• No results found

Lars Niels Stan Tom

Actor 1 x x

Actor 2 x x

Actor 3 x x

71

Scenarios

Scenario 1 – Anouk (sportief, persoonlijk)

Hoi ik ben Anouk en 27 jaar. En nu moet ik eigenlijk een minuut vertellen wie ik ben! … Onmogelijk natuurlijk.

Ik heb mijn diploma in Algemene Sociale Wetenschappen behaald in Amsterdam waar ik ook een heel erg leuke studietijd had en massa’s vrienden gemaakt.

Ik ben echt een sporter. Ik hou ervan om mijn eigen fysieke grenzen te verleggen. Ik heb jarenlang gymnastiek gedaan maar ga nu vooral vaak hardlopen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om mezelf volledig te geven tijdens een spelletje squash of tennis. … Er zit toch een beetje een competitie beestje in mij.

Uiteindelijk probeer zo authentiek mogelijk in het leven staan. Ik vind dan ook belangrijk om

voldoende stil te staan bij wie ik eigenlijk ben. Daarnaast ben ik ook heel zorgzaam en close met mijn familie en vrienden. Ik probeer er gewoon altijd te zijn voor hem.

Open communicatie en eerlijkheid zijn gewoon super belangrijk voor mij.

Ik ben op zoek naar een werkomgeving waarin ik me volledig kan ontplooien en iedereen goed met elkaar kan opschieten. Ik denk dan ook dat uw organisatie en ik een goeie match zouden zijn.

72

Scenario 2 - Iris (Sportief, Professioneel)

Hallo ik ben Iris en 26 jaar. En ik wil even de tijd nemen om me als kandidaat voor deze baan voor te stellen.

Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde ik een diploma in Algemene Sociale Wetenschappen. Hierdoor heb ik zowel onderzoeks- als rapporteringsvaardigheden opgedaan en heb ik geleerd om op een kritische manier naar oplossingen te zoeken.

Ik zit niet graag stil, dus in mijn vrije tijd ben ik liefst actief bezig. Als ik dan niet op hockey ben, wat ik al bijna 6 jaar op competitie niveau speel, dan is de kans groot dat je me tegen komt in de fitness.

Ik denk dat ik mezelf wel mag omschrijven als een efficiënt iemand die niet terugdeinst voor een beetje competitie. Ik ben een doorzetter en hou van uitdagingen. Ik hou er van zelfstandig oplossingen voor problemen te bedenken en die dan uit te voeren.

Ik ben dan ook op zoek naar een baan waarbij ik uitdagende projecten - zelfstandig of samen met anderen - tot een goed einde kan brengen.

Bent u dus op zoek naar een gedreven en resultaatgerichte medewerker neem dan zeker contact met me op.

73

Scenario 3 - Laura (cultureel, professioneel)

Hallo ik ben Laura en 26 jaar oud. En ik wil me graag even aan jullie voorstellen zodat ik jullie kan overtuigen om me uit te nodigen voor een gesprek.

Ik heb een diploma in Algemene Social Wetenschappen behaald aan de universiteit van Amsterdam. Misschien een brede opleiding maar toch ook heel veelzijdig. Zo heb ik veel analytische kennis en vaardigheden opgedaan.

Al sinds ik een kind was hou ik ontzettend van tekenen. Ik ben dan ook jarenlang op tekenles gegaan en hou er nog steeds van om in mijn vrije tijd te tekenen. Gewoon de stad in trekken en portretten maken van voorbijgangers vind ik heerlijk. Daarnaast ga ik ook heel graag naar concerten.

Je kan me zeker omschrijven als een ondernemend iemand die erg veel van uitdagingen houdt. Ik bijt me graag ergens in vast en ik schrik niet van af en toe wat kritiek. Ik vind dat je alleen kan groeien als je weet door te zetten.

Ik ben dan ook vooral opzoek naar baan waarin ik word uitgedaagd en waar ik samen met collega’s naar concrete doelen kunnen toewerken. Van analyse tot oplossing, dat is mijn werkwijze.

Ik ben ervan overtuigd dat een hardwerkende doorzetter als ik, jullie organisatie kan doen groeien. Dus neem contact met me op als jullie via een gesprek meer over me willen weten.

74

Scenario 4 - Sanne (cultureel, Persoonlijk)

Hoi ik ben Sanne en 27 jaar. En hier een korte video introductie van wie ik ben. Hier gaan we.

Vorig jaar heb het studentenleven vaarwel gezegd en mijn diploma in de Algemene Sociale

Wetenschappen gehaald. Nu is het dus eindelijk eens tijd geworden om volwassen te worden en werk te gaan zoeken.

Het klinkt misschien wat vreemd, maar mijn hobby is schrijven. Ik vind het heerlijk om verhalen en personages te verzinnen. Een eigen fantasiewereld bedenken vind ik een goede manier om mezelf uit te drukken maar ook om me te ontspannen.

Daarnaast luister ik ook dolgraag naar muziek en ga vaak naar de film.

Ik ben zonder twijfel een expressief en creatief persoon maar hou - denk ik - toch steeds rekening met de gevoelens van anderen. Ik vind het belangrijk om eerlijk te zijn met anderen maar vooral met mezelf.

Ik denk dat als je thuis voelt op je werk je ook het meest kan bijdragen aan de organisatie waarvoor je werkt. Daarom zoek ik naar een organisatie die bij me past en waarin ik als persoon kan groeien.

75

Scenario 5 - Stan (Sportief, Persoonlijk)

Hoi ik ben Stan en 26 jaar.

En dit lijkt me een goed moment eens met jullie kennis te maken, want misschien word ik wel jullie nieuwe collega.

Ik heb net een diploma in Algemene Sociale Wetenschappen behaald aan de universiteit van Amsterdam waar ik ook een aantal jaar gewoond heb en zeker ook een heel leuke tijd had.

Ik stel graag mijn uithoudingsvermogen op proef dus hou ik erg veel van hardlopen, zwemmen en fietsen. Vorige lente liep ik nog en halve Marathon en - wind of regen - elk weekend vind je me terug op mijn racefiets. Hoe meer kilometers hoe beter!

Ik hou van sportieve uitdaging en verleg graag mijn grenzen.

Mijn vrienden zouden mij vooral omschrijven als een gevoelsmens. Ik druk mezelf graag uit en vind het bovendien erg belangrijk jezelf te kunnen zijn. Daarom hou ik er ook van om veel tijd door te brengen met vrienden en familie.

Ik solliciteer voor deze baan omdat ik het als een uitgelezen kans zie om mezelf te ontwikkelen. Zo kan ik groeien als mens.

Ik wil dan ook terecht komen op een plaats waar mijn echte ‘ik’ tot zijn recht kan komen. Ik denk dat deze organisatie hiervoor de ideale plek is.

76

Scenario 6 - Tom (Sportief en professioneel)

Hallo ik ben Tom en 27 jaar. Ik wil me graag even als kandidaat voor deze baan aan jullie voorstellen.

Eind 2017 behaalde ik mijn diploma in Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik heel wat geleerd over sociale processen en ervaring opgedaan in analyseren en reflecteren.

Ik hou ontzettend veel van sporten en dan vooral van uitdagende watersporten zoals kitesurfen en zeilen. Als de wind strak staat vind je me gegarandeerd in een surfpak op zee. Het gevecht tegen de golven geeft me het gevoel van overwinning.

Als het op werk aankomt ben ik een absolute doorzetter en heel nauwgezet. Ik hou van competitie en wanneer ik me ergens in vastbijt komt gewoon voor mekaar. Daarbij ben ik ook goed in organiseren en timemanagement.

Ik leer snel en ben er dan ook van overtuigd dat ik kan helpen om deze organisatie nog beter te laten functioneren.

Zoeken jullie een go-getter die zeker zijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van uw organisatie neem dan zeker contact met me op

77

Scenario 7 - Niels (Cultureel, professioneel)

Hallo ik ben Niels en 27 jaar. In deze video wil ik me even voorstellen als kandidaat en jullie overtuigen dat ik een meerwaarde kan zijn voor jullie bedrijf.

Ik heb Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Door deze wat bredere opleiding heb ik heel wat vaardigheden opgedaan zoals analyseren en rapporteren. Deze vaardigheden wil ik nu eindelijk kunnen opzetten in de praktijk.

In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met muziek. Ik speel al sinds mijn 13de gitaar en heb hier sinds kort ook piano aan toegevoegd. Ik vind het ontzettend leuk om een nieuw stuk te leren kennen en te proberen begrijpen wat componist bedoelde. Ik hou niet alleen van klassieke muziek maar kan ook ontzettend genieten van Jazz en Hiphop en alles daartussenin.

Zelf ben ik heel punctueel, zorgvuldig en gedreven. Ik geef niet vlug op en denk dat ik mezelf ook ambitieus mag noemen.

Door mijn studentenbaantjes heb ik geleerd dat ik me makkelijk aanpas aan de cultuur van het bedrijf en er erg van geniet om een vooropgesteld doel te halen. Ik ben flexibel en een project tot een goed einde brengen is iets waar ik voldoening uithaal.

Uiteraard heb ik nog meer te vertellen over mijn werkervaringen en wat ik voor jullie organisatie kan betekenen. Dus aarzel niet me te contacteren.

78

Scenario 8 – Lars (Cultureel, persoonlijk)

Hoi ik ben LARS en 6 jaar en als jullie willen weten wie ik ben moet je nu gewoon even blijven kijken.

Ik heb een studie Algemene Sociale Wetenschappen in Amsterdam achter de rug. Ik heb dit wat bredere studie gedaan omdat ik me op zoveel mogelijk vlakken wil ontwikkelen. Gewoon om zowel mezelf als de wereld beter te leren kennen.

Zelf hou ik erg van zingen en performen. Ik speel al jaren mee in musicals niet alleen als acteur maar heb ook al verschillende keren meegeholpen met het schrijven van teksten en ontwerpen van decors. Ik vind het hele artistieke proces echt geweldig.

Ik ben heel creatief iemand. En volgens mijn vrienden en familie geef ik altijd overal graag mijn menging over … maar daar ben ik dus zelf niet mee akkoord (lach).

Maar het is wel zo, dat ik zoveel mogelijk mezelf wil zijn en me ook het best voel in een omgeving waar dit gewaardeerd wordt

Ik denk dat uw organisatie de ideale plaats is waar ik mijn talenten verder kan ontwikkelen en waar mijn openheid en expressiviteit tot hun recht zullen komen.

Zijn jullie dus opzoek naar creatieve en eerlijke collega die zich met hart en ziel zal inzetten voor jullie projecten, geef dan maar een belletje.

79