• No results found

GEGEVENSVERWERKING TIJDELIJK VASTE CAMERA’S 1. Doelstellingen

for the grant agreement

GEGEVENSVERWERKING TIJDELIJK VASTE CAMERA’S 1. Doelstellingen

Deze overeenkomst beoogt de afspraken vast te leggen tussen de Stad Brugge en de

Lokale Politie Brugge.

De Stad Brugge is immers de verwerkingsverantwoordelijke van de beelden afkomstig

van camera’s geplaatst ikv camerabewaking op locaties waar eerder sluikstorten is vastgesteld op niet-besloten en besloten plaatsen op het openbaar domein.

2. Rechtsgrond

De Stad Brugge verklaart hierbij in orde te zijn met de toepasselijke wetgeving inzake camerabewaking en regelgeving met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens, met name:

- Verord. (EU) nr. 2016/679, 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (“AVG”);

- Richtl. (EU) nr. 2016/680, 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens door bevoegde autoriteiten met het oog op de voorkoming, het onderzoek, de opsporing en de vervolging van strafbare feiten of de tenuitvoerlegging van straffen, en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Kaderbesluit 2008/977/JBZ van de Raad (“RGS”);

- Wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens;

- Wet van 21 maart 2007 tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera’s, gewijzigd door de wet van 21 maart 2018, art. 5, §2/1 (tijdelijke vaste bewakingscamera);

- Koninklijk Besluit van 8 mei 2018 betreffende de aangiften van de plaatsing en het

gebruik van bewakingscamera's en betreffende het register van de

beeldverwerkingsactiviteiten (aanmelding bestaande en nieuwe bewakingscamera’s via www.aangiftecamera.be uiterlijk 25 mei 2020);

- Koninklijk Besluit van 28 mei 2018 tot wijziging van het Koninklijk Besluit van 10 februari 2008 tot vaststelling van de wijze waarop wordt aangegeven dat er camerabewaking plaatsvindt (aanpassing bestaande en nieuwe pictogrammen bewakingscamera’s uiterlijk 11 december 2018);

- Ministeriële omzendbrief van 10 december 2009 betreffende de Wet van 21 maart 2007, gewijzigd door de Ministeriële Omzendbrief van 13 mei 2011.

- Wet Kruispuntbank Voertuigen van 19 mei 2010, art. 5, 23°.

3. Vertrouwelijkheid en integriteit

De Stad Brugge verklaart de beelden vertrouwelijk en integer te behandelen en alle nodige maatregelen te nemen om de bescherming van de verwerkte persoonsgegevens en een veilige verwerking van de verwerkte persoonsgegevens te waarborgen. Een concrete procedure voor de overdracht van data (camerabeelden) en de onderlinge uitwisseling ervan is uitgewerkt in onderhavige overeenkomst.

4. Register, Informatie en Gegevens Bescherming Effect Beoordeling (DPIA)

De Stad Brugge verklaart hierbij de registervereiste, zoals voorzien door art. 5, §3

Camerawet en het KB van 8 mei 2018 betreffende het register van de beeldverwerkingsactiviteiten van bewakingscamera's voor de tijdelijke vaste camera te zullen naleven.

De Stad Brugge verklaart hierbij de informatievereiste, zoals voorzien door art. 5, §3

Camerawet en het KB van 10 februari 2008 tot vaststelling van de wijze waarop wordt aangegeven dat er camerabewaking plaatsvindt voor de tijdelijke vaste camera te zullen naleven.

De Stad Brugge verklaart hierbij een Gegevens Bescherming Effect Beoordeling te hebben uitgevoerd conform art. 35 AVG (algemene verordening gegevensbescherming) aangezien er voor de verwerking van persoonsgegevens nieuwe technologieën in openbaar toegankelijke ruimten worden gebruikt die, gelet op de aard, de omvang, de context en de doeleinden daarvan waarschijnlijk een hoog risico inhouden voor de rechten en vrijheden van natuurlijke personen. Daarbij verklaart de Stad Brugge de functionaris voor gegevensbescherming te hebben geraadpleegd.

Stad Brugge, Burg 12 – 8000 Brugge | www.brugge.be

5. Inzage verwerkte persoonsgegevens

De camerabeelden worden retroactief bekeken door nominatief aangestelde medewerkers van de dienst “TOOP” van de Lokale politie Brugge, teneinde

vaststellingen te verrichten in het kader van inbreuken op het “Algemeen reglement

inzake afval en openbare netheid” dat van toepassing is op het grondgebied van de

Stad Brugge. Enkel bij vaststelling van de inbreuken omschreven in dit reglement, vastgelegd door een hiervoor specifiek geplaatste camera en in geval van bruikbaar beeldmateriaal, zal verdere actie ondernomen worden. De beelden zullen verwerkt worden binnen de 7 dagen na de ontvangst ervan.

Indien op de beelden aanwijzingen zijn van misdrijven, andere dan inbreuken vermeld op

het reglement, wordt op basis van deze beelden proces-verbaal opgesteld door de

politie.

6. Verwerking en doorgifte verwerkte persoonsgegevens

Bij vaststellingen van sluikstorten, waarbij de overtreder geïdentificeerd kan worden, wordt door de bevoegde vaststeller een bestuurlijk verslag conform de interne richtlijnen van de politie opgesteld.

Bij vaststellingen van sluikstorten waarbij de overtreder – of desgevallend de houder van de kentekenplaat van het gebruikte voertuig – geïdentificeerd kan worden, wordt door de bevoegde vaststeller conform de interne richtlijnen van de politie een bestuurlijk verslag opgesteld.

Het bestuurlijk verslag, vergezeld van een screenshot voor identificatie van de overtreder, wordt via de dienst Informatiebeheer van de politie aan de sanctionerend ambtenaar van de stad Brugge overgemaakt.

De overdracht van de verwerkte persoonsgegevens gebeurt via beveiligde weg.

7. Bewaartermijn van de beelden

Eenmaal de beelden bekeken zijn worden deze gewist, met uitzondering van de screenshots die als bewijsmiddel bij het bestuurlijk verslag gevoegd worden. In elk geval worden de beelden niet langer dan één maand bewaard, behalve indien de opgenomen beelden kunnen aangewend worden om een misdrijf aan te tonen, om schade te bewijzen of om een dader, een ordeverstoorder, een getuige of een slachtoffer te identificeren. In dat geval zullen de beelden langer bewaard blijven voor zolang als nodig is voor het onderzoek.

8. Toegang tot de beelden

De lokale politie Brugge voorziet de nodige maatregelen t.a.v. haar betrokken

personeelsleden ter vrijwaring van de vertrouwelijke behandeling van de camerabeelden. Aan de betrokken personeelsleden die in aanraking komen met de vertrouwelijke

gegevens afkomstig van deze camera (hetzij dragers van data), is het verboden zelf inzage te nemen van deze gegevens, deze gegevens te bewaren of ze aan derden te bezorgen, behalve in toepassing van deze procedure zelf.

9. Procedure bij gegevenslek

De partijen engageren zich in het licht van artikel 33 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Richtlijn Gegevensbescherming of met andere relevante wet- of regelgeving om elkaar, via de respectievelijke functionarissen

voor de gegevensbescherming en zonder onredelijke vertraging op de hoogte te

stellen van elk gegevenslek dat zich voordoet betreffende de meegedeelde gegevens met impact op beide partijen en in voorkomend geval onmiddellijk gezamenlijk te overleggen teneinde alle maatregelen te nemen om de gevolgen van het gegevenslek te beperken en te herstellen.

De partijen verschaffen elkaar alle informatie die ze nuttig of nodig achten om de beveiligingsmaatregelen te optimaliseren.

10. Meldingsplicht

De Stad Brugge brengt de lokale politie onmiddellijk op de hoogte van wijzigingen van wetgeving met impact op voorliggend protocol, zoals de finaliteit, proportionaliteit, frequentie, duurtijd enz. en in voorkomend geval van wijzigingen omtrent de verwerkers.

11. Transparantie betrokkenen

De partijen informeren, binnen de op hen rustende verplichtingen, de betrokkenen, in het licht van het transparantiebeginsel van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Richtlijn Gegevensbescherming of andere relevante wet- of regelgeving inzake de bescherming van natuurlijke personen bij de verwerking van persoonsgegevens. Deze samenwerkingsovereenkomst zal door elke partij worden gepubliceerd.

12. Inwerkingtreding

Deze samenwerkingsovereenkomst treedt in werking op 1 oktober 2020.

Opgemaakt te Brugge op 30 september 2020 in evenveel exemplaren als er partijen zijn. Elke Partij verklaart een exemplaar te hebben ontvangen.

Stad Brugge, Burg 12 – 8000 Brugge | www.brugge.be

Voor akkoord,

Namens de Lokale Politie Brugge

Dirk De fauw, Burgemeester Stad Brugge

Dirk Van Nuffel, Korpschef

Lokale Politie Brugge

Namens de stad Brugge

Annick Lambrecht

Voorzitter gemeenteraad

Colin Beheydt Algemeen directeur Stad Brugge

Mercedes Van Volcem

Algemeen bestuur

12 2020_GR_00384 Algemeen bestuur - TMVW - wijziging

vertegenwoordiging Raad van Bestuur - goedkeuring.

GOEDGEKEURD

Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Beschrijving

Aanleiding en context

De stad Brugge is aangesloten bij TMVW ov.

De stad Brugge heeft recht op twee leden in de Raad van Bestuur. Deze leden worden definitief aangeduid door de Algemene Vergadering van TMVW.

Mevr. Dolores David werd door de gemeenteraad van 29 april 2019 voorgesteld als kandidaat voor de Raad van Bestuur van TMVW. Dit werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van TMVW. Mevr. Dolores David wenst nu haar ontslag in te dienen als lid van de Raad van Bestuur van TMVW en wenst zich hiervoor te laten vervangen.

De Gemeenteraad kan een kandidaat voorstellen ter vervanging van mevr. David. Deze

kandidatuur wordt vervolgens beslist in de eerstvolgende Algemene Vergadering van TMVW die zal plaats vinden in december 2020.

Motivatie

Mevr. Dolores David werd door de gemeenteraad van 29 april 2019 voorgesteld als kandidaat voor de Raad van Bestuur van TMVW. Dit werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van TMVW. Mevr. Dolores David wenst nu haar ontslag in te dienen als lid van de Raad van Bestuur van TMVW en wenst zich hiervoor te laten vervangen.

De vervanger dient aan enkele voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen als lid van de Raad van Bestuur van TMVW ov:

NIET:

Lid regering federaal, gewest, gemeenschap

Lid wetgevende vergadering federaal, gewest, gemeenschap Lid Europees parlement of Europese Commissie

Provincie-gouverneur of adjunct provincie-gouverneur

Stad Brugge, Burg 12 – 8000 Brugge | www.brugge.be

Beschrijving

Privaatrechtelijke rechtspersoon met zelfde activiteiten

Werknemer van deelnemend openbaar bestuur of toezichthoudende overheid (tenzij als deskundige).

Indien men geen mandataris is, is deskundigheid m.b.t. de statutair bepaalde doelstellingen vereist.

Als afgevaardigde kan men niet tegelijk mandaten uitoefenen in de organen van meer dan 3 dienstverlenende of opdracht houdende verenigingen.

Als vervanger wordt de heer Philip Pierins voorgesteld. Hij voldoet aan de voorwaarden. Rechtsgrond(en)

Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur-deel 3 de statuten van TMVW ov

Artikel 1

Ter vervanging van mevr. Dolores David wordt de heer Philip Pierins voorgesteld als lid van de Raad van Bestuur van TMVW ov en wordt gevolmachtigd in naam van de stad deel te nemen aan al de beraadslagingen en stemmingen, alle notulen, de aanwezigheidslijst en andere documenten te tekenen, en in het algemeen alles te doen wat nodig is om de belangen van de stad te behartigen in de Raad van Bestuur van TMVW ov.

Artikel 2

Indien de gemeenteraad dit besluit niet herroept, blijft het geldig tot de eerstvolgende vernieuwing van de gemeenteraad.

Eigendommen

13 2020_GR_00343 Eigendommen - inhuren tuin Zilverstraat.

GOEDGEKEURD

Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Aanleiding en context

Ter uitvoering van de Collegebeslissing dd. 11/04/2016 werden gesprekken aangeknoopt met de zaakvoerder van de BVBA VABELD, de wettelijke vertegenwoordiger van N.V. BEL-EURO-PA- INVEST, eigenaar van de panden Steenstraat 38-40.

Financiële informatie

Besluit

Bijlagen

De BVBA VABELD, kan akkoord gaan met een erfpacht van 27 jaar, verlengbaar, tegen een jaarlijks geïndexeerde vergoeding van 500 euro (zie ingesloten ontwerp van

erfpachtovereenkomst). Motivatie

Uitvoering van de Collegebeslissing dd. 11/04/2016, 2016_CBS_00828. Uitvoering van het Openruimtebeleidsplan.

Advies Unesco d.d. 25/02/2016: gunstig (zie bijlage). Advies Groendienst d.d. 18/02/2016: gunstig (zie bijlage). Rechtsgrond(en)

Art. 41, 11° van het decreet lokaal bestuur. Visum verleend mits voorwaarden Motivering

Visum kan verleend worden mits aanpassen rekeningnummer van 64910100 (algemene

werkingssubsidies - niet nominatief) naar 61000100 (huur en huurlasten onroerende goederen). Op de voorgestelde actie is jaarlijks 31.000 euro krediet voorzien.

Financiële informatie

• Dienstjaar: 2021 (en volgende jaren) - te voorzien

• Beleidsitem: BI068000 • Actie: SA00838 • Rekening: 61000100 • Bestelaanvraag: • Bedrag inclusief btw: • Bedrag exclusief btw: • Omschrijving: Artikel 1

Er zal worden overgegaan tot het in erfpacht nemen voor 27 jaar, en dit vanaf 01/01/2021, van de tuin van de panden Steenstraat 38 en 40, gekend als kavel 2 - deel uitmakend van een gebouw op en met land gelegen te Steenstraat 40, 8000 Brugge, kadastraal gekend als Brugge, 4e afdeling, sectie D, deel van nr 513/P, met een gesplitste oppervlakte van 4a14ca, zoals aangeduid op het splitsingsplan opgemaakt door landmeter-expert dhr. Nico Vanderlinden - jegens N.V. BEL-EURO- PA-INVEST tegen een jaarlijks geïndexeerde vergoeding van 500 euro en voor de rest onder de voorwaarden van het ingesloten ontwerp van erfpachtovereenkomst.

Stad Brugge, Burg 12 – 8000 Brugge | www.brugge.be TUSSSEN

N.V. BEL-EURO-PA-INVEST, met maatschappelijke zetel te 8800 Roeselare, Meensesteenweg 608, ondernemingsnummer BE 0885.981.865;

Hier vertegenwoordigd door de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid “VABELDI“, met zetel te 8800 Roeselare, Meensesteenweg 608, op haar beurt vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de Heer KERCKHOF Didier Marcel Alberic, bestuurder van vennootschappen, Rijksregisternummer 780213 061 37, wonende te 8000 Brugge, Rolweg 60

Hierna de ERFVERPACHTER of BEL-EURO-PA-INVEST genoemd. EN

De "STAD BRUGGE", met identificatienummer 0207.528.035, alhier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 279 § 1 van het Decreet Lokaal Bestuur door:

a) mevrouw LAMBRECHT Annick Jacques Marie-Louise, rijksregisternummer 69.12.09 024-75, wonende te 8000 Brugge, Colletijnenhof 4

b) de heer BEHEYDT Colin Tom, rijksregisternummer 78.09.04-069.57, wonende te 8830 Hooglede, Turkeyenstraat 27,

handelend in hun respectievelijke hoedanigheid van Voorzitter van de Gemeenteraad en Algemeen Directeur van de Stad Brugge

Hierna kortweg “DE ERFPACHTER” of STAD BRUGGE genoemd.

De Erfverpachter of “Bel-Euro-Pa-Invest” en de Erfpachter of “STAD BRUGGE” worden hierna samen “de Partijen” genoemd.

Is de volgende overeenkomst onder elkaar afgesloten:

VOOAFGAANDELIJKE UITLEG

Bel-Euro-Pa-Invest is een patrimoniumvennootschap die investeert in onroerend goed. Zij is eigenaar van een handelspand met aanhorigheden, gelegen te Brugge,

Steenstraat 40.

Stad Brugge heeft interesse om het achtergelegen perceel in erfpacht te nemen, om hier een semi-publieke functie aan te geven (parkfunctie).

Met onderhavige overeenkomst leggen de Partijen de voorwaarden vast onder de welke zij wensen in erfpacht te geven, een perceel, gelegen te Brugge, Steenstraat nr. 40, hierna genoemd “de Tuinzone”.

OVEREENKOMST MBT DE VESTIGING VAN EEN ERFPACHTOVEREENKOMST STEENSTRAAT 40 TE BRUGGE

ERFPACHTOVEREENKOMST

De ERFVERPACHTER kent aan de ERFPACHTER op het hierna beschreven goed, een ERRFPACHT toe. De ERFPACHTER, alhier vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaart deze te aanvaarden.

BESCHRIJVING VAN HET VOORWERP VAN DE ERFPACHT

STAD BRUGGE

(4de AFDELING)

Een terrein (‘kavel 2’), deel uitmakend van een gebouw op en met land gelegen te Steenstraat 40, 8000 Brugge, kadastraal gekend als Brugge, deel van sectie D, nr 513/P, met een gesplitste oppervlakte van 4a14ca, zoals aangeduid op het splitsingsplan in bijlage.

PARTIJEN BIJ DE ERFPACHT

De erfpachtovereenkomst zal notarieel verleden worden tussen de erfverpachter en STAD BRUGGE

VOORWAARDEN VAN DE ERFPACHT A. ALGEMENE VOORWAARDEN 1/ Hypothecaire toestand

Het in erfpacht gegeven goed is vrij van elke hypothecaire inschrijving of bezwarende overschrijving. 2/ Staat

Voorschreven goed – voorwerp van deze erfpacht – wordt in zijn huidige staat geleverd, met zijn

erfdienstbaarheden van alle aard, en met zijn zichtbare en verborgen gebreken. Dienaangaande verklaart de erfpachtgever bij zijn weten géén kennis te hebben van erfdienstbaarheden en/of bijzondere voorwaarden lastens voorschreven onroerend goed, behoudens diegene die zouden blijken uit voorafgaande titels.

De erfpachter zal zich te allen tijde schikken naar deze bijzondere voorwaarden. 3/ Begin en duur van de erfpacht

De erfpacht wordt gesloten voor een niet-opzegbare termijn van zeven en twintig (27) jaar, te rekenen vanaf 01/01/2021 om te eindigen 27 jaar later, onafgezien de mogelijkheid van verlenging van de erfpachtovereenkomst (zie hierna sub n° 13)

De duur van het recht van erfpacht en het verbod om het recht van erfpacht vroegtijdig te beëindigen, maken essentiële elementen uit van onderhavige akte waarmee rekening werd gehouden teneinde het bedrag van de

erfpachtvergoeding te berekenen.

4/ Overdracht van het met erfpacht bezwaarde eigendom

Tussen partijen wordt uitdrukkelijk overeengekomen dat de erfverpachter, zijn rechthebbenden en alle eventuele latere eigenaars zich ertoe verbinden, in geval van verkoop, en meer in het algemeen in geval van overdracht van het met erfpacht bezwaarde onroerend goed, te bedingen dat de koper of overnemer onderhavige overeenkomst voor de volledige duur die erin voorzien is en alle clausules die erin vermeld zijn zal respecteren.

De rechten en verplichtingen die uit de onderhavige akte voortvloeien kunnen door de erfpachter niet aan een derde overgedragen worden, zowel gedeeltelijk als in zijn geheel, zonder hierover op voorhand een schriftelijk akkoord te hebben gekregen van de erfverpachter, dewelke deze toelating niet onredelijk zal kunnen weigeren. Nadat de erfpachter per aangetekend schrijven de volledige identiteit van de overnemer heeft meegedeeld aan de erfverpachter, dan zal de erfverpachter over een termijn van 30 dagen beschikken om per aangetekend schrijven zijn antwoord te geven aan de erfpachter. De Overnemer zal evenwel moeten getuigen van gelijkaardige solvabiliteit en een goede reputatie genieten.

5/ onderhoud, herstellingen, lasten

De erfpachter neemt ten zijne laste en dit voor de duur van deze erfpacht:

a) alle belastingen, taksen (in het bijzonder de onroerende voorheffing) en andere lasten die het in erfpacht gegeven goed thans bezwaren of in de toekomst zullen bezwaren (waaronder BTW), of die een gevolg zijn van aangebrachte verbeteringswerken of van het oprichten van nieuwe gebouwen, dit alles in de ruimste betekenis van het woord.

b) alle kosten die voortvloeien uit het aanbrengen en gebruiken van de noodzakelijke nutsleidingen.

Gedurende de erfpacht zal de erfpachter op regelmatige wijze overgaan tot alle onderhouds- en herstellingswerken zonder dat hierbij een uitzondering of een reserve wordt gemaakt voor welke werken dan ook, en dit tot volledige ontlasting van de erfverpachter.

Stad Brugge, Burg 12 – 8000 Brugge | www.brugge.be

Daarnaast zal de erfpachter vanaf de aanvangsdatum van de erfpacht alle kosten van herstel, renovatie en vervanging dragen die noodzakelijk zijn om de exploitatie van voorschreven onroerend goed mogelijk te maken of die noodzakelijk zijn ten gevolge van externe gebeurtenissen, wat er ook de aard of de oorzaak van is.

Daarnaast zal hij tevens de kosten dragen van de werken die aan voorschreven onroerend goed dienen te worden uitgevoerd teneinde voorschreven onroerend goed in overeenstemming te brengen met de toepasselijke wetten en

reglementeringen, van welke aard ook, inclusief de wetten en reglementeringen die in werking zullen treden na de datum van onderhavige akte.

De erfpachter zal de Tuinzone te allen tijde als een goede huisvader onderhouden. 6/ Gebruik

De erfpachter bekomt vanaf de inwerkingtreding van de erfpacht het genot en vrij gebruik van voorschreven goed door de werkelijke inbezitneming ervan.

7/ Verbeteringen – Nieuwe gebouwen

Het staat de erfpachter vrij verbeteringen aan de Tuinzone aan te brengen volgens de gangbare en wettelijke voorschriften ter zake.

Het staat de erfpachter vrij nieuwe gebouwen op te richten indien ze noodzakelijk zijn om zijn doel te volbrengen, mits het bekomen van een regelmatige bouwtoelating en op voorwaarde dat de werken door de erfpachter de waarde van het in erfpacht gegeven goed niet verminderen.

De partijen komen uitdrukkelijk overeen dat zulke bouwwerken of veranderingen zullen worden geacht deel uit te maken van het onroerend goed alsof zij deel zouden hebben uitgemaakt van het onroerend goed op datum van heden, met als gevolg dat het geheel van verwijzingen naar het onroerend goed in het kader van de onderhavige akte automatisch van toepassing zal zijn op de bouwwerken en de veranderingen.

8/ Einde van de erfpacht

Bij het einde van de erfpacht zullen de nieuw opgerichte gebouwen, de aan de thans bestaande gebouwen aangebrachte verbouwingen en verbeteringen, de beplanting en de aangelegde infrastructuur in de ruimste zin van het woord, door natrekking eigendom blijven van de erfverpachter, zonder dat deze aan de erfpachter daarvoor enige vergoeding verschuldigd is.

9/ Verzekering

De erfpachter is verplicht de in pacht gegeven Tuinzone, op zijn kosten, voor hun volle waarde en tegen brand en andere risico's te laten verzekeren voor de ganse duur van de erfpacht, bij een door de erfverpachter aanvaarde maatschappij.