• No results found

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Graag vragen wij uw aandacht betreffende een samenwerking met een school in Kenia (Nairobi). Op dit moment zijn wij, studenten ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam, bezig met onze

afstudeerproject. Binnen het afstudeerproject wordt er nauw samengewerkt met alle betrokkenen. In het afstudeerproject wordt er een samenwerking tot stand gebracht. Het project motiveert leerlingen om bewust te worden over elkaars leefomgeving. Want wat speelt er nou af aan de andere kant van de wereld? In het bijzonder wordt er aandacht besteed aan wereldwijde solidariteit, het aangaan van samenwerkingen en leerlingen bewust maken van elkaars leefomgeving.

Organisatie

Facilitation and Participation of Disadvantaged Groups (FAPADAG) is een organisatie, opgericht door de opdrachtgever. FAPADAG zet zich in voor (kwetsbare) groepen die buiten de maatschappij worden gesteld in Kenia. Het Shammah Centre is gefaciliteerd vanuit FAPADAG.

Het Shammah Centre is een organisatie in een sloppenwijk van Nairobi, welke wordt geleid door Jemimah Mweu. De school voorziet de kinderen van educatie en basisbehoeften. De kinderen van het Shammah Centre zijn voornamelijk kwetsbare kinderen die te maken met armoede. Het Shammah Centre biedt deze kinderen de mogelijkheid tot het volgen van onderwijs. Het Shammah Centre heeft echter ook diverse hulpvragen waaronder het verbeteren van educatie.

Doel van het project

Het doel van het project is het leggen van contacten tussen het Shammah Centre en het Huygens College. De bewustwording van elkaars leefomgeving staat daarbij centraal. De bewustwording vergroten zal uitgevoerd worden aan de hand van het uitwisselen van foto’s.

Informatiebrief leerlingen en ouders/verzorgers

Amsterdam, 12 mei 2017

Het is de bedoeling dat er een vraag centraal staat die de leerlingen van beide scholen beantwoorden aan de hand van foto’s. De centrale vraag zal geformuleerd worden in samenspraak met de leerlingen. De foto’s worden tentoongesteld in de klas, waarbij de leerlingen uit de klas een beeld krijgen van de leefomgeving van de leerlingen in Kenia. Ook in de klas van het Shammah Centre zullen ze een beeld krijgen van de leefomgeving van de leerlingen uit de klas van uw zoon/dochter.

Deelname

Indien de leerling deelneemt aan het project is dit geheel vrijwillig. Door het meedoen aan het project wordt er een bijdrage geleverd aan de bewustwording over elkaars leefomgeving. Uw vindt achter deze informatiebrief een toestemmingsformulier. Daarin vindt u meer informatie over het gebruik van de foto’s. Door het invullen van het toestemmingsformulier maakt uw zoon/dochter kenbaar deel te nemen aan het project.

Wilt u meer informatie weten over het Shammah Centre of heeft uw op- en/of aanmerkingen dan kunt u ons contacteren:

Hanifa Achahbar: hanifa.achahbar@hva.nl Cindy Dekker: cindy.dekker@hva.nl

Met vriendelijke groeten,

Hanifa Achahbar Cindy Dekker

Informatiebrief ouders/verzorgers Oudorp, 15 mei 2017

Betreft: Deelname aan samenwerkingsproject Kenia

Beste ouders/verzorgers,

Graag vragen wij uw aandacht voor een samenwerking met een

school in Kenia (Nairobi). Op dit moment zijn wij, studenten ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam, bezig met ons afstudeerproject. In het afstudeerproject wordt er een internationale samenwerking aangegaan. Want wat speelt er nou af aan de andere kant van de wereld? De school in Kenia staat in een sloppenwijk en er is veel armoede. Deze school

Biedt deze kinderen mogelijkheid tot het volgen van onderwijs. Door contact aan te gaan met Keniaanse kinderen krijgt uw kind de mogelijkheid om meer bewust te worden van de leefwereld van andere kinderen.

Organisatie

Facilitation and Participation of Disadvantaged Groups (FAPADAG) is een organisatie die zich inzet voor groepen die buiten de maatschappij worden gesteld in Kenia. Het Shammah Centre is gefaciliteerd vanuit FAPADAG.

Het Shammah Centre is een organisatie in een sloppenwijk van Nairobi, welke wordt geleidt door Jemimah Mweu. De school voorziet de kinderen van educatie en basisbehoeften. De kinderen van het Shammah Centre zijn voornamelijk kwetsbare kinderen die te maken met armoede. Het Shammah Centre biedt deze kinderen de mogelijkheid tot het volgen van onderwijs. Het Shammah Centre heeft echter ook diverse hulpvragen waaronder het verbeteren van educatie.

Doel van het project

In dit project wordt er gewerkt aan een samenwerking tussen een Nederlandse school en de school in Kenia.

Wij zullen samen met de scholen een start maken met de samenwerking door middel van het uitwisselen van foto’s. Het is de bedoeling dat er een vraag centraal staat die de kinderen beantwoorden aan de hand van foto’s. Het nieuwe thema is feest. Hierop willen wij graag inhaken. De vraag bij de foto’s die meegenomen mogen naar school is: ‘hoe vier jij een feestje?’ Deze foto’s worden genomen(of zijn al genomen) door kinderen vanuit de school in Kenia en door uw kind uit groep 3. De foto’s worden tentoongesteld in de klas van uw kind, waarbij de kinderen uit de klas een beeld krijgen van de

van de leefomgeving van de kinderen uit groep 3, waaronder uw kind. Dit draagt bij aan de bewustwording van elkaars leefomgeving.

Voorbeeld

De studenten stellen een centrale vraag op. Kinderen beantwoorden de vraag aan de hand van een eigen foto. De vraag die centraal staat luidt als volgt:

● ‘Hoe vier jij een feestje?’

Uw kind mag de leukste foto uitkiezen om de vraag mee te beantwoorden. Vervolgens zullen de kinderen de volgende vragen beantwoorden:

● Wat is jouw naam? ● Hoe oud ben je?

● ‘Wat voor een feestje vier je op de foto?’ ● ‘Wat vind je zo leuk aan dit feestje?’

Door bovengenoemde vragen wordt de foto toegelicht, waardoor de kinderen meer te weten komen over hoe andere kinderen een feestje vieren.

Deelname

Indien uw kind deelneemt aan het project is dit geheel vrijwillig. Door het meedoen aan het project wordt er een bijdrage geleverd aan de bewustwording over elkaars leefomgeving. Uw vindt achter deze informatiebrief een toestemmingsformulier. Daarin vindt u meer informatie over het gebruik van de foto’s. Door het invullen van het toestemmingsformulier maakt u en uw kind kenbaar deel te nemen aan het project.

Wilt u meer informatie weten of heeft uw op- en/of aanmerkingen dan kunt u ons contacteren: Hanifa Achahbar: hanifa.achahbar@hva.nl

Information letter

Amsterdam, 28th of April

Subject: Participation of the project to collaborate with a Dutch school

Dear guardian/ parent,

This letter is an invitation for your child to participate in a project by two students of the Amsterdam University of Applied Sciences, the Netherlands. More information about the project will be described in this letter.

Purpose of the project

The aim of this activity is to raise more awareness about the life of other children. The activity will be performed in a school in the Netherlands and the Shammah Centre. The activity is part of a project. The purpose of the project is to improve the education of your child(ren) and the education of the involved Dutch school.

Involved parties

The project will be leaded by two students from the the study occupational therapy. They work on behalf of FAPADAG. FAPADAG (Facilitation and Participation of Disadvantaged Groups) is an organization that is supporting small projects which endeavour participation of disadvantaged groups in society, in

particularly persons with disabilities. The support can be financial, consultancy or educational. Not only the Shammah Centre is involved during the project, also schools in the Netherlands. There is one primary and one secondary school involved. Within the project we will work with two groups:

1. 25 children of the age of 6 or 7

2. 25 children between the age of 13 and 15

Example

This applies to both of the groups

The students make a central question. Children who participate in the project are taking pictures within the central question. The central question will be:

- Age 6 or 7: How do you celebrate your birthday?

- Age between 13 and 15: What do you like to do on a regular day?

This only applies to the children between 13 and 15

The children pick one picture that they like the most. After this step the children answer a few questions: 1. What is my name?

2. What is my age?

3. Why do i like to do this?

Expectations

It’s voluntary if your child(ren) participate in this project and it contributes to raise more awareness about the lifestyle of children. The Shammah Centre will give you a agreement form so that we can use the pictures of the children for the project. More information about using the pictures will be described in the agreement form. Your child(ren) is going to make pictures, during a week, to answer the central question of the school assignment. The child(ren) will choose the best picture. The pictures of the children who participate in this project will be send to us (the Dutch OTstudents). We will present the pictures on a Dutch school. Furthermore, we will make a photobook and send it to the Shammah Centre.

For further questions you can contact us: Hanifa Achahbar: hanifa.achahbar@hva.nl Cindy Dekker: cindy.dekker@hva.nl

Sincerely,