• No results found

Afdelingen die niet samenvallen met één gemeente

Als bestuur van een bestuurslaag van de partij wordt gezien het afdelingsbestuur en het gewestelijk bestuur. In functie gekozen bestuurslidmaatschappen in deze bestuurslagen zijn de voorzitter, de secretaris en de

Artikel 2.9. Afdelingen die niet samenvallen met één gemeente

1. Een afdeling kan door de afdelingsvergadering worden ingedeeld in onderafdelingen, indien een afdeling minstens twee gemeenten omvat of als de gemeente waarin de afdeling fungeert ingedeeld is in stadsdelen waar een

vertegenwoordigend lichaam is ingesteld. Indien een afdeling onderafdelingen kent, vormt het bestuur van de afdeling ook het bestuur van de onderafdelingen. Het bestuur kan voor een onderafdeling een bestuurscommissie instellen die belast is met het bestuur van de onderafdeling. In een dergelijke bestuurscommissie en in het afdelingsbestuur kunnen geen leden deelnemen die deel uitmaken van een gemeenteraad of van het vertegenwoordigend college van een deelgemeente of van het bestuur van een gemeente of van die deelgemeente.

2. Indien een afdeling twee of meer gemeenten omvat, wordt bevorderd dat in het bestuur leden uit de verschillende gemeenten deelnemen. Indien een bestuurscommissie wordt ingesteld, kan het bestuur zich bij de samenstelling verstaan met de ledenvergadering van de onderafdeling of met de leden die in de betreffende gemeente wonen. 3. Indien in een gemeente democratisch gelegitimeerde binnengemeentelijke overheden bestaan, kan het partijbestuur ermee instemmen dat de afdelingen worden georganiseerd voor het gebied van deze binnengemeentelijke overheden. De bepalingen van dit reglement zijn zo veel mogelijk van toepassing op afdelingen die een deel van een gemeente omvatten. In dat geval beperkt een dergelijke afdeling zich bij de lokale politiek tot de activiteiten die samenhangen met de deelgemeente of het stadsdeel. Voor aangelegenheden die de gehele gemeente omvatten treedt dan de

gemeenschappelijke vergadering van de leden van alle afdelingen in die gemeente op als bevoegde vergadering. Deze gemeenschappelijke vergadering kiest een federatiebestuur dat zo veel mogelijk voldoet aan de bepalingen met betrekking tot het bestuur van een afdeling, met dien verstande dat dit federatiebestuur en de gemeenschappelijke vergadering zich beperken tot de politiek van de gemeente als geheel.

53

Toelichting op de reglementen

Deel 2. De afdelingen

1. Algemene opmerkingen

De reglementen voor de afdelingen dienen gelezen te worden in samenhang met artikel 6 van de statuten dat over de afdelingen gaat. Verder wordt gewezen op deel 5 van de reglementen dat gaat over de deelname aan het lokaal bestuur. Verder wordt gewezen op de bepalingen in deel 1 van de reglementen, met name die over de orde van vergaderingen en de besluitvorming.

2. Artikelsgewijze toelichting

Artikel 2.1. De taken van de afdeling

In dit artikel worden de taken van de afdeling opgesomd. In een grote afdeling, van honderden of meer dan duizend leden, zullen deze taken intensiever kunnen worden aangepakt dan in kleinere afdelingen. Kleinere afdelingen kunnen ervoor kiezen sommige taken samen met omliggende afdelingen te doen of om voor sommige taken aansluiting te zoeken bij een grotere afdeling. Dergelijke samenwerking wordt overgelaten aan de afdelingen. In afdelingen die twee of meer gemeenten omvatten, dient de ledenvergadering een afspraak te maken hoe de lokale politiek wordt behandeld. Er kan voor gekozen worden de lokale aangelegenheden van de verschillende gemeenten te laten bij de

ledenvergadering van de afdeling, maar er kan ook voor worden gekozen om lokale aangelegenheden alleen te

behandelen met de leden die uit die gemeente afkomstig zijn. Dat kan ook leiden tot de oprichting van onderafdelingen, op basis van artikel 2.9. Omdat het nogal verschilt of een dergelijke afdeling die meer gemeenten omvat voortkomt uit een nodale structuur (een centrumgemeente waaraan één of meer kleinere randgemeenten zijn toegevoegd) of een plattelandsstructuur (een afdeling opgebouwd uit twee of meer enigszins vergelijkbare gemeenten), is het niet goed mogelijk met een vaste aanpak te werken.

Artikel 2.2. De afdelingsvergadering

In dit artikel is de positie van de afdelingsvergadering ten opzichte van de afdeling vastgelegd. Verder wordt de positie geregeld van leden van de fractie, wethouders en vertegenwoordigers van partijbestuur en gewestelijk bestuur ten opzichte van de afdelingsvergadering en het afdelingsbestuur.

Artikel 2.3. De uitnodiging voor en de verslaglegging van de afdelingsvergadering

In dit artikel is de wijze bepaald waarop de uitnodiging voor afdelingsvergaderingen en de daarbij behorende voorstellen van bestuur of anderen kenbaar gemaakt worden aan de leden. Dit heeft als doel de besluitvorming in de afdelingsvergadering transparant te maken voor de leden, zodat zij optimaal in de positie zijn om deel te nemen aan het besluitvormingsproces tijdens de afdelingsvergadering.

Artikel 2.4. Nadere bepalingen over afdelingsvergaderingen

In dit artikel zijn bepalingen opgenomen over de te houden jaarvergadering van de afdeling, de verkiezing en taken van de kascontrolecommissie en het aanwijzen van congresafgevaardigden en gewestelijk afgevaardigden en, als de afdeling daarvoor afgevaardigden mag aanwijzen, afgevaardigden naar de Politieke Ledenraad en de Verenigingsraad. In welke gevallen de afdeling een afgevaardigde mag aanwijzen voor de Politieke Ledenraad en de Verenigingsraad is uitgewerkt in de artikelen 2.6. en 2.7.

De benoemingstermijn voor de leden van het afdelingsbestuur, afgevaardigden, de leden van de kascontrolecommissie en dergelijke is voor alle functies gelijk getrokken op 2 jaar. Voor deze termijn is gekozen als compromis tussen de wens om de organisatorische lasten beperkt te houden (bij een jaarlijkse verkiezing dient het zoeken van geschikte kandidaten, de kandidaatstelling en de verkiezing elk jaar te gebeuren) en de ervaring dat in een vrijwilligersorganisatie een deel van de leden terugschrikt als de benoemingsduur een langere tijd bedraagt.

54

Artikel 2.5. beschrijft de samenstelling en verkiezing van het afdelingsbestuur en regelt de taken van het

afdelingsbestuur. Ook is in dit artikel bepaald dat een lid van het afdelingsbestuur met raadgevende stem aanwezig kan zijn bij de vergaderingen van de gemeenteraadsfractie.

Artikel 2.6. Deelname aan de Politieke Ledenraad

In dit artikel is de verkiezing van de (plaatsvervangende) afgevaardigden voor de Politieke Ledenraad geregeld, alsmede de wijze waarop zij verantwoording afleggen.

Artikel 2.7. Deelname aan de Verenigingsraad

In dit artikel is de aanwijzing van de (plaatsvervangende) afgevaardigden naar de Verenigingsraad geregeld en de wijze waarop zij verantwoording afleggen.

Artikel 2.8. Lokale afdeling van de Jonge Socialisten

Artikel 2.8. beschrijft de positie van de lokale jongerenafdeling ten opzichte van de afdeling.

Artikel 2.9. Afdelingen die niet samenvallen met één gemeente

In dit artikel is vastgelegd op welke wijze de bepalingen in dit deel van het reglement van toepassing zijn op de situatie waarin er meerdere afdelingen binnen een gemeentegrens opereren of indien een afdeling werkt met onderafdelingen. In dat laatste geval kan een afdelingsbestuur voor één of meer onderafdelingen een bestuurscommissie instellen die de bestuurlijke taken van de onderafdeling vervult. Een dergelijke bestuurscommissie functioneert binnen de

55

Reglementen van de Partij van de Arbeid 2015

Deel 3. De gewesten

Artikel 3.1. De taken van het gewest