• No results found

ADMINISTRATIEVE VOORSCHRIFTEN

A. KONINKLIJK BESLUIT VAN 8.1.1996 BETREFFENDE

DE OVERHEIDSOPDRACHTEN VOOR WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN EN DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WERKEN

B. KONINKLIJK BESLUIT VAN 26.9.1996 TOT BEPALING VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS VAN DE OVERHEIDSOPDRACHTEN EN DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WERKEN EN DE ALGEMENE AANNEMINGSVOORWAARDEN

II.1 VERGISSINGEN EN LEEMTEN

Indien de inschrijver in het bestek of in de aanvullende documenten van de opdracht zodanige vergissingen of leemten vaststelt dat het hem onmogelijk is een prijs te berekenen, of dat de vergelijking van de offertes niet meer opgaat, geeft hij daarvan onverwijld, althans tenminste TIEN dagen vóór de dag van de opening van de offertes, schriftelijk kennis aan het bestuur, behoudens zo de inkorting van de termijn voor het indienen van de offertes niet toelaat deze voorwaarden na te leven.

II.2 GUNNINGSCRITERIA

Volgende criteria zijn van toepassing bij de gunning van de opdracht:

1. Prijskorting: 50 punten

• korting op niet terugbetaalde geneesmiddelen en parafarmaceutische producten rechtstreeks aan de bewoner 15 punten

De verhouding terugbetaalbare geneesmiddelen en niet terugbetaalbare geneesmiddelen en parafarmaceutische producten wordt geraamd op 30 % terugbetaalbare medicatie en 70 % niet terugbetaalbare producten.

Er wordt geen korting voorzien op de terugbetaalbare medicatie (deze wordt voor 30 % in rekening gebracht ) De apotheek stelt uitsluitend wettelijk toegestane kortingen voor.

Op de niet terugbetaalbare medicatie en parafarmaceutische producten wordt een rechtstreekse korting voorzien voor de bewoner ten belope van: x %.

De punten worden proportioneel toegekend aan de hand van de verschillen in de kortingen.

De korting wordt beoordeeld ten opzichte van de mediaan van alle ingediende kortingen.

Deze mediaan wordt beoordeeld als de helft van de punten. Elke afwijking van deze mediaan met 2% wordt evenredig met 1 punt afwijking verrekend.

De apotheker wordt geacht bij het opgeven van de korting alle kosten en heffingen die op de levering(en) wegen te hebben inbegrepen.

• tussenkomst in administratieve en beheerskosten = 35 punten

Voor de inspanningen die het woonzorgcentrum levert voor de bestelling van de medicatie, betaling van het voorschot, de ICT investeringen en het ICT onderhoud, de bevoorrading, het beheer en de stockage van de geneesmiddelen, stelt de apotheker een vergoedingssysteem voor in de kosten voor het woonzorgcentrum. Deze vergoeding onder de vorm van een kortingspercentage moet volledig beantwoorden aan alle wettelijke voorschriften.

Het ingediende percentage wordt uiteraard beoordeeld op de totale kostprijs (100%) min het percentage dat toegekend werd voor de terugbetaling van geneesmiddelen en farmaceutische producten, verrekend naar 70% van de totale kostprijs.

Deze tussenkomst wordt beoordeeld ten opzichte van de mediaan van alle ingediende procentuele kortingen op de totaalfactuur exclusief BTW na korting voor de bewoners.

Deze mediaan wordt beoordeeld als de helft van de punten. Elke afwijking van deze mediaan met 1% wordt evenredig met 1 punt afwijking verrekend.

2. Plan van aanpak: 50 punten

Bij de beoordeling van dit gunningcriterium kennen de beoordelingsverantwoordelijken aan de inschrijvers een aantal punten toe op basis van hun vrije appreciatie of en in welke mate de offerte aan de beoordeelde eisen voldoet.

De beoordelingsverantwoordelijken kennen bij elk gunningcriterium unaniem punten toe.

De beoordeling per beoordelingsverantwoordelijke is collegiaal, onbetwistbaar en onherroepelijk. De beoordelingsverantwoordelijken zijn:

Dr. Marc Roels, CRA, WZC Ter Meere,

Freddy Schollaert, directeur WZC Ter Meere,

Anja De Bock, hoofdverpleegkundige WZC Ter Meere Van der Jeugt Hilde, secretaris OCMW Berlare,

In verband met de voorgestelde opdrachtaanpak beschrijft de inschrijver minstens de algemene aanpak en methodologie, het aanpassingsvermogen aan de bestaande organisatiecultuur (maatgericht), de waarborgen die kunnen gegeven worden en de methodes die zullen gevolgd worden om de beoogde doelstellingen te realiseren, op te volgen en bij te sturen (resultaatgericht), de opgave van de contactpersonen met hun functie en de wijze van samenwerken tussen de vertegenwoordigers van de firma en de betrokken personeelsleden van het opdrachtgevend bestuur, de wijze en tijdstippen van rapportering.

Volgende punten worden beoordeeld (zie ook technische voorwaarden)

1. De organisatie van de dagelijkse klassieke leveringen met een volledig gedocumenteerde en sluitende bestel- en leveringsprocedure.

2. De organisatie van de leveringen in multidosis met een volledig gedocumenteerde en sluitende bestel- en leveringsprocedure.

3. De controle van de geneesmiddelschema’s: frequentie en rapportage.

4. Overlegmomenten met behandelend geneesheer betreffende aanpassingen in het geneesmiddelschema en substitiuties

5. Frequentie en inhoud van : overlegmomenten met CR-artsen,

overlegmomenten met en opleiding voor verzorgend - en verpleegkundig personeel

6. De gefaseerde aanpak van de opstart + informeren van medewerkers en geneesheren

7. De implementatie van het multi-dose systeem + informeren van medewerkers en geneesheren

8. De ondersteuning in het opstellen van het formularium + informeren van geneesheren en medewerkers

9. Het voorstel van de ter beschikking te stellen software voor de bestellingen en het bijhouden van het gebruik per patiënt en van de integrale link met de medicatiemodule in het elektronisch zorgdossier van de woonzorgcentra ( inclusief koppeling naart facturatie). Beide WZC’s werken heden met het elektronische zorgdossier Geracc.net ( Firma CMS)

10. Organisatie van de noodvoorraad (inclusief zuurstof) en dringende leveringen

Elk van de 10 punten wordt gezien als een subgunningscriterium en staat op 5 punten.

Elk punt wordt volgens onderstaande tabel beoordeeld

Puntenverdeling: excellent 5 pt zeer goed 4 pt

goed 3 pt

minder goed 1 pt onvoldoende 0 pt

II.3 GESTANDDOENINGSTERMIJN

Tot de gunning van de opdracht blijven de inschrijvers gebonden door hun offerte gedurende een termijn van 240 kalenderdagen, ingaande de dag volgend op de opening van de offertes.

II.4 VRIJE VARIANTEN

Vrije varianten worden niet toegestaan.

II.5 KEUZE VAN OFFERTE

Het bestuur kiest de economisch meest voordelige regelmatige (rekening houdend met de gunningscriteria) offerte.

Door de indiening van zijn offerte aanvaardt de inschrijver al de clausules van het bestek en verzaakt hij aan alle andere voorwaarden, zoals zijn eigen verkoopsvoorwaarden, zelfs wanneer deze op een of andere bijlage van zijn offerte voorkomen. Elk voorbehoud of het niet nakomen van verbintenissen inzake één van deze clausules of beschikkingen leidt tot de substantiële onregelmatigheid van zijn offerte.

II.6 BETALINGSTERMIJN

Betaling

Het bestuur dat voor de betalingen instaat is het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van het desbetreffende woonzorgcentrum.

De betalingen zullen door de financieel beheerder van het OCMW verricht worden binnen de 30 dagen nadat de levering definitief aanvaard werd, zo het OCMW tezelfdertijd in het bezit is van de regelmatig opgemaakte factuur met afzonderlijke vermelding van de belasting over de toegevoegde waarde, alsmede van de andere eventueel vereiste bescheiden.

Kredietnota voor administratieve verwerkingen en medicatiebeheerkosten.

Op basis van een vastgesteld percentage van x % op de totale maandomzet bij de apotheek van het woonzorgcentrum wordt per woonzorgcentrum maandelijks een

kredietnota opgemaakt en doorgemaild voor de twintigste van iedere maand volgend op de facturatiemaand.

II.7 LEIDING EN TOEZICHT OP UITVOERING2

De leiding en het toezicht op de uitvoering zal geschieden door : Voor het WZC Ter Meere : de heer Freddy Schollaert, directie WZC

Voor het WZC Hof Ten Kouter : Mevrouw Stefanie Van Laere, Directie WZC

2 Het mandaat van de leidend ambtenaar bestaat enkel uit:

a) de technische en administratieve opvolging van de werken, leveringen of diensten tot en met de oplevering;

b) het nazicht van de schuldvorderingen en facturen;

c) het opstellen van de processen-verbaal;

d) het instaan voor het toezicht op de prestaties; dit toezicht omvat onder meer het geven van onderrichtingen, telkens wanneer het bestek of de gunningsdocumenten onvolledig of onduidelijk zijn.

II.8 BORGTOCHT

De borgtocht is van toepassing op deze opdracht.

Hij wordt bepaald op 5 % van de oorspronkelijke aannemingssom per jaar.

Het aldus bekomen bedrag wordt afgerond naar het hoger tiental in euro.

De leverancier moet binnen de 30 kalenderdagen volgend op de dag van de gunning van de opdracht bewijzen dat hij of een derde de borgtocht gesteld heeft op één van de wijzen, die voorzien zijn in art. 5, § 3 van de algemene aannemingsvoorwaarden (bijlage bij het KB van 26/9/1996), aangevuld met de bepalingen van het KB van 4 juli 2001 (BS 10/07/2001).

Zo kan de borgtocht nu o.m. ook gesteld worden via een waarborg toegestaan door een kredietcentrum die voldoet aan de voorschriften van de wet van 22 maart 1993 op het statuut van en het toezicht op de kredietcentrum en/of door een

verzekeringsonderneming die voldoet aan de voorschriften van de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle der verzekeringsondernemingen en die toegelaten is tot tak 15 (borgtocht).

Zolang het bewijs van borgstelling aan de het bestuur niet is overgemaakt, kan geen enkele factuur betaald worden.

II.9 HERZIENING VAN DE KORTINGSPERCENTAGES

Op deze overheidsopdracht is geen herziening van de opgegeven korting van toepassing.

II.10 LOOPTIJD

Termijn in maanden: 48 maanden

Voorziene begindatum van de leveringen: 1 oktober 2013 Voorziene einddatum van de leveringen: 30 september 2017

Er is een proefperiode van 6 maanden voorzien, deze valt samen met de opstartperiode welke georganiseerd wordt instelling per instelling.

Wanneer de leverancier niet voldoet aan de wettelijke voorschriften en aan de bepalingen van dit bestek, kan het bestuur ten laatste 1 week vóór het verstrijken van de

proefperiode de overeenkomst opzeggen.

II.11 OPZEGGINGSTERMIJN

Ten alle tijden kan deze overeenkomst met een opzeggingstermijn van 3 maanden opgezegd worden door het bestuur na een aangetekend schrijven. Er wordt geen schadevergoeding bij opzeg uitbetaald.

II.12 RECHTSVORDERINGEN

Voor alles wat verband houdt met deze overeenkomst is het Belgische recht van toepassing.

Elk geschil met betrekking tot de geldigheid, interpretatie of de uitvoering van dit bestek en de daarmee samenhangende overeenkomsten, zal beslecht worden door de rechtbank van het arrondissement van de opdrachtgever. In geval van tegenspraak tussen het contract en onderhavige bestek, heeft dit laatste voorrang.