• No results found

1.1 Beschrijving

Door de ingebouwde pan-/tilt-eenheid heeft de HD-TVI snelle koepel een zeer gevoelige reactie en betrouwbare prestaties. De snelle koepel kan worden aangepast aan verschillende bewakingsvelden met de volledig integrale functies, zoals een hoek, grote ruimte, vergaderzaal, station, buurt, etc.

1.2 Functies

De functies variëren afhankelijk van de verschillende modellen van de snelle koepel.

 Coaxiale regeling

De snelle koepel met een gespecificeerde DVR of controller kan de bedieningssignalen verzenden via de coaxkabel (BNC-kabel).

 Hoge definitie-uitvoer

De resolutie van het uitvoerbeeld kan tot 1080P zijn.

 Beperkingen

De koepel kan worden geprogrammeerd om binnen de limiet te bewegen (links/rechts, omhoog/

omlaag).

 Zelfaanpassend protocol

Tijdens het gebruik van de RS485-bediening, is de snelle koepel compatibel met PELCO-D, PELCO-P en PRIVATE-Code, etc. en is geschikt om zelfaanpassend te zijn zonder een protocol te selecteren via de DIP-schakelinstellingen. Tijdens het gebruik van de coaxiale regeling is de snelle koepel

zelfaanpassend voor PELCO-D en PRIVATE-Code-protocollen.

 Toetsenbordbediening

De pan-/tilt-bediening en zoomacties van de koepel kunnen worden bediend door de toetsenbordbediening, DVR, matrix, etc.

 Scanmodi

De koepel biedt de scanmodi: Pan-scannen, titl-scannen, framescannen, willekeurig scannen en panoramascannen.

 Voorinstelling bevriezen

Deze functie bevriest de scène op de monitor als de koepel naar een voorinstelling gaat. Hiermee ontstaat er een soepele transitie van een vooringestelde scène naar een andere. Het garandeert ook dat het gemaskeerd gebied niet wordt onthuld wanneer de koepel naar een voorinstelling gaat.

 Voorinstellingen

Een voorinstelling is een voorgedefinieerde beeldpositie. Als de voorinstelling is opgeroepen gaat de koepel automatisch naar de aangewezen positie. Voorinstellingen kunnen worden toegevoegd, aangepast, verwijderd en opgeroepen.

 Labelweergave

Het label op het scherm van de voorinstellingtegel, PT-scherm, zoom en tijd kan worden weergegeven op de monitor.

 Automatische spiegelingen

In de modus Handmatig opsporen spiegelt de video automatisch 180 graden in horizontale richting als het doelobject zich recht onder de koepel bevindt, om de opsporing voort te zetten. Deze functie kan ook worden uitgevoerd door spiegelbeeld, afhankelijk van verschillende cameramodellen.

 Privacymasker

Met deze functie kunt u een bepaald gebied blokkeren of maskeren om uw persoonlijke privacy te waarborgen voor opname of live-weergave. Een gemaskeerd gebied beweegt met de pan- en tiltfuncties en past het formaat automatisch aan zodra de lens telefoto en breed inzoomt.

 3D-positionering

Klik in de clientsoftware met de linkertoets of linkermuisknop op de gewenste positie in het videobeeld en sleep een rechthoekig gebied linksomlaag. Het koepelsysteem zal vervolgens de positie naar het midden verplaatsen en het rechthoekige gebied inzoomen. Gebruik de linkertoets of -muisknop om het rechthoekige gebied rechtsomhoog te verplaatsen om de positie naar het center te verplaatsten en zoom het rechthoekige gebied uit.

 Proportioneel pan/tilt

Proportioneel pan/tilt vermindert of vergroot automatisch de pan-/tilt-snelheid afhankelijk van de hoeveelheid zoom. Bij de instellingen Telefotozoom zal de pan-/tiltsnelheid langzamer zijn dan bij de instelling Brede zoom. Hierdoor zal het beeld niet te snel bewegen op de liveweergave als er veel zoom wordt gebruikt.

 Autofocus

Met autofocus kan de camera automatisch focussen om heldere videobeelden te behouden.

 Dag-/nachtschakelaar

De snelle koepels leveren overdag kleurenbeelden. Zodra 's avonds het licht dimt, schakelt de snelle kop over op nachtmodus en levert het zwart/wit-beeld van hoge kwaliteit.

 Trage sluiter

In de modus Trage sluiter, vertraagd de sluitersnelheid automatisch bij lage

verlichingsomstandigheden om heldere videobeelden te behouden door de belichtingstijd te verlengen. De functie kan worden in- of uitgeschakeld.

 Tegenlichtcompensatie (BLC)

Als u wilt focussen op een object met sterk tegenlicht, wordt het object te donker om goed te kunnen zien. De BLC-functie (tegenlichtcompensatie) kan het licht aan de voorkant van het object compenseren om het helderder te maken, maar dit veroorzaakt overbelichting van de achtergrond waar het licht te sterk is.

 Breed dynamisch bereik (WDR)

De Breed dynamisch bereik/functie (WDR) helpt de camera bij het leveren van heldere beelden, zelfs bij omstandigheden met donker licht. Wanneer er zowel zeer heldere als zeer donkere gebieden zijn in het waarnemingsveld, balanceert de WDR het helderheidsniveau van het hele beeld om een helder beeld met details te bieden.

 Witbalans (WB)

Witbalans kan onrealistische kleurzwemen verwijderen. Witbalans is een witweergavefunctie van de camera om automatisch de kleurtemperatuur aan te passen afhankelijk van de omgeving.

 Patrouille

Een patrouille is een opgeslagen serie van een vooraf gedefinieerde vooringestelde functie. De scansnelheid tussen twee voorinstellingen en de verblijftijd op de voorinstelling is

programmeerbaar.

 Patroon

Een patroon is een opgeslagen serie van pan-, tilt-, zoom- en vooringestelde functies. De focus en het diafragma zijn standaard in autostatus wanneer het patroon wordt opgeslagen.

 Geheugen uitschakelen

De koepel ondersteund de functie Geheugen uitschakelen met de vooraf ingestelde hervattijd.

Hiermee kan de koepel de vorige positie hervatten nadat de stroom is weer is ingeschakeld.

 Tijdtaak

Een tijdtaak is een vooraf geconfigureerde actie die automatisch kan worden uitgevoerd op een specifieke datum en tijd. De programmeerbare acties omvatten: panscan, patrouille 1-8, patronen 1-4, voorinstellingen 1-8, panoramascan, tiltscan, dag, nacht en geen.

 Parkeeractie

Met deze functie kan de koepel een voorgedefinieerde actie automatisch starten na een inactieve periode.