• No results found

Segment V Conclusie

11. Adviseren over de toekomst van de applicatie

11.2 Advies opstellen

De adviezen die voort zijn gekomen uit het project heb ik samengevoegd in een adviesrapport, dat rapport heb ik zo concreet en direct mogelijk gehouden om zo de opdrachtgever een duidelijk advies te geven. Bij het opstellen van het advies heb ik een bepaalde werkwijze gehanteerd. Ik heb daarbij gekeken naar de behoeftes die voort zijn gekomen uit de eerste drie fases, naar de aanbeveling die ik gedaan heb en ik omschrijf de nieuwe situatie en mijn verwachting voor de toekomst.

 Oude situatie

Ik beschrijf het probleem in de huidige applicatie en welke behoefte daar uit voort is gekomen.

 Aanbeveling

Ik beschrijf de aanpassing die ik wil doorvoeren en hoe ik daar op ben gekomen.  Nieuwe situatie

Ik beschrijf het resultaat van de aanpassing. 11.2.1 Advies over de ondersteunende content

Hieronder vind u het advies wat ik op heb gesteld met betrekking tot de ondersteunende content. Oude Situatie

“De helpfiles zitten op een onlogische plek en uit tests met de doelgroep is gebleken dat deze niet duidelijk zijn betreffende de werking van de applicatie. Ze leggen uit wat je kunt met de applicatie. Daarnaast krijgt de gebruiker geen uitleg over de werking wanneer de applicatie voor het eerst geopend wordt.”

114 van 128

Aanbeveling

“Wanneer de applicatie voor het eerst geopend wordt start er een tutorial waarin uit wordt gelegd hoe de applicatie werkt. Omdat de applicatie vaak op een iPad staat die door meerdere personen gebruikt wordt zal de tutorial terug te vinden zijn in de applicatie.

Hieronder vindt u een screenshot van de tutorial die de gebruiker in een concurrerende applicatie genaamd Ubersense kan doorlopen.”

Afbeelding 71 Ubersense Tutorial Nieuwe situatie

“De gebruiker snapt in een vroeg stadium wat de applicatie kan en hoe de applicatie werkt, wat een fijner gevoel op kan wekken bij de gebruikers. Hieronder de tutorial.”

115 van 128

Advies

“Deze tutorial heb ik getest door testpersonen zowel deze tutorial als de helpfiles in de huidige

applicatie te laten doorlopen en ze vervolgens voor beide een cijfer te laten geven tussen de 1 en de 5. Hieruit bleek dat de ze exact hetzelfde gemiddelde scoorden.

Dit komt doordat de helpfiles uitleggen wat je kan met de applicatie en de tutorial legt uit hoe de

applicatie werkt. Daarnaast heb je ook nog te maken met het feit dat ieder mens op een andere

manier informatie verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn, visueel, auditief en tekstueel, een aantal testpersonen gaf namelijk aan dat ze de plaatjes uit de helpfiles enorm handig vonden. Om zo

duidelijk mogelijke ondersteuning te bieden aan de gebruiker dient er dan ook op meerdere manieren uitleg gegeven te worden. (Zoals in die Ubersense tutorial) Ik adviseer dan ook om de tutorial en de help files samen te voegen.”

11.2.2 Advies over sociale media

Een ander onderwerp waar ik advies over heb gegeven is de behoefte naar deelopties. Oude situatie

“Als een gebruiker een filmpje wilt delen dient deze eerst op te worden geslagen op de (externe) harde schijf van het apparaat waarna het gedeeld kan worden via elk medium.”

Afbeelding 73 Screenshot downloadknop O'See Video Delay Aanbeveling

“We bevinden ons in een wereld waarbij sociale media een grote rol speelt in ons dagelijkse leven en er zijn vandaar ook wensen vanuit de doelgroep om filmpjes te kunnen delen. Uit de tweede testfase bleek dat het erg per persoon verschilt of de gebruiker een filmpje zou delen via sociale media. Echter is het erg aansluitend bij de productvisie om dit wel te doen, de concurrerende applicaties op de coach markt hebben namelijk allen wel sociale media toegevoegd aan hun applicatie. Daarnaast kan het toevoegen van sociale media voor meer bekendheid zorgen door watermerken of logo’s in de filmpjes te verwerken.”

116 van 128

Nieuwe situatie

“Gebruikers kunnen zelf kiezen welk medium ze toe willen voegen en kunnen in het archief door middel van een knop snel hun filmpjes delen. Om de filmpjes als promotie in te zetten kan het logo van de applicatie in het filmpje verwerkt worden en kan er een vast bericht gekoppeld worden aan de filmpjes als ze deze gaan delen, op deze manier kan de naamsbekendheid van de applicatie vergroot worden.”

Afbeelding 74 Social Media toevoegen Afbeelding 75 Archief met delen

Advies

“Mijn advies is om de gebruikers zeker de mogelijkheid te geven om via sociale media te kunnen delen en zeker iets van een logo of watermerk te koppelen aan die filmpjes daarmee kan er toch een groep bereikt worden die normaal niet van de applicatie gehoord zou hebben. Het lijkt mij sowieso een goed plan om de deelknop in het archief toe te voegen waarna er een pop up komt waarin de gebruiker kan kiezen tussen een aantal medium zoals Facebook, Twitter, WhatsApp, email en anderen.”

11.2.3 Overige adviezen

Naast de onderzochte adviezen waren er nog een aantal adviezen die ik gedurende het project tegen ben gekomen die ik toch mee wilde geven aan de opdrachtgever. Hieronder een voorbeeld daarvan, de andere kunt u terugvinden in Bijlage M – Adviesrapport.

Verschillende Talen

“Een van de simpelste aanpassingen aan de applicatie is om deze in verschillende talen aan te bieden. Op deze manier wordt de doelgroep met een kleine aanpassing erg vergroot.”

117 van 128