• No results found

A NALYSE HUIDIGE MARKETING EN MARKETINGCOMMUNICATIE

In document Klant en Koning (pagina 41-62)

De analyse laat zien wat ’t Winkeltje nu al doet aan marketing en in het bijzonder marketingcommunicatie. De hiervoor gebruikte informatie is verkregen uit gesprekken met medewerkers van ’t Winkeltje en stichting Jeugd & Evangelie (Krina Kaijen, Dick Baksteen, Mia Coops en Diny Dinkela), de door ’t Winkeltje verstrekte documenten en eigen observatie.

3.3.1D

OELSTELLING

Stichting Jeugd en Evangelie heeft als doelstelling evangelieverkondiging in Rozenburg. De doelstelling van ’t Winkeltje is om omzet te creëren om financiën beschikbaar te maken voor de evangelieverkondiging en om via de winkel het evangelie te verkondigen. Er is geen specifieke doelgroep geformuleerd, iedereen is welkom. De ervaring leert dat de meeste klanten christenen uit Rozenburg zijn.

3.3.2P

RODUCT

Door het (met de hand) registreren van de verkoop van boeken, cd’s, dvd’s en geschenkartikelen probeert de medewerker inkoop het assortiment zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van haar klanten. Doordat zij zelf ook verkoopmedewerker is krijgt zij een goed beeld van wie de klanten zijn en wat zij kopen. Uit ervaring weet zij welke producten wel en niet verkopen.

’t Winkeltje hecht aan goede service. Zo besteden ze veel aandacht aan het inpakken van cadeaus. Ook bieden ze cadeaubonnen te koop aan, omdat uit de praktijk blijkt dat het moeilijk is om een cadeau voor iemand uit te zoeken. Zo hoeven klanten toch niet onverrichter zaken naar huis. Sinds enkele jaren kan ook de Nationale Boekenbon bij ’t Winkeltje besteed worden.

3.3.3P

RIJS

Vanwege de wet op de vaste boekenprijs kunnen er op boeken alleen kortingen worden aangeboden bij afname van tenminste 10 stuks. De korting bedraagt dan 10%. Deze kortingsregel geldt in ’t Winkeltje ook bij de andere productcategorieën.

Een aantal keer per jaar worden producten die al langer in de winkel staan afgeprijsd. Zij krijgen een opvallende plaats in de winkel. En via de kerkbladen wordt dit onder de aandacht gebracht.

3.3.4P

LAATS

’t Winkeltje is gelegen in een straat die tot een paar jaar terug één van de belangrijkste winkelstraten in Rozenburg was. De laatste jaren vestigen zich echter steeds meer horecagelegenheden in deze straat, waardoor het winkelaanbod minder wordt en er dus minder loop langs de winkel is. Onlangs zijn initiatieven gestart om deze winkelstraat terug onder de aandacht van de inwoners te brengen. Zo vond er op 9 juni een braderie plaats in de Emmastraat. ’t Winkeltje heeft hier ook aan deelgenomen. Zij heeft toen enkele mensen voor het eerst in ’t Winkeltje mogen verwelkomen.

Het pand ligt een kleine meter onder straatniveau, en staat ook iets verder naar achter dan de andere winkelpanden. Het ligt dus een beetje verscholen en is alleen via een trap (of achterom) te bereiken. Het is niet ideaal, maar ’t Winkeltje kan het pand voor een zeer kleine prijs huren van iemand die de stichting een warm hart toedraagt. Hierdoor kunnen de kosten erg laag gehouden worden.

3.3.5P

ROMOTIE

In de winkel staan diverse toontafels waarop producten rondom een actueel thema geschikt worden. Ook is er een tafel waar standaard de nieuwe producten gepresenteerd worden. Deze tafels hebben een opvallende plaats in de winkel. Afgeprijsde artikelen worden in een aparte bak geplaatst met een bordje erbij.

Externe promotie vindt plaats door berichten in de kerkbladen van de PKN, GKV en CGK, eens in de twee maanden. Daarnaast verstuurt de stichting geregeld een nieuwsbrief naar haar medewerkers, donateurs en geïnteresseerden. Hier wordt ook geregeld aandacht in gevraagd voor acties en nieuwe producten in de winkel.

Incidenteel stuurt ’t Winkeltje persberichten naar de lokale krant. Onlangs hebben ze daarin ook geadverteerd in het kader van de braderie op 9 juni.

Wanneer de Bijbelse Dagboeken verschijnen, wordt daar aandacht voor gevraagd in het kerkblad van de GKV. De leden kunnen dan via een intekenlijst in de kerk het boek bestellen.

’t Winkeltje doet mee aan de Kinderboekenmaand. Ze richten hun etalage in volgens het thema en hangen affiches op in de winkel. Ook zijn de actieproducten verkrijgbaar. Dezelfde aanpak wordt gehanteerd bij de Maand van het spannende boek en de Week van het christelijke boek. Ook via stukjes in de kerkbladen wordt aandacht voor deze actiemaanden en -weken gevraagd.

3.3.6P

ERSONEEL

Het personeel probeert erg gastvrij te zijn. Als een klant binnenkomt wordt er meteen contact gemaakt en hulp aangeboden. Als een klant wat langer rondkijkt of producten zoals een Kinderbijbel nader wil bekijken, dan wordt het een kopje koffie of thee aangeboden. Ook wordt er geadviseerd over de producten als de klant daar behoefte aan heeft. De ene medewerker heeft daarbij wel meer kennis van het assortiment dan de ander.

3.3.7P

RESENTATIE

Doormiddel van een bord aan de buitenkant wordt aangegeven dat er een christelijke boek- en muziekwinkel is gevestigd. Wanneer mogelijk staat de deur van de winkel ook open. De winkel heeft weinig raamoppervlak, wat het voor de klant moeilijk maakt om naar binnen te kijken. De etalage wordt regelmatig aangepast aan de actualiteit en geeft een beeld van wat er te koop is in de winkel.

De winkel is van binnen huiselijk en warm ingericht. Presentatiekubussen zorgen voor een gedeeltelijke flexibele en speelse inrichting.

3.4ENQUÊTE

De resultaten van de enquête laten zien in welke producten de doelgroep interesse heeft, waar ze hun producten kopen en waarom daar en ten slotte hoe zij denken over verschillende aspecten van ’t Winkeltje.

Per enquêtevraag worden de resultaten doormiddel van een grafiek, diagram of tabel weergegeven. Daarna volgen nog enkele kruistabellen die de relatie tussen twee variabelen weergeven. De enquête is in totaal door 103 mensen ingevuld.

V

RAAG

1:W

OONT U IN

R

OZENBURG

?

Deze vraag is door alle respondenten ingevuld.

V

RAAG

2:B

ENT U GEWEND EEN KERK TE BEZOEKEN

?

Deze vraag is door alle respondenten ingevuld.

K

RUISTABEL VRAAG

1

EN

2

Deze tabel laat zien dat 81 respondenten op beide vragen ja hebben geantwoord. Alleen deze respondenten behoren tot de populatie. Bij alle volgende vragen zijn alleen de antwoorden van deze respondenten meegenomen. De overige 22 respondenten zijn buiten beschouwing gelaten.

Woont u in Rozenburg?

Ja Nee Onbekend

Aantal Aantal Aantal

Bent u gewend een kerk te bezoeken?

Ja 81 11 0

Nee 11 0 0

V

RAAG

3:B

ENT U GEÏNTERESSEERD IN EEN VAN ONDERSTAANDE PRODUCTEN

?

Bij deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk.

Case Summary

Cases

Valid Missing Total

N Percent N Percent N Percent

Vraag 3 80 98,8% 1 1,2% 81 100,0%

a. Dichotomy group tabulated at value 1.

Responses Percent of Cases

N Percent

Bent u geïnteresseerd in een van

onderstaande producten?a

interesse romans 32 9,2% 40,0%

interesse studieboeken 23 6,6% 28,7%

interesse kinderboeken 26 7,5% 32,5%

interesse andere boeken 28 8,1% 35,0%

interesse bijbels 34 9,8% 42,5%

interesse muziek 50 14,4% 62,5%

interesse dvd's 27 7,8% 33,8%

interesse kaarten 39 11,2% 48,8%

interesse agenda's kalenders 22 6,3% 27,5%

interesse accessoires 24 6,9% 30,0%

interesse geen van allen 2 0,6% 2,5%

interesse anders 6 1,7% 7,5%

interesse liedboek 25 7,2% 31,2%

interesse baby kinderspullen 9 2,6% 11,2%

Total 347 100,0% 433,8%

Dit taartdiagram geeft weer hoe vaak de antwoordmogelijkheden gekozen zijn.

De 6 respondenten die ‘anders, namelijk’ aankruisten vulden daar het volgende in:

Israëlprodukten, zoals wijn e.d

Aardige cadeauartikelen die niet een christelijk stempeltje hoeven te hebben Cadeaubonnen

Israëlproducten Musical besteld

V

RAAG

4:W

ELKE VAN DE ONDERSTAANDE PRODUCTEN HEEFT U OOK DAADWERKELIJK HET AFGELOPEN JAAR GEKOCHT

?

Deze vraag mocht worden overgeslagen door de mensen die bij vraag 3 hadden aangegeven in geen van allen interesse te hebben. Dit waren 2 mensen.

Case Summary

Cases

Valid Missing Total

N Percent N Percent N Percent

Vraag 4a 78 96,3% 3 3,7% 81 100,0%

a. Dichotomy group tabulated at value 1.

Responses Percent of Cases

N Percent

Welke van de onderstaande producten heeft u ook daadwerkelijk het afgelopen jaar gekocht?a

romans 14 6,6% 17,7% studieboeken 18 8,5% 22,8% kinderboeken 17 8,0% 21,5% andere boeken 24 11,3% 30,4% bijbels 16 7,5% 20,3% muziek 34 16,0% 43,0% dvd's 11 5,2% 13,9% kaarten 31 14,6% 39,2% agenda's kalenders 10 4,7% 12,7% accessoires 8 3,8% 10,1%

geen van allen 10 4,7% 12,7%

anders 6 2,8% 7,6%

liedboek 11 5,2% 13,9%

baby kinderspullen 3 1,4% 3,8%

Total 213 100,0% 269,6%

Dit taartdiagram geeft weer hoe vaak de antwoordmogelijkheden gekozen zijn.

De 6 respondenten die ‘anders, namelijk’ aankruisten vulden daar het volgende in:

Gewone kaarten zonder tekst, dichtbundel Cadeaubonnen

Israël producten Bladmuziek en cd Schetsen en studies

V

RAAG

5:W

AAR HEEFT U DEZE PRODUCTEN GEKOCHT

?

Deze vraag mocht worden overgeslagen door de mensen die bij vraag 3 of 4 ‘geen van allen’ hadden aangekruist. Dit waren 11 respondenten. Zij zijn buiten beschouwing gelaten bij deze tabellen en grafieken. Bij deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk.

Case Summary

Cases

Valid Missing Total

N Percent N Percent N Percent

Vraag 5a 68 97,1% 2 2,9% 70 100,0%

Responses Percent of Cases

N Percent

Waar heeft u deze producten gekocht?a

aankoopplaats internet 18 18,8% 26,5%

aankoopplaats festival evenement concert 5 5,2% 7,4%

aankoopplaats ‘t winkeltje 60 62,5% 88,2%

aankoopplaats fakkel 7 7,3% 10,3%

aankoopplaats bijbel-in 4 4,2% 5,9%

aankoopplaats anders 2 2,1% 2,9%

Total 96 100,0% 141,2%

a. Dichotomy group tabulated at value 1.

Dit diagram laat zien hoe vaak de variabelen door de geselecteerde respondenten aangekruist zijn.

De 2 respondenten die ‘anders, namelijk’ aankruisten vulden daar het volgende in:

Tijdens vakantie in christelijke boekhandel Sjofar Zuidplein

V

RAAG

6:W

AT ZIJN VOOR U REDENEN OM DEZE AANKOPEN TE DOEN BIJ EEN ANDERE WINKEL DAN

T

W

INKELTJE

?

Bij deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk. Deze vraag mocht worden overgeslagen door de mensen die bij vraag 3 of 4 ‘geen van allen’, of bij vraag 5 uitsluitend ‘’t Winkeltje’ hadden aangekruist. De 11 respondenten die bij vraag 3 of 4 ‘geen van allen’ hebben ingevuld zijn buiten beschouwing gelaten bij deze tabellen en grafieken. De 32 respondenten die bij vraag 5 uitsluitend ‘’t Winkeltje’ hadden aangekruist zijn in de tabellen wel meegenomen, maar staan daar als missing. Twee andere respondenten hebben deze vraag niet beantwoord, terwijl dit wel de bedoeling was. Hierdoor is N 34.

Case Summary

Cases

Valid Missing Total

N Percent N Percent N Percent

Vraag 6a 36 51,4% 34 48,6% 70 100,0%

a. Dichotomy group tabulated at value 1.

Responses Percent of Cases

N Percent

Wat zijn voor u redenen om deze aankopen te doen bij een andere winkel dan ‘t Winkeltje?a

reden internet gemak 15 20,8% 40,5%

reden assortiment beperkt 20 27,8% 54,1%

reden trap 3 4,2% 8,1%

reden openingstijden 7 9,7% 18,9%

reden niet pinnen 11 15,3% 29,7%

reden parkeren 1 1,4% 2,7%

reden prijs 2 2,8% 5,4%

reden anders 13 18,1% 35,1%

Total 72 100,0% 194,6%

Dit diagram laat zien hoe vaak de variabelen door de geselecteerde respondenten aangekruist zijn.

De 13 respondenten die ‘anders, namelijk’ aankruisten vulden daar het volgende in:

Ik liep er met een vriendin langs

Via de eigen site van de band kreeg ik de cd gelijk na de release datum.

Andere producten rechtstreeks vanuit Amerika besteld, dat was goedkoper en sneller. Bij Opwekking is veel gelijk op voorraad, dan hoef je het niet eerst te bestellen... Via internet gaat sneller

Ik kan de openingstijden niet onthouden

Als ik er om een andere reden toch ben en zie wat , koop ik het Boekentafel in de kerk

Ik zag toevallig een boek op internet op een site en kon het gelijk bestellen. Het is niet mogelijk om gelijk een bestelling te doen.

Op flevo festival voor het eerst de muziek gehoord en daarom toen gelijk daar cd's gekocht van de leuke bandjes.

De trap is best vervelend, maar ik kan het nog! Nieuwste boeken niet altijd aanwezig

V

RAAG

7:H

OE VAAK BENT U HET AFGELOPEN JAAR IN

T

W

INKELTJE GEWEEST

?

Statistics bezoeken winkeltje N Valid 80 Missing 1

V

RAAG

8:H

OE VAAK HEEFT U HET AFGELOPEN JAAR WAT GEKOCHT BIJ

T

W

INKELTJE

?

Deze vraag mocht overgeslagen worden door de respondenten die bij vraag 7 hadden aangegeven dit jaar 0 keer in ’t Winkeltje te zijn geweest. In SPSS is bij de 14 respondenten die om deze reden de vraag mochten overslaan bij deze vraag het antwoord ‘0 keer’ ingevuld. Daarnaast zijn er 3 mensen deze vraag om andere redenen niet hebben ingevuld. Daarom is N 3.

Statistics

aankopen winkeltje

N

Valid 78

V

RAAG

9:W

AT ZIJN VOOR U REDENEN OM NAAR

T

W

INKELTJE TE GAAN

?

Op deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk.

Case Summary

Cases

Valid Missing Total

N Percent N Percent N Percent

Vraag 9a 75 92,6% 6 7,4% 81 100,0%

Responses Percent of Cases

N Percent

Wat zijn voor u redenen om naar ’t Winkeltje te gaan?a

redenen dichtbij 44 20,8% 58,7%

redenen inrichting 8 3,8% 10,7%

redenen gezellig 23 10,8% 30,7%

redenen steun stichting 36 17,0% 48,0%

redenen instandhouding 51 24,1% 68,0%

redenen vrijwilliger 38 17,9% 50,7%

redenen anders 12 5,7% 16,0%

Total 212 100,0% 282,7%

a. Dichotomy group tabulated at value 1.

Dit diagram laat zien hoe vaak de variabelen door de respondenten aangekruist zijn.

De 12 respondenten die ‘anders, namelijk’ aankruisten vulden daar het volgende in:

Ik werk er zelf als vrijwilliger. eerste heilige communie en vormsel RK

cadeaus voor doop- en belijdenisdiensten omdat ik iets nodig heb

soms zoek je een boek wat juist daar verkocht wordt niet te bereiken voor stoklopers studiemateriaal is daar besteld en moet ik dan ophalen. gewoon een soort plichtsgevoel

boeken halen in Maassluis thee en een praatje

V

RAAG

10:W

AT VINDT U VAN HET ASSORTIMENT VAN

T

W

INKELTJE

?

Statistics assortiment N Valid 69 Missing 12

Frequency Percent Valid Percent Cumulative Percent

Valid

Ze hebben alles wat ik zoek 19 23,5 27,5 27,5

Ze hebben niet altijd hetgeen waar ik naar op zoek ben

45 55,6 65,2 92,8

Ze hebben haast nooit hetgeen waar ik naar op zoek ben 5 6,2 7,2 100,0 Total 69 85,2 100,0 Missing 0 2 2,5 9 10 12,3 Total 12 14,8 Total 81 100,0

V

RAAG

11:W

AT MIST U IN HET ASSORTIMENT VAN

T

W

INKELTJE

?

Dit was een open vraag die niet ingevuld hoefde te worden door de mensen die bij vraag 10 aangekruist hadden ‘ze hebben alles wat ik zoek’. Dit waren 5 mensen. Daarnaast waren er 2 respondenten die om andere redenen de vraag niet hebben ingevuld. Hierdoor is N 7.

Statistics

mist in assortiment

N

Valid 74

Missing 7

misschien theologische boeken, waarin bepaalde onderwerpen uitgelegd worden.

Ik mis niets, want ik kan het via het winkeltje gewoon bestellen. Hebben ze alsnog de verkoop.

cd's van de artiesten die op de jongerendag, flevo of opwekking komen. Misschien producten uit israel. Knutseldingen voor kinderen.

Muziekcollectie momenteel te beperkt.

Cd's vaak zijn deze niet op voorraad en dan duurt het even voordat ze binnen zijn...Heb ze liever gelijk ;-) Nieuwe boeken

als je al iets mist kunnen ze het voor je bestellen christelijke romans

Mijn smaak cd's, maar deze worden helaas bijna niet verkocht, waardoor ze ook niet op voorraad zijn. Kan deze wel bestellen.

Romans.

Groter aanbod aan romans. Maar volgens mij is vrijwel alles te bestellen? als ik iets anders wil dan dat in de winkel staat dan bestel ik het via t winkeltje.

nieuwste items, of zijn dan al uitverkocht en moet het besteld worden (had ik met jongerenbijbel, heb toen bij sjofar zuidplein gekocht)

recente/populaire christelijke muziek

Laatste muziek of laatste romans, echter ik weet uit ervaring dat het voor dit kleine winkeltje niet rendabel is om deze artikelen telkens op voorraad te hebben.

brede keuze aan romans

Ik vind het fijn als er veel kaarten voorradig zijn met mooie teksten van opwekking bijvoorbeeld mooie dichtbundels die niet in alle gevallen christelijk hoeven zijn.

Ik mis de actuele studieboeken en wat muziek betreft is het aanbod zeer beperkt. meerdere Israel producten. meerdere cd's.

Romans, opwekking cd's

bij een zeer kleine omzet kan je moeilijk alles hebben voor het rooms katholieke geloof (adventkaarsen) maar bestellen gaat prima

breder assortiment van cd's

kleine hebbedingetjes voor kleine prijsjes speciaal voor kinderen zodat je gemakkelijker binnen komt moeilijk te zeggen, zoeken wel meer verscheidenheid

Sieraden

het bestellen gaat altijd prima, je wordt altijd snel gebeld bepaalde boeken

buitenlands talige bijbels boekjes met korte meditaties bestellen is altijd mogelijk

alles kan in één week besteld worden

(kaarten zonder tekst en envelop( vaak moeilijk voor zieken of oudere mensen om te openen. ruimere sortering romans

maar is wel bestelbaar

eigenlijk niks, je kunt altijd een bepaalde cd of boek bestellen. dvd's

V

RAAG

12:W

AT VINDT U VAN DE KLANTVRIENDELIJKHEID VAN

T

W

INKELTJE

?

Bij deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk.

Case Summary

Cases

Valid Missing Total

N Percent N Percent N Percent

Vraag 12a 72 88,9% 9 11,1% 81 100,0%

a. Dichotomy group tabulated at value 1.

Responses Percent of Cases

N Percent

Wat vindt u van de klantvriendelijkheid van ’t Winkeltje?a klantvriendelijkheid gezellig 13 15,9% 18,1% klantvriendelijkheid goede hulp 57 69,5% 79,2% klantvriendelijkheid te vriendelijk 3 3,7% 4,2% klantvriendelijkheid anders 9 11,0% 12,5% Total 82 100,0% 113,9%

Dit diagram laat zien hoe vaak de variabelen door de respondenten aangekruist zijn.

De 9 respondenten die ‘anders, namelijk’ aankruisten vulden daar het volgende in:

Ik vind het gezellig, maar ik ben vrijwilliger, dus bevooroordeeld.

Personeel is niet op de hoogte van de boeken, de boeken die ze wel hebben en de boeken die ze niet hebben afhankelijk van de medewerkers en het is niet mogelijk om een bepaald boek snel een eenvoudig op te zoeken. leven ondersteunende activiteiten

haast alles is te bestelllen

de laatste keer erg kritisch, ik gebruikte bijbeltaal ik werk zelf als vrijwilliger in het winkeltje N.V.T.

gewoon vriendelijk

V

RAAG

13:W

AT VINDT U VAN DE PRIJZEN VAN

T

W

INKELTJE

?

Statistics

prijzen

N

Valid 74

Prijzen

Frequency Percent Valid Percent Cumulative Percent Valid goed 72 88,9 97,3 97,3 te hoog 2 2,5 2,7 100,0 Total 74 91,4 100,0 Missing 0 3 3,7 9 4 4,9 Total 7 8,6 Total 81 100,0

V

RAAG

14:W

IST U DAT ALS U AANKOPEN DOET BIJ

T

W

INKELTJE DE WINST GEBRUIKT WORDT DOOR STICHTING

J

EUGD

&E

VANGELIE VOOR EVANGELISATIE IN

R

OZENBURG

?

Statistics steunen stichting N Valid 79 Missing 2 steunen stichting

Frequency Percent Valid Percent Cumulative Percent Valid ja 59 72,8 74,7 74,7 nee 20 24,7 25,3 100,0 Total 79 97,5 100,0 Missing 0 1 1,2 9 1 1,2 Total 2 2,5 Total 81 100,0

V

RAAG

15:W

ILT U NOG WAT KWIJT OVER

T

W

INKELTJE OF DEZE ENQUÊTE

?

Statistics algemene opmerking N Valid 76 Missing 5 algemene opmerking

Frequency Percent Valid Percent Cumulative Percent Valid nee 55 67,9 72,4 72,4 ja, namelijk 21 25,9 27,6 100,0 Total 76 93,8 100,0 Missing 0 4 4,9 9 1 1,2 Total 5 6,2 Total 81 100,0

De 21 mensen die nog wat wilden opmerken vulden de volgende antwoorden in.

De bereikbaarheid vind ik wel een punt, zelf heb ik er geen last van maar het is een verstopt winkeltje...Als ik er niet bekend zou zijn zou ik er niet zo snel naar binnen gaan en minder valide mensen sowieso niet...

Wat gemotiveerder personeel, en die up to date zijn!

aan de buitenzijde van de winkel mag duidelijker gezien worden dat de winkel er is, bijvoorbeeld met een groot bord

ik ben benieuwd naar de uitkomsten! goed idee deze enquête. succes en zegen!

Succes met deze opdracht en God’s zegen voor het 't Winkeltje!

wanneer ik niet precies weet wat voor cadeau moet kopen dan ga ik graag bij \'t Winkeltje langs. Het nadeel vind ik wel dat ik nog steeds niet weet wanneer het open is en ik daardoor vaak voor niets ga. Ik zou een klein kaartje of briefje waarop de openingstijden staat in \'t Winkeltje neerleggen zodat mensen dat mee kunnen nemen en in hun agenda kunnen plakken. Dan is de teleurstelling voor een dichte deur te staan een stuk kleiner geworden. Succes verder met het onderzoek!

Bestaan er werkelijk Christelijke slabbetjes, potloden en speelgoed? wat een onzin. dat ik hoop op het voortbestaan van het winkeltje

Doe er wat aan om meer op te vallen aan de buitenkant, bijvoorbeeld door een kaartenrek buiten te zetten. Dat trekt misschien nog meer mensen aan die voorbij lopen.

wens ieder sterkte en succes ga hier alstublieft mee door

ik heb het idee dat het winkeltje voor meelevende christenen is, er komt niet zomaar iemand uit nieuwsgierigheid binnen ondanks het uitnodigend karakter

dankbaar dat zoveel vrijwilligers er veel tijd aan besteden

zal moeilijk worden want internet aankopen zullen mijns inziens nog terrein winnen het is een mooie winkel

dat het blijft bestaan mevrouw kan de trap niet af

moet blijven ik hoop dat het blijft ga zo door

In document Klant en Koning (pagina 41-62)