• No results found

Reorganisatievoorziening verandertraject

Naar aanleiding van de transitie waarin de Regio Twente verkeert is het de vraag of er in de balans van de Regio Twente ultimo 2020 een reorganisatievoorziening moet worden getroffen. Op basis van de informatie die wij tot en met de interim-controle hebben ontvangen mag geen voorziening worden getroffen. In artikel 44 van het BBV staat dat er voorzieningen worden gevormd wegens op de balansdatum bestaande risico's ter zaken van bepaalde te verwachten verplichtingen of verliezen waarvan de omvang redelijkerwijs is in te schatten. Omdat de omvang van de financiële verplichting niet op betrouwbare wijze kan worden geschat is het vormen van een voorziening niet

toegestaan.

Omdat er wel sprake is van financiële risico’s heeft de Regio Twente in 2019 hiervoor al een bestemmingsreserve gevormd. Wij adviseren deze ultimo 2020 te herijken naar de laatst bekende financiële inzichten.

Overigens is er ook sprake van andersoortige transitiekosten, zoals mobiliteitskosten, kosten van uitvlechting, inhuurkosten van personeel en advieskosten. Voor deze kosten geldt dat zodra een verplichting ter zake met een derde partij is aangegaan deze als last in de administratie moet worden verantwoord.

Aanvraag en uitbetaling zorgbonus

Ten aanzien van de subsidie zorgbonus bestaat nog onduidelijkheid over de vraag voor welke personeelsleden deze van toepassing is. De Regio Twente heeft ervoor gekozen de subsidie zorgbonus voor (nagenoeg) alle personeelsleden van de GGD en de ondersteuning door Bedrijfsvoering aan te vragen (€ 1.800 per persoon). Voor een juiste verwerking van deze post in de jaarrekening is het van groot belang dat Regio Twente een keuze maakt aan welke

personeelsleden men deze subsidie uiteindelijk gaat uitbetalen, rekening houdend met de geldende wet- en regelgeving en de aanvullende Handreiking.

Gelet de onduidelijkheid heeft de uitbetaling aan het personeel nog niet plaatsgevonden. Hierdoor bestaat het risico dat nog niet uitbetaalde zorgbonussen niet als subsidiabel in de aanvraag tot subsidievaststelling mogen worden aangemerkt, een eis die bij veel subsidies van toepassing is.

Wij adviseren u tijdig uw keuze te maken voor welke personeelsleden u de subsidie zorgbonus in de aanvraag tot vaststelling gaat aanvragen en deze goed te onderbouwen, zo nodig door afstemming met de subsidieverstrekker, het ministerie van VWS. Tevens adviseren wij u na te gaan of uitbetaling aan het personeel voor het indienen van de aanvraag tot subsidievaststelling een voorwaarde is voor het subsidiabel zijn.

Meerkosten COVID-19

In 2020 zijn de GGD’en geconfronteerd met extra kosten in verband met het bestrijden en beheersen van COVID-19.

Op basis van de wet Publieke Gezondheid hebben de GGD’en extra taken en opdrachten van de minister gekregen, o.a. het bron- en contactonderzoek en de coronatesten. De verantwoording van de meerkosten vindt plaats via de jaarrekening van de GGD’en, een afzonderlijk controleprotocol wordt daarvoor niet nodig geacht. Op 11 december 2020 heeft de sectorcommissie Decentrale overheden van de NBA de Verantwoordingsinstructie 2020 Meerkosten COVID-19 GGD-VWS uitgebracht. Zowel u bij het afleggen van verantwoording in de jaarstukken, als wij bij de controle daarvan zullen onze werkzaamheden conform de verantwoordingsinstructie uitvoeren.

Kadernota rechtmatigheid

Vanaf 1 januari 2021 moet het bestuur een verantwoording opnemen in de jaarrekening over de rechtmatigheid van de relevante financiële beheershandelingen. De accountant zal toetsen of de jaarrekening (inclusief de

rechtmatigheidsverantwoording) getrouw is. In het rapport Vernieuwing accountantscontrole gemeenten (Depla-II) was de suggestie opgenomen voor de invoering van een rechtmatigheidsverantwoording. In het rapport werd tevens aanbevolen om de commissie BBV een standaardtekst op te laten opstellen voor deze verantwoording.

De standaardtekst zal door gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen opgenomen moeten worden in de jaarrekening, op het moment dat de wetgeving is aangepast. Bij de aanpassing van de wetgeving betreft het enkele artikelen van de Gemeentewet, Provinciewet, het Besluit begroting en verantwoording (BBV) en het Besluit

1 2 3 4 5 6

Samen slimmer. Sterker samen.

Bladzijde 30 van 31

accountantscontrole decentrale overheden (BADO). De wetswijziging is ten tijde van het schrijven van deze rapportage nog niet voltooid. Zoals reeds aangegeven, wordt gestreefd naar een invoering op 1 januari 2021.

Op korte termijn komt de Commissie BBV met een nieuwe kadernota rechtmatigheid. Deze zal (voor nu) gelden voor de rechtmatigheidsverantwoording vanaf boekjaar 2021. Voor het boekjaar 2020 zal de kadernota rechtmatigheid uit 2018 nog gelden.

Wij hebben begrepen dat de Regio Twente aan het verkennen is op welke wijze zij de rechtmatigheidsverantwoording vorm kan gaan geven. Wij delen een aantal punten die op korte termijn uw aandacht verdienen en onder de aandacht van het dagelijks bestuur en de auditcommissie dienen te worden gebracht:

 Het is goed om tijdig de hoofdrolspelers te informeren over de aankomende wijziging. Dit zijn in casu de directie, het dagelijks bestuur, het algemeen bestuur en de ambtelijke organisatie. Onderwerpen van gesprek kunnen rollen, verwachtingen, informatievoorziening etc. zijn.

 De gewenste rapporteringstolerantie van de rechtmatigheidsverantwoording dient tijdig vastgesteld te

worden tussen het dagelijks en het algemeen bestuur. Deze rapportagetolerantie kan variëren tussen 0 en 3%.

 Het ambitieniveau van de GR voor wat betreft de rechtmatigheidsverantwoording dient uitgesproken te worden. De Regio Twente kan kiezen om het wettelijk noodzakelijke te doen, of aanvullende regelingen te toetsen.

 Bij de uitvoering gaat het normenkader een cruciale rol spelen. Vaak zien wij dat het normenkader (bijna) alle wet en regeling (inclusief regelingen en verordeningen) bevat die relevant zijn voor de GR. Een groot deel hiervan heeft (bijna) geen financiële rechtmatigheidsimpact, en zal (rekening houdend met de

rapporteringstolerantie) geen materiele impact hebben. Het is van belang om deze kaders in het toetsingskader uit te scopen, en vervolgens geen onderdeel te maken in het interne controle plan.

 De risico’s en de beheersmaatregelen in het interne controle plan dienen afgeleid te zijn van de relevante artikelen zoals opgenomen in het toetsingskader. Bij de beheersing van de risico’s dient de Regio Twente een duidelijke afweging te maken over het beheersen van het risico in de lijn, of via de VIC. Daarnaast dienen de werklijsten de toetspunten te bevatten die ontleend zijn aan de artikelen en risico’s vanuit het IC plan.

 Voorgaande dient te leiden tot een plan en (eventueel) uitvoeren van verbeteringen in de primaire processen en het uitvoeren van systeem- of gegevensgerichte (monitorings)werkzaamheden (door verbijzonderde interne controle).

 De gemeenschappelijke regeling dient haar visie op de kwaliteit van bedrijfsvoering in kaart te brengen en te zorgen dat deze op het vereiste niveau blijft. Hierbij is het cruciaal om óf te investeren in de kwaliteit van de primaire processen, te kiezen voor het inzetten op de gegevensgerichte werkzaamheden van de

(verbijzonderde) interne controle (functionaris). De aanpak (inclusief voorgenomen rapportagewijze en onderliggende documentatie) stemmen wij graag tijdig met u af.

Voor zover wij begrepen hebben heeft deze exercitie nog niet plaatsgevonden, en wij adviseren u om dit op korte termijn op te pakken.

Notities meerjarig financieel inzicht

In september 2020 heeft de commissie BBV een nieuwe notitie over meerjarig financieel inzicht gepubliceerd. Met deze notitie beoogt de commissie BBV om de gebruiker uitleg te geven hoe de diverse onderdelen uit de begroting en jaarrekening in samenhang gezien kunnen worden. Dit om een oordeel te kunnen vormen over de financiële positie van de gemeenschappelijke regeling en/of de gevolgen te overzien van bepaalde beleidskeuzes voor de ontwikkeling van die financiële positie. Daarom gaat deze notitie specifiek in op enkele onderdelen die in het BBV zijn

voorgeschreven en die erop gericht zijn om de auditcommissies (meer) inzicht te geven in de financiële positie van de gemeenschappelijke regeling op de korte en langere termijn.

Aan de leden van het algemeen bestuur

UW KENMERK - ONS KENMERK D2021-02-000202 DATUM 12-02-2021

BEHANDELD DOOR Qasim Bajwa E-MAIL Q.bajwa@regiotwente.nl DOORKIESNR. 0611406269

ONDERWERP Uitkomsten overleg auditcommissie inzake managementletter 2020

Geachte leden, Inleiding

In de vergadering van 10 februari jl. heeft onze commissie de uitkomsten en aanbevelingen van Eshuis accountants besproken naar aanleiding van de tussentijdse controle 2020. Het bijgevoegde verslag geeft uw bestuur een goed beeld van de beheersing van de meest significante (financiële) processen van de organisatie. De interne beheersomgeving zorgt er mede voor dat de door de organisatie gestelde doelen binnen de door uw bestuur gestelde kaders gehaald worden en dat er een betrouwbare en tijdige informatievoorziening geborgd is. Met deze brief informeren wij u over de belangrijkste uitkomsten van onze bespreking en geven wij ons advies.

Algemeen beeld van de interne beheersing van de organisatie

Ondanks dat de organisatie in 2020 te maken had met een aantal bijzondere

omstandigheden, waaronder de coronapandemie en de veranderopdracht, is de accountant van mening dat de interne beheersing van voldoende niveau is. De processen zijn in de basis voldoende ingericht en er is sprake van goed werkende interne controles in de processen. Over de in 2020 uitgebrachte tussentijdse rapportages, die gezien de bijzondere omstandigheden waaronder de organisatie opereert van groot belang zijn, is de accountant van oordeel dat er sprake is van heldere en goed te volgen documenten waarbij er ook goed nagedacht is over de impact van het coronavirus.

Onze commissie vindt het bewonderingswaardig dat de organisatie ondanks alles waarmee zij geconfronteerd wordt, de beheersing op orde heeft en houdt. Wij spreken daarom als auditcommissie onze waardering hiervoor uit.

Bevindingen, verbetermogelijkheden en advies auditcommissie In de managementletter zijn ook een aantal bevindingen geconstateerd en

verbetermogelijkheden uiteengezet. In ons gesprek heeft de accountant hieruit drie prioritair op te pakken aandachtspunten aangegeven:

1. Inkoop en aanbesteding

Uit de statistieken blijkt dat als er door accountants geen goedkeurende verklaring op het gebied van rechtmatigheid wordt verstrekt, dit in het overgrote deel van de gevallen werd veroorzaakt door het onterecht niet Europees aanbesteden. Over 2019 zijn door de vorige accountant een aantal onrechtmatigheden op dit gebied geconstateerd, in 2020 constateert de verbijzonderde interne controle eveneens een aantal onrechtmatigheden. En ook Eshuis plaatst nog een aantal kanttekeningen bij de rechtmatigheid. De organisatie heeft

PAGINA 2/2

van uw bestuur incidenteel budget verkregen en probeert hiermee een proces te verbeteren wat structurele aandacht en investering nodig heeft. Met de incidenteel verkregen middelen van 2020 zijn al de nodige verbeteringen aangebracht en mogelijke nieuwe

onrechtmatigheden voorkomen.

Het aanbestedingsproces is een proces wat continue de aandacht vereist om in de toekomst onrechtmatigheden te voorkomen. Onze commissie adviseert uw bestuur daarom om structureel middelen hiervoor beschikbaar te stellen.

2. Automatiseringsomgeving

Een belangrijk aandachtspunt is de automatiseringsomgeving. Zowel op het gebied van logische als fysieke toegangsbeveiliging als ook op het gebied van back-up en recovery signaleert de accountant noodzakelijke verbeteringen. Onder meer noodzakelijk om de risico’s op en de effecten van cybercriminaliteit te reduceren.

Uit de reactie van het management blijkt dat de organisatie hier veel belang aan hecht en daarom vindt er op korte termijn een overleg plaats met de IT-auditor van de accountant om een verbeterplan op te stellen. Onze commissie vindt dit een goede werkwijze.

3. Invoering rechtmatigheidsverantwoording

De verwachting is dat het dagelijks bestuur in 2022 over het jaar 2021 zelf een

rechtmatigheidsverantwoording dient af te geven. Deze rol ligt over het jaar 2020 nog bij de accountant. Onze commissie is ter vergadering bijgepraat door Regio Twente over de huidige stand van zaken van de invoering van deze verantwoording. Doordat de organisatie over een adequate verbijzonderde interne controle beschikt en hierover jaarlijks rapporteert middels een interne managementletter, is de organisatie volgens de accountant goed op de nieuwe situatie voorbereid. Er dienen nog wel een aantal punten op de korte termijn

uitgewerkt te worden. Ter vergadering is door de organisatie toegelicht dat deze punten worden opgepakt.

Aandachtspunten voor de accountant bij de jaarrekeningcontrole 2020

Zoals gebruikelijk adviseren wij uw bestuur over de jaarrekening door voor de accountant aandachtspunt(en) te benoemen tijdens de jaarrekeningcontrole. Voor de

jaarrekeningcontrole 2020 zijn de volgende aandachtspunten benoemd:

1. De ontwikkelingen van de interne organisatie in combinatie met de

veranderopdracht zetten druk op de interne bedrijfsvoering. Blijft het administratieve systeem in aanloop naar de ontvlechting nog steeds betrouwbaar?

2. Zijn de back-up en recovery procedures zodanig ingericht dat de impact van een cyberaanval gereduceerd kan worden?

3. Heeft de organisatie grip op de coronakosten?

Aan de accountant is gevraagd de aandachtspunten te onderzoeken en hierover te

rapporteren in het accountantsverslag van de jaarrekening 2020. In uw vergadering van 7 juli 2021 zullen wij u hierover informeren.

Hoogachtend,

namens de auditcommissie, de voorzitter,

B. Beens

Pagina 1 van 2 Voorstel voor Algemeen Bestuur Registratienummer 2021-000021

Datum vergadering 4 maart 2021 Agendapunt 4

Domein, behandelend ambtenaar, tel. Bedrijfsvoering, M. Somsen, 06-10154353

Onderwerp

Technische wijzigingen programmabegroting 2021 en daaropvolgende jaren

Voorstel

De technische begrotingswijzigingen 2021 nr 7 t/m 9 en nr 11 t/m 14 van VTT en OZJT vast te stellen.

Inleiding

Hierbij bieden wij u, mede namens de bestuurscommissie OZJT, een aantal begrotingswijzigingen aan in de programmabegroting 2021 en daaropvolgende jaren. Het betreffen budget neutrale wijzigingen binnen de programma’s OZJT en VTT.

Beoogd effect

Dit voorstel is gemaakt om de begroting te actualiseren n.a.v. voorbereidende besluitvorming in diverse gremia. Hiermee komt de organisatie beter in control en wordt voldaan aan

begrotingsrechtmatigheid.

Argumenten

Actualisatie zorgt ervoor dat de begroting blijvend als sturingsdocument gebruikt kan worden De begroting van de programma’s OZJT en VTT zijn geactualiseerd naar aanleiding van de meest recente besluitvorming.

De grootste wijziging betreft een wijziging in de declaratiesystematiek en daarmee het stopzetten van de bevoorschotting voor de beschikbaarheidsvoorzieningen en maatregelhulp binnen OZJT.

Daarnaast zijn vijf toegekende subsidies binnen OZJT en VTT en één nieuwe opdracht betreffende Huishoudelijke ondersteuning binnen OZJT opgenomen in de programmabegroting.

Deze wijzigingen leveren geen wijziging op in de gemeentelijke bijdrage aangezien de mutaties in de baten en lasten met elkaar in evenwicht zijn.

Kanttekening Evaluatiemomenten

Bij de voorliggende technische begrotingswijzigingen nr. 7, 9, 12 en 13 is er sprake van een evaluatie- en beslismoment gedurende 2021 aangezien het om nieuwe subsidies of nieuwe opdrachten gaat. Er is daarmee vooralsnog sprake van een incidentele begrotingswijziging voor 2021. Een eventueel benodigde begrotingswijziging vanaf 2022 is onderdeel van het beslismoment.

Kosten, baten, dekking

Het betreffen budget neutrale wijzigingen binnen de programma’s OZJT en VTT. Met onderstaand overzicht is een recapitulatie verstrekt van de met dit voorstel voorliggende wijzigingen inclusief financiële effecten.

Communicatie N.v.t.

Vervolg

De voorliggende begrotingswijzigingen worden verwerkt in de programmabegroting OZJT en VTT van 2021 en verder.

Bijlage(n)

1. Incidentele technische begrotingswijziging 2021 - nr 7 OZJT 2. Structurele technische begrotingswijziging 2021 - nr 8 OZJT 3. Incidentele technische begrotingswijziging 2021 - nr 9 OZJT 4. Incidentele technische begrotingswijziging 2021 - nr 11 OZJT 5. Incidentele technische begrotingswijziging 2021 - nr 12 VTT 6. Incidentele technische begrotingswijziging 2021 - nr 13 VTT 7. Incidentele technische begrotingswijziging 2021 - nr 14 OZJT

Enschede,

Besluit van het algemeen bestuur, gelezen het voorstel van Dagelijks bestuur van 3 februari 2021 Vastgesteld in de vergadering van het algemeen bestuur van 4 maart 2021

secretaris,

-Totaal voorgestelde wijziging -39.266.090 -39.266.090 0 0

Totaal programmabegroting 2021 na voorgestelde wijzigingen 56.324.693 21.578.960 34.745.733 34.745.733 Totaal reeds gewijzigde programmabegroting 2021

Begrotingswijziging Het Algemeen Bestuur besluit de begroting van baten en lasten Begrotings- Incidenteel / Taakveld Wijziging

Regio Twente voor nevenstaand dienstjaar als volgt te wijzigen: jaar Structureel nr.

2021 Incidenteel 6.72 7

LASTEN BATEN

Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe ra- Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe raming

van het v.d. bestaande bestaande ming van het van het v.d. bestaande bestaande van het

dienst-Volgnr. Cat. Omschrijving dienstjaar raming raming dienstjaar dienstjaar raming raming jaar

OZJT. Coalitie Huishoudelijke Ondersteuning

Toelichting: Conform BC OZJT besluit van 28-10-2020

Opleidingskosten: Conform richtlijnen Regio Twente (2%)

Overhead: 13,89% Conform begroting 2021 Aantal inwoners Verhoging

Gemeente 1-1-2020 Gem. bijdrage

Begrotingswijziging Het Algemeen Bestuur besluit de begroting van baten en lasten Begrotings- Incidenteel / Taakveld Wijziging

Regio Twente voor nevenstaand dienstjaar als volgt te wijzigen: jaar Structureel nr.

2021 Structureel 6.72 8

LASTEN BATEN

Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe ra- Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe raming

van het v.d. bestaande bestaande ming van het van het v.d. bestaande bestaande van het

dienst-Volgnr. Cat. Omschrijving dienstjaar raming raming dienstjaar dienstjaar raming raming jaar

Beschikbaarheidsvoorzieningen en maatregelhulp

Toelichting: Wijziging systematiek declaratie en bevoorschotting per 1-1-2021 van maatregelhulp en beschikbaarheidsvoorzieningen

Begrotingswijziging Het Algemeen Bestuur besluit de begroting van baten en lasten Begrotings- Incidenteel / Taakveld Wijziging

Regio Twente voor nevenstaand dienstjaar als volgt te wijzigen: jaar Structureel nr.

2021 Incidenteel 6.72 9

LASTEN BATEN

Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe ra- Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe raming

van het v.d. bestaande bestaande ming van het van het v.d. bestaande bestaande van het

dienst-Volgnr. Cat. Omschrijving dienstjaar raming raming dienstjaar dienstjaar raming raming jaar

OZJT, subsidie expertisecentrum complexe jeugdhulp 6.670.006

Toelichting: Conform BC OZJT besluit van 28-10-2020

Overhead: Conform Rijksnormen

Begrotingswijziging Het Algemeen Bestuur besluit de begroting van baten en lasten Begrotings- Incidenteel / Taakveld Wijziging

Regio Twente voor nevenstaand dienstjaar als volgt te wijzigen: jaar Structureel nr.

2021 Incidenteel 6.72 11

LASTEN BATEN

Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe ra- Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe raming

van het v.d. bestaande bestaande ming van het van het v.d. bestaande bestaande van het

dienst-Volgnr. Cat. Omschrijving dienstjaar raming raming dienstjaar dienstjaar raming raming jaar

Subsidie transformatiefonds

Begrotingswijziging Het Algemeen Bestuur besluit de begroting van baten en lasten Begrotings- Incidenteel / Taakveld Wijziging

Regio Twente voor nevenstaand dienstjaar als volgt te wijzigen: jaar Structureel nr.

2021 Incidenteel 6.82 12

LASTEN BATEN

Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe ra- Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe raming

van het v.d. bestaande bestaande ming van het van het v.d. bestaande bestaande van het

dienst-Volgnr. Cat. Omschrijving dienstjaar raming raming dienstjaar dienstjaar raming raming jaar

Subsidie centrumgemeente Enschede bemensing chatfunctie

6.670.021

411.000 Salarissen MW 0,75 fte - 62.567 - 62.567

-6.670.021

411.905 Reiskosten woon-werkverkeer - 600 - 600

-6.670.024

434.320 Materiële kosten (Regas, telefonie etc.) - 521 - 521 6.670.024

434.905 Opleidingsbudget - 1.251 - 1.251 6.670.020

475.000 Overhead - 9.020 - 9.020

6.670.020

842.210 Bijdrage Gem. in projecten, subsidie centrumgemeente - 73.959 - 73.959

Begrotingswijziging Het Algemeen Bestuur besluit de begroting van baten en lasten Begrotings- Incidenteel / Taakveld Wijziging

Regio Twente voor nevenstaand dienstjaar als volgt te wijzigen: jaar Structureel nr.

2021 Incidenteel 6.82 13

LASTEN BATEN

Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe ra- Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe raming

van het v.d. bestaande bestaande ming van het van het v.d. bestaande bestaande van het

dienst-Volgnr. Cat. Omschrijving dienstjaar raming raming dienstjaar dienstjaar raming raming jaar

Subsidie centrumgemeente Enschede pilot Tijdelijke Huisverboden 6.670.021

411.000 Salarissen MW 1 fte - 83.422 - 83.422

-6.670.022

411.000 Salarissen GW / teamleider / secretariaat - 6.912 - 6.912

-6.670.021

411.905 Reiskosten woon-werkverkeer - 600 - 600

-6.670.024

434.320 Materiele kosten (extra licentiekosten Regas, extra telefoniekosten) - 600 - 600 6.670.024

434.905 Opleidingsbudget - 1.807 - 1.807

-6.670.020

475.000 Overhead - 12.965 - 12.965

-6.670.020

842.210 Bijdrage Gem. in projecten, subsidie centrumgemeente - 106.306 - 106.306

106.306 - 106.306 - 106.306 - 106.306

Begrotingswijziging Het Algemeen Bestuur besluit de begroting van baten en lasten Begrotings- Incidenteel / Taakveld Wijziging

Regio Twente voor nevenstaand dienstjaar als volgt te wijzigen: jaar Structureel nr.

2021 Incidenteel 6.72 14

LASTEN BATEN

Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe ra- Huidige raming nieuwe of verho- verlaging v.d. nieuwe raming

van het v.d. bestaande bestaande ming van het van het v.d. bestaande bestaande van het

dienst-Volgnr. Cat. Omschrijving dienstjaar raming raming dienstjaar dienstjaar raming raming jaar

OZJT, subsidie verbeterplan GI 6.670.005

430.002 Projectleider - 35.138 - 35.138

6.670.005

430.002 Impementatiebudget - 42.862 - 63.463 6.670.005

435.003 Projectkosten (vergaderkosten, communicatiekosten etc.) 5.000 6.670.006

842.230 Subsidie Rijk, ministerie van Justitie en Veiligheid - 83.000 - 83.000

83.000 - 83.000 - 83.000 - 83.000

Toelichting:

Conform begroting in subsidieaanvraag Rijk, ministerie van Justitie en Veiligheid

Voorstel voor Algemeen Bestuur Registratienummer 2021-000021

Datum vergadering 03-03-2021 Agendapunt 5

Domein, behandelend ambtenaar, tel. Bedrijfsvoering, P. Griess, 06 25745954

Onderwerp

Deelneming in Coöperatie UA GGiD

Voorstel

1. In te stemmen met het vormen van een bestemmingsreserve GGiD volgens bijgevoegd format.

Inleiding

In september 2016 is GGD Twente gestart met de aanbesteding van het digitaal dossier (GGiD). Dit in samenwerking met 3 andere GGD-en. Dit heeft in januari 2017 geleid tot een

samenwerkingsovereenkomst tussen GGD Twente, GGD Hollands Noorden en GGD regio Utrecht om gezamenlijk een nieuw digitaal dossier te ontwikkelen en implementeren die naar verwachting in 2021 in gebruik genomen gaat worden. In uw vergadering van 11 juli 2018 is besloten om een coöperatieve

samenwerkingsovereenkomst tussen GGD Twente, GGD Hollands Noorden en GGD regio Utrecht om gezamenlijk een nieuw digitaal dossier te ontwikkelen en implementeren die naar verwachting in 2021 in gebruik genomen gaat worden. In uw vergadering van 11 juli 2018 is besloten om een coöperatieve