• No results found

Uitgesloten IP-adressen

In document ESET Endpoint Security (pagina 135-138)

IP-adressen in deze lijst worden uitgesloten van protocolinhoudsfilteren. De HTTP-/POP3-/IMAP-communicatie van/naar de geselecteerde adressen wordt niet op bedreigingen gecontroleerd. Wij raden aan dat u deze optie alleen gebruikt voor adressen die bekend staan als betrouwbaar.

Toevoegen: klik hierop om een IP-adres, adressenbereik of subnet van een extern punt toe te voegen waarop een regel moet worden toegepast.

Bewerken: hiermee kunt u geselecteerde vermeldingen in de lijst bewerken.

Verwijderen: hiermee kunt u vermeldingen in de lijst verwijderen.

SSL/TLS

ESET Endpoint Security kan bedreigingen controleren in verkeer dat gebruikmaakt van het SSL-protocol. U kunt verscheidene scanmodi gebruiken om met SSL beveiligde communicatie te controleren met vertrouwde certificaten, onbekende certificaten of certificaten die zijn uitgesloten van controle van met SSL beveiligde communicatie.

protocolfiltering inschakelen: protocolfiltering is standaard ingeschakeld. U kunt SSL/TLS-protocolfiltering uitschakelen in Geavanceerde instellingen > Web en e-mail > SSL/TLS of via beleid. Als protocolfiltering is uitgeschakeld, scant het programma geen communicatie die via SSL plaatsvindt.

modus voor SSL/TLS-protocolfiltering is beschikbaar met de volgende opties:

Filtermodus Beschrijving Automatische

modus

Met de standaardmodus scant u alleen geschikte toepassingen als webbrowsers en e-mailclients. U kunt dit negeren door toepassingen te selecteren waarvoor de communicaties worden gescand.

Interactieve

modus Als u een nieuwe door SSL- beveiligde site opgeeft (met een onbekend certificaat), wordt er een actieselectievenster weergegeven. In deze modus kunt een lijst maken met

SSL-certificaten / applicaties die worden uitgesloten van scannen.

Beleidsmodus Beleidsmodus: selecteer deze optie om alle met SSL beveiligde communicatie te scannen, behalve communicatie die wordt beveiligd door certificaten die van scannen zijn uitgesloten.

Als nieuwe communicatie een onbekend, ondertekend certificaat gebruikt, wordt u hierover niet gewaarschuwd en wordt de communicatie automatisch gefilterd. Als u toegang krijgt tot een server met een niet-vertrouwd certificaat dat als vertrouwd is gemarkeerd (het staat op de lijst met vertrouwde certificaten), wordt communicatie met de server toegestaan en de inhoud van het communicatiekanaal wordt gefilterd.

De Lijst met door SSL/TLS gefilterde toepassingen kan worden gebruikt om het gedrag van ESET Endpoint Security voor bepaalde toepassingen aan te passen.

Bij Lijst met bekende certificaten kunt u het gedrag van ESET Endpoint Security voor specifieke SSL-certificaten

aanpassen.

Communicatie met vertrouwde domeinen uitsluiten: indien ingeschakeld wordt communicatie met vertrouwde domeinen uitgesloten van controle. De betrouwbaarheid van domeinen wordt bepaald aan de hand van de ingebouwde witte lijst.

Gecodeerde communicatie met het verouderde protocol SSL v2 blokkeren: communicatie met de oude versie van het SSL-protocol wordt automatisch geblokkeerd.

Adressen worden niet gefilterd als de instelling Communicatie met vertrouwde domeinen uitsluiten is ingeschakeld en het domein als vertrouwd wordt beschouwd.

Basiscertificaat

Basiscertificaat: om er zeker van te zijn dat SSL-communicatie goed werkt in uw browsers/e-mailclients, is het noodzakelijk dat u het basiscertificaat voor ESET toevoegt aan de lijst met bekende basiscertificaten

(uitgevers). Het basiscertificaat toevoegen aan bekende browsers moet zijn ingeschakeld. Selecteer deze optie om het basiscertificaat van ESET automatisch toe te voegen aan bekende browsers (bijvoorbeeld Opera en Firefox). Het certificaat wordt automatisch toegevoegd aan browsers die gebruikmaken van het archief met systeemcertificaten (bijvoorbeeld in Internet Explorer).

Als u het certificaat wilt toepassen op niet-ondersteunde browsers, klikt u op Certificaat weergeven > Details

> Kopiëren naar bestand... en importeert u het certificaat handmatig in de browser.

Certificaatgeldigheid

Als geen certificaatvertrouwen kan worden bepaald: in sommige gevallen kan het certificaat niet worden gecontroleerd bij het TRCA-certificaatarchief (Trusted Root Certification Authorities). Dit betekent dat het certificaat door iemand is ondertekend (bijvoorbeeld de beheerder van een webserver of een klein bedrijf).

Een dergelijk certificaat als vertrouwd beschouwen is niet altijd een risico. De meeste grote bedrijven (zoals banken) gebruiken een door de TRCA ondertekend certificaat. Als Vragen stellen over geldigheid certificaat (standaardinstelling) is ingeschakeld, wordt de gebruiker gevraagd een actie te selecteren wanneer

gecodeerde communicatie tot stand wordt gebracht. U kunt Communicatie die gebruikmaakt van het certificaat blokkeren selecteren om gecodeerde verbindingen naar sites met niet-geverifieerde certificaten altijd te verbreken.

Als het certificaat beschadigd is: dit betekent dat het certificaat onjuist is ondertekend of beschadigd is. In dit geval raden we aan Communicatie blokkeren die gebruikmaakt van het certificaat ingeschakeld te laten. Als Vragen naar certificaatgeldigheid is ingeschakeld, wordt de gebruiker gevraagd een actie te selecteren die moet worden uitgevoerd wanneer de versleutelde communicatie tot stand wordt gebracht.

Het volgende artikel in de ESET-kennisbank is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels:

• Certificaatmeldingen in ESET-producten

• 'Versleuteld netwerkverkeer: niet-vertrouwd certificaat' wordt weergegeven bij het bezoeken van webpagina's

Certificaten

Om er zeker van te zijn dat SSL-communicatie goed werkt in uw browsers/e-mailclients, is het noodzakelijk dat u

toevoegen aan bekende browsers moet zijn ingeschakeld. Selecteer deze optie om het basiscertificaat van ESET automatisch toe te voegen aan de bekende browsers (bijvoorbeeld Opera en Firefox). Het certificaat wordt automatisch toegevoegd aan browsers die gebruikmaken van het archief met systeemcertificaten (zoals Internet Explorer). Als u het certificaat wilt toepassen op niet-ondersteunde browsers, klikt u op Certificaat weergeven >

Details > Kopiëren naar bestand... en importeert u het certificaat handmatig in de browser.

In sommige gevallen kan het certificaat niet worden gecontroleerd met het TRCA-certificaatarchief (Trusted Root Certification Authorities) (zoals VeriSign). Dit betekent dat het certificaat door iemand zelf is ondertekend (bijvoorbeeld een beheerder van een webserver of een klein bedrijf). Een dergelijk certificaat als vertrouwd beschouwen is niet altijd een risico. De meeste grote bedrijven (zoals banken) gebruiken een door TRCA

ondertekend certificaat. Als Vragen stellen over geldigheid certificaat (standaardinstelling) is ingeschakeld, wordt de gebruiker gevraagd een actie te selecteren wanneer gecodeerde communicatie tot stand wordt gebracht. Er wordt een dialoogvenster voor het selecteren van een actie weergegeven, waarin u het certificaat kunt markeren als vertrouwd of uitgesloten. Als het certificaat niet in de TRCA-lijst is opgenomen, is het venster rood. Als het certificaat wel in de TRCA-lijst is opgenomen, is het venster groen.

U kunt Communicatie die gebruikmaakt van het certificaat blokkeren instellen om een gecodeerde verbinding met de site die het niet-geverifieerde certificaat gebruikt altijd te beëindigen.

Als het certificaat ongeldig of beschadigd is, betekent dit dat het certificaat is verlopen of op een onjuiste manier zelf is ondertekend. In dat geval reden we aan de communicatie die gebruikmaakt van het certificaat te

blokkeren.

In document ESET Endpoint Security (pagina 135-138)