• No results found

Belastingreglement op het verstrekken van logies

De Gemeenteraad,

Gelet op artikel 170, §4 van de Grondwet;

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, artikel 40,§3 en 41, 14°, inzake de bevoegheid van de gemeenteraad om belastingreglementen te wijzigingen, vast te stellen en goed te keuren;

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, artikelen 286, 287 en 288, inzake de bekendmaking en de inwerkingtreding van het belastingreglement;

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, artikel 330, inzake het bestuurlijk toezicht op de besluiten van de gemeenteraad betreffende de belastingreglementen;

Gelet op het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen, zoals gewijzigd;

Gelet op het logiesdecreet van 5 februari 2016, in werking tredend vanaf 1 april 2017

Gelet op het feit dat het aanbieden van logies voor het stadsbestuur bijkomende kosten met zich meebrengt op het vlak van veiligheid, afvalbeheersing en onderhoud openbaar domein;

Gelet op het Decreet van 18 juli 2003 betreffende de verblijven en verenigingen die een werking uitoefenen in het kader van ‘Toerisme voor Allen’;

Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 28 mei 2004, zoals gewijzigd, betreffende de erkenning en de financiële ondersteuning van verblijven in het kader van ‘Toerisme voor Allen’; Overwegende dat het Stadsbestuur bepaalde vormen van sociaal-toerisme wenst te ondersteunen, zoals personen met een handicap en kansarmen;

Overwegende dat exploitanten van sociaal-toerisme specifieke financiële inspanningen moeten doen om erkend te kunnen worden;

Overwegende dat de huidige belastingverordening op het verstrekken van logies een geldigheidstermijn heeft van 2015 tot en met 2019;

Gelet op de financiële toestand van de stad;

Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen;

B e s l u i t :

Artikel 1: Definities of begrippen

Voor de toepassing van het belastingreglement wordt verstaan onder:

1. Toerist: elke persoon die zich met het oog op vrijetijdsbesteding, ontspanning,

persoonlijke ontwikkeling, beroepsuitoefening of zakelijk contact begeeft naar of verblijft in een andere dan zijn alledaagse leefomgeving.

2. Toeristische logies: elke constructie, inrichting, ruimte of terrein, in eender welke vorm, dat aan een of meer toeristen tegen betaling de mogelijkheid tot verblijf biedt voor een of meer nachten, en dat wordt aangeboden op de toeristische markt.

3. Bevoegde stadsdienst: Dienst Financiën/Fiscaliteit, Burg 12 te 8000 Brugge.

Artikel 2: Belastbaar feit

Voor de periode van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025 wordt een belasting geheven op het verstrekken van commerciële toeristische logies aan personen in de daartoe uitgeruste gelegenheden zoals bedoeld in artikel 1 van onderhavig belastingreglement.

Artikel 3: Belastingplichtige

De belasting is verschuldigd door de natuurlijke- of rechtspersoon die een logiesverstrekkende inrichting uitbaat conform de bepalingen van het logiesdecreet van 5 februari 2016 en zijn latere wijzigingen.

De eigenaar van het onroerend goed waarop of waarin de exploitatie is gevestigd, is hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de belasting.

Artikel 4: Tarief en berekening

De belasting bedraagt:

Voor het aanslagjaar 2020: 2,00 euro per persoon vanaf 18 jaar en per overnachting. Voor het aanslagjaar 2021, 2022, 2023, 2024 en 2025: 2,83 euro per persoon vanaf 18

jaar en per overnachting.

Het bedrag van de belasting wordt per half jaar berekend.

Artikel 5: Registerplicht

1. De belastingplichtige of exploitant van een logiesverstrekkende inrichting moet een door het College van Burgemeester en Schepenen voorgeschreven register bijhouden waarin dagelijks per nacht het aantal bezette kamers én het totaal aantal logerende personen wordt vermeld. Bij aanvang van elk aanslagjaar ontvangt de exploitant een register. De exploitant die geen register ontvangen heeft, moet dit register bij de bevoegde stadsdiensten zelf spontaan aanvragen.

2. Het register moet dagelijks ter inzage in de logiesverstrekkende inrichting liggen en moet worden voorgelegd op vraag van de bevoegde en controlerende stadsambtenaren. 3. Het College van Burgemeester en Schepenen stelt het model van het register of

registerbladen vast.

Artikel 6: Aangifteplicht

De belastingplichtige moet per half jaar de ingevulde, ondertekende en gedateerde registerbladen aangetekend naar de bevoegde stadsdiensten terugsturen. Dit gebeurt binnen de 14 dagen na afloop van elk half jaar, dus uiterlijk op 15 juli en 15 januari van elk kalenderjaar. Valt de uiterste indieningsdatum op een zaterdag of een zondag, dan wordt de vervaldag naar de eerstvolgende werkdag verplaatst.

De belasting wordt per half jaar gevestigd op basis van de ingediende aangiftes. De registerbladen gelden als aangifte voor de berekening van de belasting.

Artikel 7: Meldingsplicht

De belastingplichtige moet in geval van definitieve stopzetting of overdracht van een logiesverstrekkende inrichting dit onmiddellijk aan de bevoegde stadsdienst schriftelijk meedelen.

Binnen de 14 dagen na stopzetting moeten de registerbladen bij de bevoegde stadsdiensten worden ingediend.

Elke nieuwe exploitant van een logiesverstrekkende inrichting moet, voorafgaande de start van de exploitatie, dit schriftelijk aan de bevoegde stadsdienst meedelen. Het register moet spontaan worden aangevraagd ten einde de aangifteplicht te kunnen vervullen.

Artikel 8. Aanslag van ambtswege

1. Het College van Burgemeester en Schepenen kan beslissen om de belasting van ambtswege te vestigen bij gebrek aan aangifte binnen de gestelde termijn, of bij onjuiste, onvolledige of onnauwkeurige aangifte vanwege de belastingplichtige.

2. Het College van Burgemeester en Schepenen oordeelt, naar gelang de noodwendigheden van het geval, of ze van deze mogelijkheid gebruik maakt of niet. In het geval het College opteert voor een aanslag van ambtswege, dienen de procedurevoorschriften gevolgd te worden zoals vermeld in artikel 8§3 en volgende. De belasting van ambtswege wordt gevestigd op basis van de gegevens waarover de administratie beschikt, al dan niet na plaatsbezoek, onverminderd het recht van bezwaar of beroep.

3. Vooraleer tot een aanslag van ambtswege over te gaan, betekent het College van Burgemeester en Schepenen, per aangetekend schrijven, de motieven om gebruik te maken van deze procedure, de elementen waarop de aanslag is gebaseerd, de wijze van bepaling van deze elementen en het bedrag van de belasting.

4. De belastingplichtige beschikt over een termijn van dertig kalenderdagen vanaf de derde werkdag volgend op de datum van verzending van het aangetekend schrijven om zijn schriftelijke opmerkingen aan het stadsbestuur mede te delen.

5. Het College van Burgemeester en Schepenen oordeelt of het met de schriftelijke opmerkingen rekening houdt en vestigt de aanslag van ambtswege pas na het verstrijken van de termijn van 30 kalenderdagen, behoudens wanneer de rechten van de gemeentelijke thesaurie in gevaar verkeren. Het College beschikt over een periode van drie jaar, te rekenen vanaf 1 januari van het aanslagjaar waarop de belasting betrekking heeft, om tot een ambtshalve aanslag over te gaan. In geval van bedrieglijke handelingen, wordt die termijn met twee jaar verlengd.

6. In geval van aanslag van ambtswege dient de belastingplichtige het bewijs te leveren van de juistheid van de door hem ingeroepen elementen.

Artikel 9. Belastingverhoging

1. Bij een aanslag van ambtswege wordt een belastingverhoging toegepast. De verhoging bedraagt 10% bij een eerste overtreding, 25%, 50% en 100% bij respectievelijk een tweede, derde en volgende overtreding. De belastingverhoging mag het dubbel van de verschuldigde belasting niet overschrijden.

2. De belastingverhoging wordt samen met de aanslag van ambtswege ingekohierd.

Artikel 10: Vrijstellingen

Zijn van de belasting vrijgesteld:

1. De ziekenhuizen, klinieken, rust- en verzorgingsinstellingen, die zonder winstbejag een doel van menslievendheid of maatschappelijk nut nastreven.

2. De internaten van onderwijsinstellingen.

3. De inrichtingen en/of terreinen die worden gebruikt door een door de gemeente erkende werking. De verhuring van de inrichting of terreinen worden uitsluitend aan erkende socio-culturele verenigingen aangeboden, zoals de jeugdwerkinitiatieven, sportverenigingen, toneelgroepen, …

4. De logiesverstrekkende bedrijven die enkel en alleen een werking uitoefenen in het kader van ‘Toerisme voor Allen’ zoals bedoeld in artikel 9 van het Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning en de financiële ondersteuning van verblijven in het kader van “Toerisme voor Allen” van 28 mei 2004, zoals gewijzigd.

Artikel 11: Algemene bepalingen betreffende inkohiering, vestiging, invordering en de bezwaarprocedure van de belasting

§1. De personen of rechtspersonen die onder de toepassing vallen van deze verordening zijn vrijgesteld inzake de belastingverordening op het uitoefenen van een economische activiteit. §2. De belasting zal geschieden bij wijze van een kohier overeenkomstig de bepalingen en

voorschriften van het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen, gewijzigd door de decreten van 28 mei 2010 en 17 februari 2012.

§3. De belasting moet worden betaald binnen de twee maanden vanaf de datum van verzending van het aanslagbiljet. De bepalingen inzake de verwijl- en moratoriuminteresten zijn op deze belasting van toepassing zoals betreffende de Rijksbelastingen op de inkomsten.

§4. De belastingschuldige kan een bezwaar indienen conform de bepalingen van het decreet van 30 mei 2008 en latere wijzigingen. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd en met redenen omkleed zijn en schriftelijk worden ingediend bij het College van Burgemeester en Schepenen. Het bezwaarschrift moet, op straffe van verval, worden ingediend binnen een termijn van drie maanden te rekenen vanaf de derde werkdag volgend op de datum van verzending van het aanslagbiljet of van de kennisgeving van de aanslag.

§5. Zonder afbreuk te doen aan de bepalingen van het decreet van 30 mei 2008, en zijn latere wijzigingen, zijn de bepalingen van titel VII, (vestiging en invordering van de belastingen) hoofdstukken 1 (algemene bepalingen), 3 (onderzoek en controle), 4 (bewijsmiddelen van de administratie), 6 tot en met 9bis (aanslagtermijn, rechtsmiddelen, invordering van de belasting waaronder de nalatigheids- en moratoriumintrest; rechten en voorrechten van de schatkist) van het Wetboek van de inkomstenbelastingen en de artikelen 126 tot 175 van het uitvoeringsbesluit van dit Wetboek van toepassing voor zover zij met name niet de belastingen op de inkomsten betreffen.

Artikel 12: Inwerkingtreding

§1. Dit belastingreglement treedt in werking vanaf 1 januari 2020.

§2. De toezichthoudende overheid wordt van de bekendmaking van dit besluit op de hoogte gebracht overeenkomstig artikel 330 van het decreet lokaal bestuur.

Franky Demon

Unesco

18 2019_GR_00528 Restauratietoelage - Gistelse Steenweg 47 - definitieve toekenning - uitbetaling subsidiebedrag.

GOEDGEKEURD

Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Beschrijving

Aanleiding en context

In zitting van 23 december 2013 heeft het CBS principieel beslist dat de

restauratiewerkzaamheden aan de voorgevel van het pand Gistelse Steenweg 47 in aanmerking kunnen komen voor stadssubsidie.

Er werd een restauratiedossier ingediend, opgemaakt door arch. Brigitte Coomans (Oude Gentweg 26 A – 8820 Torhout). In zitting van 20 april 2015 werd het ingediende

restauratiedossier door het College van Burgemeester en Schepenen goedgekeurd. Het subsidiebedrag werd voorlopig geraamd op het in het reglement vastgelegde maximum van 18.750,00 euro.

Thans werden de werken uitgevoerd en wordt de uitbetaling van de subsidie gevraagd. Motivatie

Rechtsgrond(en)

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

Financiële informatie

Visum verleend Motivering Visum verleend. Financiële informatie • Dienstjaar: 2019 • Beleidsitem: BI072000 • Actie: RB072000 • Rekening: 66420000 • Bestelaanvraag: 601913982

• Bedrag inclusief btw: 18.750,00 euro • Bedrag exclusief btw: 18.750,00 euro

• Omschrijving: uitbetaling subsidie Kunstige Herstelling Gistelse Steenweg 47

Besluit

Artikel 1

Aan Dhr. Filip Lammens (Prins Boudewijnlaan 19, 8670 Koksijde) wordt een toelage van 18.750,00 euro toegekend als stadstussenkomst voor de herstellingswerkzaamheden aan de gevels en bedaking van het pand Gistelse Steenweg 47, 8200 Brugge.

Deze kunstige herstelling wordt beschouwd als zijnde uitgevoerd wegens openbaar nut. Artikel 2

De stadstoelage wordt slechts uitbetaald na het verlijden van een akte van erfdienstbaarheid "non-modificandi" op de gerestaureerde delen. Deze akte zal ook voorzien dat de stad Brugge het recht heeft om de nodige werken uit te voeren op kosten van de eigenaars die hun verbintenissen niet naleven. De kosten van deze akte vallen voor de helft ten laste van het stadsbestuur.

Artikel 3

Ingeval van verkoop van het gebouw binnen een periode van 10 jaar na datum van uitbetaling van de toelage, is deze integraal terug te betalen door de verkrijger. De erfdienstbaarheid "non-modificandi" blijft gevestigd.

Artikel 4

Deze uitgave zal benomen worden op beleidsitem BI072000, actie RB072000, rekening 66420000 2019.

Bijlagen

1. Gistelse Steenweg 47 KH20130046.pdf

O:

Restauratiedossier KH20130046

Adres : Gistelse Steenweg 47, 8200 Brugge

Aanvrager : Dhr. Filip Lammens, Prins Boudewijnlaan 19,

8670 Koksijde V:

Artikel 1.

Aan Dhr. Filip Lammens (Prins Boudewijnlaan 19, 8670 Koksijde) wordt een toelage van 18.750,00 euro toegekend als stadstussenkomst voor de herstellingswerkzaamheden aan de gevels en bedaking van het pand Gistelse Steenweg 47, 8200 Brugge.

Deze kunstige herstelling wordt beschouwd als zijnde uitgevoerd wegens openbaar nut. Artikel 2.

De stadstoelage wordt slechts uitbetaald na het verlijden van een akte van erfdienstbaarheid "non-modificandi" op de gerestaureerde delen. Deze akte zal ook voorzien dat de stad Brugge het recht heeft om de nodige werken uit te voeren op kosten van de eigenaars die hun verbintenissen niet naleven. De kosten van deze akte vallen voor de helft ten laste van het stadsbestuur.

Artikel 3.

Ingeval van verkoop van het gebouw binnen een periode van 10 jaar na datum van uitbetaling van de toelage, is deze integraal terug te betalen door de verkrijger. De erfdienstbaarheid "non-modificandi" blijft gevestigd.

Artikel 4.

Deze uitgave zal benomen worden op beleidsitem BI072000, actie RB072000, rekening 66420000 2019.

1. Principiële beslissingen

In december 2013 contacteerde de nieuwe eigenaar van het pand Gistelse Steenweg 47 de Dienst Monumentenzorg in verband met de verbouwings- en subsidiemogelijkheden voor dit pand. In zitting van 23 december 2013 heeft het CBS principieel beslist dat de restauratiewerkzaamheden aan de voorgevel van het pand Gistelse Steenweg 47 in aanmerking kunnen komen voor stadssubsidie.

Er werd een restauratiedossier ingediend, opgemaakt door arch. Brigitte Coomans (Oude Gentweg 26 A – 8820 Torhout).

In zitting van 20 april 2015 werd het ingediende restauratiedossier door het College van Burgemeester en Schepenen goedgekeurd. Het subsidiebedrag werd voorlopig geraamd op het in het reglement vastgelegde maximum van 18.750,00 euro. Volgende voorwaarden werden opgelegd:

-men dient uit te gaan van een zachte reiniging om het bestaande voegwerk (knipvoegen) maximaal te behouden. Ter plaatse van de plint dienen de knipvoegen gereconstrueerd te worden;

de houten handgreep van het balkon dient eveneens hersteld en herschilderd te worden; -het raam op de gelijkvloerse verdieping wordt uitgevoerd zonder rolluik(kast) en met eenzelfde indeling als het raam van nr.51;

-schrijnwerk en bakgoot dienen wit geschilderd te worden om een maximale eenheid met de beide buurpanden te bekomen (nrs. 49 en 51);

-voor het balkon kan men zowel uitgaan van de bestaande, betonnen basis als opteren voor een reconstructie van de originele toestand met stalen bodem op I-profielen; -de DME dient op regelmatige momenten uitgenodigd te worden op de werf.

2. Uitvoering van de restauratiewerken

De werken werden opgevolgd door de Dienst Monumentenzorg en Erfgoedzaken, die de werf kon bezoeken op de meest bepalende momenten. Het pand nr.51 kreeg in het verleden reeds een subsidie. Dezelfde aannemer werd aangesproken voor de gevelrestauratie van het pand nr.47. Intussen werd ook de gevel van het pand nr.49 (zonder toelage) gereinigd. Op deze manier ondergingen deze drie identieke panden op een beperkte tijdspanne van slechts enkele jaren een grote herwaardering. Het effect is bijzonder groot.

Opmerkelijke details zijn het herplaatsen van de natuursteen bol op de dakapel, het herschilderen van de originele naam boven de deur, het herplaatsen van de middenzuil voor het kelderraam en het hernemen van de knipvoegen in de plintzone. Tijdens de werf werd de Dienst Monumentenzorg gecontacteerd door de schrijnwerk in verband met het gelijkvloerse raam: dit was anders uitgevoerd dan voorzien, namelijk met doorlopende makelaars in het bovenlicht. Aangezien dit wel zo getekend staat op het originele bouwplan, werd deze ‘fout’ aanvaard. Voor het totale beeld van de drie panden is dit een minpunt.

3. Berekening stadssubsidie

Alle ingediende facturen hebben betrekking op de voorgevel en komen in aanmerking voor een subsidie van 50%.

- 22/08/2018, GRT, restauratie voorgevel 20.742,50 €

- 18/08/2017, Marc Ceulenaere, algemeen schrijnwerk 11.923,00 € - 15/11/2016, Bouwsmederij Everaert, restauratie grille en balkon 3.084,00 € - 5/08/2016, Johan Boussauw, herschilderen gevelopschrift boven de deur 1.700,00 €

Totaal 37.449,50€

Subsidie (50%) 18.724,75€

Ereloon architect 8% 1.497,98€

Algemeen totaal 20.222,73 €

Volgens de reglementering is de subsidie beperkt tot max. 18.750 €.

Voorstel aan CBS Artikel 1.

Aan Dhr. Filip Lammens (Prins Boudewijnlaan 19, 8670 Koksijde) wordt een toelage van 18.750,00 euro toegekend als stadstussenkomst voor de herstellingswerkzaamheden aan de gevels en bedaking van het pand Gistelse Steenweg 47, 8200 Brugge.

Deze kunstige herstelling wordt beschouwd als zijnde uitgevoerd wegens openbaar nut. Artikel 2.

De stadstoelage wordt slechts uitbetaald na het verlijden van een akte van erfdienstbaarheid

modificandi" op de gerestaureerde delen. Deze akte zal ook voorzien dat de stad Brugge het recht heeft om de nodige werken uit te voeren op kosten van de eigenaars die hun verbintenissen niet naleven. De kosten van deze akte vallen voor de helft ten laste van het stadsbestuur.

Artikel 3.

Ingeval van verkoop van het gebouw binnen een periode van 10 jaar na datum van uitbetaling van de toelage, is deze integraal terug te betalen door de verkrijger. De erfdienstbaarheid "non-modificandi" blijft gevestigd.

Artikel 4.

Deze uitgave zal benomen worden op beleidsitem BI072000, actie RB072000, rekening 66420000 2019.

Sectoren NWO

19 2019_GR_00546 Ruimtelijke ordening - Sint-Pietersmolenstraat 27 - slopen van een eengezinswoning, bouwen van 12 woningen en herinrichten bijgebouw - kosteloze grondafstand, rooilijnen en zaak der wegen - goedkeuring.

GOEDGEKEURD

Notulen

Raadslid Marleen Ryelandt komt tussen. Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Beschrijving

Aanleiding en context

Het betreft een omgevingsvergunningsaanvraag voor het slopen van een ééngezinswoning, bouwen van 12 woningen en het herinrichten van een bijgebouw i.f.v. berging en parkeerplaatsen. De aanvraag omvat:

Stedenbouwkundige handelingen: -het slopen van een woning -het verwijderen van verharding

-het bouwen van 12 ééngezinswoningen -de aanleg van verharding i.f.v. o.a. parking -de omgevingsaanleg van de site

-het herinrichten van een bestaand bijgebouw Milieutechnisch:

De aanvraag omvat geen ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Motivatie

Zie verslag GOA in bijlage. Rechtsgrond(en)

Zie verslag GOA in bijlage.

Besluit

Artikel 1

De gemeenteraad neemt kennis van de resultaten van het openbaar onderzoek. Er werden geen bezwaren en/of opmerkingen ingediend.

Artikel 2

De gemeenteraad keurt de kosteloze grondafstand, de rooilijnen en de zaak der wegen (plannen 9 november 2019) goed.

Bijlagen

Stad Brugge Wonen & Omgeving

VERSLAG VAN DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR

Verslag opgemaakt door: Sofie Haspeslagh Ondertekening

Dit document werd digitaal ondertekend De gemeentelijke omgevingsambtenaar Ruimtelijke Ordening

Getekend door: Sofie Haspeslagh (Signature) Getekend op: 2019-11-26 10:20:06 +01:00 Reden: Ik keur dit document goed

Sofie Haspeslagh – sectorhoofd DRO – sector noord

Basisgegevens.

De Stad Brugge heeft op 19 juli 2019 een vraag tot omgevingsvergunning ontvangen. De gemeentelijke omgevingsambtenaar heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en hun uitvoeringsbesluiten. Dossiernr. omgevingsloket: Datum indiening: OMV_2019094838 19 juli 2019 Datum volledigheidsverklaring: Uiterste beslissingsdatum: Uiterste datum CBS: 18 augustus 2019 30 januari 2020 20 januari 2020

Gegevens van het perceel

Sint-Pietersmolenstraat 27, 8000 Brugge

pagina 1 van 13

Kadastrale ligging:

Afdeling Sectie Perceelnummer

BRUGGE 8 AFD/BRUGGE K 0201 R 5

BRUGGE 8 AFD/BRUGGE K 0201 P 5

BRUGGE 8 AFD/BRUGGE K 0201 Z 5

Gegevens van de aanvrager

BOUW- EN HOUTONDERNEMING VERSTRAETE Zwaaikomstraat 34, 8800 Roeselare

Verstraete Francis

Zwaaikomstraat 34, 8800 Roeselare

Voorwerp van de aanvraag

Het betreft een omgevingsvergunningsaanvraag voor het slopen van een

ééngezinswoning, bouwen van 12 woningen en het herinrichten van een bijgebouw i.f.v. berging en parkeerplaatsen.

De aanvraag omvat:

Stedenbouwkundige handelingen: -het slopen van een woning -het verwijderen van verharding

-het bouwen van 12 ééngezinswoningen -de aanleg van verharding i.f.v. o.a. parking -de omgevingsaanleg van de site

-het herinrichten van een bestaand bijgebouw Milieutechnisch:

De aanvraag omvat geen ingedeelde inrichtingen of activiteiten.

Procedure

Bevoegde overheid: Brugge.

Overeenkomstig de criteria van artikels 11-14 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning is de gewone procedure van toepassing en moet de aanvraag openbaar gemaakt worden. Het