• No results found

Te volgen procedure als het programma niet correct werkt

In document ESET Endpoint Security (pagina 41-45)

Een groen vinkje wordt weergegeven naast alle programmamodules die volledig functioneel zijn. Een rood uitroepteken of oranje meldingspictogram wordt weergegeven als een module aandacht verdient. Extra informatie over de module, waaronder onze aanbeveling over hoe u de volledige functionaliteit herstelt, wordt weergegeven in het bovenste gedeelte van het scherm. U kunt de status van module wijzigen door op

Instellingen in het hoofdmenu te klikken en vervolgens op de gewenste module te klikken.

Het pictogram met een rood uitroepteken geeft ernstige problemen aan. Uw computer is zeer waarschijnlijk niet maximaal beveiligd. U kunt dit type meldingen tegenkomen in de volgende scenario's:

• Antivirus- en antispywarebeveiliging is tijdelijk uitgeschakeld: klik op Alle beveiligingsmodules voor antivirus en antispyware starten om de antivirus- en antispywarebeveiliging opnieuw in te schakelen in het deelvenster Beveiligingsstatus of Antivirus- en antispywarebeveiliging inschakelen in Instellingen.

• Antivirusbeveiliging is niet functioneel: initialisatie van virusscanner is mislukt. De meeste ESET Endpoint Security-modules werken niet correct.

• Anti-phishingbeveiliging is niet functioneel: deze functie werkt niet, omdat andere vereiste programmamodules niet actief zijn.

• ESET Firewall is uitgeschakeld: dit probleem wordt aangegeven met een rood pictogram en een beveiligingsmelding naast het item Netwerk. Klik op Filtermodus inschakelen om netwerkbeveiliging opnieuw in te schakelen.

• Initialisatie van Firewall mislukt: de firewall is uitgeschakeld vanwege problemen met de systeemintegratie. Start uw computer zo snel mogelijk opnieuw op.

• Detectie-engine is verouderd: deze fout wordt weergegeven na verschillende mislukte pogingen om de detectie-engine (voorheen de database met viruskenmerken) bij te werken. Wij adviseren u de

standaardinstellingen te controleren. De meest gangbare reden voor deze fout is onjuist ingevoerde verificatiegegevens of onjuist geconfigureerde verbindingsinstellingen.

• Product is niet geactiveerd of Licentie verlopen: dit wordt aangegeven met een rood

beveiligingsstatuspictogram. Er kunnen geen updates meer worden uitgevoerd zodra de licentie is verlopen.

Volg de instructies in het waarschuwingsvenster om uw licentie te vernieuwen.

• Host Intrusion Prevention System (HIPS) is uitgeschakeld: dit probleem wordt aangegeven wanneer HIPS wordt uitgeschakeld in Geavanceerde instellingen. Uw computer is niet beveiligd tegen sommige soorten bedreigingen en de beveiliging moet direct opnieuw worden ingeschakeld door op HIPS inschakelen te klikken.

• ESET LiveGrid® is uitgeschakeld : dit probleem wordt aangegeven wanneer ESET LiveGrid® is uitgeschakeld in Geavanceerde instellingen.

• Geen periodieke updates gepland: ESET Endpoint Security controleert of ontvangt geen belangrijke updates tenzij u een bijwerktaak plant.

• Anti-Stealth is uitgeschakeld: klik op Anti-Stealth inschakelen om deze functie opnieuw in te schakelen.

• Netwerktoegang geblokkeerd: dit wordt weergegeven wanneer de clienttaak Computer isoleren van netwerk van dit ESMC-werkstation wordt geactiveerd. Neem contact op met uw systeembeheerder voor meer informatie.

• Real-timebeveiliging van bestandssysteem is tijdelijk uitgeschakeld: real-timebeveiliging is uitgeschakeld door de gebruiker. Uw computer is niet beveiligd tegen bedreigingen. Klik op Real-timebeveiliging

inschakelen om deze functie opnieuw in te schakelen.

De oranje "i" geeft aan dat uw ESET-product aandacht vereist voor een niet-kritisch probleem. Mogelijke oorzaken zijn:

• Beveiliging van webtoegang is uitgeschakeld: u kunt Beveiliging van webtoegang opnieuw inschakelen door op de beveiligingsmelding te klikken en vervolgens op Beveiliging van webtoegang inschakelen te klikken.

• Uw licentie verloopt binnenkort: dit wordt aangegeven door het beveiligingsstatuspictogram met een uitroepteken. Wanneer uw licentie is verlopen, kan het programma niet meer worden bijgewerkt en wordt het pictogram van de beveiligingsstatus rood.

• Botnet-beveiliging is tijdelijk uitgeschakeld : klik op Botnet-beveiliging inschakelen om deze functie in te schakelen.

• Netwerkaanvalbeveiliging (IDS) is tijdelijk uitgeschakeld : klik op Netwerkaanvalbeveiliging (IDS) inschakelen om deze functie in te schakelen.

• Antispambeveiliging is tijdelijk uitgeschakeld: klik op Antispambeveiliging inschakelen om deze functie in te schakelen.

• Webbeheer is tijdelijk uitgeschakeld : klik op Webbeheer inschakelen om deze functie in te schakelen.

• Beleid negeren geactiveerd: de configuratie die door het beleid is ingesteld, wordt tijdelijk genegeerd.

Waarschijnlijk tot het probleem is opgelost. Alleen bevoegde gebruikers kunnen de beleidsinstellingen overschrijven. Raadpleeg Hoe u de Overschrijfmodus gebruikt voor meer informatie.

• Apparaatbeheer is tijdelijk uitgeschakeld : klik op Apparaatbeheer inschakelen om deze functie in te schakelen.

Als u het probleem niet kunt verhelpen met de voorgestelde oplossingen, klikt u op Help en ondersteuning om toegang te krijgen tot de Help-bestanden of om de ESET-kennisbank te doorzoeken. Mocht u daarna nog hulp nodig hebben, dien dan een verzoek in bij ESET Technische ondersteuning. ESET Technische ondersteuning zal uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden en u helpen met het vinden van een oplossing.

Als een status bij een functie hoort die door ESMC of ESET PROTECT-beleid is geblokkeerd, kunt u niet op de link klikken.

Instellingen voor updates

Module-updates zijn een belangrijk onderdeel van een complete beveiliging tegen schadelijke code, dus u moet goed letten op de configuratie en werking van de updates. Selecteer in het hoofdmenu Bijwerken > Controleren op updates om te controleren op een nieuwere module-update.

Als uw Licentiecode nog niet is opgegeven, kunt u geen nieuwe updates ontvangen en wordt u gevraagd het product te activeren.

Het venster Geavanceerde instellingen (klik op Instellingen > Geavanceerde instellingen in het hoofdmenu, of druk op F5 op uw toetsenbord) bevat aanvullende updateopties. Als u geavanceerde updateopties wilt

configureren, zoals de updatemodus, proxyservertoegang, LAN-verbindingen en instellingen voor het maken van detectie-enginekopieën, klikt u op de knop Bijwerken in de structuur Geavanceerde instellingen.

• Als u problemen ondervindt met een update, klikt u op Wissen om de tijdelijke updatecache te verwijderen.

• De optie Automatisch kiezen in Profielen > Updates > Module-updates is standaard ingeschakeld. Wanneer u een ESET-updateserver gebruikt voor het ontvangen van updates, wordt u aangeraden deze optie niet te wijzigen.

• Als u niet wilt dat een melding over uitgevoerde updates wordt weergegeven in het systeemvak in de rechterbenedenhoek van het scherm, vouwt u Profielen > Updates uit, klikt u op Bewerken naast Ontvangen updatemeldingen selecteren en past u de selectievakjes voor de melding Detectie-engine is bijgewerkt aan.

Voor een optimale werking is het van belang dat het programma automatisch wordt bijgewerkt. Dit is alleen mogelijk als de juiste Licentiecode is opgegeven in Help en ondersteuning > Product activeren.

Als u uw Licentiecode niet hebt opgegeven na installatie, kunt u dat op elk moment alsnog doen. Zie How to activate ESET Endpoint Security voor meer informatie over activering en geef in het venster License details de aanmeldingsgegevens op die u bij uw ESET-beveiligingsproduct hebt ontvangen.

In document ESET Endpoint Security (pagina 41-45)