• No results found

Niet in de balans opgenomen rechten en verplichtingen

Het verloop is als volgt weer te geven:

14. Niet in de balans opgenomen rechten en verplichtingen

Fiscale eenheid

UMCG maakt deel uit van een fiscale eenheid omzetbelasting met per 31 december 2020 de volgende instellingen: Regionale Ambulancevoorziening UMCG B.V., Stichting Duizendpoot, RAV AZG Medische Assistentie Internationaal B.V., Verloskundige Stadspraktijk B.V., UMCG Services B.V., Universitair Centrum Esthetische Chirurgie B.V., UMCG Research B.V., G-Cure B.V., Sterinoord B.V., Ommelander Ziekenhuis Groningen B.V., Stichting Bewegen en Ademhalen (B.E.A.) en BiomarkerBay B.V. en is uit dien hoofde hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de fiscale eenheid.

BiomarkerBay B.V. is per 1 januari 2020 toegetreden tot de fiscale eenheid.

Continuiteitsbijdrage

Onderdeel van de continuiteitsbijdrage-regeling is een hardheidsclausule. Hierin is het volgende opgenomen:

Zorgverzekeraars hebben een hardheidsclausule getroffen voor het geval de praktijk afwijkt. Partijen gaan, in representatie, in geprek wanneer een instelling van mening is dat een negatief resultaat een direct gevolg is van significant achterblijvende

compensatie van Covid-effecten op de opbrengsten uit de basisverzekering (zorgverzekeringswet) en de aanvullende verzekering.

UMCG maakt geen gebruik van deze hardheidsclausule.

Wanneer zorgverzekeraars van mening zijn dat een bovenmatig positief resultaat het directe gevolg is van een sterke overcompen-satie van Covid-effecte op de opbrengsten uit de basisverzekering (zorgverzekeringswet) en de aanvullende verzekering, gaan partijen ook in representatie in gesprek.

Een landelijk team (met vertegenwoordigers ZN, NFU en NVZ) toetst, in het geval partijen in representatie niet tot een vergelijk komen, aan redelijkheid, mede door de beoordeling van de specifieke omstandigheden die kunnen maken dat Covid-effecten hoger uitvallen dan verwacht op basis van de hierboven beschreven regeling. Noch landelijk, noch voor het UMCG specifiek bestaat bij het opmaken van de jaarrekening duidelijkheid over de vraag of en zo ja in welke mate dit leidt tot terugbetalings-verplichtingen. Daarom is in dit kader geen verplichting opgenomen in deze jaarrekening.

Verplichtingen uit hoofde van het macrobeheersinstrument

Het macrobeheersinstrument kan door de minister van VWS ingezet worden om overschrijdingen van het macrokader zorg terug te vorderen bij instellingen voor medisch specialistische zorg en bij instellingen voor curatieve geestelijke gezondheidszorg. Het macrobeheersinstrument is uitgewerkt in de Aanwijzing macrobeheersmodel instellingen voor medisch specialistische zorg, respectievelijk Aanwijzing Macrobeheersinstrument curatieve geestelijke gezondheidszorg. Ook voor instellingen in andere sectoren kan een Aanwijzing Macrobeheersinstrument van toepassing zijn. Jaarlijks wordt door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ambtshalve een mbi-omzetplafond vastgesteld. Tevens wordt door de NZa jaarlijks een omzetplafond per instelling vastgesteld, welke afhankelijk is van de realisatie van het mbi-omzetplafond van alle instellingen gezamenlijk. Deze vaststelling vindt plaats nadat door de Minister van VWS de overschrijding van het mbi-omzetplafond uiterlijk vóór 1 december van het opvolgend jaar is gecommuniceerd.

Voor 2020 is het mbi-omzetplafond door de NZa vastgesteld op € 24.278,2 miljoen (prijsniveau 2019).

Bij het opstellen van de jaarrekening 2020 bestaat nog geen inzicht in realisatie van het mbi-omzetplafond over 2020. Het UMCG is niet in staat een betrouwbare schatting te maken van de uit het macrobeheersinstrument voortkomende verplichting deze te kwantificeren. Als gevolg daarvan is deze verplichting niet tot uitdrukking gebracht in de balans per 31 december 2020.

Protonencentrum

De ING heeft een lening verstrekt aan PTCG B.V. voor een bedrag van ten hoogste € 47 miljoen en een looptijd van 10 jaar vanaf 30 juli 2015. Het UMCG heeft een garantstelling afgegeven voor deze lening aan ING inhoudende dat UMCG voor 100% garant staat voor de uitstaande lening en gecumuleerde interest tijdens de bouwfase en 90% garant staat voor de uitstaande lening en

Universitair Medisch Centrum Groningen

1.5 TOELICHTING OP DE GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER 2020

Tevens staat het UMCG garant voor de resterende aflossingstermijn van € 14,3 miljoen op de einddatum in 2025 van de lening in het geval PTCG B.V. niet in staat is om herfinanciering te realiseren.

Resultaat O&O

Het resultaat van UMCG O&O wordt op basis van de zogenoemde Financiële Regeling met de RUG ieder jaar verrekend.

Afgesproken is dat positieve en negatieve saldi uit de exploitatie van UMCG O&O worden verrekend met de bestemmingsreserve O&O bij de RUG. In 2020 is sprake van een verrekening van - € 6,0 miljoen aan de RUG (2019: € 0,9 miljoen verrekening aan de RUG). Hierdoor komt de bestemmingsreserve O&O bij de RUG ultimo 2020 uit op € 79,0 miljoen (2019: € 85,0 miljoen).

Garantstelling ten behoeve van Onderlinge Waarborgmaatschappij Centramed B.A.

Op 1 januari 2016 is Solvency II in werking getreden. Deze wetswijziging brengt met zich mee dat de solvabiliteitsratio van Centramed B.A. lager uitkomt dan de huidige regelgeving. Hiertoe neemt Centramed B.A. een aantal maatregelen. Een daarvan is het indienen van een verzoek bij De Nederlandsche Bank (DNB) om een deel van de ledengaranties als aanvullend eigen vermogen in aanmerking te nemen. Het UMCG heeft hiervoor een openstaand garantiebedrag afgegeven van € 724.592.

Ommelander Ziekenhuis Groningen B.V. heeft een garantstelling afgegeven van € 142.260. Beide instellingen hebben verklaard dit bedrag direct te storten indien Centramed B.A. hiertoe verzoekt conform haar statuten op grond van artikel 4a.5.

Stichting RAV UMCG en UMCG Ambulancezorg B.V., kredietfaciliteit en borgstelling door UMCG

De kredietfaciliteit bij de BNG bedraagt € 3.600.000 in rekening-courant en € 2.403.750 in de vorm van langlopende leningen.

Voor de langlopende leningen geldt een rente tussen 2,75% en 3,30% per jaar. Tot zekerheid voor de kredietfaciliteit heeft het Universitair Medisch Centrum Groningen zich jegens BNG onvoorwaardelijk borg gesteld voor de nakoming van alle huidige en toekomstige verplichtingen van stichting RAV UMCG, UMCG Ambulancezorg B.V. en MAI Medische diensten B.V. uit hoofde van de kredietfaciliteit als ook de langlopende leningen bij de BNG bank.

De kredietfaciliteit bij de Rabobank bedraagt € 1.000.000 in rekening courant en € 1.963.500 in de vorm van langlopende leningen.

Voor de langlopende leningen geldt een rente van 1,75% - 2,45% per jaar. Tot zekerheid voor de kredietfaciliteit van de Rabobank zijn er hypotheken gevestigd op de panden te Leeuwarden, Tynaarlo en Terschelling met een totale hypothecaire zekerheid van

€ 2.500.000.

Daarnaast is in de financieringsovereenkomst met de Rabobank overeengekomen dat een debt-service-ratio overeengekomen van minimaal 3,5 dient te worden gerealiseerd. Onder de debt-service-ratio wordt berekend als het netto resultaat plus afschrijvingen plus betaalde rente minus ontvangen rente plus betalingen uit operational leasetermijnen van UMCG Ambulancezorg B.V. in verhouding tot de betaalde rente minus de ontvangen rente plus de betaalde aflossingen plus het betaalde dividend plus betalingen uit hoofde van operationele leasetermijnen. Indien niet aan deze norm wordt voldaan worden lopende kredieten en leningen direct opeisbaar. Aan deze ratio wordt ruim voldaan. De ratio bedraagt per 31 december 2020: 8,4 (31 december 2019: 8,6).

MES-contract met Siemens Nederland B.V. en MES-contract met Drager Nederland B.V.

In 2014 heeft het UMCG een managed equipment services (MES) contract afgesloten met een looptijd van 15 jaar met Siemens Nederland B.V. Door O.Z.G. B.V. is eenzelfde contract afgesloten per 1 juli 2015 voor eveneens 15 jaar. Het betreffen contracten voor beeldvormende apparatuur waarbij door zowel het UMCG als O.Z.G. B.V. kan worden beschikt over de laatste stand van de techniek. Daarnaast is door O.Z.G. B.V. een MES contract afgesloten met Drager Nederland B.V. voor onderhoud van software.

De jaarlijkse verplichting bedraagt circa € 9,9 miljoen inclusief BTW voor het UMCG en voor O.Z.G. B.V. € 3,0 miljoen inclusief BTW.

Huurovereenkomsten UMCG

Voor de locatie UMCG Radiotherapie Emmen is in 2012 een langdurig huurcontract van 40 jaar afgesloten voor een totale waarde van € 18,2 miljoen (gebaseerd op huidige jaarhuurprijs van € 0,5 miljoen, zonder indexatie). De resterende huurverplichting per 31 december 2020 bedraagt circa € 14,2 miljoen (31 december 2019: € 14,8 miljoen).

Universitair Medisch Centrum Groningen

1.5 TOELICHTING OP DE GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER 2020

Ommelander Ziekenhuis Groningen B.V..

Betreft een huurovereenkomst voor de servicepunten in Veendam en Delfzijl. De overeenkomst is in 2018 aangegaan voor de duur van vijf respectievelijk zeven jaar. De jaarlijkse huur is verwerkt in de winst- en verliesrekening. De verplichtingen over de jaren is in onderstaande tabel weergegeven.

Verloskundige Stadspraktijk B.V.

Voor de huur van de locaties Reitdiep en Groningen Zuid zijn huurovereenkomsten aangegaan voor een periode van respectievelijk één jaar en voor onbepaalde tijd. Voor beide huurovereenkomsten geldt een opzegtermijn van 2 maanden. De huur op jaarbasis van de locaties Reitdiep en Groningen Zuid bedragen respectievelijk € 5.700 en € 6.600.

Voor de huur van de nieuwe locatie in het UMCG bij het Centrum voor Zwangeren is een huurovereenkomst aangegaan met het UMCG voor de duur van vijf jaar. De huur bedraagt € 20.568 per jaar en er geldt een opzegtermijn van 12 maanden.

UMCG Ambulancezorg B.V.

Er zijn langlopende onvoorwaardelijke verplichtingen aangegaan ter zake van huurovereenkomsten. De huurkosten worden lineair over de looptijd van de overeenkomst in de winst- en verliesrekening verwerkt.

De verplichtingen over de jaren per rechtspersoon, is in onderstaande tabel weergegeven .

niet langer tussen langer dan dan 1 jaar 1 en 5 jaar 5 jaar

in € in € in €

UMCG 600.000 2.400.000 11.200.000

Ommelander Ziekenhuis Groningen B.V.. 30.663 72.778 0

Verloskundige Stadspraktijk B.V. 32.868 108.672 6.600

UMCG Ambulancezorg B.V. 315.297 703.156 342.836

totaal 978.828 3.284.606 11.549.436

Financiering nieuwbouw ziekenhuis Ommelander Ziekenhuis Groningen B.V. te Scheemda

Op 18 december 2015 is tussen de Ommelander Ziekenhuis Groningen B.V. enerzijds en ABN-Amrobank N.V. en Siemens Bank GmbH anderzijds een facilities agreement afgesloten voor een bedrag van € 66 miljoen. Per 31 december 2020 is hiervan volledig gebruik gemaakt. Aan de bovengenoemde faciliteit zijn de volgende convenanten verbonden:

1. Solvabiliteitsratio 2. DSCR

Er geldt een minimale solvabiliteit van 25,0% en DSCR van 1,1 in 2020. Deze worden contractueel berekend op basis van de afgelopen 12 maanden en de komende 12 maanden. Ultimo 2020 zijn de middelen van bovengenoemde faciliteit opgenomen.

De overeengekomen convenanten na trekking van faciliteit zijn als volgt: 31-dec-20 31-dec-19

1. Solvabiliteitsratio 26,70% 25,20%

2. DSCR 2,08 0,60

Naast bovengenoemde kredietfaciliteit heeft de provincie Groningen in mei 2016 een achtergestelde lening verstrekt van totaal

€ 10 miljoen voor de nieuwbouw van Ommelander Ziekenhuis Groningen B.V. De totale lening is verdeeld in € 6,2 miljoen tegen

Universitair Medisch Centrum Groningen

1.5 TOELICHTING OP DE GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER 2020

Onderhoudscontracten Ommelander Ziekenhuis Groningen B.V.

O.Z.G. B.V. heeft langlopende onderhoudscontracten afgesloten voor onderhoud van software en medische apparatuur. De jaarlijkse kosten van circa € 3 miljoen worden ten laste van de exploitatie over het boekjaar gebracht. De onderhoudscontracten zijn jaarlijks opzegbaar.

Lease- en investeringsverplichtingen

Bij de Versloskundige Stadspraktijk B.V. zijn leasecontracten afgesloten ten behoeve van twee personenauto’s. De contracten hebben per 31 december 2020 nog een looptijd van respectievelijk 33 maanden en 48 maanden. De aangegane verplichting voor de resterende periode bedraagt totaal € 28.980.

Stichting Triade (via Hanzepoort B.V.) is diverse (vervolg)investeringsverplichtingen aangegaan die gekoppeld zijn aan behaalde doelstellingen van de onderliggende vennootschappen. De bijbehorende totale verplichting na 2017 bedraagt ca. € 1,8 miljoen.

Project Lifelines

Het UMCG heeft een voorziening getroffen voor het project Lifelines voor de jaren 2019 tot en met 2023. Ook daarna wordt er mogelijk een beroep worden gedaan op bijdragen van het UMCG. In 2020 is nog niet te kwantificeren wat de omvang van deze bijdrage zal zijn. Om die reden is geen voorziening getroffen voor de jaren 2024 en verder.

15. Financiële kengetallen 2020 2019

Solvabiliteitsratio 1 = gecorrigeerd eigen vermogen / gecorrigeerd totaal vermogen (vermogen wordt gecorrigeerd voor immateriële vaste activa, deelnemingen en

vorderingen op groepsmaatschappijen) 33,0% 33,3%

Solvabiliteitsratio 2 = eigen vermogen / totaal vermogen 35,9% 36,1%

Debt Service Coverage Ratio =

EBITDA van het boekjaar / (jaarlijks bruto rentelasten plus aflossing langlopende schulden in

het boekjaar) 2,2 2,2

De EBITDA is de som van het bedrijfsresultaat en de afschrijvingen op (im)materiële vaste activa.

Geconsolideerd zijn geen normen met banken afgesproken, zie de toelichting op de enkelvoudige jaarrekening voor de normen enkelvoudig. Voor de convenanten die met O.Z.G. B.V. zijn afgesproken wordt verwezen naar punt 14.

Universitair Medisch Centrum Groningen

1.6. GECONSOLIDEERD MUTATIEOVERZICHT IMMATERIELE VASTE ACTIVA OVER 2020

Kosten van concessies,

Kosten van vergunningen Kosten van

Vooruit-oprichting en en rechten van goodwill die betalingen op uitgifte van Kosten van intellectuele van derden is immateriële

aandelen ontwikkeling eigendom verkregen vaste activa Totaal

* € 1.000 * € 1.000 * € 1.000 * € 1.000 * € 1.000 * € 1.000

cumulatieve aanschafwaarde 0 0 39.430 662 0

40.092

cumulatieve afschrijvingen 0 0 7.411 662 0

8.073

Boekwaarde per 31 december 2019 0 0 32.019 0 0 32.019

Mutaties in het boekjaar

investeringen 0 0 3.163 97 0

3.260

herwaarderingen 0 0 0 0 0

0

afschrijvingen 0 0 3.991 32 0

4.024

bijzondere waardeverminderingen 0 0 0 0 0

0