• No results found

Maatregelen toezicht en handhaving

3. Ecologische analyse

5.4. Maatregelen toezicht en handhaving

In dit beheerplan staat beschreven met welke herstelmaatregelen de instandhoudingsdoelstellingen gerealiseerd worden. Investeren in herstelmaatregelen is niet effectief, als het positieve effect van de maatregelen teniet wordt gedaan door illegale activiteiten. Behalve de uitvoering van fysieke

herstelmaatregelen is daarom ook de regulering van andersoortige projecten en activiteiten belangrijk, als die een significant negatief effect kunnen hebben op de instandhoudingsdoelen. Dergelijke

regulering is alleen effectief als er voorlichting wordt gegeven over de gewenste en ongewenste activiteiten, als er toezicht is op de naleving van de regels en als er zo nodig repressief handhavend wordt opgetreden in het geval van niet-naleving.

Handhaving is daarmee geen doel op zich, maar een middel om de goede staat van instandhouding te bereiken. De noodzaak van repressief optreden is te verminderen door goede communicatie en voorlichting. Voorlichting en toezicht zijn dan ook de eerste stappen in de handhaving van de regels die in het Natura-gebied gelden.

Voor handhavingsactiviteiten geldt, dat het Natura 2000-plan geen overdracht van bevoegdheden tussen bestuurlijke partijen beoogt, maar een gerichte toedeling en uitvoering van

handhavingsactiviteiten aan het betreffende bevoegd gezag

.

Terreinbeheerder Natuurmonumenten en gemeenten Brunssum, Heerlen en Landgraaf voeren deze taken op de Brunssummerheide uit. Het gebied kent een hoge recreatiedruk waardoor de

terreinbeheerder de handen vol heeft aan het beheersen van deze recreatiestromen. Alle partijen zien er op toe dat het gebruik zodanig wordt gereguleerd dat de bescherming van de natuurwaarden in het gebied niet onder druk komt te staan. De handhaving en toezicht op de Brunssummerheide richt zich momenteel met name op eigenaren met loslopende honden op locaties waar dat niet is toegestaan, motorcrossers en het in goede banen leiden van de verschillende bezoekersstromen.

Het is daarbij belangrijk te erkennen dat op dit moment het toezicht en de handhaving op de Brunssummerheide niet toereikend is, om het aantal incidenten te laten afnemen. Het aantal recreanten op de Brunssummerheide is met 650.000 bezoekers per jaar hoog. Meer toezicht en handhaving is nodig om de rust voor de natuur en de rust en de veiligheid voor de recreant te kunnen waarborgen. Om de handhaving in het gebied te verbeteren en stroomlijnen zullen de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Brunssum en de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten gezamenlijk met de Provincie een handhavingsplan opstellen en gerichte handhavingsacties op touw zetten, vergezeld van communicatiemaatregelen. Hiervoor is in de begroting voor de beheerplanperiode een budget van € 100.000 gereserveerd. De provincie neemt het initiatief, de coördinatie en de

verantwoordelijkheid om te komen tot een nieuw handhavingsplan voor de Brunssummerheide.

De provincie Limburg is zelf het bevoegd gezag in het kader van de Wet Natuurbescherming en de Omgevingsverordening Limburg. Het provinciale toezicht richt zich op de naleving van verleende ontheffingen, vergunningen en daarbij gestelde voorwaarden, op de toepassing van de

vrijstellingsvoorwaarden uit hoofdstuk 7 van dit Natura 2000-plan en op het opvolgen van meldingen over mogelijke vergunning plichtige en andere illegale activiteiten.

Handhaving in relatie tot habitattypen

Er zijn bepaalde vormen van illegaal gebruik die een specifiek negatieve invloed uitoefenen op bepaalde habitattypen. De handhaving en het toezicht dat nodig is om deze vormen van illegaal gebruik te doen afnemen, daar gaat in dit plan de aandacht naar toe. Er spelen uiteraard diverse andere illegale handelingen op de Brunssummerheide maar die krijgen in dit plan niet specifiek de aandacht.

Verstoring

Het hoge aantal bezoekers op de Brunssummerheide ± 650.000 heeft alleen al vanwege de grote aantallen zijn negatieve invloed op de rust en stilte in het natuurgebied. Daarbij komt een aanzienlijk deel van de bezoekers met een hond naar het gebied. Verstoring komt daardoor als knelpunt ook regelmatig terug in de voorgaande hoofdstukken.

Het aandeel loslopende honden is aanzienlijk in het gebied. De honden worden overal losgelaten waardoor ze bijv. in de droge heide gebieden de aanwezige typische diersoorten verstoren. Ook lopen de honden regelmatig los in het bronnengebied en de Schrieversheidevennen waar ze kwetsbare habitattypen zoals Zure vennen, vochtige heide en Pioniervegetaties met snavelbiezen door vertrapping beschadigen.

Ook komt het regelmatig voor dat bezoekers van het natuurgebied zich buiten de bestaande wegen en (wandel)paden begeven, ook hierdoor ontstaat er onnodig veel onrust in het gebied. Voor bijv. de nachtzwaluw een grondbroeders is verstoring op deze manier zeer nadelig. Hetzelfde geldt voor soorten als de gladde slang, zandhagedis, levendbarende hagedis ook deze soorten zijn gebaat bij

rust. Het voorkomen van deze typische soorten in een habitattype bepaald voor een gedeelte de kwaliteit van de habitattypen. Het is vanuit het perspectief van dit beheerplan en de doelstellingen die vastgesteld zijn voor de habitattypen van belang dat deze verstoring door bezoekers/of honden wordt verminderd.

Een mogelijke oplossing is het creëren van een aantal omvangrijke hondenlosloopgebieden aan de randen van het natuurgebied. De vraag is echter of de aantrekkelijkheid van met name het

bronnengebied en de Schrieversheidevennen niet dermate hoog is dat hondenbezitters toch in grote aantallen het gebied intrekken. Het is daarom verstandig om na te gaan of de(financiële) inspanning om hondenlosloopgebieden te creëren het gewenste resultaat opleveren.

Een andere illegale handeling dat tot veel verstoring leidt zijn de verschillende vormen van

motorcrossers in het terrein. Dit werkt zowel verstorend voor de fauna als voor de bezoekers van de Brunssummerheide.

Onderstaande tabel is aangegeven waar vanuit dit Natura 2000-plan de prioriteiten voor handhaving liggen. Deze hangen samen met de knelpunten zoals die zijn genoemd in hoofdstuk 3.

Tabel 5.11 Prioriteiten voor handhaving per habitattype Waarop handhaven

(illegale handelingen)

Doel van handhaving Waar en

wanneer handhaven

Toelichting Door wie

Betreding buiten wegen en paden

Typische dier en planten- soorten van kwetsbare habitattype zoals Zure vennen, vochtige en droge heide, pionier- vegetaties met snavelbiezen heischrale graslanden. Verspreid in het gebied. Periode: hele jaar Doel is voldoende rust te behouden voor o.a. Zandhagedis, insecten. Te veel betreding van de droge heide kan de (onder)begroeiing verstoren. Natuurmonumenten, provincie en gemeenten Brunssum, Heerlen en Landgraaf.

Honden loslopen Typische dier en plantensoorten in o.a. droge heide gebieden, zure vennen en Pioniervegetaties met snavelbiezen. Gebied: hele gebied waar dit is aangegeven Periode: hele jaar Niet aangelijnde honden zorgen voor verstoring van de fauna. Deze soorten horen als zgn. typische soorten bij de te beschermen habitattypen. Natuurmonumenten en gemeenten Brunssum, Heerlen en Landgraaf.

Motorcrossers Typische dier en plantensoorten van verschillende habitattypen op de Brunssummerheide Het gehele gebied en het hele jaar. Motorcrossers zorgen voor (geluids)verstoring voor zowel mens als dier.

Natuurmonumenten en de gemeenten Brunssum, Heerlen en Landgraaf.