• No results found

Principe ontwerp

In document Business Plan ID Plaza (pagina 13-18)

7.1. Units/ruimten op de Warande

Op basis van de thema’s en activiteiten wordt er gekeken naar de invulling. Hieronder is een plattegrond van het Warande gebied. De geel gemarkeerde units/ruimten geven de locatie aan waar ID College vorm kan geven aan het ID Plaza. De locaties bestaan uit twee kiosken, met elk een oppervlakte van 66m². Tegenover de twee kiosken kan ID College verder twee plinten benutten, van een oppervlakte van 49m² en 32m². In totaal zal het ID Plaza van 213m² plus de passage tussen de twee kiosken en de twee plinten.

Daarnaast kan er mogelijk gebruik gemaakt worden van het park. In dit geval wordt er vooral aan het thema “kinderen” en “cultuur” gedacht waar (sport en culturele)activiteiten georganiseerd kunnen worden. Door middel van een goede verbinding tussen de ruimten, publiek gebied en het stadspark kunnen activiteiten georganiseerd worden rond water en stadsgroen. Voorbeelden van mogelijke activiteiten zijn (sport)activiteiten voor jongeren of het inrichten van een podium voor het thema cultuur en kunst, dat ontwikkeld kan worden in samenwerking met het CKC.

14

7.2. Gebruik van units/ruimten

Op basis van de lay-out van het ID-Plaza zullen de twee kiosken geaccommodeerd worden voor de twee permanente thema’s: horeca en iDSTORE. Hierbij zal kiosk links (“1”) de toekomstige iDSTORE worden en de kiosk rechts (“2”) horeca worden.

Terwijl kiosk 1 hoofdzakelijk de iDSTORE als bestemming zal hebben, zal deze ruimte weleens gebruikt kunnen worden voor extra activiteiten zoals muzieklessen. Daarin zal een balie komen te staan en stellingen om de artikelen te kunnen plaatsen. Verder zal daar een toilet te vinden zijn, als complementariteit op de horeca en de andere activiteiten georganiseerd in de plint.

Hierbij wordt de IDSTORE

conceptueel voorgesteld. De lay-out kan met de tijd veranderen,

afhankelijk van vraag en aanbod.

= Meterkast

15

De horeca kiosk zal uitgerust zijn met een warmtelamp, mixer, koffie apparaat, koffiemolen, vriezer, koelkast, koelwerkbank, gebaksvitrine, oven, kookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Het doel is om de bezoekers ook de keuze te geven om te zitten. Hiervoor worden ongeveer 12 à 16 zitplaatsen berekend, met mogelijk extra plaatsen buiten onder de luifels. Daarnaast worden de twee plinten gebruikt voor de afwisselende thema’s.

De linker plint (“3”) zal de thema’s ‘kinderen’ en ‘ontmoet en contact’ aanbieden. Dankzij de brede pui met twee ingangen zal er vanbinnen een flexibele scheidingswand komen te staan. Deze wand zal voor extra flexibiliteit zorgen waarin activiteiten afgezonderd kunnen worden met variërende oppervlakte. In andere gevallen kan de wand aan de zijkant geplaatst worden indien één gehele ruimte gewenst is. Daarin zal voor de kinderen een leeshoek voorzien zijn met kussens en een lange tafel langs de muur voor de begeleiding van het maken van huiswerk. In dezelfde plint zal een balie te komen staan met twee stoelen. Daar kunnen bezoekers naartoe met uiteenlopende vragen.

In toevoeging kan er een ronde tafel geplaatst worden. Dit kan gebruikt worden voor het beantwoorden van vragen die langere uitleg nodig hebben of als “meeting point” voor bezoekers.

Hierbij wordt de horeca conceptueel voorgesteld. De lay-out kan met de tijd veranderen, afhankelijk van vraag en aanbod.

= Meterkast

16

Daarnaast zal de rechter plint (“4”) voor ‘Dienstverlening’ en ‘kunst en cultuur’ behouden worden. Daarin komt er een balie te staan voor de ontvangst van bezoekers. Voor meer vertrouwelijke onderwerpen kan een tafel achter de balie komen te staan zodat klanten meer privacy kunnen krijgen. Aan de andere kant van dezelfde plint zullen wachtstoelen komen te staan met tegen de wand een tentoonstelling. Eventueel kunnen er ook kleine tafels geplaatst worden voor het plaatsen van tijdschriften.

7.3. Synergie van het ID Plaza

Dankzij de structuur van de vier panden en de complementaire thema’s kan een synergie tussen de panden gegarandeerd worden, wat het idee van een ID Plaza verder versterkt. Naast de twee paviljoenen die elk een permanent thema aanbieden en gedurende de dag bezoekers aantrekt, zullen in de twee plinten thema’s en/of activiteiten variëren afhankelijk van vraag en aanbod.

De plint nummer drie zal verdeeld worden over twee hoofdzakelijke thema’s: ‘kinderen’ en

‘ontmoet en contact’. Voor het thema “kinderen” zal een lees hoek ingericht worden waarin jongere kinderen een boekje kunnen lezen of waarin boeken voorgelezen worden. Verder kan daar een

Hierbij wordt de plint 3 conceptueel voorgesteld. De lay-out kan met de tijd veranderen, afhankelijk van vraag en aanbod.

= Meterkast

Hierbij wordt de plint 4 conceptueel voorgesteld. De lay-out kan met de tijd veranderen, afhankelijk van vraag en aanbod.

= Meterkast

17

kleine tafel met een paar stoelen ingericht worden zodat de kinderen begeleidt kunnen worden bij het maken van hun huiswerk. Deze activiteiten worden aangeboden buiten de schooluren; tijdens weekdagen na school, op zaterdag en tijdens school vakantie. Tijdens de schooluren kan dit deel van de plint nummer 3 gebruikt worden voor niet-kinderen gerelateerde activiteiten. Een voorbeeld van zo een activiteit is het aanbieden van iPad trainingen voor de ouderen. Het ander deel van de plint zal als ‘ontmoet en contact’ punt werken. Daar kunnen bezoekers met vragen binnenkomen. Het voordeel om dit met het thema kinderen of de iPad trainingen te combineren is om de bezoekers nieuwsgierig te maken en ze mogelijk bij de activiteiten trekken.

In de tweede plint, nummer 4, zullen de thema’s ‘dienstverlening’ en ‘kunst en cultuur’

aangeboden worden. Het thema ‘kunst en cultuur’ kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, van muzieklessen tot een klein concert of een tentoonstelling van schilderijen. De tentoonstelling zal een mooie synergie vormen met het thema ‘dienstverlening’. Terwijl een bezoeker geholpen wordt bij de dienstverlening kunnen de andere in afwachting de tentoonstelling bekijken. Of andersom, een bezoeker die de tentoonstelling wilde bekijken kan zich herinneren dat hij/zij even dienstverlening nodig heeft.

Buiten de synergiën binnen de panden zelf zal ook een sterke synergie ontstaan tussen de panden. Zo kunnen ouders van de horeca of dienstverlening genieten terwijl hun kinderen in de leeshoek een boekje aan het lezen zijn. Een ander voorbeeld is dat een jongen iemand vragen heeft over het ID College terwijl zijn/haar ouders binnen de iDSTORE willen. Zo zijn de combinaties heel breed met een aanbieding voor elk doelgroep en generatie.

7.4. Praktische uitvoering van het ID Plaza

7.4.1. Openingstijden

De managers van het ID Plaza worden als winkeliers beschouwd en zullen zich dus nagenoeg aan de algemene openingstijden van het winkelcentrum houden: dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00. Dit zal van belang zijn om vaste uren aan de bezoekers te kunnen garanderen. Verder zal dit een goede voorbereiding op het werkleven zijn voor de stagiaires, zowel op vlak van werkuren als verantwoordelijkheden nemen.

7.4.2. Jaarkalender

Voor de jaarkalender kijken we naar de dagen van de week en de seizoenen van het jaar. Op de weekdagen staan er de volgende thema’s op het programma:

Gedurende de hele week zijn iedere dag de volgende faciliteiten/activiteiten aanwezig:

Ondersteuning bij boodschappen, hulp bij klusjes in huis, loopbaan advies gesprekken, lunch/koffie en de iDSTORE. Op de weekdagen zetten we daarnaast accenten voor doelgroepen:

- Dinsdag en donderdag: Voor ouderen zal er hulp aangeboden worden bij het gebruik van iPad, telefoon en computer, en voor de werkzoekenden zullen er spreekuren en activiteiten georganiseerd worden.

- Woensdag en vrijdag: Na de schooluren zullen er activiteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd worden.

18

- Zaterdag zal in het teken staan van het gezin waarin thema’s en activiteiten het gezin als centraalpunt zullen nemen.

De kalender wordt gevuld aan de ene kant met de traditionele activiteiten zoals Carnaval, Pasen, opening cultureel seizoen, Thriller festival en Halloween, Sinterklaas en Kerst. De concretisering zal gemaakt worden in samenhang met het Stadshart, het CKC, Stichting Promotie Zoetermeer, Rabobank, de gemeente Zoetermeer en de betrokken MBO Colleges.

In document Business Plan ID Plaza (pagina 13-18)

GERELATEERDE DOCUMENTEN