• No results found

B ESTUURS - LEIDINGGEVENDE EN TOEZICHTHOUDENDE ORGANEN EN BEDRIJFSLEIDING

7. GEGEVENS OVER DE VENNOOTSCHAP

7.3. B ESTUURS - LEIDINGGEVENDE EN TOEZICHTHOUDENDE ORGANEN EN BEDRIJFSLEIDING

en bekwaamheid

Voor meer informatie aangaande de leden van de bestuurs-, leidinggevende of toezichthoudende organen wordt verwezen naar volgende Hoofdstukken van het Nederlandstalige Jaarlijks Financieel Verslag 2019 die, voor zover niet gewijzigd of vervangen door de inhoud van dit Prospectus en met dien verstande dat dhr. Arne Hermans de Vennootschap heeft verlaten sinds 1 januari 2020 en sindsdien aldus geen deel meer uitmaakt van het uitvoerend management van de Vennootschap, op datum van dit Prospectus nog steeds up to date zijn (en die in dit Prospectus zijn opgenomen door verwijzing):

- Oprichters van de Vennootschap: 6.1.3.1 (p. 80) - Samenstelling raad van bestuur: 6.1.5 (p. 82-83)

- Beknopte beschrijving van de professionele carrière van de bestuurders: 6.1.6 (p. 83-84) - Voorzitterschap van de raad van bestuur: 6.1.7 (p. 84)

60 - Betrouwbaarheid, deskundigheid en ervaring leden raad van bestuur: 6.1.8 (p. 84-85) - Gedelegeerd bestuurder en effectieve leiding: 6.1.11 (p. 87)

- Uitvoerend management: 6.1.12 (p. 87-90) - Comités van de raad van bestuur: 6.1.13 (p. 90)

Hierna volgt een overzicht van de vennootschappen (andere dan de Vennootschap en haar dochtervennootschappen) waarin de bestuurders van de Vennootschap, alsook dhr. Bastiaan Grijpink (CIO van de Vennootschap) in de afgelopen vijf jaar voorafgaand aan dit Prospectus lid van de bestuurs-, leidinggevende of toezichthoudende organen of vennoot zijn geweest, alsook een overzicht van de nog lopende mandaten:

1. Mevr. Kathleen Van den Neste (niet-uitvoerende, onafhankelijke bestuurder):

Lopende mandaten: vdk bank NV (lid raad van Bestuur), Febelfin (lid exco en raad van bestuur), Retail Estates NV, OGVV (beursgenoteerd) (lid raad van bestuur, auditcomité en remuneratiecomité), KAA Gent CVBASO (lid raad van bestuur), Centrale voor Huisvesting Arrondissement Gent CVBA (bestuurder), CPP-Incofin CVBASO (bestuurder) en Gentco CVBA (bestuurder).

Afgelopen mandaten in de voorbije 5 jaar: /

2. Dhr. Joost Uwents (niet-uitvoerende, onafhankelijke bestuurder):

Lopende mandaten: gedelegeerd bestuurder van WDP NV (beursgenoteerd), en in dat kader uitvoerend bestuurder / zaakvoerder van verschillende groepsvennootschappen:

WDP France S.A.R.L., WDP Nederland N.V. (inclusief als vaste vertegenwoordiger van WDP Nederland N.V. als bestuurder van WDP Development NL B.V.), Warehouses De Pauw Romania SRL, WDP Invest NV, WDP Luxembourg S.A., WVI GmbH; lid van de raad van bestuur van Unifiedpost Group NV.

Afgelopen mandaten in de voorbije 5 jaar: /

3. Dhr. Wilfried Neven (niet-uitvoerende, onafhankelijke bestuurder):

Lopende mandaten: Ethias NV (lid van het directiecomité), Ethias Services NV (bestuurder).

Afgelopen mandaten in de voorbije 5 jaar: Allianz Benelux NV (CEO Belgium en lid van de raad van bestuur), Allianz Nederland Groep NV (lid van de raad van management en raad van bestuur), Assuralia (lid van het uitvoerend comité en van de raad van bestuur), EDB Investments SCA (lid van de “Conseil de Surveillance”), Portima CBVA (voorzitter van de raad van bestuur), Viaxis CVBA (bestuurder), De Koninklijke Kring van Verzekeraars van België (bestuurder).

4. Prof. Dr. Wouter De Maeseneire (niet-uitvoerende, onafhankelijke bestuurder):

Lopende mandaten: Vlerick Partner CVBA (Partner) Afgelopen mandaten in de voorbije 5 jaar: /

5. Christian Teunissen (gedelegeerd bestuurder (CEO) en effectieve leider)::

Lopende mandaten: Naast zijn mandaat als lid van de raad van bestuur van de Vennootschap, vervult hij tevens mandaten in volgende vennootschappen (waarvan het overgrote merendeel echter geen deelname aan het dagelijks bestuur impliceert): Aloxe NV, Student House Building BV, Limimmo BV, Proinvest BV, Eland Group NV, Mopro Antigoon NV, M-Building BV, Moose Real Estate BV, X-Building BV, Den Hill Diar BV, Anthonis Verzekeringen NV, Nevi BV, Livec NV, Landwin BV, Gropius BV, Coral BV, Coral Build BV, Teuvan NV, Immo DDL NV, Silex BV.

Afgelopen mandaten over de afgelopen 5 jaar: Devimmo NV, CPG CVBA en Retail Design BV, Promiris Student NV en Alma Student NV. Mopro Zurenborg BV, Jugho BV Off Site Europe BV, Lotta BV, B&C Enterprises Ltd.

6. Frederik Snauwaert (uitvoerend bestuurder (CFO) en effectieve leider):

Lopende mandaten: Naast zijn mandaat als lid van de raad van bestuur van de Vennootschap, vervult hij tevens mandaten in volgende vennootschappen (waarvan het overgrote merendeel echter geen deelname aan het dagelijks bestuur impliceert): Aloxe NV, CaliXto BV, Anthonis Verzekeringen NV, Eland Group NV, M-Building BV, Mopro Antigoon NV, Studium Invest GCV, Leuven Building BV, Den Hill Diar BV, PDH Invest BV, Immo DDL NV, Nevire BV, Tyche Investments BV, Silex BV, Krijgimmo BV, Boerenkrijg Construct BV, Immo Parkland BV, Charflo BV.

61 Afgelopen mandaten over de afgelopen 5 jaar: Jugho BV, Lovania Properties BV, Ramberghof BV, Mopro Zurenborg BV, Off Site Europe BV, Modesti SARL, Vere Investments SARL, Here Investments SARL, Leuven Tréfonds BV, Devimmo NV, CPG CVBA en Retail Design BV, Promiris Student NV en Alma Student NV.

7. Bastiaan Grijpink (CIO):

Lopende mandaten: Loxus Investments BV Afgelopen mandaten over de afgelopen 5 jaar: /

Alle bestuurders van de Vennootschap, alsook dhr. Bastiaan Grijpink (CIO van de Vennootschap), hebben verklaard dat zij gedurende de voorgaande vijf jaar niet zijn veroordeeld voor fraudemisdrijven. Alle bestuurders van de Vennootschap hebben daarenboven verklaard dat zij als lid van een bestuurs-, leidinggevend of toezichtsorgaan de voorgaande vijf jaar niet betrokken zijn geweest bij enig faillissement, surseance of liquidatie. Bovendien hebben alle bestuurders verklaard dat zij niet het voorwerp zijn geweest van enige officiële of openbaar geuite beschuldigingen en/of sancties opgelegd door een wettelijk of toezichthoudende autoriteit, noch dat zij door de rechtbank verhinderd werden om op te treden (i) als een lid van het bestuurs-, leidinggevend of toezichtsorgaan van een emittent van financiële instrumenten of (ii) met het oog op het beheer of de uitoefening van de activiteiten van een emittent van financiële instrumenten.

Tussen de leden van de bestuurs-, leidinggevende of toezichthoudende organen bestaan geen familiebanden.

7.3.2 Belangenconflicten, overeenkomsten met de belangrijkste aandeelhouder en beperkingen op de vervreemdingen van aandelen in de Vennootschap

Behoudens de beslissingen die sinds 31 december 2019 in verband met de remuneratie van het management van de Vennootschap, en de belangenconflicten die daaruit voortvloeien in hoofde van de CEO en CFO van de Vennootschap (waarbij dan ook artikel 7:96 Wetboek van vennootschappen en verenigingen werd toegepast), bestaan er geen belangenconflicten met bestuurs-, leidinggevenden en toezichthoudende organen en bedrijfsleiding van de Vennootschap, andere dan diegene die zijn opgesomd in Hoofdstuk 6.1.15 (p. 91-93) van het Nederlandstalige Jaarlijks Financieel Verslag 2019.

Behoudens het voordrachtrecht van de promotor Aloxe NV dat tot eind 2018 in voege is geweest en op basis waarvan de heer Christian Teunissen en de heer Frederik Snauwaert werden benoemd in hun functies bij de Vennootschap, bestaan er op heden geen regelingen of overeenkomsten met belangrijke aandeelhouders, cliënten, leveranciers of andere personen op grond waarvan de bestuurders van de Vennootschap werden geselecteerd als lid van de bestuurs-, leidinggevende of toezichthoudende organen, dan wel als lid van de bedrijfsleiding.

Geen van de bestuurders of oprichters van de Vennootschap hebben ingestemd met enige beperkingen ten aanzien van de vervreemding van de aandelen die zij aanhouden in de Vennootschap.

7.3.3 Aandelenbezit

Lid van de raad van bestuur of uitvoerend management Aantal aandelen (per 24 februari 2021) Aloxe NV - Dhr. C. Teunissen & Dhr. Frederik Snauwaert

(cf. transparantiekennisgeving/publieke informatie) Dhr. Christian Teunissen15

Aloxe NV

Dhr. Frederik Snauwaert

2.600 3.595.441 4.000

Mevr. Kathleen Van den Neste 0

15 De deelneming in Xior Student Housing NV ten belope van 3.595.4413 aandelen wordt rechtstreeks aangehouden door Aloxe NV. Aloxe NV wordt gecontroleerd door de heer Christian Teunissen (rechtstreeks en via Nevi BV, een vennootschap die zelf eveneens wordt gecontroleerd door de heer Christian Teunissen).

62

Dhr. Joost Uwents 1.220

Dhr. Wilfried Neven 0

Prof. Dr. Wouter De Maeseneire 1.347

Dhr. Bastiaan Grijpink 4.890