• No results found

Portret van SKBO in Oss

In document Brochure 'het jonge kind' (pagina 62-65)

De dertien basisscholen verschillen van grootte en populatie. Op basis van de leerlinggewichten, het uitgangspunt dat de gemeente Oss hanteert als definië-ring, zijn 7 van de 13 een VVE-school.

De gemeente Oss heeft in overleg met de besturen ervoor gekozen om de invoering van de methode Piramide te faciliteren. De meeste scholen gebruiken daarom Piramide, maar er zijn enkele scholen die hiervan afgeweken zijn. Ze moeten wel gebruik maken van een andere gecertificeerde methode en hun keuze daarvoor kunnen onderbouwen.

In het kader van het onderwijsachter-standenbeleid (OAB) heeft de gemeente de regie ten aanzien van VVE opgepakt.

In 2011 hebben de gemeente en de schoolbesturen een convenant onder-wijsachterstandenbeleid 2011-2014 gesloten. Hierin zijn algemene afspraken rondom VVE vastgelegd, die de school-besturen ieder voor zich zijn gaan uit-werken. Om de scholen te ondersteunen bij de intensivering van het taalbeleid is in het convenant overeengekomen dat er een taalexpertisecentrum onder-wijskansen en VVE (TOV) werd opgezet.

Dit taalexpertisecentrum is belegd bij het samenwerkingsverband en heeft de opdracht om VVE, schakelklassen en het steunpunt NT2 te coördineren, de lokale taal- en rekenmonitor uit te voeren, informatie te verzamelen voor beleid, uit-voering en verantwoording en een geza-menlijk professionaliseringsprogramma vorm te geven.

ROLOPVATTING VAN HET BESTUUR In gesprek met de gemeente

en andere besturen

De huidige OAB-periode loopt af, wat betekent dat er een nieuw convenant uitgewerkt moet worden. Het schoolbe-stuur overlegt samen met de gemeenten en andere besturen over een herdefi-niëring van de doelgroep VVE. Er leeft een voorkeur om niet alleen uit te gaan van de leerlinggewichten, maar om ook naar de leefomgeving van kinderen te kijken. Bij deze leefomgeving zou een onderdompeling in taal een belangrijk criterium kunnen zijn. “Kinderen uit een hoogopgeleid gezin waar alleen Russisch wordt gesproken zouden dan binnen de doelgroep kunnen vallen, terwijl kinde-ren met laagopgeleide ouders, maar die opgroeien in een rijke taalomgeving, dan niet tot de doelgroep behoren. Hierdoor kan extra ondersteuning geboden worden aan leerlingen die het echt nodig hebben.”

De samenwerkende Osse besturen hopen dat het consultatiebureau een indicatie kan gaan afgeven aan leerlin-gen die vanwege leefomgeving in aan-merking komen voor VVE. De gemeente denkt mee bij de herdefiniëring van de doelgroep maar heeft als beperking gesteld dat een wijziging in doelgroep-definiëring niet mag leiden tot een ver-ruiming van het begrote bedrag.

Minimale resultaatverplichtingen stellen

In het convenant zijn algemene afspraken rondom VVE vastgelegd.

Het TOV heeft deze afspraken concreet

uitgewerkt in een handboek bestaande uit een beleidskader VVE en de door-gaande lijn, en een uitwerkingshand-reiking VVE.

De beleidsgroep onderwijs van SKBO heeft de inhoud van het handboek ver-volgens vertaald naar minimale resul-taatverplichtingen voor de VVE-scholen.

Alle resultaatverplichtingen worden vastgelegd in een managementcon-tract. Twee keer per kalenderjaar moet een school verantwoording afleggen over de resultaatverplichtingen in een managementrapportage. SKBO werkt sinds 3 jaar met managementcontracten.

“Dit is de manier waarop we alle ontwik-kelingen binnen de scholen aansturen.

Die resultaatverplichtingen zijn zeer

concreet beschreven vanuit een gezamen-lijke verantwoordelijkheid van betrokken professionals. We hebben de ervaring dat het werken met managementcontracten en –rapportages leidt tot resultaten. Door waar mogelijk te werken met formaties zoals hieronder, kan een school zich veel meer focussen op wat zij moet realiseren.

Dit geeft duidelijkheid.”

Stimuleren van ambities

Door minimale resultaatverplichtingen vast te leggen, weten scholen waar ze zich op moeten richten en waarover ze zich moeten verantwoorden. “We plaatsen hierdoor VVE op een voetstuk, waardoor het de aandacht krijgt die het verdient: een positie tussen de onderwijsre-sultaten. De vrijblijvendheid is er nu vanaf.”

Voorbeeld van enkele resultaatverplichtingen t.a.v. VVE:

De scholen op teldatum 01-10-2011 ≥ 15% doelgroep leerlingen hebben in 2014 de volgende items met betrekking tot Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE) gerealiseerd:

Item Opgenomen in

beleidsplan

Gerealiseerd in uitvoering De school heeft, eventueel i.s.m. andere

scholen, een VVE-coördinator.

De school kent nauwe samenwerking met de voorschoolse instellingen door afstem-ming in thema’s en activiteiten.

De school bewaakt de kwaliteit van haar VVE-aanbod en legt daar verantwoording over af.

Hoewel het dus gaat om een ministerieel verplichte onderwijsinspanning, krijgen scholen volop ruimte om zelf hogere ambities te stellen. Scholen mogen bijvoorbeeld zelf doelen formuleren ten aanzien van de leerresultaten. Het lijstje met minimale – maar wel gezamenlijk vastgestelde - resultaatverplichtingen en de ruimte om eigen ambities te formule-ren zorgen voor een gevoel van eige-naarschap op de scholen. “De scholen zijn zich er meer van bewust geworden dat hun leerlingen er recht op hebben dat zij als school VVE goed organiseren en uitvoeren.

Ze voelen zich hier nu meer verantwoorde-lijk voor.”

Mooi en uniek voorbeeld is dat alle scholen in de groepen 1 en 2 en de gekoppelde voorschoolse instellingen nu hetzelfde observatieinstrument han-teren, waardoor er een doorgaande lijn is in observeren en registreren.

Monitoring van uitvoering door middel van audits

“In het kader van onze zelfevaluatie én helder presenteren waar we staan, werken we naast verantwoording in marap’s en factsheets ook met interne audits”.

Standaard wordt een jaar voorafgaand aan een Inspectiebezoek een audit uit-gevoerd. Daarnaast kunnen scholen zelf een audit aanvragen of kan het bestuur besluiten een audit uit te voeren omdat er zorgen zijn over de school. “Een audit is gebaseerd op het toezichtkader van de Inspectie. Een audit is echter niet uitsluitend controlerend van aard, maar ook gericht op ondersteuning en stimulering van de school.”

Kennisdeling faciliteren

Alle scholen hebben een VVE-coördinator. Jaarlijks worden een aantal bijeenkomsten voor de

VVE-Dhr. Van den Heuvel: “We hebben gemerkt dat er ergens iemand aan het wieltje moet blijven draaien, als deze persoon er niet is dan verslapt de aandacht en verwatert de uitvoering.

De manier waarop de gemeente en het TOV aanstuurt op

In document Brochure 'het jonge kind' (pagina 62-65)