• No results found

Casus Theo & Margot (Pleziervaartuigen) - antwoorden

Theo (36 jaar) en Margot (35 jaar) zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Ze hebben 8 jaar geleden een huis gekocht voor € 350.000. Ze wonen samen met hun twee kinderen (Hugo 12 jaar en Janneke 9 jaar) en de gezinshond Bob (een 4 jaar oude golden retriever) in die woning.

Pleziervaartuig

Theo en Margot en de kinderen houden van vakantie vieren. Ze gaan graag met hun kajuitboot met een motor van 10 pk op stap. In de meivakantie is het weer zover: ze gaan met de kinderen en een vriendin van Margot, Ans (29 jaar) twee weken varen op het Gardameer in Italië.

Verzekeringen

-ze sluiten een reisverzekering incl. medische kosten en een ongevallendekking (rubriek A € 25.000 en rubriek B € 50.000);

-de boot is verzekerd op een pleziervaartuigenverzekering;

-daarnaast hebben Theo en Margot een basiszorgverzekering voor henzelf, waarop de kinderen zijn meeverzekerd.

Wensen

De vakantie wordt géén succes; er gaat van alles mis.

Vraag 1

Ans wil graag een stukje varen maar zij is niet zo handig. Zij veroorzaakt al bij het wegvaren in de haven een aanvaring. Ze botst tegen een zeilboot die in de haven ligt. Theo en Margot schrikken enorm en vragen zich af of de schade aan de zeilboot wordt vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering van Ans.

Welke van onderstaande beweringen is juist?

A. De schade wordt niet vergoed door de AVP verzekeraar omdat er en aparte pleziervaartuigverzekering is gesloten.

B. De AVP verzekeraar vergoedt de schade aan de zeilboot niet omdat er sprake is van opzicht.

C. De AVP verzekeraar vergoedt de schade niet omdat schade met of door vaartuigen is uitgesloten op de AVP.

Antwoord vraag 1

Het juiste antwoord is: de AVP verzekeraar vergoedt de schade niet omdat schade met of door vaartuigen is uitgesloten op de AVP. (C)

Toelichting & Tips

Alleen schade met of door vaartuigen met een motorvermogen van minder dan 4 pk en of een zeiloppervlak van minder dan 16 m2 is gedekt op de AVP dan geldt een secundaire dekking. Voor deze schade is dekking op de eigen pleziervaartuigenverzekering van Theo en Margot. De cascodekking dekt de schade aan hun eigen boot en de WA dekking dekt de schade aan de andere boot.

Toetsterm 2c.4

Vraag 2

Als Theo en Margot met de boot op het Gardameer varen, laat Theo zoon Hugo sturen. l Margot, Janneke en Ans genieten op het voordek van de zon. Hugo let niet goed op en zo ontstaat er een botsing met een vissersschip. Het visserschip heeft geen schade. De kajuitboot is flink beschadigd, maar ze kunnen wel verder varen.

Margot is door de botsing van dek gevallen en heeft erg veel pijn aan haar schouder. Margot gaat een paar dagen later naar een ziekenhuis om foto’s van de schouder te laten maken en dan blijkt het schouderblad te zijn gescheurd.

De reis- en zorgverzekeraar zijn beiden aangesloten bij het Convenant Samenloop Reis- en Zorgverzekeringen.

Welke van onderstaande beweringen is juist?

A. Margot kan kiezen welke verzekeraar (de zorgverzekeraar of de reisverzekeraar) zij aanspreekt voor de vergoeding van de medische kosten.

B. Margot moet de schade melden bij haar zorgverzekeraar en die moet de medische kosten vergoeden.

C. Omdat de medische kosten gemaakt zijn tijdens de vakantie moet de reisverzekeraar de medische kosten vergoeden.

Antwoord vraag 2

Het juiste antwoord is: Margot kan kiezen welke verzekeraar (de zorgverzekeraar of de reisverzekeraar) zij aanspreekt voor de vergoeding van de medische kosten. (A).

Toelichting & Tips

Margot mag zelf kiezen bij wie zij zich als eerste meldt. De alarmcentrale die als eerste wordt benaderd door een verzekerde in verband met een ongeval waarvan wegens acute noodzaak medische kosten in het buitenland worden gemaakt, zorgt op grond van het Convenant Samenloop Reis- en Zorgverzekeringen voor de afhandeling van die kosten en eventuele garantstellingen jegens derden.

Hiermee wordt voor de verzekerde noodzakelijke hulp- en zorgverlening gewaarborgd vanuit één aanspreekpunt.

Deze verzekeraar draagt zorg voor de verdere afhandeling van de schade en neemt eventueel regres op de andere verzekeraars.

Indien de verzekerde zich meldt als de (acute) zorg reeds is verleend, dan kan deze zich ook bij beide verzekeraars melden, maar dan is de eerst aangesproken verzekeraar niet per definitie de partij die ook zal uitbetalen. Dat hangt af van de afspraken tussen beide verzekeraars. Margot kan overigens niet tweemaal claimen, dat is in strijd met het indemniteitsbeginsel.

Toetsterm 1h.5

Vraag 3

De gealarmeerde waterpolitie vraagt aan Margot haar vaarbewijs en dat blijkt Margot niet te hebben.

Moet Margot een vaarbewijs hebben?

A. Ja, maar uitsluitend als het vaartuig harder dan 50 k/u kan varen.

B. Ja, maar uitsluitend als het vaartuig langer is dan 15 meter.

C. Ja, maar uitsluitend als het vaartuig breder is dan 3 meter.

Antwoord vraag 3

Het juiste antwoord is: ja, maar uitsluitend als het vaartuig langer is dan 15 meter. Convenant Samenloop Reis- en Zorgverzekeringen. (B)

Toelichting & Tips

Als een vaartuig harder dan 20 kilometer per uur kan varen en langer is dan 15 meter, dan heb je een vaarbewijs nodig. In nagenoeg alle Europese landen dien je in het bezit te zijn van een vaarbewijs.

Toetsterm 1h.9

Vraag 4

Als Theo en Margot en de kinderen met de boot weer bijna in de haven zijn breekt er brand uit, doordat de motor van het schip te heet is gelopen. Welke van onderstaande schades wordt vergoed worden door welke verzekeraar?

Schade aan:

A. de boot zelf.

B. schade aan de standaard inventaris aan boord van het schip.

C. schade aan de kleding en andere spullen van Theo en Margot, Janneke en Hugo.

D. schade aan de brandblussers en kleding van de bemanning van andere boten die geholpen hebben met blussen.

E. sleepkosten van de boot naar de haven.

Antwoord vraag 4 De juiste antwoorden zijn:

-de boot zelf. (A)

-schade aan de standaard inventaris van het schip. (B)

Toelichting & Tips

De cascodekking houdt in dat schade aan of verlies van het vaartuig en de scheepstoebehoren is verzekerd. Naast het vaartuig en de scheepstoebehoren zijn ook de motor, de trailer en de volgboot verzekerd, mits deze op de polis staan vermeld.

De schade aan de inboedel is ook gedekt, meestal tot 15-20% van het verzekerd bedrag op basis van premier risque. Onder de inboedel verstaan de verzekeraars in de polisvoorwaarden de zich aan boord bevindende eigendommen van verzekerde die behoren tot zijn huishoudelijke inboedel met uitzondering van:

-geld en geldswaardige papieren;

-contactlenzen en brillen;

-horloges en sieraden;

-foto- en filmapparatuur;

-kunst en antiek;

-sieraden en andere kostbaarheden.

Kleding en andere spullen vallen dus niet onder de inboedel, deze zijn gedekt op de reisverzekering. De dekking voor aansprakelijkheid sluit schade aan gesleepte voertuigen uit. Sleepkosten zelf zijn wel gedekt onder ‘dekking van schadekosten’. Daar vallen ook de bereddingskosten (brandblussers en kleding van degenen die hebben geholpen) onder. Meer over de pleziervaartuigenverzekering kun je lezen in deel 5, Transportverzekeringen.

Toetsterm 1c.10

Vraag 5

Theo en Margot hebben hun boot verzekerd op een pleziervaartuigenverzekering.

Uit welke vaargebieden hebben zij een keuze moeten maken?

A. Europa : Klein Vierkant.

B. Europa : Groot Vierkant.

C. Nederland : Groot vierkant D. Nederland : Klein vierkant

E. Nederland: De Nederlandse binnenwateren en op de Noordzee.

F. Wereldwijd.

G. Europa en Wereldwijd.

Antwoord vraag 5 De juiste antwoorden zijn:

-Europa : Klein Vierkant. (A) -Europa : Groot Vierkant. (B)

-Nederland: De Nederlandse binnenwateren en op de Noordzee. (E) -Wereldwijd. (F)

Toelichting & Tips

Als vaargebieden kan een keuze gemaakt worden tussen: Nederland: De Nederlandse binnenwateren en op de Noordzee variërend van 5 tot 20 mijl uit de kust. Europa: Klein Vierkant: Alle Europese zeeën binnen de volgende begrenzingen: 45 graden Noorderbreedte; 63 graden Noorderbreedte; 15 graden Westerlengte; 30 graden Oosterlengte Europa: Groot Vierkant: Alle Europese zeeën binnen de volgende begrenzingen: 73 graden Noorderbreedte; 24 graden Noorderbreedte; 30 graden Westerlengte; 35 graden Oosterlengte. Wereldwijd.

Toetsterm 1d.12