• No results found

HET KONIKRIJK GODS IS NABIJ GEKOMEN (HET HEMELS PARADIJS IS IN ZICHT)

"Gaat en predikt en zegt: Het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen. Geneest zieken, wekt doden op, reinigt melaatsen, drijft boze geesten uit. Om niet hebt gij het ontvangen, geef het om niet" (Matth.10:7-8).

"De tijd is vervuld en het Koninkrijk Gods is ' nabij gekomen'. Bekeert u en gelooft het evangelie" (Marc.1:15).

Het Koninkrijk Gods

Wat is het Koninkrijk Gods? Waaraan kunnen we weten dat het Koninkrijk Gods nabij is en zich aandient? Kunnen we dat zien of waarnemen? Ja! Alhoewel het is wel een abstract begrip: je kunt het niet beetpakken met je handen, maar toch kunnen we het zien!

We kunnen het waarnemen door bepaalde kenmerken.

"Want het Koninkrijk Gods bestaat niet in eten en drinken, maar in 'rechtvaardigheid' - 'vrede' en 'blijdschap' door de Heilige Geest" (Rom.14:17).

De drie kenmerken die hier voorkomen zijn: 1. rechtvaardigheid 2. vrede

3. blijdschap 1. Rechtvaardigheid:

- Vrij verklaard van schuld. Ook vrij van de onderdrukker (= Satan en zijn rijk) die de mens dwingt zijn slaaf te zijn. Het is door Gods reddend ingrijpen; door middel van Jezus Christus, dat de mens 'gerechtvaardigd' wordt.

- Openbaart zich in wat Jezus Zijn discipelen opdroeg: 'zieken genezen - doden opwekken - melaatsen reinigen en boze geesten uitdrijven'.

- De basis ligt in de schuldvergeving. De vloek der zonde wordt opgeheven.

Dit zij het ‘teken' ervan.

- De mens wordt 'recht verschaft'. Hij kan zijn oorspronkelijke positie weer gaan innemen, als hij inderdaad Jezus Christus aanneemt als zijn 'Verlosser', en Hem op Zijn Woord gaat geloven.

In de Romeinenbrief zegt Paulus:

"Wij dan, 'gerechtvaardigd' uit het geloof, - hebben 'vrede' met God - door onze Here Jezus Christus, - door wie wij ook de toegang hebben verkregen [in het geloof] tot de genade, waarin wij staan, en roemen in de hoop op de heerlijkheid Gods"(Rom.5:1-3).

Waaraan herkennen we deze rechtvaardigheid?

- Door datgene wat Jezus gedaan heeft in opdracht van de Vader, en door wat Hij Zijn discipelen opdroeg in Mattheüs 10:7-8.

Het Koninkrijk Gods is nabij gekomen! Het zit er aan te komen:

De openbaring van het Koninkrijk Gods gaat op deze manier 'gestalte' aannemen, in de nabije toekomst. Door Mijn aanwezigheid, als de Messias, zijn dit de vóórtekenen die niet alleen nu onder het volk Israël zullen plaatsvinden, maar dit evangelie zal over de hele wereld gepredikt worden, en vergezeld gaan met deze 'tekenen en wonderen'.

Hierin liet Jezus zien wat de bedoeling is van Zijn komst op aarde en wat de bedoeling van de Vader was: Hij wilde de mens 'recht verschaffen': Vrij maken van de onderdrukker. Hij wilde de mens terug naar zijn oorspronkelijke positie.

2. Vrede:

- Vrede komt na gerechtigheid. Eerst moet er gerechtigheid plaatsvinden

(= schuldvergeving). Het bewijs van deze schuldvergeving waren de tekenen en wonderen van 'genezing en bevrijding' die plaatsvonden. Alleen op deze wijze kon er 'vrede' met God tot stand komen. De scheiding, die door de zonde veroorzaakt was, is er niet meer, is opgeheven.

- Vrede is gebaseerd op de 'nieuwe verhouding' die ontstaan is tussen God, de Vader en Jezus Christus, vanwege de schuldvergeving.

- Vrede is er als men 'vrijgemaakt' is van de zonde(machten) en van alles wat daar mee te maken heeft. Dit geldt ook voor allerlei ziekten en kwalen.

"En de 'vrede Gods', die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus"(Filipp.4:7).

- Het is 'vrede' en 'harmonie' hebben in jezelf.

- Er aan toe zijn, zoals men er aan toe behoort te zijn.

- Afwezigheid van alle kwaad: geen zonden en disharmonie.

- Waar er tussen God en de mens weer de eigen oorspronkelijke en harmonische relatie is ontstaan, waarin de mens weer tot volkomen "herstel" kan komen.

- Eigenlijk wil het zeggen: "Thuis zijn".

Paulus noemt de gemeente "Het Huis Gods".

"Mocht ik nog uitblijven, dan weet gij, hoe men zich behoort te gedragen in "het huis Gods", dat is de gemeente van de levende God, een pijler en fundament der waarheid"

(1 Tim.3:15).

- Eindelijk leven in de volle zins des woords: voluit mens zijn, naar het plan van God.

Want binnen de gemeente: "Het Huis Gods", kan men verder tot ontwikkeling komen, zoals God het heeft bedoeld.

- Een toestand van normaal leven bereikt hebbende, waar 'vrede en rust' is.

Waaraan herkennen we deze vrede?

Als bovengenoemde kenmerken van vrede ons deel zijn, en ons leven vullen, dan zal het ook zichtbaar zijn/worden. Dat kan dan niet anders.

3. Blijdschap:

- Blijdschap is een gevolg van 'gerechtigheid' en 'vrede'.

- Blijdschap omdat we weer bij God thuis mogen zijn, dat we Hem onze Vader kunnen noemen, die Zijn kinderen koestert.

- Blijdschap omdat we opnieuw goddelijk leven ontvangen hebben.

- Een 'onvernietigbaar leven', evenals Jezus.

"...die dit niet geworden is krachtens een wet met voorschriften betreffende vleselijke(afkomst), maar krachtens een 'onvernietigbaar leven' (Hebr.7:16).

"Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u! (Filipp.4:4).

Deze eigenschappen van het Koninkrijk Gods zijn niet afhankelijk van uiterlijke omstan-digheden. Maar van wat jezelf bezit in Christus. Want intense blijdschap, is een blijdschap door de Heilige Geest, omdat God tot Zijn 'recht' en tot Zijn 'doel' gaat komen, in de mens en in Zijn schepping.

Waaraan herkennen we deze blijdschap?

Als het die uitstraling in ons leven heeft, zoals de Bijbel het beschrijft!

Positie

Een positie naast Hem en met Hem: Het goddelijke leven kan weer doorstroming vinden.

Er is een nieuw geestelijk contact en relatie ontstaan. Petrus zegt het zo:

"Als wedergeboren, en niet uit vergankelijk, maar uit onvergankelijk zaad, door het levende en blijvende woord van God" (1 Pet.1:23).

Er is een nieuw goddelijk leven ontstaan; van hoog niveau.

Het Koninkrijk Gods is nabij gekomen

Dit begon bij Jezus. Waar Hij was, was het Koninkrijk Gods. Het was immers in Hem vertegenwoordigd. Ook de 'volheid Gods' werd in Hem belichaamd.

"...want in Hem woont al de volheid der godheid lichamelijk; en gij hebt de volheid verkregen in Hem, die het Hoofd is van alle overheid en macht" (Col.2:9,10).

Het evangelie wat Jezus verkondigde; was Hijzelf!, waarin Hij de Vader openbaarde.

"Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien;..." (Joh.14:9).

Jezus, sprak wat Hij was, en Hij was wat Hij sprak. Jezus bewoog Zich onder de mensen. Hij was ook het 'Woord Gods'. Hij verkondigde en openbaarde het Koninkrijk Gods en bracht het nabij de mensen; onder de mensen. Ze zagen Jezus als mens, maar ze zagen en ervoeren ook de

"kracht" en de "heerlijkheid" van het Koninkrijk Gods. Men kon het horen en zien, en ook persoonlijk ervaren. Jezus zei: "Bekeert u en gelooft het evangelie".

Bekeren: is omkeren tot God: luisteren naar wat Hij te zeggen heeft.

Gelooft het evangelie: is ingaan op wat Hij zegt.

Evangelie: is blijde boodschap.

Deze blijde boodschap houdt in: 'totale bevrijding, genezing en herstel van mens en schepping'.

Dit is dus méér dan alleen kind van God worden. Of alleen maar geloven in de schuldvergeving.

Als men dit evangelie gelooft en zich daar naar richt dan zullen al Gods beloften, die gebaseerd zijn op het zevenvoudige fundament (Hebr.6:1-3), die hiermee gepaard gaan, vervuld worden.

Wat men hoort en ziet kan men op zich laten inwerken. Dus, wat doen we ermee?

Nemen we het aan; dan is het niet alleen 'nabij' ons of binnen ons bereik, maar dan komt het 'binnen in ons'! Dan wil het zich gaan ontwikkelen tot het niveau van Jezus.

Opdat wij beelddragers Gods zouden zijn.

De nabijheid van het Koninkrijk Gods heeft tot gevolg: dat het "Hemels Paradijs" weer in zicht komt. Dat wil zeggen: dat men weer kan eten van de "Boom des Levens"

(= het Woord Gods). In "De Hof" had men toegang tot de "Boom des Levens".

Buiten "De Hof" had men geen toegang naar de "Boom des Levens". Gods bedoeling was dat de mens zou eten van de Boom des Levens: is 'gemeenschap met God'.

In "De Hof" was het: eet van de vruchten en je hebt gemeenschap met God.

Die gemeenschap met God werd de mens ontzegd. Maar met de komst van Jezus werd ook "De Hof" (= Het Hemels Paradijs: Het Koninkrijk der Hemelen) geopend.

We lezen daarvan in de Openbaringen brief van Johannes.

"Wie overwint, hem zal Ik geven te eten van de "Boom des Levens", die in het "Paradijs Gods is" (Openb.2:7).

"Midden op haar straat en aan weerszijden van de rivier staat "Het geboomte des levens"...(Openb.22:2).

"Zalig zij, die hun gewaden wassen, opdat zij recht mogen hebben op "Het geboomte des levens"...(Openb.22:14).

Jezus, Zelf is: "Die boom des levens". Hij is: "Het Woord Gods". Hij zegt: eet van Mij, en je komt weer terug, op de plaats waar je thuis hoort.

De vóórtekenen hiervan zijn: zieken werden genezen; doden werden opgewekt; melaatsen werden gereinigd; boze geesten werden uitgedreven.

Als dit Evangelie van Jezus Christus: Het Evangelie van het Koninkrijk Gods ons deel is geworden, dan betekent dit dat wij "Het Koninkrijk Gods" nabij de mensen brengen; het binnen hun bereik brengen. Dat wil zeggen: dat 'ons zijn' en onze aanwezigheid het Koninkrijk Gods in beweging zal brengen, evenals bij Jezus.

Dan heeft het een doorstromend effect. Men ziet en hoort in ons dezelfde Geest spreken, en ons door dezelfde Geest handelen, gelijkerwijze Jezus deed. Jezus, wil Zich door ons heen openbaren. We hebben het om niet ontvangen. Wat een rijkdom! Om niet ontvangen: gratis!

We zullen het daarom ook om niet doorgeven. Des temeer men doorgeeft, des te rijker men wordt. Als men dit leven van het Koninkrijk Gods reeds ontvangen heeft en er uit leeft, dan kan het niet anders zijn dan dat dit doorstroming geeft naar buiten toe.

Want het Koninkrijk Gods kun je niet opslaan in depots. Je kunt het niet oppotten voor jezelf.

Het 'vereist doorstroming'. Het Koninkrijk Gods is: "DE BRON DES LEVENS!"

In het evangelie van Johannes zegt Jezus:

"Wie in Mij gelooft, gelijk de Schrift zegt, "stromen van levend water"zullen uit zijn binnenste vloeien" (Joh.7:38).

Als we niet doorgeven raken we "verstopt". Dan lopen we het gevaar op hetzelfde niveau te komen als de gemeente te Laodicéa.

"Dit zegt de Amen, de getrouwe en waarachtige getuige, het begin der schepping Gods: Ik weet uw werken, dat gij noch koud zijt, noch heet. Waart gij maar koud of heet! Zo dan, omdat gij lauw zijt en noch heet, noch koud, zal Ik u uit Mijn mond spuwen. Omdat gij zegt: Ik ben rijk en ik heb mij verrijkt en heb aan niets gebrek, en gij weet niet, dat gij zijt de ellendige en jammerlijke en arme en blinde en naakte, raad Ik u aan van Mij te kopen goud, dat in het vuur gelouterd is, opdat gij rijk moogt worden..." (Openb.3:14-18)

Het is een geestelijke wet. Het Koninkrijk Gods moet er uit komen. Want als het er niet uit komt bij ons, bij u en bij mij, hoe zullen wij dan het Koninkrijk Gods bij de mensen brengen, en hun laten zien en doen horen van de grote daden Gods?

Het Koninkrijk Gods is nabij gekomen!

Geneest de zieken:

zijn zij die ziek zijn naar geest, ziel en lichaam (= de totale mens).

Wekt de doden op:

Zij die gebukt gaan onder de macht van de zonde, ziekte en in de greep van de dood zijn.

Breng ze tot leven. Breng hun het Koninkrijk Gods; dat leven in overvloed geeft.

Reinigt melaatsen:

Laat ze weten dat er vergeving, verlossing en reiniging van zonde is. Wees zelf een voorbeeld. Laat ze weten dat er "herstel" is voor het zieleleven. Maakt ze los van de smetten van het verleden. Laat ze weten dat ze helemaal opnieuw kunnen beginnen:

een nieuw geestelijk leven kunnen ontvangen.

Laat ze weten dat ze"vrij" kunnen worden van de negatieve banden van het voorgeslacht, waaraan men structureel gebonden is.

Drijf boze geesten uit:

Dit is elke geest der duisternis die ziekte naar geest, ziel en lichaam veroorzaakt.

Ziekte voert immers naar de dood. Verbreek de banden van de dood.

Bestraf iedere geest uit het dodenrijk. Drijf iedere zonde(macht) uit.

Want elke zonde (macht) brengt het klimaat of de sfeer van de duisternis met zich mee.

"Maar indien Ik door de Geest Gods de boze geesten uitdrijf, dan is het Koninkrijk Gods over u gekomen"(= binnen uw bereik).(Matth.12:28).

"Komt, gij gezegenden mijns Vaders, beërft het Koninkrijk, dat u bereid is van de grondlegging der wereld af" (Matth.25:34).

"En Ik beschik u het Koninkrijk, gelijk Mijn Vader het Mij beschikt heeft" (Lucas 22:29).

"Hij belooft het Koninkrijk degene die Hem liefhebben" (Jac.2:5).

"Want zie, het Koninkrijk Gods is bij u" (Lucas 17:21).

"Het Koninkrijk Gods bestaat niet in woorden maar in kracht" (1 Kor.4:20).

De grote opdracht van de Meester:

Hij wil door u en mij heen het Koninkrijk Gods nabij de mensen brengen.

- Willen we graag echt gelukkig zijn? Zo ja, Willen we dat dan graag delen met anderen?

- Willen we graag mensen gelukkig maken, door ze in contact te brengen met het Koninkrijk Gods? Ontvang dan dit Koninkrijk Gods en werk het uit in uw leven, zodat het 'doorstroming' heeft naar buiten toe. Als u weet wie Jezus is, en wat het Koninkrijk Gods betekent verstop u dan niet.

Als u weet wat Hij bedoelt, en dat Hij met u voor heeft om het goede, welgevallige en het volkomene te doen, volgens Rom.12:2, doe dan wat Hij u zegt. Hij wil Zich aan u door u heen openbaren. Is het Koninkrijk Gods reeds in u, u hebt het ontvangen, maar het komt er niet uit, omdat u verstopt bent geraakt, zodat er geen doorstroming meer is. De Heer wil u helpen die stop te verwijderen. Maar Hij doet dit alleen als u Hem daar de gelegenheid toe schenkt.

We kunnen verstopt raken door:

b.v. angst, faalangst, twijfel, ongeloof, bezorgdheid, wereldzin, minderwaardigheids- gevoelens, door je steeds te laten aanklagen door de boze, of door vast te houden aan dingen waarvan je weet dat het niet goed is.

Misschien doet u dingen die u helemaal niet wilt, maar u kunt het niet laten, doordat u gebonden bent aan een bepaalde macht(=geest). U durft er niet over te praten.

Maar doe er a.u.b. wat aan! Want anders zult u nooit verder komen. De Heer heeft beloofd: "Zie Ik maak alle dingen nieuw"! (Openb.12:5)

Als wij, u en ik, Hem op Zijn Woord geloven, zal Hij doen wat Hij beloofd heeft.

Als wij handelen naar dit Woord, zal Hij doen naar dit Woord.

Dat is: "Leven in overvloed!"

Hij zegene u met al Zijn beloften.

5