• No results found

XX Privaat gebruik (kavels / bungalows)

In document REGLEMENT van INTERNE ORDE (pagina 29-40)

Artikel 67:

Algemeen

Het betreft hier de private gronden (kavels) en de daarop geplaatste opstallen (bungalows).

Zij dienen tot het uitsluitende gebruik door leden en huurders met inachtneming van de bestemming ervan en het in beginsel recreatieve karakter van bungalowpark Tulderbos.

Voor de bouw van een bungalow is altijd eerst een bouwvergunning van de gemeente Ravels noodzakelijk; deze toetst de bouwaanvraag aan de geldende bouwverordeningen en zal tevens de omliggende belanghebbenden consulteren.

Vanuit een bungalow of op de bij de bungalow behorende grond of opstallen mag nooit een beroep of bedrijf worden uitgeoefend.

Artikel 68:

Erfafscheidingen

Een erfafscheiding moet bij voorkeur groen zijn.

Schuttingen mogen nooit het vrije zicht van de straat af op de bungalow totaal ontnemen.

Het heeft de voorkeur dat in verband met de veiligheid de hoofdingang c.q. voordeur van elke bungalow vrij bereikbaar is, indien de voordeur niet vrij bereikbaar is dient u aan de straatkant een bel te monteren.

Indien er onduidelijkheid is over de toepassing van deze regels, dient men altijd vóór de aanleg c.q. aanpassing contact op te nemen met de syndicus of hiermede in overleg te treden.

1. Tussen kavel en gemeenschappelijke voorziening (bv. weg)

Een erfscheiding tussen de kavel(s) en de gemeenschappelijke gedeelten (wegen, paden) is toegestaan, mits geen overschrijding van groenstroken of wegen plaatsvindt.

Houten schuttingen zijn toegestaan mits deze aan het oog onttrokken zijn door middel van beplanting zoals daar zijn: coniferen, heesters, struiken, groenblijvende klimplanten of bomen mits de hoogte beheersbaar blijft tussen 1,80 - 2,50 m.

Als de erfafscheiding alleen is opgetrokken van hout, kunststof, ijzer of een ander materiaal dan is de hoogte maximaal 100cm.

Indien een groen beplante erfafscheiding zon inval belemmert kan de syndicus u verplichten, de hoogte terug te brengen tot 180cm en deze hoogte in de toekomst altijd te respecteren.

Beton of prikkeldraad is nooit toegestaan.

2. Tussen twee percelen

De erfafscheidingen tussen percelen mogen een maximale hoogte hebben van 200cm.

Indien de erfafscheiding bestaat uit struiken of planten mag deze ten hoogste 250cm bedragen (“groene afscheiding”). Voor het aanbrengen van een dergelijke erfafscheiding dienen eigenaren vooraf overleg te hebben. Indien geen overeenstemming wordt bereikt kan dit voorgelegd worden aan de syndicus, die mede aan de hand van de toepasselijke

wettelijke regelgeving een bindend advies kan geven.

Beton of prikkeldraad mag nooit worden toegepast.

3. Aan de buitenkant van het Park

Het is verplicht om een deugdelijke afscheiding aan de buitenzijde van het bungalowpark te plaatsen, en deze goed te onderhouden.

Deze afscheiding moet naast heesters, struiken of planten ook bestaan uit gaas met een minimale hoogte van 180 cm en een maximale hoogte van 210 cm. Deze afscheiding dient van een deugdelijke kwaliteit te zijn om ongewenst bezoek zoveel mogelijk te weren.

Een loop-poort in de afscheiding aan de buitenzijde mag, mits deze poort maximaal 100 cm breed en tussen de 180 en 210 cm hoog is, terwijl deze van deugdelijke kwaliteit en

vergrendeld dient te zijn.

Zie ook artikel 60: Groenstroken.

Artikel 69:

Parkeren / opslag 1. Auto’s

Alleen auto's die regelmatig worden gebruikt door de eigenaar en waar op normale wijze mee aan het verkeer wordt deelgenomen mogen op het eigen perceel worden geparkeerd.

2. Caravans, Campers, Boten, Auto's voor niet regulier gebruik, etc.

Stalling van deze goederen op private delen is in beginsel van tijdelijke aard met het oog op een ordentelijke uitstraling van het bungalowpark. Voor zover sprake is van stalling voor langere duur dient de eigenaar zorg te dragen voor een nette staat van onderhoud of het goed op gepaste wijze aan het oog te onttrekken. De syndicus kan de betreffende perceel eigenaar daarover in gebreke stellen dan wel verzoeken het betreffende goed van het perceel te verwijderen. Op het perceel gestalde caravans mogen niet worden gebruikt voor bewoning. In geval van overtreding zal de syndicus deze zaken op kosten van de eigenaar laten verwijderen.

3. Overig

Gelet op het belang van een ordentelijke uitstraling van het bungalowpark is langdurige opslag (langer dan 2 weken) van tuinafval, bouwafval, brandstoffen , huisafval, sloopauto’s, oud ijzer etc. niet toegestaan.

In geval van overtreding hiervan zal de syndicus deze zaken op kosten van de eigenaar laten verwijderen.

4. Tenten

Het is niet toegestaan tenten te plaatsen op private percelen. Feesttenten zijn enkel toegestaan voor het doel en de duur van een feest. Plaatsing van feesttenten dient zoveel

mogelijk uit zicht te geschieden en hinder te beperken en wel zodanig dat ongevallen, brand en stormschade worden voorkomen.

Artikel 70:

Bungalow nummers

Elke bungalow moet zijn voorzien van een duidelijk en van de straat leesbaar

perceelnummer (minimum afm. 12 x 12 cm). Bordjes zijn tegen betaling te verkrijgen bij de syndicus.

1. Straatnamen

Alle straatnamen op Tulderbos komen te vervallen, de percelen worden enkel vermeld als

“Tulderbos” gevolgd door het bus- / perceelnummer. (Besluit AVM 29-10-'16) Artikel 71:

Groenstroken

Elke vorm van opslag en parkeren in de groenstroken aan het perceel grenzend is niet toegestaan; het gaat bv. om auto’s, auto-onderdelen, caravans, aanhangers, stookhout, gereedschap, afval, brandstof, grof vuil.

Indien als toch wordt vastgesteld dat er op bepaalde groenstroken obstakels geplaatst worden, zal de syndicus eerst een aangetekend schrijven versturen met het verzoek aan de eigenaar om de groenzone vrij te maken. Bij gebreke aan het correcte opvolging van de eigenaar, het verwijderen van de obstakels binnen de maand, zal de syndicus, op kosten van de in gebreke blijvende eigenaar, de obstakels laten verwijderen. (Besluit AVM 29-10-'16)

Artikel 72:

Onderhoud

U dient zelf te zorgen voor het onderhoud van uw bungalow en de tuin. De syndicus stelt het op prijs, dat als u het uiterlijk van een bungalow of tuin aanmerkelijk gaat veranderen eerst de syndicus hierover informeert in verband met de technische (on)mogelijkheden, bv.

leidingen van nutsvoorzieningen.

Als de eigenaar voortdurend nalatig is in het onderhoud van zijn bungalow en/of grond stuurt de syndicus een schriftelijk verzoek tot het verbeteren van deze situatie. Als u de schriftelijke aanwijzingen van de syndicus niet in acht neemt, is het de syndicus gemachtigd in rechte nakoming af te dwingen. Tevens met een verzoek tot proceskosten veroordeling.

Artikel 73:

Overig

1. Schotel-antennes

Schotel-antennes mag u op uw kavel plaatsen of aan de bungalow aanbrengen. Zorg ervoor dat deze zo min mogelijk zichtbaar zijn.

2. Was en Waslijnen

Het is toegestaan waslijnen te spannen, een droogmolen of droogrek te gebruiken mits aan het oog onttrokken.

3. Reclame-uitingen

Het aanbrengen van reclame op de bungalow of in de grond is niet toegestaan.

In geval van verkoop van de bungalow zijn wel maximaal twee 'aanplakbiljetten’ mogelijk.

4. Ophogen grond en andere grondwerken (bv. graafwerk)

Voor het ophogen van de grond overlegt u altijd eerst met de syndicus.

Dit geldt ook voor grond- of technische werken voor gas-, elektra- en afvoerleidingen. De syndicus zal uw aanvraag behandelen.

XXI Overige bepalingen

Artikel 74:

Veiligheid / beveiliging

Meld onveilige situaties of dreigende gevaren altijd aan de syndicus.

Elk lid en iedere gebruiker is altijd bevoegd tot het nemen van maatregelen, die dienen tot het afwenden van een voor Tulderbos onmiddellijk dreigend gevaar. Meld hierna direct de gevaarlijke situatie aan de syndicus.

Iedere mede-eigenaar heeft het recht bezoekers te sommeren het bungalowpark te verlaten, die daar onbevoegd aanwezig zijn en zich onwelvoeglijk gedragen, de aanwijzingen van de syndicus weigert op te volgen, dan wel handelt in strijd met de bepalingen van dit reglement of de wet.

In geval van storm, brand of enig ander onheil is een ieder die zich op het bungalowpark bevindt, verplicht hulp te verlenen.

In elke bungalow moet een goedgekeurd brandblusapparaat aanwezig zijn.

1. Parktoegang

Het bungalowpark Tulderbos is rondom afgesloten middels een hekwerk.

Toegang tot het park is alleen mogelijk via een slagboom en een zgn. “grote poort” voor vrachtverkeer; deze bevinden zich aan de voorkant van het bungalowpark.

2. Slagboom (ID’s)

Sleutels voor de slagboom (ID’s) zijn verkrijgbaar op het VMT kantoor.

Het maximum aantal ID’s dat wordt uitgereikt, wordt door de syndicus bepaald aan de hand van de ruimte die men op de oprit van het perceel beschikbaar heeft voor auto’s, met een maximum van 4.

In principe worden ID’s alleen toegewezen aan eigenaren en huurders.

Het is absoluut verboden om de slagboom te passeren met 2 of meerdere voertuigen tegelijk; mocht dit toch gebeuren dan zullen de ID’s van het betreffende perceel zonder vooraankondiging worden geblokkeerd, zie hoofdstuk XXVII, artikel 83 sanctie regeling.

Slagboom ID’s zijn niet overdraagbaar naar nieuwe eigenaren en (nieuwe) huurders; te allen tijde moeten de ID’s bij verkoop en/of beëindiging van huur worden ingeleverd op het VMT kantoor; ook hier zullen bij overtreding alle ID’s behorende tot het perceel worden

geblokkeerd.

3. Grote Poort

Als u een sleutel van de grote poort wilt om leveranciers binnen te laten, moet u dit

minimaal 24 uur van tevoren aanvragen bij de syndicus. Er kan een borg worden gevraagd.

4. Slagboom

De slagboom gaat zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen automatisch open als men komt aanrijden. Alle overige bepalingen betreffende de toegankelijkheid van het park blijven van kracht. (Besluit AVM 21-4-'18)

5. Open Vuur

In een bosrijke omgeving met veel houten opstallen is het ontstaan van brand een groot risico. Daarom is het ontsteken van een open vuur absoluut verboden. Krachtens artikel 89, paragraaf 8 van het Veldwetboek mag er geen open vuur gemaakt worden op minder dan 100 meter van huizen en bossen.

Vanwege dit risico is vuurwerk afsteken ten strengste verboden.

6. Barbecues en Tuinkeukens

Het barbecueën (in de private tuinen) is toegestaan mits er gebruik wordt gemaakt van deugdelijke apparatuur en voorzorgen worden getroffen tegen eventuele calamiteiten.

7. Brandbare Stoffen

Opslag van olie, benzine , gas en andere brandbare stoffen is absoluut verboden.

Alleen als met gas en/of olie voor huishoudelijke doeleinden wordt gewerkt kan dit worden opgeslagen in opslag- en distributievoorzieningen die voldoen aan de door wet

voorgeschreven eisen, alsmede de hierop aangesloten apparatuur. U voorkomt hiermee uitsluiting van de verzekering.

De syndicus zal hierop controleren en kan tot noodzakelijke aanpassingen verplichten.

8. Houtkachels

Het gebruik van houtkachels is toegestaan. De eigenaar dient ervoor te zorgen dat de houtkachel geen overlast veroorzaakt en aan de wettelijke eisen voldoet

Artikel 75:

Huisdieren

Het is toegestaan om op het private eigendom huisdieren te houden.

U dient er voor te zorgen, dat uw huisdier op uw perceel blijft en geen overlast veroorzaakt.

Ook tijdens uw afwezigheid mag uw huisdier geen overlast veroorzaken. Loslopende (huis)dieren kunnen in opdracht van de syndicus worden verwijderd.

Buiten uw perceel dient u uw huisdier aan te lijnen.

Het is verboden een huisdier uit te laten in het bungalowpark. Dit dient te gebeuren op uw eigen terrein of buiten het bungalowpark. Het is verplicht dat u een plastic zakje (en

schepje) bij u hebt voor het afvoeren van de uitwerpselen, mochten die onverhoopt toch in het bungalowpark belanden. Bij overtreding treedt de sanctie regeling in werking.

Eigenaren die langdurige hinder ondervinden door huisdieren van een buur of dergelijke kunnen zich wenden tot de bevoegde rechter. (Besluit AVM 29-10-'16)

Artikel 76:

Overlast

Tussen 22.00 en 9.00 uur mag de nachtrust niet worden verstoord.

De leden komen, zeker in de zomermaanden, voor hun rust.

Houd U daarom aan deze regel.

Indien bij herhaling geluidsoverlast wordt veroorzaakt dan treedt “de sanctie regeling” in werking. Zorg ervoor, dat u ook overdag niemand hindert met geluidsdragers,

vervoersmiddelen, gereedschap, speelgoed, feestjes of anderszins.

Geluid van geluidsdragers mag niet buiten de eigen perceelgrenzen hoorbaar zijn.

Overlast veroorzakende bouwactiviteiten moeten worden beperkt tot een minimum.

Opmerking;

Voor het afwenden van gevaren of ongevallen geldt dit natuurlijk niet. Mochten er tussen 22:00 en 09:00 uur dringende zaken zijn zoals een huisarts, ambulance of brandweer, belt u dan met het betreffende telefoonnummer dat op de alarmkaart staat.

XXII Verhuur van bungalows

Artikel 77:

Voor de goede gang van zaken worden de verhuur regels hieronder nogmaals apart onder de aandacht gebracht.

1 De huurders melden zich op de zaterdag voorafgaande aan de start van de huurperiode tussen 10.00 en 12.00 op het VMT kantoor; daar bespreken zij het inschrijfformulier dat samen met de verhuurder is ingevuld; hierin staan in ieder geval de persoonlijke gegevens van de huurder en de gegevens van alle

medebewoners.

Aan dit inschrijfformulier worden toegevoegd :

een kopie van het identificatiebewijs van de huurder en de medebewoners een bewijs van goed gedrag van de huurder

een kopie van hun familiale verzekeringspolis (burgerlijke aansprakelijkheid)

een kopie van het (door partijen ondertekende) huurcontract

een handtekening voor ontvangst en kennisname van het Reglement van Orde Voorts moet door de huurder een waarborgsom worden betaald; deze wordt na afloop van de huurperiode (eventueel onder aftrek van door de VMT voor de huurder

gemaakte kosten) aan de huurder terugbetaald.

Ook dienen de huurders een eigen slagboom-id aan te schaffen waarvoor een borg moet worden betaald; deze borg wordt, verminderd met administratiekosten, terugbetaald aan het einde van de huurperiode; er mag geen gebruik worden gemaakt van de slagboom-id van de eigenaar!

!! Pas als het inschrijfformulier volledig is ingevuld, alle vereiste bijlagen zijn toegevoegd en de waarborgsom volledig is betaald, wordt de huurder ingeschreven door de VMT op bungalowpark Tulderbos en ontvangt hij/zij de slagboom-id’s.

!! Als blijkt, dat zich huurders op het park bevinden die zich niet hebben gemeld, dan zullen alle slagboom-ids worden geblokkeerd en zal het perceel worden afgesloten van de nuts-voorzieningen.

Alle nieuwe huurders en hun medebewoners zullen worden aangemeld bij de politie in Weelde.

2 Ook in geval van verhuur worden de parkkosten (jaarbijdrage / reservefonds / elektra etc.) door de verhuurder (eigenaar) rechtstreeks betaald aan de VMT.

3 Voor alle schaden aan bungalowpark Tulderbos en voor overige gevolgen en kosten voortvloeiende uit bepaald gedrag en functioneren van de huurder en/of zijn medebewoners, blijft de verhuurder (eigenaar) te allen tijde verantwoordelijk 4 Verzoeken om afsluiting van de nutsvoorzieningen in geval van bv. achterstallige

betalingen van de huurder moeten 2 weken vóór de gewenste afsluiting schriftelijk en ondertekend door de verhuurder bij de syndicus worden gedaan; de verhuurder dient aanwezig te zijn bij de feitelijke afsluiting; voor afsluiting zal een bedrag in rekening worden gebracht; dit bedrag moet voldaan zijn vóórdat de feitelijke

afsluiting plaatsvindt; voor (eventuele) her-aansluiting wordt eveneens een bedrag in rekening gebracht; voor de gevolgen van afsluiting heeft VMT Tulderbos uiteraard geen enkele aansprakelijkheid

5 Na afloop van de huurperiode moet het gehuurde perceel (met name de tuin) opgeruimd worden achtergelaten; indien dat noch door de huurder noch door de verhuurder (eigenaar) is gebeurd, zal dit worden uitgevoerd door VMT die de kosten hiervan in rekening brengt bij de verhuurder. De syndicus doet de vaststelling, stelt de verhuurder in gebreke en deelt mede, dat de verhuurder binnen 14 dagen een en ander moet regelen

6 Aan het einde van de huurperiode moet de huurder zich afmelden op het kantoor van de VMT; hij krijgt dan de waarborgsom terug (na eventuele aftrek van kosten); ook

alle slagboom-id's moeten worden ingeleverd; per slagboom-id wordt een vastgesteld bedrag terugbetaald.

Terugvragen van de administratiekosten, zijnde € 25,- is onmogelijk.

7 In geval van niet nakomen van de betalingsverplichtingen van de parkkosten door de verhuurder/eigenaar, kunnen de achterstallige kosten ook door de huurder

rechtstreeks aan de VMT worden betaald. Uiteraard zullen zowel de verhuurder als de huurder hiervan tijdig op de hoogte worden gesteld.

8 De VMT neemt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van afsluiting van de nutsvoorzieningen als gevolg van niet tijdige betaling van de park- en

nutsvoorzieningskosten door de verhuurder/eigenaar.

9 Eigenaars welke bungalow(s) verhuren stellen de syndicus in kennis welke

bungalow(s) worden verhuurd met vermelding aan wie de bungalow wordt verhuurd, het aantal personen en de periode van verhuur. Het is de verplichting van de

verhurende eigenaar ervoor te zorgen dat de syndicus steeds over actuele gegevens beschikt betreffende de status van de verhuur. De syndicus noteert deze gegevens in een register. (besluit AVM 21-4-'18)

XXIII Aansprakelijkheden (verzekeringen)

Artikel 78:

VMT is niet verantwoordelijk voor schade, letsel of ontvreemding van bezittingen van een lid, huurder of andere gebruiker ontstaan door welke persoon, instantie of oorzaak dan ook.

De eigenaar, huurder of andere gebruiker is zelf aansprakelijk voor schade en letsel, los van de regres mogelijkheid, voortvloeiende uit werkzaamheden ten behoeve van het lid,

ongeacht op welke wijze deze onkosten of schaden zijn ontstaan.

Als eigenaar van een bungalow en/of kavels hebt u daarvoor een opstalverzekering afgesloten. Voor alle bewoners geldt, dus ook huurders en overige gebruikers, dat een familiale (burgerlijke aansprakelijkheid) verzekering een voorwaarde is.

Men is verplicht tot medewerking aan de afwikkeling van schade, toegebracht door leden, huurders en gebruikers aan de eigendommen van derden of VMT.

XXIV Financieel

Artikel 79:

Voorschotnota’s en Eindafrekeningen

De jaarlijkse kosten van de VMT bestaan uit de exploitatie- en beheerskosten, de kosten voor elektra, gas en water; ten behoeve van grotere investeringen moet jaarlijks een bedrag aan een reservefonds worden toegevoegd.

Al deze kosten worden naar rato van het verbruik, het aantal kavels (met een onderscheid in bebouwd en niet bebouwd) jaarlijks doorbelast aan de mede-eigenaren.

Zij ontvangen hiervoor aan het begin het jaar een voorschotrekening waarin schattingen voor het gebruik van de nutsvoorzieningen (gas, elektra, water en tv) zijn opgenomen, samen met de bijdragen in de exploitatiekosten (jaarbijdrage), reservefonds en vast recht elektriciteit.

Na het einde van het jaar (vóór 1 maart) ontvangen de mede-eigenaren een eindafrekening waarin de werkelijk gebruikte nutsvoorzieningen zijn berekend tegen de werkelijk in dat jaar betaalde prijzen. Zowel het werkelijk verbruik aan gas (M3), elektra (kWh) en water (M3) worden bepaald door bij de kavels geplaatste meters.

De VMT exploiteert het Centrale Antenne Systeem (CAS), de kosten hiervoor worden de leden van het CAS jaarlijks aangerekend.

1.1 Variabele exploitatiekosten (jaarbijdrage)

Met ingang van boekjaar 2017 worden alle exploitatiekosten welke betrekking hebben op één bepaald boekjaar middels de jaarbijdrage aan de eigenaars doorberekend. De

jaarbijdrage per perceel is met ingang van boekjaar 2017 variabel. (Besluit AVM 21-4-'18)

1.2 Reservefonds

Het reservefonds wordt steeds jaarlijks aangerekend. Het aan te rekenen bedrag staat vermeld in het reglement van orde. Alleen wanneer het jaarlijks reservefonds bedrag dient te worden aangepast wordt hierover gestemd op de Algemene Vergadering, het nieuw vastgesteld bedrag wordt dan van toepassing en opgenomen in het reglement van orde. Een reservefonds is noodzakelijk om de voorzieningen op Tulderbos in stand te kunnen houden.

(Besluit AVM 21-4-'18)

2. Betaling Voorschotnota’s en Eindafrekening

Alle voorschotbedragen en eindafrekeningen verschuldigd aan de vereniging, dienen te worden overgemaakt op de daarvoor aangewezen bankrekening; onder vermelding van het betreffende perceel-, factuurnummer of het opgegeven betaalkenmerk.

Contante betalingen zijn niet mogelijk. (aangepast volgens besluit AVM 29-10-'16)

De syndicus bepaalt de datum waarop de betalingen uiterlijk ontvangen moeten zijn.

Het verschuldigde voorschotbedrag kan eventueel ook in 12 maandelijkse termijnen worden voldaan; elke termijn moet in dit geval voor de 15e van de lopende maand op de

bankrekening van de VMT zijn bijgeschreven.

2.1 Betaling buiten begroting opgevraagde kosten

Buiten de begroting opgevraagde kosten dienen uiterlijk 15 dagen na opvraging betaald te zijn op de rekening van de VMT. (beslissing AVM 29-10-'16)

Niet tijdige betaling

Vervalt, overgeheveld naar reglement van mede-eigendom 3. Opgave Elektriciteits-, Gas- en Watermeter standen

Eigenaren die elektriciteit, gas en/of water afnemen van V.M.T. dienen voor of op 31

december de meterstand door te geven aan de syndicus. Dit kan d.m.v. een briefje in bus 1 of per email aan boekhouding@sterprojects.be. De syndicus behoudt zich het recht voor om

december de meterstand door te geven aan de syndicus. Dit kan d.m.v. een briefje in bus 1 of per email aan boekhouding@sterprojects.be. De syndicus behoudt zich het recht voor om

In document REGLEMENT van INTERNE ORDE (pagina 29-40)