• No results found

Inschrijvingen, equipe en verzekering

3.1. Inschrijvingen 3.1.1. Algemeenheden en tarieven

• Het inkomgeld wordt in geen enkel geval terugbetaald als u laattijdig

• Iedere piloot zal een licentie nemen per klasse en/of categorie waarin hij zal deelnemen. Hierop staan volgende gegevens vermeld: naam van de piloot, adres, startnummer, klasse en categorie.

- Een jaarlicentie kost €25, een daglicentie kost €10. Indien men een jaarlicentie verliest, kost een nieuwe licentie (duplicaat) €5 per keer dat u het kwijt bent.

- Om een licentie te bekomen (en te behouden) moet de deelnemende piloot, met uitzondering van de piloten in de jeugdklassen, beschikken over een geldig rijbewijs en minimum de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Een voorlopig rijbewijs wordt eveneens als geldig rijbewijs gerekend.

• Bij de inschrijving of het afhalen van uw documenten in de feesttent ontvangt u een keurkaartje. Dit keurkaartje neemt u mee naar de technische keuring.

• Het inschrijfgeld kan teruggevraagd worden totdat de eerste wedstrijd (reeks) van de dag is gestart. Dit wil zeggen tot 10.30u (onder normale omstandigheden). De piloot dient zich te melden bij de wedstrijdleider en in samenspraak met het Bestuur, zal u uw inschrijfgeld terugkrijgen.

• Afgesloten jaarverzekeringen en -licenties worden niet terugbetaald in geval van niet-deelname aan één of meerdere wedstrijden. Enkel in het geval van een afgelasting van het seizoen kan hiervan afgeweken worden.

3.1.2. Online inschrijvingen

• Het is mogelijk in te schrijven via een formulier (online form en Word document) die online ter beschikking wordt gesteld door NVACT.

- Alle rubrieken op het inschrijvingsformulier dienen ingevuld te worden1. - Het inschrijvingsformulier dient overgemaakt te worden:

o via mail aan nick.moons@gmail.com (Word document);

o per post verstuurd naar de maatschappelijke zetel van NVACT (Word document);

o automatisch bij gebruik van het online form.

- Inschrijvingsformulieren dienen ten laatste 5 werkdagen voor aanvang van de cross bij NVACT aan te komen. Voor inschrijvingsformulieren die later aankomen, kan de inschrijving niet gegarandeerd worden.

• Na ontvangst van het inschrijvingsformulier zal er een betalingsuitnodiging overgemaakt worden, via de penningmeester van NVACT, aan de betrokken piloot.

- De betaling dient uitgevoerd te zijn ten laatste 3 werkdagen voor aanvang van de cross.

- Inschrijvingsformulieren die verstuurd werden, waarbij de tijdige betaling niet gegarandeerd kan worden omwille van de verwerkingstermijn van de banken, dienen betaald te worden de eerste cross dat betrokken piloot aanwezig is. De betrokken piloot zal hiervan op de hoogte worden gesteld.

• Na ontvangst van de betaling zal de betrokken piloot, via de penningmeester van NVACT, een betalingsbevestiging ontvangen.

• Bij tijdige betaling zullen alle noodzakelijke documenten klaarliggen in de feesttent.

- De piloot dient zich aan te melden in de feesttent om zijn/haar documenten in ontvangst te nemen.

- Het ondertekenen van het verzekeringspapier of -attest zal eveneens gebeuren in de feesttent (bij het in ontvangstnemen van de documenten).

- De verdere inschrijving (registratie in het systeem) wordt dan door NVACT afgehandeld.

• Indien de piloot niet aanwezig is op de wedstrijd, waarvoor hij/zij ingeschreven was, zullen enkel de dagverzekering en -licentie terugbetaald worden (m.a.w. de jaarverzekeringen en -licenties worden niet terugbetaald conform Art 3.1.1.).

3.1.3. Inschrijvingen op de wedstrijddag

• U kan inschrijven in de feesttent van 08.00u tot 09.30u.

Wie niet ingeschreven is voor 09.30u kan NIET deelnemen aan de wedstrijden. Indien u door omstandigheden niet tijdig aanwezig kan zijn, bv.

door panne, kan u contact opnemen met Nick Moons (+32 498 36 74 98).

Zo kunnen we u toch nog tijdig inschrijven.

• De inschrijvingsprocedure op de wedstrijddag zelf ziet er als volgt uit:

- Vul eerst de inlichtingensteekkaart in. Deze dient slechts één maal per seizoen te worden ingevuld, tenzij de gegevens gewijzigd zijn.

- Sluit een verzekering af (jaar- of dagverzekering). Indien u reeds beschikt over een jaarverzekering, mag deze stap worden overgeslagen.

- Neem een licentie (jaar- of daglicentie) per verreden klasse. Indien u reeds beschikt over een jaarlicentie voor de desbetreffende klasse waarin u wenst te rijden, mag deze stap worden overgeslagen.

3.2. Equipe

• Er kan equipe gereden worden bij NVACT. Dit wil zeggen twee piloten op 1 auto in dezelfde klasse.

• Volgende regels gelden:

- Als u equipe gaat rijden, meldt u dit op de eerste wedstrijd dat u deelneemt. U dient ook te vermelden wie de tweede piloot zal zijn.

- Er wordt steeds met dezelfde wagen gereden. Indien er technische problemen zijn, moeten de wedstrijdleider en het Bestuur op de hoogte gebracht worden.

- Op de wedstrijddag mag er niet gewisseld worden van piloot. De piloot dat zich inschrijft voor die wedstrijddag, zal de volledige dag rijden.

- De tweede piloot moet doorheen het seizoen minstens 1 wedstrijd(dag) deelnemen aan het kampioenschap.

- Bij een straf/diskwalificatie zal dit voor de wedstrijdwagen tellen. Dit wil dus zeggen dat beide rijders bestraft worden.

- Bij equipe wordt de wedstrijdwagen kampioen.

3.3. Startnummer

• Tijdens de inschrijving kan een piloot zijn startnummer kiezen (rekening houdende met het feit of deze al dan niet nog beschikbaar is). Het startnummer wordt gegeven naargelang de klasse(n) waarin gereden wordt.

• De startnummers moeten op het dak bevestigd worden en dienen aan weerszijden herkenbaar te zijn.

- Het nummer moet zwart zijn op een witte achtergrond.

- Het nummerbord dient minimaal 30 x 30 cm te bedragen en de nummers een minimumhoogte van 20 cm.

• Het startnummer dient in het klein bevestigd te worden op het voorraam.

- Het nummer moet zwart zijn op een witte achtergrond.

- De nummers dienen minimaal 9 x 6 cm te bedragen.

• De nummers (groot en klein) kunnen bij NVACT verkregen worden.

- Bij de eerste inschrijving krijgt u deze nummers gratis.

- Nadien bedraagt het €0,50 per nummer.

3.4. Verzekering

Het is VERPLICHT een persoonlijke pilotenverzekering af te sluiten voor het ganse seizoen of voor een dagwedstrijd. Dit doet u in de feesttent aan de verzekeringstafel.