten: reiniging, afval

2 keer per jaar belast Greenbizz zich met de reiniging van de gemeenschappelijke ruimten (overdekte straat, toegangszone, ondergrondse parking, fietsenstalling).

Op de verdieping -1 bevindt zich een vuilnislokaal dat toegankelijk is via een deur aan de rechterkant van de toegangshelling tot de parking. Greenbizz stelt er containers voor selectieve afvalsortering (papier, karton, glas, enz.) ter beschikking. De huurder moet zijn afval zelf naar het lokaal brengen en de toegepaste afvalsortering in acht nemen. Omwille van sanitaire redenen wordt organisch afval niet aanvaard in het lokaal. Afhankelijk van de ondernemingsactiviteit en de afvalproductie hiervan, zal aan de onderneming gevraagd worden dat deze het afval beheert via een onderneming van haar keuze.

f. Milieuvergunning

Afhankelijk van de geplande activiteit en de indeling van de inrichting, moet het bij Greenbizz gevestigde bedrijf controleren of een milieuvergunningsaanvraag moet worden ingediend.

Aangezien Greenbizz voor de gehele site een MV kreeg uitgereikt, moet de huurder de wijziging van deze MV onder het toezicht van Greenbizz opstellen.

g. Communicatie

Op zijn website, op zijn Facebook-pagina en op zijn LinkedIn-pagina zal Greenbizz de bedrijven vermelden die in zijn productieateliers gevestigd zijn.

Met het oog op een efficiënte communicatie wordt elke ondernemer verzocht om zijn bedrijf in een kleine tekst van 5 regels beknopt voor te stellen en een logo te leveren in jpeg-formaat.

Greenbizz verzoekt de huurders hun bedrijfsevenementen mee te delen die op de website en de sociale media kunnen worden gepost.

h. Huur van vergaderingszalen

De vergaderzalen kunnen voor een preferentieel tarief (zie bijlage) gehuurd worden door de ondernemingen van de ateliers.

Deze reserveren kan via Skedda’s platform (https://greenbizz.skedda.com/booking) waartoe u via Greenbizz de toegang kreeg.

Vóór uw vergadering kan u bij het onthaal van Greenbizz de toegang tot de zalen op 1ste verdieping krijgen.